Magyar Tréderek Közössége

Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Anonymousfx

Collapse
X
 
 • Szűrés
 • Idő
 • Mutat
Clear All
new posts

 • ANONYMOUSFX
  válaszolt
  https://youtu.be/CnPZTXZ9S3c

  Szólj hozzá::


 • ANONYMOUSFX
  válaszolt
  Célárat elérte az USDJPY. Korábbi elemzés itt található https://youtu.be/bXfwrkWZ29c
  ************************************************** *********************
  Mindenkit szeretettel várok egy jó kis eszmecserére a discord oldalamra:
  https://discord.gg/ZcauCuMrY4
  ************************************************** *********************

  Szólj hozzá::


 • ANONYMOUSFX
  válaszolt

  Szólj hozzá::


 • ANONYMOUSFX
  válaszolt

  Szólj hozzá::


 • ANONYMOUSFX
  válaszolt
  https://youtu.be/V87FqnUNlIo

  Szólj hozzá::


 • moneymentor
  kommentálta válaszát
  Eddig olyan pénzmosás és terrorizmusfinanszírozási szabályokat hoztak laikus jogalkotók, amik az ügyfelek 99%-t nem érintik, mégis át kell esniük néhány évente ezzel kapcsolatos adategyeztetésen.
  Bőven elég lenne az 1%-ot szűrni...
  Volt a gyakorlatomban olyan kisnyugdíjas néni, akinek a pmt. alapján azért szüntették meg a banki számláját, mert az unoka onnan utalta a bitcoin vásárlás ellenértékét… Agyrém.

  Ugyanakkor teljesen logikus, hogy ha minden pénzügyi eszköz ezen szabályozás tárgya, akkor a kriptó se maradjon ki.

 • ANONYMOUSFX
  válaszolt
  Kriptoeszközök: új szabályok az illegális áramlások megállítására az EU-ban
  Sajtóközlemények

  ECON

  LIBE

  2022-03-31 - 19:26

  A kriptográfiai eszközök átruházásait nyomon kell követni és azonosítani kell, hogy megakadályozzák azok pénzmosásban, terrorizmusfinanszírozásban és más bűncselekményekben való felhasználását.
  • A jogszabály az EU új pénzmosás elleni csomagjának része
  • A cél az, hogy a kriptoeszközök ugyanúgy nyomon követhetők legyenek, mint a hagyományos pénzátutalások
  • Nincsenek szabályok a kriptoeszközök, például bitcoinok és elektronikus pénz tokenek átutalásának nyomon követésére.

  Csütörtökön a Gazdasági és Monetáris Bizottság (ECON) és az Állampolgári Jogi Bizottság (LIBE) képviselői 93 igen szavazattal, 14 ellenében és 14 tartózkodás mellett elfogadták álláspontjukat a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása elleni uniós szabályokat erősítő jogszabálytervezetről.


  A kriptoeszközök transzfereinek nyomon követhetősége


  Az EP-képviselők által elfogadott új követelmények értelmében a kriptoeszköz-átruházásoknak tartalmazniuk kell az eszköz forrására és kedvezményezettjére vonatkozó információkat, amelyeket az illetékes hatóságok rendelkezésére kell bocsátani. A szabályok kiterjednének az úgynevezett nem hosztolt pénztárcákból (olyan kriptoeszköz-tárcacím, amely magánfelhasználó őrizetében van) történő tranzakciókra is. A technológiai megoldásoknak biztosítaniuk kell, hogy ezek a vagyonátruházások egyedileg azonosíthatók legyenek.


  A cél annak biztosítása, hogy a kriptotranszferek nyomon követhetők legyenek, és a gyanús tranzakciók blokkolhatók legyenek. A szabályok nem vonatkoznának a szolgáltató nélkül, például bitcoin kereskedési platformokon, illetve a saját nevükben eljáró szolgáltatók között végrehajtott személyes átutalásokra.  Nincsenek minimális küszöbök


  Gyorsaságuk és virtuális jellegük miatt a kriptoeszköz-tranzakciók könnyen megkerülik a meglévő, tranzakciós küszöbökön alapuló szabályokat. A képviselők ezért úgy döntöttek, hogy megszüntetik az alacsony értékű átutalásokra vonatkozó minimális küszöbértékeket és mentességeket.  A magas kockázatú szervezetek nyilvános nyilvántartása


  A képviselők azt szeretnék elérni, hogy az Európai Bankhatóság (EBA) nyilvános nyilvántartást hozzon létre azokról a kriptoeszközökkel foglalkozó vállalkozásokról és szolgáltatásokról, amelyeknél magas a pénzmosás, a terrorizmusfinanszírozás és más bűncselekmények kockázata, beleértve a nem kimerítő listát megfelelő szolgáltatók.


  Mielőtt a kriptoeszközöket a kedvezményezettek rendelkezésére bocsátanák, a szolgáltatóknak ellenőrizniük kell, hogy az eszköz forrására nem vonatkoznak korlátozó intézkedések, és nem áll fenn a pénzmosás vagy a terrorizmus finanszírozásának kockázata.  Idézetek


  Ernest Urtasun (Zöldek/EFA, ES) , az ECON társelőadója a következőket mondta: „A kriptoeszközök illegális áramlása nagyrészt észrevétlenül mozog szerte Európában és a világon, ami ideális eszközzé teszi az anonimitás biztosítását. Amint azt a közelmúltbeli pénzmosási botrányok – a Panama Paperstól a Pandora Papersig – jól mutatják, a bűnözők ott boldogulnak, ahol a titoktartást lehetővé tevő szabályok lehetővé teszik a titoktartást és az anonimitást. Ezzel a rendeletjavaslattal az EU bezárja ezt a kiskaput.”


  Assita Kanko , a LIBE társelőadója (ECR, BE) elmondta: „Jelentésünknek két célja van: a védelem és a normalizálás. Meg kell könnyítenünk a kriptoeszközök jóakaratú emberek általi biztonságos és helyes használatát, valamint védelmet kell nyújtanunk a kriptoeszközök terrorizmusfinanszírozásra, zsarolásra, gyermekek szexuális zaklatására szolgáló anyagokra vagy pénzmosásra való felhasználása ellen. De arra is törekszünk, hogy normalizáljuk a kriptográfiai világot, ahogy az növekedik, és olyan szabályokat alkalmazunk, amelyek bizalmat teremtenek. Több mint egy évtizeddel a Bitcoin létrehozása után itt az ideje, hogy megtegyük ezeket a fontos lépéseket polgáraink számára.”  Következő lépések  Az elfogadott szöveg az európai parlamenti képviselők megbízatásának tervezetét jelenti, hogy tárgyaljanak az uniós kormányokkal a jogszabály végleges formájáról. Az EP egészének szavaznia kell róla az áprilisi plenáris ülésen.  Háttér


  Az új szabályok egy új pénzmosás elleni csomag részét képezik , amely intézkedéseket határoz meg a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása elleni küzdelemre vonatkozó uniós szabályok megerősítésére. Kezeli a meglévő keretrendszer hiányosságait, amelyek magukban foglalják a nem hatékony végrehajtást, a gyenge felügyeletet és a gyanús tranzakciók elégtelen észlelését.


  Jelenleg az EU-ban nincsenek olyan szabályok, amelyek lehetővé tennék a kriptoeszköz-átruházások nyomon követését, és tájékoztatást nyújtanának az ilyen kriptoeszköz-átruházások kezdeményezőjéről/kedvezményezettjéről.

  Szólj hozzá::


 • ANONYMOUSFX
  válaszolt

  Szólj hozzá::


 • ANONYMOUSFX
  válaszolt

  Szólj hozzá::


 • ANONYMOUSFX
  válaszolt

  Szólj hozzá::


 • ANONYMOUSFX
  válaszolt

  Szólj hozzá::


 • ANONYMOUSFX
  válaszolt

  Szólj hozzá::


 • ANONYMOUSFX
  válaszolt
  https://youtu.be/cdYN9pAgT30

  Szólj hozzá::


 • ANONYMOUSFX
  válaszolt
  https://youtu.be/ztxQXNy8xeg

  Szólj hozzá::


 • ANONYMOUSFX
  válaszolt
  https://youtu.be/EgA6_Hr-9js

  Szólj hozzá::

Working...
X