Magyar Tréderek Közössége

Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Anonymousfx

Collapse
X
 
 • Szűrés
 • Idő
 • Mutat
Clear All
new posts

 • ANONYMOUSFX
  válaszolt

  Jövőhéten találkoznak azok a nagyhatalmak amelyeknek pénzük képes a világpénz szerepét betölteni!

  Szólj hozzá::


 • MyBusiness
  kommentálta válaszát
  Szivárog, szivárog de még óriási

 • ANONYMOUSFX
  válaszolt
  Az részvényárfolyamok csökkenésével a fedezet szépen lassan eltűnik a (tőkeáttételes kereskedés mögül) hitelek alól. A részvények piacán eltűnik a likviditás. Pánik! Piaci összeomlás forgató könyve ez.

  Szólj hozzá::


 • ANONYMOUSFX
  válaszolt

  1 millió dolláros kérdés: Ki áll a criptok mögött? Gyakran olvasom, mint criptok melletti érv, hogy az egyes pénzek mögött álló országok, kormányok milyen megbízhatatlanok, nyomtatják a pénzt stb.. Criptok mögött ki áll? bányászok, fejlesztők, vagy spekulánsok? Egyes embereknek ezek a szereplők adják a biztonságot?

  Szólj hozzá::


 • moneymentor
  kommentálta válaszát
  Nem volt baj a kereslettel, az emberek szeretnek eladósodni. Kb. fele kilépett a moratóriumból és sok újabb hitelkérelem is volt.

  Kínálati oldalon viszont behúzták a kéziféket a bankok.
  Időlegesen beszüntettek egyes hiteleket, amiket nem érte meg nekik kamatplafon mellett értékesíteni.
  Egyszerűen nem adtak hitelt annak, aki élt a moratóriummal. Minek, ha az előző hitelét se akarja/tudja fizetni?

  Úgyhogy fordítva sült el a jegybank egyoldalú, erőszakos adósmentése.

 • ANONYMOUSFX
  válaszolt
  A hitelezésre vonatkozó utalásból úgy tűnik, hogy a jegybank kissé csalódott a hitelezésösztönző eszközök hatásosságát illetően, úgy tűnik, hiába befolyásolta a kínálati oldalt, a bizonytalanság miatt a kereslet nem követi azt. https://www.portfolio.hu/gazdasag/20...mnb-ben-447382 Minél gyengébb vagy fejletlenebb egy ország annál kisebb hatékonyságú szerintem ez a típusú monetáris ösztönző rendszer.

  Szólj hozzá::


 • ANONYMOUSFX
  válaszolt
  Pánik kiszámíthatatlan, de nem hiszem, hogy nem támasztanák meg a jegybankok. Lehetőségük van részvényt is venni!!

  Szólj hozzá::


 • ANONYMOUSFX
  válaszolt

  Szólj hozzá::


 • MyBusiness
  válaszolt
  Kipukkad v csak ereszt kicsit?
  1-2 hónapja tárgyaltuk

  Szólj hozzá::


 • Chucky
  kommentálta válaszát
  ha kinyomtatod az ethered QR kódját, akkor még az is lehet LOL

 • shortosgyula
  kommentálta válaszát
  Melyik kriptopénz valuta szted?

 • ANONYMOUSFX
  válaszolt

  Kíváncsi leszek erre!

  Szólj hozzá::


 • ANONYMOUSFX
  válaszolt
  Kripto valuta él és élni fog?

  Megszületett egy klassz új technológia, ami biztosan sok területen nagy változást okoz a jelenleg használt technológiához képest. Amit itt szeretnék kicsit körbe járni, hogy mint kvázi pénzhelyettesnek van e jövője a kriptopénzeknek.Tudjuk, hogy a bankok rávetették magukat erre a technológiára, hogy egyszer létrehozzák és bevezessék saját digitális pénzüket.-az én sejtésem, hogy itt egy probléma felmerül az pedig a nagy mennyiségbe felhasznált energia a tranzakciók hitelesítése során. Nem vagyok szakértő csak elfogadom azt az általános megállapítást, hogy ez nagyon energiaigényes folyamat. Amennyiben igaz, úgy egy kínai Jüan esetén, ahol nagyságrendekkel nagyobb tranzakciót kell végigfuttatni a rendszeren, mint pl.: bitcoin esetén, elengedhetetlen a kis energia felhasználás;
  *energiát elő kell állítani;
  *meg kell valakinek fizetnie;

  -digitális jüan felé elvárás az is, mint a monetáris bázis (M) része, bővíthető legyen. Szinte korlátlan mennyiségben előállítható legyen;

  Mit ad cserébe a Jegybankoknak az általuk előállított digitális pénzhelyettes?Gondoljunk ismét kínára. Teljes kontrollt a pénzügyi rendszer fölött (Mi más céljuk lenne?). Programozás kérdése, de szinte végtelen mennyiségű információ kinyerhető lesz.
  Ki, mit, hol vett, hol tartja a pénzét, stb..

  Legfontosabb kérdés, a kripto pénzekkel kapcsolatba:

  Minek a nagyobb a valószínűsége, hogy a pénzügyi rendszert a teljes kontroll felé tolja ez a technológia vagy a teljes szabadság irányába, ami megjegyzem a fekete gazdaság térnyeréséhez vezetne.Most köveznek meg tudom, de én arra tippelek a teljes kontroll lesz a cél, de nem csak Kínában, hanem az egész világon.

  Mit kell biztosan majd tudnia annak a digitális pénznek, ami a jövőben életben akar maradni?Olvastam valahol azt az analógiát, hogy az adott digitális pénz az őt előállító „cég részvénye”.
  Ennél maradva régebben két részvény típus volt az egyik a névre szóló a másik a bemutatóra. Bemutatóra szóló részvényeket betiltották, mert az eredete nem volt lenyomozható (pénzmosás?), csak a papírt kellett felmutatni, nálad volt neked fizettek kérdés nélkül.

  Ebből szerintem az következik, hogy a rendszert úgy kell kialakítani:
  *tranzakciók személyhez köthetők legyenek;
  *hitelesítési láncban Jegybanknak jelen kell lennie (adatokat tárolnia kell);
  *kinyerhető adatoknak strukturáltnak kell lennie (különböző hozzáférési szintek);A bankok kikerülése nem csak költségmegtakarítást jelent!

  Törvényességnek való megfelelés eszköze is a bank! Számlákat nyitó emberek személyének beazonosítás, jelentési kötelezettségek, stb.. Ki veszi át ezt a szerepet? Mindebből számomra az következik, hogy ebben a formában nem sok ideje van a kriptopénzeknek. Emiatt jelentősebb elmozdulás, ha nem történik pár hónapon belül, akkor sosem fog. Kifejtem kicsit bővebben ezt is majd: folyt.. köv....

  Szólj hozzá::


 • ANONYMOUSFX
  válaszolt

  Szólj hozzá::


 • ANONYMOUSFX
  válaszolt
  Buffet bevásárolt ebből az aranybányából rendesen. Két kiemelendő tény: P/E rátája nagyon jó, nézegettem aranybányák P/E mutatóit és 20 körüli számokat láttam, ennek a bányának ez a mutatója 10!!!!!!! Kitermelési költség mutatója pedig a legjobbak között van. https://www.portfolio.hu/befektetes/...nkoktol-445034

  Szólj hozzá::

Working...
X