Magyar Tréderek Közössége

Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Anonymousfx

Collapse
X

• Szűrés
  • Idő
  • Mutat
Clear All
new posts

• Izgalomba is jöttem.

Hozzászólás

• ANONYMOUSFX eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Kérdések azok jók :-)
      de ez a négy kérdésre adott válasz Petőfi összes műve című könyv vastagságával vetekedne. Ezt hámozzák ki azokból a gondolatokból képekből, amit fölrakok.
      Vonalak behúzása:
      median line vagy középvonal megkeresése. Többi párhuzamos vonal a hullámmozgás elszeparálása, szétválasztása.
      Háromszög: Egy csomó mozgás egy háromszögbe foglalható, legalábbis a kezdete vagy a vége. Csúcspont egy szerkesztett pont, bizonyos meglévő adatokból, chartból szerkeszthető meg visszafelé. Ennek ellenére ezzel a módszerrel sokkal korábban berajzolható megtervezhető előrejósolható alakzatok, támasz ellenállás pontok.
      2pont struktúraelemzés, mit csinál a vonal mentén, mi és hogyan épül.
      3. Lóg mert ez egy szerkesztett "gyújtópont" ahonnan vagy ahová a hullám mozgás mutat és így tovább.............
      En csak egyetlen dolgot szerettem volna a feltett kerdeseimre adott valaszok alapjan megtudni: van vagy nincs pontos szabaly mindarra amit csinalsz? Mert peldaul a "gyujtopontjaid" meghatarozasaban en nem talaltam ilyet... Ha megis van es az statisztikailag is kimutathato, hogy megismetelheto modon a statisztikai veletlennel jobb talalati aranyt szolgaltat kvazi ugyanolyan szituaciokban, akkor van ertelme a dolognak. Ha nincs ilyen, akkor tudod Te is mi lesz a vege...

Mert a chartjaidon huzigalt vonalak osszevisszasagaban is megbujhat egy rendszer amit csak Te latsz/uralsz es az alapjan sikeres a kereskedesed, mint ahogy nalam is a hullamelmeletben a nagy tobbsegnek ugy tunhet, hogy kaosz a jellemzo, de megis jol meghatarozott szabalyok alakitjak azt a fajta analizist.

Hozzászólás

• Én alkalmazok pár technikát és annyi képet tettem fel az idők során, ahol aki akarta az láthatta, hogy a vonalak mentén történnek dolgok. Azok a vonalak nincsenek össze vissza, csak nem állok meg ott, ahol a legtöbb elemzés, hogy a csúcspontokra húzok egy vonalat és el van intézve.
        A legfontosabb a csatorna indikátorom, ugyebár ez egy indikátor azaz egy algoritmus "működteti" és nem számolja újra magát
        HunTraders.co.uk/invite/anonymousfx - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is

Hozzászólás

• equalizer eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          En csak egyetlen dolgot szerettem volna a feltett kerdeseimre adott valaszok alapjan megtudni: van vagy nincs pontos szabaly mindarra amit csinalsz? Mert peldaul a "gyujtopontjaid" meghatarozasaban en nem talaltam ilyet... Ha megis van es az statisztikailag is kimutathato, hogy megismetelheto modon a statisztikai veletlennel jobb talalati aranyt szolgaltat kvazi ugyanolyan szituaciokban, akkor van ertelme a dolognak. Ha nincs ilyen, akkor tudod Te is mi lesz a vege...

Mert a chartjaidon huzigalt vonalak osszevisszasagaban is megbujhat egy rendszer amit csak Te latsz/uralsz es az alapjan sikeres a kereskedesed, mint ahogy nalam is a hullamelmeletben a nagy tobbsegnek ugy tunhet, hogy kaosz a jellemzo, de megis jol meghatarozott szabalyok alakitjak azt a fajta analizist.

EQ!

Eddig kb 3x tettem fel a kérdést (bár lehet virágnyelven és azért nem értetted), hogy milyen szabály alapján kezded számolni a hullámot?
          Mi határozza meg a nullás pontodat? Miért nem pl egy eggyel azelőtti pontról indul a kiszámolósdi?
          Egyefenelegyenarégilemez: Fogd a pénzt és kuss

Hozzászólás

• Teljesség igénye nélkül én azt láttam, nagyobb elmozdulást vár és az azt követő korrekciós szakaszt vizsgálja. Meredek trend törése gondolom a jel.
            HunTraders.co.uk/invite/anonymousfx - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is

Hozzászólás

Én alkalmazok pár technikát és annyi képet tettem fel az idők során, ahol aki akarta az láthatta, hogy a vonalak mentén történnek dolgok. Azok a vonalak nincsenek össze vissza, csak nem állok meg ott, ahol a legtöbb elemzés, hogy a csúcspontokra húzok egy vonalat és el van intézve.
              A legfontosabb a csatorna indikátorom, ugyebár ez egy indikátor azaz egy algoritmus "működteti" és nem számolja újra magát
              Megmondom mi a baj a chartokon, ugy altalaban: MINDEN random behuzott vonal menten tortennek dolgok... Ezert van az, hogy ha a csucspontra huzod azt a franya vonalad, ha pedig barhova, mindig lesz valami izgi rajta... es ez eleg szar erzes amikor elore akarsz egy mozgast vetiteni.

kockasseggu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              EQ!

Eddig kb 3x tettem fel a kérdést (bár lehet virágnyelven és azért nem értetted), hogy milyen szabály alapján kezded számolni a hullámot?
              Mi határozza meg a nullás pontodat? Miért nem pl egy eggyel azelőtti pontról indul a kiszámolósdi?
              Bocs, akkor ezekszerint legalabb haromszor siklottam at rajtuk... ra lehet fogni akkor, hogy ez mar nem veletlen...

A baj az, hogy nem ertem a kerdesedet, hiszen a nullas pontot mindenfele segedeszkoz nelkul is siman szemmertekkel latni lehet egy charton, hiszen:

- egy impulzus nullas pontja mindig egy extrem csucs vagy alj

- egy korrekcio nullas pontja pedig az azt megelozo hullam (impulzus vagy korrekcio) utani, a jovendobeli korrektiv struktura elso impulzusanak a csucsa vagy alja, vagyis a kezdeti pontja

Ezt figyelmbeveve tehat ertelmetlen a kerdes miszerint miert nem eggyel azelotti pont a nullas pont... hiszen azelott nincs semmi ami a nullas pontodat adna.

De ha adsz egy peldat ahol szerinted nem egyertelmu a dolog, chart formajaban, szivesen segitek a tovabbiakban is tisztazni az ugyet.

PS: a hullamelmelet nem leprogramozhato!!! probaltuk mar, de pont ott bukik a dolog, amit Te ki akarsz szedni belolem hogy hogyan kezdje az AI a hullamok szamolasat... de gondolom nem veletlenul kerdezed Te is pont ugyanezt...

Hozzászólás

• Tartok tőle, hogy egy hetes chartot nézve a te vonalaid is csak random vonalaknak tűnek.

Hozzászólás

Tartok tőle, hogy egy hetes chartot nézve a te vonalaid is csak random vonalaknak tűnek.
                  Ezt a fogadast elveszitened...

De1: nekem nincsenek vonalaim, legfeljebb trendvonalakat hasznalok, de ezek nem vesztik el ervenyesseguket attol fuggoen, hogy milyen TF-en nezed oket... a tobbi vonal amit latsz, az pattern line, aminek semmilyen elorevetito kepessege nincs, hanem vizualisabba tesz, vagyis vizualisan behatarol egy korrektiv strukturat...

De2: vonalak alapjan SOHA nem hozok beallasi vagy kiszallasi dontest hiszen csakis masodlagos segedeszkozok az amugyis szegenyes eszkoztaramban... az, hogy az arfolyam atut egy trendvonalat meg nem feltetlenul azt jelenti, hogy fordul a trend, hanem esetleg azt, hogy veszti a momentumat... a lenyeg tehat nem a vonalak, hanem a struktura

De3: a vizszintes vonalak pedig aztan tenyleg a satan muve...

Hozzászólás

• Értem én, kettőnk között az a különbség, hogy te megelégszel a nagy vonalakban felrajzolt dolgokkal, és az erősebb mozgásokra koncentrálsz. Én szeretem látni akár a mások által "zajnak" titulált mozgásokat is, annak struktúráját. Valamint bizony szeretek lehajolni minden egyes pip-ért. :-))

Hozzászólás

• D2: vonalak a struktúrát határozzák meg, tehát a vonal viszonyítási pont lehet, vagy határoló pont vagy egy olyan struktúrát alkotó rendszer, mely következtetéseket adhat a jövőre vonatkozólag.

Hozzászólás

• kép vonalak elemzéséhez jó? vagy elvetendő?
                        Csatolt fájlok

Hozzászólás

kép vonalak elemzéséhez jó? vagy elvetendő?
                          Ertem ... (francokat) De akkor most az EURNZD-t fel vagy le varod? Mi lenne a trade amibe beallnal? Hol helyezel stoppot el? Meddig varod, hogy menjen a vart iranyba? Mi az analizised konkluzioja? ... ez a kereskedes lenyege, ez a tehnikai analizis lenyege... hogy ezekre a kerdesekre kapj olyan valaszokat amelyek a statisztikai veletlennel nagyobb valoszinuseggel fognak kivitelezodni.

Hozzászólás

• Az en analizisem alapjan ez az EURNZD varhato mozgasa:

Click image for larger version

Name:	qbfE0fE1.png
Views:	1
Size:	134,9 KB
ID:	160301

Ez abban az esetben konfirmalodik, ha kapunk egy lefele impuzlust kisebb TF-en es egy zaszlot... na ez lesz nekem a sell setup, valami olyasmi ami most van kirajzolodoban a Te chartodon a 15 percesen... valami ilyesmit keresek az orason.

Akkor lesz ervenytelen a setup, ha bullish korrektiv struktura lesz kialakuloban, azt idejeben eszreveszem es kis profitban vagy BE-ben zarom a pozit. Ebben az esetben a korrektiv struktura amibol kiindultunk sajnos egy contracting flat volt, amit nagyon nehez azelott felismerni mielott az arfolyam uj csucsra hagna. Ennek az eselye <20%.

Csakis akkor vesztek ezen a trade-en, ha ez most megallas nelkul felfele fog kalapacsolni, korrekcio nelkul... aminek a valoszinusege <15%.

Mindezt osszevetve, ez a sell setup kimeriti a "jo trade" fogalmat nalam... nem "bazi trade" csak "jo trade". mindig a racionalis valoszinuseget tredeled, nem az erzelmi alapu "meggyozodest"...

Hozzászólás

• equalizer eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              Az en analizisem alapjan ez az EURNZD varhato mozgasa:

[ATTACH]13330[/ATTACH]

Ez abban az esetben konfirmalodik, ha kapunk egy lefele impuzlust kisebb TF-en es egy zaszlot... na ez lesz nekem a sell setup, valami olyasmi ami most van kirajzolodoban a Te chartodon a 15 percesen... valami ilyesmit keresek az orason.

Akkor lesz ervenytelen a setup, ha bullish korrektiv struktura lesz kialakuloban, azt idejeben eszreveszem es kis profitban vagy BE-ben zarom a pozit. Ebben az esetben a korrektiv struktura amibol kiindultunk sajnos egy contracting flat volt, amit nagyon nehez azelott felismerni mielott az arfolyam uj csucsra hagna. Ennek az eselye <20%.

Csakis akkor vesztek ezen a trade-en, ha ez most megallas nelkul felfele fog kalapacsolni, korrekcio nelkul... aminek a valoszinusege <15%.

Mindezt osszevetve, ez a sell setup kimeriti a "jo trade" fogalmat nalam... nem "bazi trade" csak "jo trade". mindig a racionalis valoszinuseget tredeled, nem az erzelmi alapu "meggyozodest"...
                              Megnyugtattál az SL-eddel akkor még nyugodtan longolhatok 60-80 pipet 30 lottal

Hozzászólás

• C@maro eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                                Megnyugtattál az SL-eddel akkor még nyugodtan longolhatok 60-80 pipet 30 lottal
                                Mi az izgalom abban, hogy benyiss demo-n 30 lottot? nyiss be elesen 1-et, egybol maskepp allsz a piachoz majd...

Hozzászólás

Working...
                                X