X
-
HunTraders.co.uk/invite/anonymousfx - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is
-
HunTraders.co.uk/invite/anonymousfx - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is
Hozzászólás
-
Hozzászólás
-
Üdv.!
Bocs, ha rossz helyen, de szeretnék szakmai hozzáértőtől kérdezni. Más területről jöttem, bocs, ha naivitás a kérdés: Ha valaki nyit bármely forex brókernél pl. egy EUR devizanemű számlát, majd trédel egy olyan devizapáron, amiben logikailag nem EUR-ban keletkezik a haszon ( vagy veszteség). pl. USD/JPY, akkor ilyen esetekben pl. dollárban kimutatott hasznot a bróker milyen árfolyamon konvertálja át az EUR számla devizanemének megfelelően EUR-ra? Ez számomra egy esetleges rejtett költséget, vagy rejtett költségű konverziós díjat vélelmeztet, de lehet rosszul gondolom..
Köszi
Hozzászólás
-
jól gondolod.
vannak a félkomoly brókerek pl Dukascopy, Lmax akik szerintem a napi záró (este 11 körüli) majdnem legszarabb állapotában konvertálják.
Az MT4es fostalicskák szerintem azonnal, de azok néha képesek pl éventea korrigálni egyetlen tétellel az egészet ha olyan kedvük van
//sok kicsi sokra megy, de ne agyalj rajta, nem ezen fog múlni hogy mire jutsz. Ez eltörpül a többi tételhez képest.
-
nekem volt már, hogy LMAX olyan árfolyamon váltott, ami jóval kedvezőbb volt, mint az aktuális piaci, egyébként metán mindig a lezáráskor váltódik át a nyereség a számlád egyenlegére, és gondolom a margint is az akkori árfolyamon kalkulálja
-
Chucky
persze hogy volt olyan. Ha lezárod reggel, vagy délután akkor este 11re sokkal jobb árfolyam is lehet az elmozdulás miatt, mint amennyire szét tudják húzni a spreadet. Összeségében statisztikailag azonban ezzel a változattal rosszabbul jársz mint az azonnalival, mert az este átváltogatósdinál mindig jó nagy a spread! (feltéve ha később nem csinálnak egy éves összísítésű rendes korrekciót az esti záróra....)
-
-
Köszönöm korrekt válaszod! Belegondolva, annyira azért mégsem elhanyagolhatónak tűnik, mert a konverziós árfolyam, aminek időpontja, mértéke egy brókerspecialitás a leveled alapján (kockázat), de ez azt sugallja, hogy valójában minden ügylet végrehajtása esetén dupla konverzió van.. (először az ügyletkötésnél, majd a devizaszámlán jóváíráskor is. Vagy akár már a pozifelvétel pillanatában is lehet huncutság..)Az ok, hogy este 11es árfolyam pl., de gondolom az nem középárfolyam lesz.. Ez a nyereségességnek nem kicsit vághat oda, különösen egy sokat kötő, pl. skalp stratégiánál.. Vagy aki sokat köt, lehet célszerű olyan devizapárnál kereskednie, ami szinkronban van a számlája devizanemével.. Vagy túlgondolom?
Hozzászólás
-
Értem.
5 éve regisztráltál, és olyan kijelentésekkel jöttél elő, mintha ebből írtad volna a doktorid.
Semmi baj azzal, ha ennek ellenére még mindig nincs stratégia, demo, majd éles tapasztalat, de akkor bizony sok év munkája áll előtted.
És ha túlzottan elmerülsz részletekben, akkor a fától az erdő esete fog történni.
Sok sikert.
-
Kedves kötözködős moneymentor! Mi abban a hihetetlen, hogy sosem forexeztem? Csináljak új regisztációt, akkor megnyugszol? Kéresd le az oldal üzemeltetőtől, hogy milyen gyakran jártam itt. Azt se tudtam, hogy van regisztrációm, csak mikor kiderült, hogy az email címem már itt foglalt. Azt nem mondtam, hogy nem vagyok otthon pénzügyi vonalon, több mint 10 évig dolgoztam bankoknak, pénzügyi sulijaim vannak, ez az egyszerű magyarázata a szakmaibb megfogalmazásoknak, kérdéseknek. Vagy gondolod, hogy 5 évig vártam volna, mikorra felteszem az első kérdésem?
-
Kötözködés lett volna? Na bummm.
Hidd el, nekem rögtön lejött, hogy sose forexeztél.
Mégegyszer sok sikert és kitartást a következő évekhez.
-
-
Azt azért hozzátenném, hogy a tőkeáttételnek mindig van ára. Ki így, ki úgy, de mindig felszámolnak plusz költségeket, cserébe a szolgáltatásért. Ezért kell figyelni mindig a brókereket, mi hol éri meg a legjobban. Dukas nem vált rosszul, és én is úgy tudom, mindkét bróker a nyitás és zárás pillanatában vált (ha napon túl tartod, akkor felülvizsgálja 11-kor mindkét említett bróker, elegendő-e az addigi fedezet a pozikra, ha kevesebb kell, kevesebbet kér vissza, ha többet, akkor többet kér be). De ez is csak metán van, az LMAX webtraderén, és a Dukas Jforex3 platformján már az adott bázisdevizában keletkezik a nyereség. A veszteség pedig a visszaváltott számladeviza/bázisdeviza keresztárfolyamából vonódik le lezáráskor.
HunTraders.co.uk/invite/tradersnight - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is
- 1 like
Hozzászólás
-
Nagyon egyetertek Bummal! A koltseg nalam a harom legfontosabb szempont egyike, hiszen ilyen kompetitiv piacokon hajszalon mulhat minden...
Nalam a nyereseg koltsegaranya a legjobb idoszakokban se megy soha 10% ala, es ebben a hazautalas, adozas benne sincs...
Szoval alaposan korbe kell jarni. Most nem vagyok gep elott, de valos, eles Dukas es LMAX szamlakrol hozok majd peldat jovoheten, ha lesz ra idom, es nem felejtem el. Egyebkent nem rossz, amit irtal, de az usdjpy aktualis arfolyamatol fugg a letet merteke, tehat az sem allando. De ezt ha lesz modom, kireszletezem. Jo hetveget!
-
Kötöttem ma egy XM-es demó metatrederen egy nyerő és egy vesztő ügyletet próbaként. (gondoltam játékra az XM-es is jó) Elég vicces/ érdekes szerintem az eredmény. :-)
USDCHF a devizapár, 1 lot a kötésnagyság, és amennyire tudtam, egyszerre nyitottam 2 ellentétes irányú pozit. Egyszerre zártam a kettőt (legalábbis próbáltam). Ha 1 kötésegység 100000 USD, akkor 1 pont 1 USD-nek felel meg, vagy 0,1 PIP 1 USD nek, de javítsatok, ha nem jó.
Az így keletkezett, "pontban " kimutatott eredményt elosztottam azzal az EUR összeggel, amit jóváírt az egyes tranzakcióknál a demo számlán. Ezáltal a deviza konverziós árfolyam a nyereségnél 1,08527, a veszteségnél 1,07066. Azon túl, hogy fals a konverziós árfolyam, hisz 1,188 körül mozgolódik az EURUSD, több mint érdekes, hogy a két árfolyam között 146,1 PIP van!!
Az 1,08-as konverziós árfolyam, az lehet hogy a beetetés része, hogy mielőbb valós számlát nyiss, lásd hogy demón milyen nyereségesen kereskedsz... de az, hogy ekkora volt a marzs a két nagyjából egyszerre kötődő ügylet másodlagos elszámolási ára között, szerintem megér egy misét, hogy valódi pénzes számlán is megvizsgáljuk, de ez csak az én véleményem.
-
Hozzászólás
-
Mindenkit szeretettel várok egy jó kis eszmecserére a discord oldalamra: https://discord.gg/ZcauCuMrY4 ************************************************** ************************************************** *** Kockázati tájékoztató. Az oldalon található videók tájékoztatási célokat szolgálnak és semmilyen formában, sem kifejezetten, sem hallgatólagosan, illetve sem közvetlenül, sem közvetve nem minősülnek befektetési tanácsnak, hirdetésnek, reklámnak, toborzásnak, pénzügyi eszközre vonatkozó befektetési stratégiához kapcsolódó ajánlásnak, vagy javaslatnak. ************************************************** ************************************************** ***HunTraders.co.uk/invite/anonymousfx - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is
Hozzászólás
-
Mindenkit szeretettel várok egy jó kis eszmecserére a discord oldalamra: https://discord.gg/ZcauCuMrY4 ************************************************** ************************************************** *** Kockázati tájékoztató. Az oldalon található videók tájékoztatási célokat szolgálnak és semmilyen formában, sem kifejezetten, sem hallgatólagosan, illetve sem közvetlenül, sem közvetve nem minősülnek befektetési tanácsnak, hirdetésnek, reklámnak, toborzásnak, pénzügyi eszközre vonatkozó befektetési stratégiához kapcsolódó ajánlásnak, vagy javaslatnak. ************************************************** ************************************************** ***HunTraders.co.uk/invite/anonymousfx - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is
Hozzászólás
-
Érdekes módon az emberek befektetnek, tőzsdéznek, spekulálnak mindennel, de ami kézenfekvő azzal nemigazán. Itt élünk, napi szinten kapjuk az információkat, jegybankelnöktől, pénzügyminisztertől, gazdaság szereplőitől. Hova tartunk, mik a tervek, hogyan látják a jövőt. Úgy is mondhatnánk képben vagyunk. Van ismeret, visszacsatolás. Kis technikai elemző tudományra van szükség!
Mindenkit szeretettel várok egy jó kis eszmecserére a discord oldalamra:
https://discord.gg/ZcauCuMrY4HunTraders.co.uk/invite/anonymousfx - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is
Hozzászólás
-
EURHUF Elérte az egyik szintvonalat és egyenlőre ennyi. Meglátjuk mi történik ezután.
Elemző videóm az EURHUF párral kapcsolatban itt megnézhető:
https://youtu.be/Wt194KnhhWs
Mindenkit szeretettel várok egy jó kis eszmecserére a discord oldalamra:
https://discord.gg/ZcauCuMrY4HunTraders.co.uk/invite/anonymousfx - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is
Hozzászólás
-
Több külföldi oldalon láttam ilyenfajta élő közvetítést. Nem konkrét kereskedési ajánlásokat ad, de döntéstámogató rendszerként vagy egyfajta saját stratégiánk "alternatív kontroljának"felfogható, hiszen ad viszonyítási pontokat. A döntést és következtetések levonását viszont rábízza a nézőre. Mindenkit szeretettel várok egy jó kis eszmecserére a discord oldalamra: https://discord.gg/ZcauCuMrY4 ************************************************** ************************************************** *** Kockázati felhívás! Írásaim, videóim általános információkon alapulnak. Bármely véleményt, elemzést, árszintet vagy más tartalmat oktatási céllal, nem pedig befektetési ajánlatként publikálunk. Bármely személy, aki ezen információkra támaszkodik, vagy aki ezeket megkapja, csakis saját felelősségre teszi. Bármely tartalom közlése nem veheti figyelembe az egyén befektetési céljait, illetve bármilyen egyén pénzügyi helyzetét és szükségleteit.A múltból olvasott, elemzett információk, teljesítmények alapján nem lehet egyértelmű következtetéseket levonn i a jövő eredményeit illetően. Minden személy, ak i ezen tartalmak, információk alapján hozza meg befektetési döntéseit, csak saját kockázatára teszi, weboldalunk nem vállal semmiféle felelősséget az elemzéseink után tett befektetésekre.
https://youtu.be/q518GcAl3GMHunTraders.co.uk/invite/anonymousfx - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is
Hozzászólás
-
Támasz egyenlőre úgy látszik megfogta az USD-t. Viszont még a csökkenő trendvonal alatt van. Érdemes megvárni egy áttörést, márha lesz és visszatesztnél lehet a beszállóban gondolkodni.HunTraders.co.uk/invite/anonymousfx - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is
Hozzászólás
-
Sárga vonalak egy csatornát négyszöget jelölnek. Volt egy letörési kísérlete az alsó vonalnak. Jelenleg a csatorna aljáról próbál elmozdulni felfelé az árfolyam. Idő: 11:33
Több külföldi oldalon láttam ilyenfajta élő közvetítést. Nem konkrét kereskedési ajánlásokat ad, de döntéstámogató rendszerként vagy egyfajta saját stratégiánk "alternatív kontroljának"felfogható, hiszen ad viszonyítási pontokat. A döntést és következtetések levonását viszont rábízza a nézőre. Mindenkit szeretettel várok egy jó kis eszmecserére a discord oldalamra: https://discord.gg/ZcauCuMrY4 ************************************************** ************************************************** *** Kockázati felhívás! Írásaim, videóim általános információkon alapulnak. Bármely véleményt, elemzést, árszintet vagy más tartalmat oktatási céllal, nem pedig befektetési ajánlatként publikálunk. Bármely személy, aki ezen információkra támaszkodik, vagy aki ezeket megkapja, csakis saját felelősségre teszi. Bármely tartalom közlése nem veheti figyelembe az egyén befektetési céljait, illetve bármilyen egyén pénzügyi helyzetét és szükségleteit.A múltból olvasott, elemzett információk, teljesítmények alapján nem lehet egyértelmű következtetéseket levonn i a jövő eredményeit illetően. Minden személy, ak i ezen tartalmak, információk alapján hozza meg befektetési döntéseit, csak saját kockázatára teszi, weboldalunk nem vállal semmiféle felelősséget az elemzéseink után tett befektetésekre.HunTraders.co.uk/invite/anonymousfx - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is
Hozzászólás
-
EURHUF áttekintés.HunTraders.co.uk/invite/anonymousfx - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is
Hozzászólás
Hozzászólás