Magyar Tréderek Közössége

Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Q & A

Collapse
X
 
 • Szűrés
 • Idő
 • Mutat
Clear All
new posts

 • Q & A

  Itt lehet kérdéseket feltenni nekem.
  HunTraders.co.uk/invite/erdosalpar - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is

 • #2
  Erdős Alpár eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Itt lehet kérdéseket feltenni nekem.

  Mekkora a cipőméreted?


  (Bocs, de nem írtad, milyen témában tudnál valóban segíteni.
  Egyébként olvastam a múltkori hosszú hozzászólásodat, ami talán azóta törlődött is.
  Majd hirtelen huntraders szakértőként jelentkezel be egy mondattal.
  Tekintettel arra, hogy volt szerencsém szakérteni, látom, hogy mennyire pörög a fórum, mennyi hasznos infó van, remélem a te hozzászólásaid azért sokkal tartalmasabbak lesznek.)
  https://traderswithedge.com/?r=110 --- https://kriminalmihaly.wixsite.com/toptrader

  Hozzászólás


  • #3
   Köszönöm a kérdésedet moneymentor, teljesen jogos amit kérdeztél. A cipőméretem a jobblábamon 44-es, európai méretezés szerint, a bal lábam 43,5. Szándékosan nem írtam témát, mert arra lesznek témák létrehozva. Jól ráéreztél, valóban, tőlem bármit lehet kérdezni, mert minden kérdésre a legjobb tudásom szerint válaszolni is fogok, hiszen kenyerem felét megettem, így gazdag élettapasztalatra tettem szert viszontagságos életem során.

   A fórumra véletlenül keveredtem, hiszen a nevemet két évvel ezelőtt nagyon negatívan emlegették olyan személyek, akiket nem ismerek, és akik nem ismernek, és nem tudom, hogy keveredtem bele ezekbe a beszélgetésekbe, hiszen sem oktató nem voltam, sem sehol magamat nem hirdettem, semmilyen médiacsatornán nem voltam jelen, stb, hanem csak saját nevemben, saját kockázatomra kereskedtem a saját tőkémmel. A védekezés jogán írtam egy pár sort, aminek hatására Csaba felhívott és hosszasan beszélgettünk, aztán meghívott szakértőnek a Huntraders platformra.

   Magányos farkas vagyok, nehezen szocializálódom és ami a visszajelzéseket illeti, radikális őszinteséggel válaszolok a nekem feltett kérdésekre. Huszonöt évig voltam pszichológus, több olimpiai csapat tagja, hazugságvizsgálóval dolgoztam több mint tíz évet. Az emberi biomarkerek hullámait olvastam, (EEG, EKG, Stress Factor Analysis, BIA), anélkül, hogy eszembe jutott volna a profit kifejezés. A pszichológiában pszichoszomatikus pszichológiára specializáltam magam, Németországban 3 évet dolgoztam dr. Rüdiger Dahlke mellett, licenszes oktatója vagyok a NASA által kidolgozott Process Communication Model-nek, illetve a Structogramm-nak. Szintén véletlenül kerültem kapcsolatba a tőzsdével is, hiszen a tőzsdegrafikonok és a hazugságvizsgáló által készített chart annyira egyforma, hogy megkülönböztethetetlen egymástól. Elkezdtem foglalkozni gazdsági matematikával, elvégeztem a közgazdasági szakot az ország legjobb egyetemén, illetve a mesteri dolgozatomat készítem ugyanezen a szakon. Államvizsgámat a Taylor sor alkalmazhatóságáról írtam.

   Piacelemzési stílusom az Elliott rendszerhez áll a legközelebb, de nem tartom magam Elliottosnak. Az Elliottosok szubjektíven számolják a mozgásokat, véleményem szerint ez megengedhetetlen. Én matematikai eszközt használok a mozgások számolására. Minden elisemerésem Elliottnak, aki limitált eszközökkel (papír és ceruza) alkotta meg a rendszerét. Ma már a TW platformon a bőség zavara uralkodik információ szempontjából. Elliott nem határozta meg saját rendszerének alapaxiómáját, nem írta le, hogy mi az egy, mi a piaci számolás alapegysége, ami nekem tetszik az emberben, hogy nagyon logikusan számokkal és betűkkel dolgozott, hiszen a latin ábécé betűit és az arab számokat mindenhol ismerik a világon. Én azt mondom a rendszer még nincs kész, fejleszteni kell és elhivatott módon kutatom a területet. Száz évvel ezelőtt nem volt HTF (high frequency trading, kereskedési algoritmusok, komputerizált kereskedés, stoploss hunting, hírmanipuláció, stb.) így teljesen újfajta hullámok és minták jelentek meg, amelyeket be kellett azonosítani, illetve ma már tudjuk, hogy mellyek azok az Elliott hullámok, amelyeket nyilván tart a szakirodalom, de tévesen, hiszen ezek nem léteznek, mert matematikai segítséggel be tudom bizonyítani, hogy a száz évvel ezelőtti meghatározás miért volt helytelen. Továbbá matematikai kutatás eredményeképpen ma már különbséget tudunk tenni hullámok között, ami a matematikai eszköz nélkül a szubjektív ráérzésre és személyes (és nem szakmai) véleményre van utalva. A ZERO TO HERO mentoring programban nálam a fő hangsúly a kompetenciafejlesztésen van, hiszen a kereskedés hasonlatos a közúti közlekedéshez. Mindannyian gyalogosként kezdjük, ami azt a szintet jelöli, amikor fogalmunk sincs, hogy mit nem tudunk, majd megszerezzük a jogosítványt, ami nem jelent sokkal többet a szabályok ismereténél. A következő szinten a gyakorlás következtében rutinossá válik a folyamat. Tovább fejlődve komolyabb műveletek végrehajtására is képesek leszünk, akár a rally versenyzők, szinte ösztönössé válik a kereskedés, az intuíciónk is kifejlődött a piaccal kapcsolatban. A felső szinten akár a FORMA 1-ben, mérnöki szintre van emelve a kompetenciafejlesztés, nálunk ez gazdasági matematikai műveleteket és tudományos igényt takar, igénybe véve a NASA által kidolgozott pszichológiát. Ezen a szinten, fel tudjuk mérni a hibáinkat és tudjuk is, hogy hogyan kell kijavítani őket. Egyszóval magasszintű piacelemzés és kereskedési gyakorlat a kompetenciafejlesztés érdekében.

   Várlak Benneteket szeretettel.
   Csatolt fájlok
    
   HunTraders.co.uk/invite/erdosalpar - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is

   Hozzászólás


   • moneymentor
    moneymentor kommentje
    Editing a comment
    Igen, ez már egy tartalmasabb hozzászólás volt.
    Nem akarlak elbizonytalanítani már a fórumozásod elején.
    Mindenben nem lehetsz szakértő. Sokféle elvárással és reakcióval fogsz találkozni, és egyáltalán nem biztos, hogy az a jó, ha mindegyiknek meg akarsz felelni.

    Amúgy pusztán szerzői jogi szempontból a Zero to Hero egy könyv címe. Amit használ egy bróker is. És ezek szerint Te is.

    De a lényeg: kíváncsian várom a folytatást szakmai kérdésekben is.
    Pl. egy-egy hazugságvizsgálóhoz hasonló képes-szöveges matematikai Elliott-elemzést előre + kereskedési pszichó fejlesztő ötleteket.
    Sok sikert.

   • MyBusiness
    MyBusiness kommentje
    Editing a comment
    "Az ország legjobb egyetemén" - írod ismét.
    Hol végeztél közgazdászként? Mikor?
    Hol végeztél pszichológusként? Mikor?
    (A LinkedInen sem education sem experience korábban nem volt található, most már kicsit változott a profil ott.)
    Utoljára szerkesztve a következő által: MyBusiness; 2020-07-05, 21:17.

  • #4
   Mikortól számítódik az az időpont amióta rendszeresen nyomogatod a buy/sell gombot?
   és Bé kérdésnek:
   mennyi volt előtte témára való teljes ráfekvés időintervalluma? (olvasás, egyéb utánajárás)

   //update: elolvastam a bibliográfiát is. Lehet a kérdések előtt kellett volna
   de mivel nem derült ki belőle, max sejthető, ezért maradnak
   Utoljára szerkesztve a következő által: kockas; 2020-07-04, 19:29.
   Egyefenelegyenarégilemez: Fogd a pénzt és kuss

   Hozzászólás


   • #5
    kockas eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Mikortól számítódik az az időpont amióta rendszeresen nyomogatod a buy/sell gombot?
    és Bé kérdésnek:
    mennyi volt előtte témára való teljes ráfekvés időintervalluma? (olvasás, egyéb utánajárás)
    A válasz nem egyszerű, hiszen mint mondtam 10 évet töltöttem el orvosi eszközök kezelésével, egész életemben hobbizenész voltam (a hangok is hullámok), illetve, rengeteget olvastam, mert ez volt az egyik legkedvesebb hobbim. Nagyon tetszik nekem a GÓRÉ című film, amiben sok tőzsde nincsen, de nekem mégis a tőzsdés filmek kategóriájába tartozik. A film bemutatja, hogy egy szakmai hozzáállás, a sikeresség, hogyan vetíthető át egy teljesen másik területre. Amikor a sportolókkal készültünk az olimpiára éveket dolgoztunk, egy két másodperces előnyért, amiben számomra a legfontosabb az életvitel, a perfekcionizmus, a stressztűrő képesség. A tőzsdei kereskedés nem sarkítható le a sell/buy gombokra, hiszen én hangsúlyozom a kompetencia fontosságát. A kompetencia meg egy nagyon komplex fogalom, nagyrészt pszichológia, de benne van a tökéletességre törekvés, az elhivatottság, a precizitás, a ritmusérzék, a mindennapos megfeszített munka, és még sok olyan dolog, amit ide kellene vagy lehetne sorolni. Az életkor is egy fontos tényező, az élettapasztalat, az önuralom, az olvasottság, a pozitív jövőkép, a kíváncsiság, a tudományos igény, a kételkedés, a kitartás, szinte a végtelenségig lehetne ezeket a fogalmakat sorolni. Mindehhez hozzájön a több mint két évtizedes pszichológiai praxisom, amelynek a kulcsszavai a problémamegoldás, a türelem és a tudatosság. Egész életemben a tudatalatti működésével foglalkoztam, amit nagyon fontosnak tartok, mert a belénk nevelt nemzeti, generációs, szülői vagy társadalmi forgatókönyvek határozzák meg, hogy mennyire engedjük magunkat sikeresnek lenni. A balesetemről már írtam, aminek a következménye az öntörvényűség lett, hiszen megtanultam, hogy jogom van élni és jogom van úgy élni, ahogy nekem jó. Megtanultam nemet mondani és megharcolni az igazamat. Megtanultam az óvatosságot, hogy ne kockáztassak többet, mint amennyit megengedhetek magamnak.

    Én azzal kezdtem, hogy bevásároltam és sokkal inkább letöltöttem az elérhető angol szakirodalmat és átfutottam a tartalomjegyzékeket, hogy megértsem, hogy mi lehet fontos, ezzel lényegesen lerovidítettem a tanulási görbét. Továbbá mint mondtam 10 évig hullámokat néztem és az első chart amire ránéztem, azonnal láttam, hogy inverz chart. Az emberek nincsenek tudatában, hogy egy inverz chart, ha azt betesszük a statisztikai kosárba, mennyire megvátoztatja a mediánt és az ökonometriai mutatókat. Sajnos jelen pillanatban sokc hartot fordítva trédel a világ anélkül, hogy tudatában lenne annak, hogy a feje tetejére állított chartot elemzi. Nekem az első pillanatban szembetűnő volt egyes chartok konkáv természete a konvex helyett, hiszen szemem hozzászokott az emberi hullámok képéhez. Így azonnal felismertem a nem-normális mintát. Összeforgattam őket, letöltöttem az összes chart history-ját 1953-tól, és ökonometriai, statisztikai vizsgálatoknak vetettem alá. Azonnal lehetett látni azokat a gazdasági trendeket, amelyek a világban végigsöpörtek az évek során. Szóval a kérdésedre a válasz, hogy párhuzamosan volt jelen nálam az elmélet és a gyakorlat a kezdetektől fogva.
    HunTraders.co.uk/invite/erdosalpar - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is

    Hozzászólás


    • kockas
     kockas kommentje
     Editing a comment
     Szerintem becsapod magad,
     de megválaszolom én:
     tippem szerint maximum 2 éve kereskedsz éles számlán (valószínűleg demoban nem is gyakoroltál előtte, de ez nem hiba)
     A javaslatom:
     nézd meg ezt rólad készült youtube anyagot, a 4 perc 55 másodperces időponttól 5 perc 40ig
     https://youtu.be/pzsNmhmkkak?t=295
     utána osztályozd 1-10ig és írd le a jelenlegi állapotodat egy papapírlapra.
     azokat a dolgokat amiket fontosnak tartasz. (pl mennyire vagy boldog, elégedett)
     Ehhez vedd alapul közép, 5ös értéknek az éles kerekedéseid előtti 20 évet.
     Ismételd meg ezt az önvizsgálatos folyamatot, minden újabb évben teszem azt a háromlábú szék miatt még 3 évig.
     Utána beszéljünk majd róla hogy megérte e váltanod.

    • Coinhunter
     Coinhunter kommentje
     Editing a comment
     Nagyon tetszik amit írtál.. Különösen azért mert elég sok alkalommal vizsgálgatom a grafikonokat inverz módban.
     Tradingview szofwert használok elemzésre, és ott az ALT+I lenyomásával megfordul a grafikon inverz állásba.

    • rpr
     rpr kommentje
     Editing a comment
     Erdős Alpár "mennyire engedjük magunkat sikeresnek lenni" és mit gondolsz erről, hogy hogyan tud az ember a leghatékonyabban ezeken a háttérben futó programokon valtoztatni?
     Kívancsi lennek akár könyvekre vagy gyakorlatban is működőó módszerekre, ha tudsz vmit javasolni a temaban...
     Utoljára szerkesztve a következő által: rpr; 2020-07-06, 17:05.

   • #6
    Coinhunter, akkor te is észrevetted ezt a jelenséget? ennek örvendek, valóban vannak chartok, amlyenek elemzésénél figyelembe lehet vagy kell venni az inverz charot is, főleg, ha statisztikai elemzést akarunk lefuttani, hiszen ha egy "n" érték helyett, "1/n" érték szerepel a számításban, akkor igencsak megváltoznak az eredmények.

    kockas, mindig és mindenkor nyitott vagyok az értelmes beszédre, amely betartja az alapvető emberi érték tisztteletét és mellőzi az értelmetlen kritikát. Én életemben észrevettem, hogy tanítva tanultam, hiszen egy hiteles kapcsolatban oda-vissza működik az információcsere, és minden egyes meglátás gazdagít, ezért is vagyok itt. Azt hogy megérte-e váltanom, erre itt és most válaszolni tudok. Az eredeti szakmámban plafonálódtam, az olimpiák után úgy éreztem, hogy nem nagyon van hova fejlődnöm, a személyes terápiák és mindennapi problémamegodások nem jelentettek kihívást nekem, a lelkem megérett valami újra, vágyakoztam arra, hogy tanuljak, kutassak, és szenvedélyesen belevessem magam egy teljesen új témába, olyanba, amivel nem foglalkoztam. A közgazdaság és a gazdasági matematika pontosan megfelelt lelkületemnek, mert véleményem szerint a közgazasági kérdések sokkal inkább pszichológiai kérdések, mint amennyire az valóban gondolnánk. Vegyük például egy üveg sör árát. A tankönyvek azt írják, hogy a fogyasztási kosár tartalmának árát és értékét, a piacon pillanatnyilag fennálló kereslet kínálat határozza meg. Nos, egy igaz is meg nem is, mert normál esetben a közértben, mindennap ugyanaz a sör ára. Azonban ha én bulizni akarok és éjjel két óra van, akkor a pszichológiai faktor fogja meghatározni a sör árát. Mondjuk felkeltem a tulajdonost, hogy nekem sör kell, ha jóban vagyok vele, akkor azt fogja mondani, hogy olcsóbban is adja, mert sokat viszek, de ha bal lábbal kelt fel, akkor meg azt fogja mondani, hogy éjjel van, és a sör ára a duplája lesz. Akármi is történne, le merem fogadni, hogy kicsi a valószínűsége annak, hogy a délelőtti rendes közért áron cserél gazdát a termék. Mielőtt bárki belekötne a történetbe, előre hangsúlyozom, hogy ez csak egy hasonlat arra, hogy a közgazdaság egy pszichológiai játék, és pszichológusként teljesen más közgazdaságot tanulni, mint nélküle. Valaminek az ára és valaminek az értéke, illetve a kettő közötti különbség igen is pszichológiai játék. Gondoljunk csak bele: a víz, ami életet menthet, és a legfontosabb az emberi szervezetnek, nagyon olcsó, de a gyémánt, aminek a gyakorlati élethez semmi köze, nincsen rá szükésgünk, mégis a legértékesebb drágakő. Mi ez ha nem pszichológia?

    Igen, megérte váltani, mert a pszichológiával szenvedélyesen foglalkoztam 25 évet és a teljes életemet megújította, feldobta és gazdagította az, hogy egy új szakmát sajátítottam el, megértésemet elményítette, és nagyon örvendek, hogy így döntöttem. A tippedet, hogy mióta kereskedem telyesen irrrelevánsank érzem, hozzászólásod nem építő jelegű, sőt innkább kritikusnak mondanám, provokatív, így figyelmen kívül hagyom, ezért elnézést kérek.

    Tudom, hogy ezen a fórumon nagy divat a negativizmus, sokat nem olvasgattam, de figyelmeztettek előre az itt tapasztalható negativizmusra, amely lepereg rólam, mint víz a kacsáról, mikor kiszáll a vízből. A fórumnak látom értelmét, annak ellenére, hogy nem vagyok nagy fórumozó, soha nem fórumoztam, 50 éves létemre lett volna időm erre, de nem volt időm, mert nem szántam erre időt.
    A huntraders platformot is sok felesleges és értelmetlen kritika éri, aminek szintén nem látom értelmét, hiszen időt kell adni neki, tíz év múlva szerintem monopol platform lesz Magyarországon a Huntraders, és ezt nem azért mondom, mert beregisztráltam szakembernek. Én egy független személy vagyok, mindig is megengedtem magamnak az őszinteség luxusát, ha valami nem tetszik, nem szoktam hímezni-hámozni, de soha nem foglalkozom mással, csak a magam dolgával, így tőlem kritikát nem nagyon lehet olvasni más szakemberrel kapcsolatban. Véleményem szerint mindenki igyekszik fejlődni a maga szintjén, azért vagyunk a világon, hogy jobb legyen velünk a világ, és mi jobbak lehessünk a világban. Ezért mindenféle-fajta negativizmust visszaútasítok, vagy figyelmen kívül hagyok, a tegnap már történt egy admin általi törlés, bennfentes kommentelt valamit, amit el sem tudtam olvasni, de gondolom, hogy annyira negatív lehetett, hogy azonnal törölték. Reménykedem abban, hogy ittlétem gazdagítani fogja a fórumot, mert szerintem itt rengetek tudásanyag és tapasztalat halmozódhatott fel az évek alatt, akinek kedve van és ideje, tallózhat az értékes eszmefuttatások között. Az értelmetlen szócséplésnek és személyeskedő vitának értelmét nem látom és nem is fogok részt venni benne.

    Várom további kérdéseiteket, amelyekre nagyon szívesen fogok válaszolni.
    HunTraders.co.uk/invite/erdosalpar - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is

    Hozzászólás


    • #7
     moneymentor a ZERO TO HERO egy pilóta zsargon, aminek ötletét egy angliai pilóta barátomtól kaptam, és használtam egy régebbi honlapomon is. Az Admiral Markets-nél megismerkedtem valakivel, akivel beszéltünk, számlát is nyitottam náluk, anno és ezután, közvetlen ezután megjelent náluk is ez a név. Ezt a GOOGLE archívumban le lehetne követni, ha van valakinek elpazarolni való kekec ideje és semmi egyég jobb dolga nincsen. Teljesen biztos vagyok abban, hogy az ötletet egy jólmeghatározott személy az én honlapomról másolta át, de ez akkor sem érdekelt és most sem, mert ez nem egy jogvédett cím, hanem csak egy bevett szólás, mint a "buy low, sell high" és társai. A Zero to hero nem egy könyv címe, hanem több könyvnek is ezt a címet adták a szerzők, minden gond nélkül, a világban számos tanfolyamnak a címe és ez senkit nem zavar, engem sem. Természetesen, ha valaki megkeres, hogy ez az ő jogvédett tulajdona, abban a pillanatban módosítom Zeroes to heroes-ra, majd ha az sem tetszik valakinak, akkor jön a FROM ZERO TO HERO, vagy majd kitalálok valamit, hogy abból gond ne legyen, mert gondot nem szeretnék, és az a tapasztalapom, hogy az interneten nem ugranak azonnal az ember torkának (kivételt képez ez a fórum, ahol bennfentes azonnal a torkomnak ugrott), hanem szólnak, hogy másképp gondolják, mint én, és adnak egy kis időt a korrekcióra.

     A hazugságvizsgáló alkalmazhatóságával kapcsolatban: először is elmondanám, hogy egy ilyen készülék a birtokomban van és aktív méréseket, kutatásokat végzünk vele a kereskedéssel kapcsolatban (is). A hazugságvizsgáló a lehető legegyszerűbben fogalmazva az emberi biomarkerek összehasonlítására készült szerkezet. Megmérik az alapértékeket a szervezetedben, ez lesz a bázis, a kiindulópont. Utána a következő lépés, hogy az adott pillanatnyi reakciódat összehasonlítja a korábban felvett bázis értékkel. A gép tartalmaz EEG (agyhullámok), EKG (szívhullámok), légzésmérés, testhőmérséklet, a bőr galvanométeres ellenállását mérő szenzorokat, tehát öt csatornán mérjük és monitorizáljuk a test azonnali reakcióit amikor a kereskedő élesben kockára teszi a pénzét. Minden egyes kattintásnak jól mérhető hatása van a szervezetre, ez a pszichoszomatika lényege és ez monitorizálható. Második lépésben operáns kondicionálás tanulással újra tudjuk kondicionálni az idegrendszert, hogy az automatikus evolúciós stresszreakcióktól különböző és általunk preferált választ adjon és ne a klasszikus üss-fuss-lefagyás evolúciós progamot futtassa le. Ez tudatos munkát igényel és kábé egy év alatt megtanulható dolog, hogy a kereskedő meg tudja változtani és uralja érzelmi reakcióit a kereskedéssel kapcsolatban. Van még egy harmadik lépés is, amikor ezt a munkát automatizáljuk, hogy ez a dolog a személyben teljesen automatikus reflex legyen és ne egy tudatos odafigyelést igényeljen. Tudtommal ezzel a módszerrel úttörő vagyok, és eredményeim önmagukért beszélnek és úgy gondolom, hogy ez egy izgalmas fehér folt a kereskedés területén, az orvostudomány és a gyakorlati kereskedés összefésülése. Reménykedem, hogy a tréder társadalom nyitott lesz kutatásaimra és eredményeimre bár sokkal inkább a nemzetközi piacot fogom megcélozni ezzel a témával. A balkán-keleti társadalom sokkal ítélkezőbb és zártabb, mintsem, hogy tömegesen nyitott lenne a pionír törekvések befogadására, itt sokkal inkább a kritikus szemlélet és a jó/rossz, fekete/fehér gondolkodás és paradigma divatos.

     Ha megnézed az alábbi két chartot, jól kivehető az impulzus-korrekció-impulzus struktúra mindkét rajzon, illetve ha a forex chartot egy line-charttá alakítanánk át, akkor meg sem lehetne különböztetni, hogy melyik-melyik. Nyilván sok agysejt aggregált grafikonja ugyanazt a chartot rajzolja, mint sok trader aggregált chartja.

     Click image for larger version Name:	stress.jpg Views:	0 Size:	31,3 KB ID:	193166Click image for larger version Name:	chart.jpg Views:	0 Size:	24,1 KB ID:	193167

     Várom további kérdéseiteket, amelyekre nagyon szívesen válaszolok. Legyen jobb velünk a világ.
     Utoljára szerkesztve a következő által: Erdős Alpár; 2020-07-05, 09:11.
     HunTraders.co.uk/invite/erdosalpar - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is

     Hozzászólás


     • moneymentor
      moneymentor kommentje
      Editing a comment
      Én nem gondolom, hogy pl. egy chart, ill egy látszólag hasonló lázgörbe ugyanúgy lekereskedhető (hiszen más-más fundamentumok állnak mögöttük).

      De elmélet helyett kíváncsian várom a gyakorlati elemzéseidet előre.

      Milyen meglátásaid vannak pl. a következő hétre?

    • #8
     cool. ha már kérdezed:
     - jó lenne 1-2 trade-t látni, meg mittomén egy aktuális piaci elemzést hogy hol is állunk,
     - jo lenne egy live trading session-t is látni ahogy elemzed, nyomkodod, odateszed, leveleszed, bezsákolod, elengeded.. csak ugy hogy mégis hogyan kellene ezt csinálni, meg hogy mégis merre vannak a pipek a charton,
     - és végül, hatalmas lenne ha mondjuk TudatosTrader aka MassEffect nyomna veled egy interjut... benne megbízom, ha ő feltesz kérdéseket és te válaszolgatsz neki, meg elmondod az sok homályt eloszlatgatna.

     Az a karóba esés nagyon durva ; de a video-d tetszik, olyan kis dreamis, viszont profi vágás, profi munka. Nagyra értékelem ha valaki video-ban is ki tudja fejezni magát. A neten sok trader vlog, blog youtube csatorna érhető el.. talán a legjobb közülük, amelyik legközelebb áll a valósághoz az alábbi Peter Millman vidijo, bár ezt is profi cameraman csinálta de no golden hours, no feelingz, no epic uplifting motivation, csak az addiktiv feszültség:     és hogy tovább vigyem a beszélgetés fonalát, érdekelne a véleményed arról hogy mi folyik a FEDnél? meg ugy általában a jegybankoknál. pénznyomás-e vagy sem amit csinálnak? pandemia gazdasági következményei miattam akár matematikailag is, tömegpszichó ..jöhet... .. érdekel!

     csatolnám ide a mult heti HH-s skótviszkis másnapos video-t... ő a bizonyíték arra hogy sem a kinézete sem a mondanivalója alapján nem igazán lehet megítélni senkit a piaccal kapcsolatban de kiváncsi lennék hogy a fentebb leírt Elliott féle matekos-pszichós Z2H program mondjuk mit mondanál erről:     Egyszerűen csak mondd el légyszives hogy mit látsz a főbb piacokról? fx, coms, indx, bonds, megtörik-e a HKD peg? lesz-e 450 a huf,tényleg hamiltoni pillanat az eurobond?.. meg ilyenek

     Pszicho is érdekelne,, bár szerintem az egy kicsit tul van lihegve, akkor jön elő amikor már nagyon nincs más a tarsolyban, a legtöbb pszicho gondolat mögött csak stockfotók vannak.. kicsit olyan mint a fogyis video-k. vagy inkább mint a Balaton déli partja.. gyönyörű naplemente, távolban Badacsony .. és egészen bokáig ér. Imádnivalóan sekély. pont arra jo hogy a lábat áztatva "átfutkossuk a tartalomjegyzékeket" miközben Norseman-ra készülünk.... végülis hullám ez is meg hullám az is.

     szóval, kiváncsian várom hogy többet megtudhassak a bejegyzés tartalmáról. Sosem tudni.. lehet hogy van extra hozzáadott érték az eddigi marketingmunka mögött.. jó lenne mondjuk mert sok kamu fut a neten, közben meg szükség lenne valódi trader oktatásra ennek a disciplinának valamennyi területén oszt csak autodidakta önfényező megmondóemberek vannak dögivel .. és elég bosszantóak tudnak lenni egy idő után.

     .. ja és még egy dolog... szerencsére már vannak páran akik python felé is kacsingatnak. Youtube-n rengeteg jó python stat/tsa/econometric oktató video van fenn amik közül párat ajánlanék.. többsége nagyon magas szinvonalú. mondanék pár nevet akikre rákeresve és videoiknak megnézésével valódi elérhető python idősorelemzést a sima statisztikától econometrián keresztül machine learningig vagy még tovább el lehet sajátítani és 5 percel később már saját trédingünkbe is be lehet illeszteni..
     1. Wes McKinney: nyilván vele kellene kezdeni: ő aki egyáltalán a pandas-t megcsinálta https://www.youtube.com/watch?v=w26x-z-BdWQ
     2. Yves Hilpisch ő egészen konkrétan azon brokerek API-jával dolgozik ( Oanda, IB, FXCM) akik számunkra is elérhetőek és az alábbi videokban gyakorlatilag a teljes technológiát végigtekinti https://www.youtube.com/watch?v=zixYEFx8Apw / https://www.youtube.com/watch?v=HkBIV1ZJKrM
     3. Jeffrey Yau őt igazán csak kiemeltem a pydata konferenciák egyik key speakere, de a pydata összes előadója nagyon nagyon ott van https://www.youtube.com/watch?v=tJ-O3hk1vRw
     4. Max Margenot ő pedig már hardcore statisztikus.. de finance területen a quantconnect-nek volt chief data scientistje.. . not for the fainted heart. https://www.youtube.com/watch?v=g-qvFjvyqcs

     na amit mindebből ki akarok hozni, hogy mutasson kedves Erdős úr valami konkrétat is, amit használhatunk már most, ingyen, bármit .. nagy volna az igény egy kis minőségre mert már fáradtak vagyunk a salespitchtől, legtöbbje ide jön azt mondja negativizmus aztán egy csapat idiótának néz bennünket akik beveszik a hülyeségeiket volt itt már Halászur, HorvatAndris, IronFx etc meg egy halom kamuhuszár, árultak signalt, kurzust, biztosítást, pipet, stopot, részesedést.. befektetést... csodálod h bizalmatlanok vagyunk!?! Az adminnak meg jó ez mert végre van egy kis forgalom. Olyan ez mint Jante törvényei, nem balkáni sötétség.

     peace.

     p.s.: bennfentes bejegyzését letöröltétek.. nehéz ugy kommunikálni hogy ellenvéleményt nem tűrtök. tudjuk jól hova vezet. ejnye bejnye.

     p.s.2. szóval 1/x mediánja... 1/(median(x)) hogyan tovább? long v short?


     Click image for larger version

Name:	Képkivágás3.PNG
Views:	341
Size:	47,1 KB
ID:	193169

     Hozzászólás


     • #9
      Szia Alpár, nem ismered véletlenül Losonczi "equalizer" Zolit?

      Hozzászólás


      • kockas
       kockas kommentje
       Editing a comment
       a francnak provokálod Te is!
       Tudjuk hogy ismeri.
       Nem csodálkoznék rajta ha Ő lett volna az a sportoló a tőzsdés "lázgörbéjével".
       Viszont tényleg hagyjátok, hadd irogasson a hazugágvizsgálós/pszicho részről.
       Abból még kisülhetnek jó dolgok!
       Én örülök hogy itt van, még ha segíteni nem is tudok rajta.
       //Már késő.....beszippantotta.

      • shortosgyula
       shortosgyula kommentje
       Editing a comment
       Eszemben sincs provokálni, tök érdekes dolgokról ír. A karóbaesős sztori mondjuk kicsit erős volt. Egyébként nálunk is van néhány gigányi NASA EEG adat.

     • #10
      Nem zavar semmiféle provokáció, a fogadtatás a fórumon nem lett barátságos, sőt nagyon is provokatív, de minden egyes kérdésre fogok válaszolni, hiszen én mondtam hogy nyugodtan kérdezzetek tőlem bármit. Kivétel nélkül minden kérdésre válaszolok még akkor is, ha ezek övön aluliak, és sokkal többet mondanak a kérdezőről, mint rólam.
      HunTraders.co.uk/invite/erdosalpar - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is

      Hozzászólás


      • #11
       a fórumra hivatalból kaptam csatornát, nem szeretnék én megmondó ember lenni, mert általában meg szoktam tartani a véleményemet, én eddig sem foglalkoztam senkivel és ezután se fogok, mondtam már, hogy én egy magányos ember vagyok, aki a saját dolgával törődik, és nem foglalkozik a más bajával. Nekem az életemben kijutott, hogy rengeteg személyes történetet meghallgassak, egy emberöltőny terápiás foglalkozás után, csak egyet tudsz tenni, megérted az emberi esendőséget és igyekszel erődhöz mérten segíteni. Pszichológiai szempontból csettintésszerűen elemezhetném ki a kérdések pszichológiai hátterét, amelynek vagy nem vagytok tudatában vagy tudatosan rá vagytok állva egy stílusra, ez engem nem fog kizökkenteni nyugalmamból, mert nincs olyan kérdés a földkerekségen amelyre ne tudnék emelt fővel a saját limitjeim tudatában és a megfelelő precizitással válaszolni.
       Utoljára szerkesztve a következő által: Erdős Alpár; 2020-07-06, 14:14.
       HunTraders.co.uk/invite/erdosalpar - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is

       Hozzászólás


       • #12
        egy valaki kérdi tőlem, hogy hol vannak az okleveleim, nos nem is tudom, nem vagyok kihallgatáson, semmi olyat nem tettem, hogy magyarázkodnom kellene, de ha ez az istenhozott egy fórumon, akkor, nem én kell beszéljek a fórum általános szintjéről, beszél helyettem maga a kérdésfeltevő. Ha akarjátok közkívánatra bemutatom az okleveleimet is, és ha már itt tartunk, akkor az utóbbi öt évben (bármilyen hihetetlenül hangzik) párhuzamosan két egyetemet végeztem el. Privátban szívesen megmutatom az okleveleimet, a summa cum laude jegyeimet, mert ezekre igen is büszke vagyok, hogy hajlott háttal, kövéren és kopaszon ültem be az iskolapadba, és nappali tagozaton, a Babes Bólyai Egyetemen egyszerre két szakból diplomáztam le. A nevemet egy kis kereséssel meg lehet találni, ha nem találod átküldöm a linket, megmutatom a diákigazolványaimat, a jegyeimet vagy bármit amit kérsz, akárki fia borja vagy is. Kérdésed rólad beszél, amit nem kommentelek, mert nem szokásom kommentelni.
        Utoljára szerkesztve a következő által: Erdős Alpár; 2020-07-06, 12:47.
        HunTraders.co.uk/invite/erdosalpar - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is

        Hozzászólás


        • MyBusiness
         MyBusiness kommentje
         Editing a comment
         Semmiféle oklevelet nem kértem. Azt kérdeztem pszichológia szakon hol/mikor, közgazdászként hol/mikor végeztél.
         Erre két mondat a válasz, nem hosszú írás.

         Semmilyen dokumentumot nem kérek és nincs is jogom ilyet kérni!


         Most idős korban, írod. Akkor miként dolgoztál hosszú éveken keresztül pszichológusként?
         Ezt viszont már csak megkérdem.
         (Láttam a szakmai beszélgetéseidet is a YT-on. Sportoló is voltam, pszichológus ismerőseim is vannak bőséggel.) (Jelzem, a "pszichoszomatikus" az tünet nem szakma.)

         Kérlek, ne azzal kezdd, h leminősíted a fórumot és a kérdezőt. Köszönöm.
         Utoljára szerkesztve a következő által: MyBusiness; 2020-07-06, 17:17.

       • #13
        igen valóban töröltek egy kommentet, sajnos nem tudtam elolvasni, de majd Csaba megmutatja, és egyetértek a törléssel, mert elmondása szerint amit a személy kommentelt nem csak ellenvélemény volt, hanem gyalázkodás. Egy ellenvélemény mindig szívesen látott, amíg megtartja az alapvető emberi jogot és tiszteletet. Nos itt vagyok ezen a fórumon és itt leszek, de csak azért, hogy kérdésekre válaszoljak. Ne féljetek, sok vizet nem fogok zavarni, mert nem azért jöttem, hogy tapsot arassak. Akinek tapsra van szüksége, az menjen a cirkuszba dolgozni, én elvagyok. Én a legtisztább jóhiszeműséggel jöttem, valóban szó szerint a halálból tértem vissza, de a halálközeli élményeimről évtizedekig nem beszéltem senkinek. Fél életemet mások megsegítésének szenteltem, ez számomra misszió volt, két évtized után lelkem megérett a változásra és igényem lett arra, hogy egy új területen tevékenykedjek. Parasztcsaládból származom, a gyermekkoromban megismertem a kétkezi fizikai munkát és nagyon lassú kitartó munkával jutottam oda, ahol most vagyok, meg vagyok elégedve magammal, nem kérkedésből mondom, megvan mindenem amire szükségem van. Amikor itt elindult a beszélgetés valaki ráugrott a youtube csatornámra és negatív kommentekkel látta el. Engem nem ismer, a munkásságomat nem ismeri és nem veszi a fáradtságot, hogy beszéljen velem egy félórát skypon, hogy megismerjen, de kommentel istenesen. A videóm végére ki van írva magyarul, hogy bárkire szánok egy félórát. Valaki felhívott a fórumról és nem egy félórát beszéltünk vele, hanem kettőt, és nem kellett fizetni érte, mert mindketten élveztük a beszélgetést. Megpróbált megismerni és én is viszont. Ha nem ez a hozzáálláás, akkor van egy hidden agenda, egy hátsó szándék, a lejáratás. Nem fog sikerülni, mert sem titkom nincs, sem rejtegetni valóm, hanem csak beléptem a piacra és itt is maradok, mert másképp nem teheetek, nem fogok elfutni mert valaki le akar interjúztatni egy valaki mással, vagy kéri az okleveleimet. Én ha kíváncsi lennék valakire, akkor nem kellene nekem megkérni valakit, elkészítem az interjút saját magam, van hozzá képesítésem és a megfelelő szakmai tapasztalatom.
        Utoljára szerkesztve a következő által: Erdős Alpár; 2020-07-06, 12:46.
        HunTraders.co.uk/invite/erdosalpar - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is

        Hozzászólás


        • #14
         Losonczi Zoltánt ismerem, személyesen, ő tűzbe teszi a kezét értem és én tűzbe teszem a kezem érte. Egy kicsit impulzív a személy, hamar ugrik, de én szeretem nagyon és ő szeret engem, ez a legfontosabb. Hogy meglőzzem a további vele kapcsolatos kérdéseket, nem tartozom az ő iskolájába és ő nem tarozik az enyémbe. Nagyon hasonló a piacról való meglátásunk, ő mintákban gondolkodik én meg matematikában. Azt tudjuk, hogy minden út a Reumába vezet így nem csoda, hogy összecseng a mondanivalónk, nagyon értem őt és nagyon ért engem, Minden tiszteletem az ővé, a fórumos mútját nem ismerem, mert nem szoktam fórumozni, nem az én stílusom. Valahogy el kell határolni bennünket, nem kell összemosni a két dolgot, ő egy személy én egy másik személy vagyok, további kérdésre ezzel kapcsolatban nem látom értelmét válaszolni, az ezirányú témát az én részemről lezártam, válaszoltam a kérdésre, kötelességemnek eleget tettem, hátha nektek is sikerül.
         Utoljára szerkesztve a következő által: Erdős Alpár; 2020-07-06, 12:44.
         HunTraders.co.uk/invite/erdosalpar - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is

         Hozzászólás


         • #15
          A lázgörbékkel kapcsolatban: ezek nem lázgörbék, hanem egyebek, hatalmasan félreérti az a mondanivalómat, aki olyan kijelentésre vetemedik, hogy én lázgörbéket kereskednék, de nem vettétek a fáradtságot, hogy megismerjétek. Tudjuk, hogy a természetben minden jelenség összefügg. Az egyik rendszer összefügg a másikkal, és én évtizedeket töltöttem el hullámok olvasásával, nem középiskolás szinten. Természetesen ezeket a munkákat nagyon szigorú titoktartási szerződések védik, de remélem nem kérdőjelezitek meg, hogy az olimpiai csapat tagja, voltam és annak alapján hívtak volna meg a tévébe, hogy nem vagyok az és csak verem a mellem mint tarzán, mert az már nevetséges lenne. Valóban a nevem sokszor nem jelenik meg, de ennek vagy a sportoló hiúságának az oka, hogy nem szeretné, hogy tudják, hogy pszichológusa van, vagy védtük a módszert, hogy ne tudják meg mások, hogy milyen módszerrel készülünk az olimpiára. Egy olimpiai csapat része lenni egy életstílus és sokan akik itt lazán körbeköpködnek, soha még a közelébe sem kerülnek egy olimpiai felkészülésnek és halvány fogalmuk sincs arról, hogy milyen magas szintű tudományos munka folyik ezekben a berkekben. Én egy olyan lelkületet képviselek (a saját magam számára), amely száomra megfelel és nyugodtan elmondhatom, hogy nevetek ezen, ami itt leindult ezen a fórumon a személyemmel kapcsolatban, de mégegyszer hangsúlyozom, minden kérdésre válaszolni fogok, kérdezzetek, mert ott vagyok a Huntradersen és aki tanulni szeretne, annak a számára az ajtóm nyitva áll.
          Utoljára szerkesztve a következő által: Erdős Alpár; 2020-07-06, 12:43.
          HunTraders.co.uk/invite/erdosalpar - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is

          Hozzászólás


          • moneymentor
           moneymentor kommentje
           Editing a comment
           Azért kíváncsi voltam, egy pszichológus hogyan kezeli a fórumot. Pedig töredékét se kaptad annak a támadásnak, mocsoknak, amit pl. a földid osztott itt.

           Kár felháborodni azon, hogy lázgörbék emlegetésére vetemedtem.
           Én se háborodtam fel, hogy valaki tőzsdei tapasztalatként vezet elő mindenféle hullámolvasást, szupertitkos olimpiai pszichótréninget.

           De érdekelne, ezért kb. 3-szor kérdeztem, hogy tudnád-e konkrét elemzéssel, vagy tanáccsal illusztrálni a módszered. Arra nem jött válasz.

           Mivel az eddigi magyarázkodásban semmi szakmait nem találtam, lassan elengedem a témát.
           Egyelőre nagyobb a füstje, mint a lángja.

          • MyBusiness
           MyBusiness kommentje
           Editing a comment
           A "NASA" édestestvére a "brit tudósoknak". Létezik mindkettő
         Working...
         X