Magyar Tréderek Közössége

Közlemény

Collapse
No announcement yet.

toptrader 2.0.22

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Szűrés
  • Idő
  • Mutat
Clear All
new posts

• toptrader 2.0.22

Hogyan legyünk az online trader szakmában sikeresek? Hogyan keressünk elég pénzt?

Osszunk meg igazi sikerélményeket, azok jó tapasztalatait.
    Gyűjtsünk össze érdekes, hasznos, konstruktív témákat.
    Beszéljünk a lehetőségekről.

Csak pozitívan.
    Legyen ez a legmotiválóbb topic.
    https://kriminalmihaly.wixsite.com/toptrader/milliomos

Engem motivál ez a kép.
    Mi a véleményetek róla?

Click image for larger version

Name:	dupla.jpg
Views:	979
Size:	143,0 KB
ID:	196381

Hozzászólás

• kockas
      kockas kommentje
      Editing a comment
      1. ez így csalóka.
      2. nincs kifejtve rendesen.
      Pl egy duplázás hány lépésből áll?
      Ha egy duplázás = egy lépés = 1db tréd, akkor köszi inkább kihagynám.

Ami engem nap mint nap motivál:
      Megcsinálok valamit/elkészítem. Nevezzük ezt egy építőkőnek.
      Örömet okoz az alkotása amíg készül.
      További motivációt ad hogy látom magam előtt az összes létrehozandó építőkövet,
      de leginkább az, hogy tudom, minden egyes részét képes vagyok megcsinálni.
      Még további motivációt ad: látom hogy mi lesz belőle ha az összeset összerakom egyszerre.
      //pár nullával kicsit több de főleg nem csak pénz...
      //ebbe is be lehet szállni, akárcsak a Gyuláéba, bár nem hinném hogy van itt köztetek ráérős/lelkes Delphi programozó.

• pénzÜGYES
      pénzÜGYES kommentje
      Editing a comment
      @kockas
      Szándékosan nem akartam egy kifejtéssel indítani. Kíváncsi vagyok mások véleményére.
      Mindenki más idősíkon, máshogy kereskedik, más a realitás.

Ami tetszik:
      - ambiciózus folyamat
      - kicsiben indít (nem csak dollárezrekben lehet gondolkodni)
      - hozzá kell igazítani a money managementet a következő célhoz
      - hozzá kell edződni a magasabb stresszhez
      - semmi gond, ha nem sikerül, bármikor újra lehet kezdeni

Egyébként normál esetben, forexben én heti ciklusokban és hetente 20-30 tradeben gondolkodom.
      Nem ez a cél, de volt már 4 hét, amikor dupláztam ebben az évben. Igaz, nem egymás után...
      (De dupláztam már 1 részvénytranzakcióval is kb. 1 év alatt.)

• kockas
      kockas kommentje
      Editing a comment
      dupláztam már én is sokszor....
      egyelőre elengedtem ezt a dolgot.
      Szigorúan matematikailag mire összejön statisztikailag az 1 millió USD így pörgetve, addig pont annyit égetsz el a próbálkozásokkat. (1 faktoriális! 9)
      persze ez nem igaz, mert a brókerköltség stb miatt sokkal többe fog kerülni a rulett.
      Persze ez nem kaszinó, ha van mögötte stratégia, akkor összejöhet!
      DE ha van mögötte nyereséges stratégia, akkor felesleges időtöltés az ilyen duplázós ábrándozás,
      mert senki sem fog megmenteni tőle hogy elérd amit akarsz a duplázós délibáb nélkül is.
      Azért megnézném az arcodat, amikor hetente veszítesz 1000 dollárt hetekig, főleg azt hogy ha később eljutnál a 8.fokra, és már csak 1 lépcső lenne hátra. Ez nem a legyen ön is milliomos!
      Ott ez könnyen megy, lezavarható fél nap forgatás alatt.
      Ez más.
      Itt sajnálni fogod a cél megközelítése közben az eddig beletett munkádat a hosszú éveket.
      A Te szinteden biztos vagyok benne hogy a pszicho miatt hamarabb mint a felénél már lassítanál és akkor már nem is olyan lineárisan könnyű ez a 9 lépés.
      Szóval szerintem önbecsapásnak jó, de hát az is kell, mert csak pozitívan!!

Utoljára szerkesztve a következő által: kockas; 2022-04-29, 08:30.
    Egyefenelegyenarégilemez: Fogd a pénzt és kuss

Hozzászólás

• pénzÜGYES
      pénzÜGYES kommentje
      Editing a comment
      1.
      Kösz, hogy kicserélted a képet.
      Ez már sokkal szakmaibb.

Ez lenne a DOM indikátor (depth of the market, ami a buy és sell megbízások számát, azaz a likviditást mutatja)?
      Őszintén, én nem ismerem, nem használom. Nekem úgy tűnik, hogy kb. az ellenállás/támasz szintekkel azonos helyeken vannak kiugró értékei, ahol egy sávban sok gyertya van.

Te milyen előnyt látsz benne?

2.
      Amikor volt szerencsém talán egy hétig huntraders szakértőnek lenni, tudtam moderálni a saját topicjaimat.
      Ilyen jogosultság érdekelne, hogy ne csússzon szét a dolog.

• kockas
      kockas kommentje
      Editing a comment
      ez nem az a live DOM amire szerintem gondolsz.
      Ez amolyan historyc volume.
      Az előző napi legjelentősebb vonal ami számít.
      Az az árszint ahol ahol a legnagyobb forgalom zajlott.
      Ha valahol sokan szállnak be, akkor abból a zónából ki szokott törni amikor elszállnak a stoppok.
      Az irány persze kérdéses de lehet játszani akár mindkettőre, vagy megvárni amłg kitörik.
      Mindegy, ott történik valami és azt látni szeretném.
      Eddig én sem nagyon foglalkoztam vele, mert MT4en ez a forgalom kérdés eléggé értelmezhetetlen,
      de végre sikerült szereznem pár száz giga forgalmi adatot olyan formátumban, amit már le tudok programozni.
      Ez amolyan régi kihívás, ami most megadta magát.

Információddal ellentétben:
    szerintem semmilyen plussz jogosultsága nincs a szakértőknek.
    Én a részemről ennyit tudtam megtenni hogy kicseréltem egy másik képre.
    // eltávolítani nem tudom, esetleg még egy 1x1 pixel méretúre upgrédelhetem
    ízirájder, admin majd biztos törli mindet, ha errejár.

A témakörödhöz egyébként simán illett az a kép.
    " Hogyan keressünk elég pénzt?" --> én Így túl az 50en a bankrablás lehetőségét még nem vetettem el teljesen.
    Persze az erőszakot nem szeretem, ezért inkább csak meghekkelném
    Éltem már az OTP-vel egy helyen. Ott volt a fejem felett a parabolájuk...
    Ha anno azt az irányt választom, már lehet nem itt majomkodok,
    de kell mindig egy 'B' terv, vagy virtuális stop loss. Mert mi történhet?
    vagy összejön és irány hawai, vagy adnak szappanozott meleg kosztot

Hozzászólás

Ez a videó még engem is sokkolt.
      200 dollárból 190.000 dollár 4 óra alatt.

https://youtu.be/ZF8boT7_K3k

Ideje lenne kicsit újragondolni, amit alapszinten oktatnak a nagy számlákról, bonyolult elemzésekről, sok backtesztről, optimalizált robotokról, precíz setupokról, szűk stopokról, nagy proficélról, jó RR-ről… ?

Hozzászólás

• orkati
        orkati kommentje
        Editing a comment
        Én nemrégiben jöttem rá, hogy két dolog miatt kell rengeteget tanulni és minél több infót összeszedni:
        1.) tudd, hogy mit használnak a többiek (az ellenfeleid), akiknek a nagy része veszít;
        2.) tudd, hogy mit _ne_ alkalmazz, ha nyerni akarsz.
        A többi már csak bónusz, pl. hogy menet közben találsz egy belépőt, ami pici előnyt biztosíthat és egy kilépőt, amivel jöhet némi profit.
        Pénzt veszíteni hihetetlen sokféleképpen lehet, de nyerni is, nem csak úgy, ahogyan a legtöbben oktatják. Sőt, úgy a legtöbbünknek nem igazán jön össze :-)

• rpr
        rpr kommentje
        Editing a comment
        már csak az a kérdés miért mutogatja ezt egy youtube videóban? Talán el akar adni egy oktatást?

Rpr
      már csak az a kérdés miért mutogatja ezt egy youtube videóban? Talán el akar adni egy oktatást?

Amíg te azon gondolkodsz, hogy miért tették fel a youtube-ra, meg oktatni akar-e, addig én kipróbáltam az elveket élesben a saját (magasabb idősíkra fejlesztett swing) stratégiámmal.

(Hétvége lévén csak kripto jöhetett szóba. XRP-re alacsony idősíkon beraktam egy csomó ordert, ami a nagy spread miatt amúgy nem túl optimális, megadtam egy reális célárat. Reggelre céláron zárt az összes, kivéve a legnagyobbat, aminél elfelejtettem berakni. Azaz, ha nem alszom, hanem végigkereskedem az éjszakát, még figyelemre méltóbb eredmény lett volna..
      Hm, lehet, hogy mégis többet fogok daytradelni?)

Name:	xrp.jpg
Views:	899
Size:	137,7 KB
ID:	196449

Hozzászólás

• orkati
        orkati kommentje
        Editing a comment
        Erről nekem is az jutott eszembe, hogy reklám céllal készült. Meg hogy hányadik ilyen videó lehet ez, amelyikkel végre sikerült nyerni :-D

• pénzÜGYES
        pénzÜGYES kommentje
        Editing a comment
        Erről nekem meg egy mondás jut eszembe: „Látnak a vízen sétálni és azt fogják mondani, nem tudsz úszni.”

Hát sajnálom, ha nem tudtam segíteni. Ha nem tudod elképzelni, nem tudod megcsinálni sem. Hiába a kötéslista, magyarázat...

Nekem most épp 30 megbízásom dolgozik több devizapáron...

• orkati
        orkati kommentje
        Editing a comment
        Segítettél, mert ilyet még nem láttam, mindenképpen érdekes volt, köszi!

"Erről nekem is az jutott eszembe, hogy reklám céllal készült. Meg hogy hányadik ilyen videó lehet ez, amelyikkel végre sikerült nyerni :-D"

< -- >

"Ha nem tudod elképzelni, nem tudod megcsinálni sem."

Mindkettőtöknek igaza van!
      Reklámcéllal készült, ki trudja hanyadik próbálkozásra, mert bele kell számítani nemcsak ezt a srácot,
      hanem azt a több ezer embert is, akik előtte csendben elbuktak,
      sőt az is lehet hogy csak visszanézetből gyártották le az egészet...
      de mindegy, így van, el kell tudni képzelni!, mert úgy megcsinálni is könnyebb!
      Még ha a video Full Bull Shit is, nekem is segített.
      Miért Full Bull Shit?
      Nem akartam ezt a brókert reklámozni, mert nem érdemli meg!
      Főleg azt nem érdemli meg hogy ha valaki egy ilyen banánpálmafák alatti zugbukmékernél megnyeri a főnyereményt,
      akkor ne azon gondolkozzon hogy hogyan fogja az egész összeget a lehető leghamarabb átrakni valami szabályozott rendes helyre.....nem
      úgy mint ez a srác..... aki bennt hagyja a nagyrészét ugyanott, mert úgyis csak trédelne.
      Persze Brókerek álomtrédere csak semmi diverzifikáció, jól vagy az úgy ott ahol van...

A videó ettől függetlenül jó!
      Bár részemről inkább 10 darab tréd egy normális brókernél 100as áttétel, szigorúan egymás után, miután kifutott az előző tréd.
      Őszintén, ha csak ezres áttéttel nyomta a háromezer helyett, akkor 1 pip minusz és kampec??
      Úgy tippelek ott már annyi is elég

Name:	
Views:	0
Size:	127,3 KB
ID:	196463

Hozzászólás

• kockas
        kockas kommentje
        Editing a comment
        MyBusiness
        Attól függetlenül hogy azóta még inkább átmentem passzív befektetőbe valójában sokkal komolyabb problémák vannak, de erősebb lexarom "tablettákat" szedek.
        (nyakamon az oroszok, kínaiak, pegasus, minden, épp újratelepítek. Ez egy megerősítő jel!
        " Tévedtem és nem vettem részvényt. "
        wazzeg!
        Pedig emléxem még a belépő szignált is kiírtad ide.: valószínűleg a PFIZER lesz a jel óriási forgalommal...
        Gondoltam hogy ezért tűntél el, mert jól belevettél és nyaralsz belőle....
        Erre kiderül hogy nem belevettél, hanem beadattál belőle. Ráadásul négyszer
        ***** rossz hírem van. Több mint ezer!! angol nyelvű olyan tudományos cikkem van ahol nem Gödény szintű orvosok, hanem komolyabbak, professzorok, fizikusok, kémikusok, biológusok által nyilvánosan publikált anyagokban fejtegetik azt amit nem hoz le a CNN és a Bloomberg.
        Ha kéred, küldök belőle egy adagot szivesen.
        Kis apróság:
        a nullát kihagytad. Ha jól tudom EU kaszinókban egy darab nulla van, ezért az esély: 1:37, fizetnie pedig ebből kifolyólag 1:36-ot kellene, de úgy tűnik igazad van, duplán komisszióznak csak 35x pénz amit adnak.
        Amcsiban pedig állítólag dupla nulla is van, ezért ott sokkal rosszabb az esély!! és az sem pozitív hogy nagyobb a sivatag ahol eláshatnak ha túl sokszor pörgetnéd ki.
        Valójában majdnem mindegy, mert hosszabb távon úgyis a bank nyer.
        Tisztára mint a forex: nem elég nekik a comission, még spread is van, vagy csak ez utóbbiból jó nagy.
        Utoljára szerkesztve a következő által: kockas; 2022-05-11, 11:30.

• MyBusiness
        MyBusiness kommentje
        Editing a comment
        kockas,
        Tudom, h az oltást nem csak hülyék ellenzik, pl barátnőm. De a Pfizerről jó a véleményem és ami nagyon fontos gyermeket nemzeni nem készülök, akkor más lenne a dolog.
        A nullával 37szám, az nem 1:36?
        Ami fontos még, kívánom, h jobban légy
        végre!!
        Csináltam pont most kis zsebpénzt, CPI.
        Üdv

• MyBusiness
        MyBusiness kommentje
        Editing a comment
        Üdv pénzÜGYES,
        Egyelőre öröljünk h nyitva a határ és az EU-ban vagyunk. Annyiszor mondtuk, h ezt már nem lépik meg, mindig tévedtünk. Vm déli ország sztem is jó választás ha önálló jövedelme van (tőzsde pl?) vkinek. De munkát is lehet szerezni a munkanélküliség, "migránsok" ellenére.

Bevallom, többek példáján elgondolkodtam a prop tradingen.
      Annyi előnye biztos van a dolognak, hogy mások pénzével kereskedsz, tehát nem nyomaszt, hogy kockáztatod a sajátod. Elvileg fizetnek is érte, sőt van benne egy komoly karrier lehetőség, ahogy nő a kezelt számla egyenlege.

Találtam egy céget, ami jónak tűnik, hogy a jövő héttől kipróbáljam:

https://traderswithedge.com/?r=110

Van az oldalon egy összehasonlítás is más prop cégekkel.
      Kíváncsi lennék a véleményekre, pro-kontra.

Hozzászólás

• pénzÜGYES
        pénzÜGYES kommentje
        Editing a comment
        1. Próba nélkül nehéz eldönteni, melyik prop cég komoly. Az is természetes, hogy van egy bizonytalanság érzés, amikor az ember választ és előfizet.
        A TWE és GO Markets páros eddig olajozottan működik.
        Majd az első pénzkivétnél, ill. számlaméret növelésnél leszek biztos a dologban.

2. Csináltam egy excel táblát. Ezzel több összefüggést tudok modellezni.
        Alapvetően major + minor fx párokban, napközben több pozíciót tervezek egyszerre, hagyok nekik mozgásteret, de ezek együttes SL-a nem haladhatja meg a daily DD-t. Ez viszonylag kisebb pozíciókat jelent, amit fokozatosan emelek majd.
        A profitra van idő.
        De vannak egyéb buktatók is… A siker azon is múlhat, mennyire tudja valaki az előírt részletszabályokat beépíteni a stratégiájába.

Kíváncsi lennék, aki kereskedett már prop cégnél, min hasalt el, mi volt a tanulság?

• kockas
        kockas kommentje
        Editing a comment
        Rászántam eddig kb negyedórát, én nem találtam rajta fogást, hogy miért lenne rosszabb ez a cég mint a többi.
        Sőt van olyan paramétere a dolognak ami különösen tetszik, és általában szoktam hiányolni.
        Az 1:10es áttét engem nem zavar. Könnyen átállítom magam fejben.
        Már évek óta 1:30as számláim vannak. Ha ott meg tudok csinálni 30 százalékot, akkor itt is mennie kell a 10 dzázalékos profitcélnak.
        Ez nem lehetetlen 1 hónap alatt. Tudom mintha itt több idő lenne rá, de 1 hónapnál többet nem nyomogatnám az biztos.
        Ha a 2.5 százalékos bukót nem akarom átlépni, akkor nálam max 0.5 százalék kockázat/tréd.
        (korreláló párokat hanyagolni, ezért inkább megvárnám amíg mindegyik kifut vagy legalább már BE állapotban van)
        10 ezres /száz dolláros challenge) számlán ez 50 dollárt jelent.
        Jó lenne rá egy expert ami az SL vonalam alapján berakja a megfelelő lot törtet.
        (riska elérhető még??)
        Azért a száz dolláros basic 10 ezres számla, mert kinek persze mennyi az összeg amit csak úgy kib@szhat ha mégse kerek a kifizetés körül vmi.
        Ez is egyfajta kockázat, amit kezelni kell tudni.

• pénzÜGYES
        pénzÜGYES kommentje
        Editing a comment
        Igazad van, szerintem sem 100k-val kell kezdeni (mások által írt 100k challengevel akartam párhuzamba állítani)

De megkockáztatom: lehet, hogy éles számlanyitás helyett is megéri prop számlát nyitni: itt lehetőség van 5k-val is indulni, az 55usd, azaz kb. 20e Ft-ért kereskedhetsz egy 1,8millió Ftos számlán. És ez tényleg nem elérhetetlen senki számára.
        Ha 10%-t csinálsz egy hónapban, és annak 80%-át, 400 usd-t, azaz kb. 150e ft-ot kerestél. Gyorsan megtérülhet a challenge díja.

Hogy toptrader téma is legyen: tegnap elkezdtem a challenget a TWE-nél. Innentől van min.10, max 365 napom, hogy összehozzak 10%-ot.
      10 trade volt, 60% találati arány. Minimális pluszban zártam a napot.

A gond az, hogy ezek nem az én stratégiám szabályai. Nem akarok egész nap a gép előtt ülni. Nem akarok alacsony idősíkon ki-be ugrálni. Nagyobb kockázatot vállalnék be, nagyobb pozícióval és nem zárnék a nap végén, csak azért, hogy 17.00 EST-kor megfeleljek az előírásoknak.

A dolog gyenge pontja az alacsony kockázat. Ami kis pozíciót jelent. Ami kis profitot.

Nagy lehetőség ez a prop trading, de még rá kell jönnöm, hogy lehet vele valóban sok pénzt keresni.
      Van rá 365 nap…

Hozzászólás

• pénzÜGYES
        pénzÜGYES kommentje
        Editing a comment
        Ha a bohócozástól eltekintünk, gondolkodjunk el ezen a profitelvárás dolgon.
        Nem véletlenül találták ki ezt a 10 nap 10% feltételt.
        Az kb. napi 1%. (Talán régi fórumozók még emlékeznek arra, hogy sok éve éppen ezt tartottam egy reális elérendő célnak nagy számlán. Sokan értetlenkedve körberöhögtek miatta.)
        Ha viszont a prop cégek szerint is ez teljesíthető ezekkel a feltételekkel, akkor az havi 20%-t jelent. 5000 usd-s számlán 1000usd, aminek jutaléka 800usd, azaz kb. nettó 300e Ft. Már ez is több, mint pl. egy banki fizetés.
        10e, 100e, 1000e usd számlán pedig messze elhagyjuk a magyar valóságot…

A nehézség nem a profitelvárásban van.
        1 db max 2% kockázatú tradet nyithatsz. Ha bukod, már csak 0,5% napi DD keret marad. Ha azt is bukod, aznapra game over. Ha nyersz, előbb negyedakkora pozival vissza kell nyerni a veszteséget, majd hozzá az 1%-ot.

Szóval az arcoskodás kevés ide, ésszel kell ezt csinálni az elején.
        De ha valaki megtanul így kereskedni relatíve kis számlán, már a sokkal nagyobbal se lesz gondja. És akkor talán jön majd a nagy profit, $$$, szabadság, ego …

Én „csakazértis” szeretném megcsinálni...
        „A” terv marad a saját számlás kereskedés.
        „B” terv a prop.
        Eljöhet az az idő, amik B>A, egyszerűen az elérhető számlaméret és egyéb előnyök miatt.

• kockas
        kockas kommentje
        Editing a comment
        pénzÜGYES
        Hogy mennyire reális elvárás a napi 1% hosszabb távon:
        Mondj kérlek egy embert a történelem folyamából, aki a saját erejéből a világ leggazdagabb embere lett röpke 6 év alatt??
        (nem feltétlen kell hogy 300 ezer forintról induljon, de ne is egy királyságot örököljön kezdésnek)

Ha a havi 10% nem gond egy 1:10es tőkeáttételű számlán, akkor az 1:30as számlával se lehet gond ugyebár a havi 30%...
        Látni szeretnék itt valakit megcsinálni csak fél évig....

Félre ne érts, nem totál szkeptikus vagyok, én is erre gyúrok
        de mondj valamit amiből úgy gondolod hogy ez neked sikerülhet?

• pénzÜGYES
        pénzÜGYES kommentje
        Editing a comment
        kockás:
        Megint ugyanott vagyunk, mint régen.
        Akkor is mondtam: a napi 1% az cél, terv, nem tény. Mint mikor egy vállalkozó üzleti tervet készít. Aztán majd a kontrolling megnézi, elemzi, hogy hol tartunk valójában.
        Mondjuk múlt héten 2 nap elértem, 3 nap messze jártam tőle. Akkor meg lehet csinálni, vagy nem? Félig tele, vagy félig üres?

De egyébként másnak volt jobb ötlete erre a profitelvárás témára?

"Van rá 365 nap…"
      valójában nincs.
      Fejben el kell döntened hogy mennyit szánsz rá,
      mert kétlem hogy ha a 180. nap környékén még csak 9 százaléknél járnál akkor folytatnád a kvalifikációt hogy majd ujabb 180 nap múlva hozzájuss az első 10 százalék 80 százalékához.
      Az idő pénz.
      Ha egy évre a 10 százalék az fejben jónak tűnik, akkor inkább célszerű valami passzív még kevesebb mint dolgozni érte minden nap.
      Ezért mondom hogy nálam pl a saját limit 1 hónap.

Hozzászólás

• pénzÜGYES
        pénzÜGYES kommentje
        Editing a comment
        Igaz.
        Saját stratégiámnál heti szinten terveztem.
        Itt hosszabb idő kell ugyanahhoz az eredményhez. Még nem tudom, mennyi.

De mindennek vannak előnyei, hátrányai.
        Sose tolnék ki egy brókerhez pl. 100e usd-t, hogy azzal kereskedjek. Szóval lehet, hogy a befektetett idő végül megtérül.

Kaszinó-matek tradereknek … avagy az asztal nyereséges oldala.

https://youtu.be/bRCtBRsLPmk

Hozzászólás

Hála Adminnak, egy csoportba kerültek a korábban lezárt topicjaim, és ezek felett kaptam moderálási jogot.
        A toptrader 2.0-t ezért most moderálás után újranyitom.

Kérek mindenkit, hogy csak pozitív, motiváló, konstruktív, tanulságos, szakmai infókat osszon meg.
        A személyeskedést, spamelést törlöm, hogy csak koncentráltan a valóban értékes tartalom maradjon.

Köszönöm.

Hozzászólás

Sikerült újranyitni a topicot.

Akkor egy bónusz buy @ hold ötlet azoknak, akik a tőzsdézés miatt járnak a fórumra...

OTP jelenleg 8910 Ft.
          A bank 2021-ben nyereséges volt, így május 30-tól 430 Ft osztalékot is fizet.
          Ami ennél fontosabb: technikailag ugyan még nincsenek vételi jelek, de fundamentálisan már alulértékelt, így lassan el lehet gondolkodni a felhalmozáson.

Name:	otp8910.png
Views:	645
Size:	65,8 KB
ID:	196651

Hozzászólás

Tegnap találtam ezt a friss bejegyzést egy full time prop tradertől a twitteren és a Linkedinen.

$3.2M AUM Currently:
            $780K (Scaling plan) - MFF
            $400K - FTMO
            $400K - The Prop Trading
            $400K - The Funded Trader
            $1M - Surgetrader
            $240K (L1 PM) - The5%ers

Hihetetlen. De ha mégis igaz, vajon hogy lehetne erre a szintre felfejlődni?

Name:	kyle1.jpg
Views:	736
Size:	90,5 KB
ID:	196677Click image for larger version

Name:	kyle2.jpg
Views:	554
Size:	98,8 KB
ID:	196678

Hozzászólás

Azon gondolkodtam, milyen konstruktív témát dobjak fel a héten, de szinte csak manipulatív oktatás-reklámokkal találkoztam. Bele se menjünk... Szerintem aki rendszeresen oktatásokat szervez, az nem tradelésből él.

Viszont többször láttam ezt a motiváló képet.
              Talán túlzás az 1000 $… sokkal kevesebből is meg lehet élni / érdemes lenne váltani.

De vajon kinek mekkora az az összeghatár, hogy ne járjon be minden nap valami szar munkahelyre?
              Hogy számolsz, ehhez mennyi tőkére lenne szükséged?
              Mi tart vissza, hogy megpróbáld?
              És a bevezetőhöz kapcsolódó dilemma: egyáltalán raknál időt, pénzt, energiát bárki oktatásába, miután csak tradeléssel is megkeresheted a szükséges pénzt?

Name:	Tshirt.jpg
Views:	624
Size:	170,9 KB
ID:	196684

Hozzászólás

• David Chateau
                David Chateau kommentje
                Editing a comment
                Azta Zoli, igen! Pont igy gondolom en is. Ki kell maxolni a margint, es neha elofordul az is, hogy ki is kell utalni. Ennyi, ebben tokre egyetertek

• Vacendak
                Vacendak kommentje
                Editing a comment
                Szóval, hogy miért nem motivál engem ez a felírat...
                - Nincs "shit" munkahelyem. Ha az volna, váltanék, de tuti nem "vinném tőzsdére" a megélhetésem. Nekem amúgy sem büdös a munka.
                - Havonta 3-4 kötésem van, hosszú "távlatokban" gondolkodom (és kötök), 100-150 pip elmozdulás sem hoz lázba (én a trendfordulót lesem), és nincs napi "elvárásom".
                Az emberek (főleg a fiatal generációra vonatkozik) gondja manapság az, hogy sokat várnak a semmiért, és nyilván frusztráltak, mert ez nagyon ritkán, és nagyon keveseknél valósul meg. De azon kevesek akiknél ez megvalósul azok sem elégedettek, mert mindig többet, és többet akarnak sőt, várnak el, így a boldogtalanság egy életre garantált számukra.
                Nálam a megélhetés, és a tőzsde külön sínpáron futnak - teljesen függetlenek egymástól, és sosem keresztezhetik egymást.

• pénzÜGYES
                pénzÜGYES kommentje
                Editing a comment
                Értelek. Nem a képpel van baj. Leírtad, miért NEM AKARSZ toptrader lenni. Hiányzik a siker 3. feltétele, a traderpszichó, a motiváció. Akkor ez a topic nem neked szól.

De nézz mások szemével:
                - az emberek 90%-ának shit munkahelye van. 30+ évvel a rendszerváltás után az árak nyugatiak, de ötödét keressük, és a politika nem is akar egy jobb országot nekünk. Csak maguknak.
                - nem a munka büdös. A belünket kidolgoztatják, magas elvárások, alacsony jogosultságok mellett. Nincs jövőkép. Na ettől frusztráltak a fiatalok és az idősebbek.
                - a daytrade is munka, sőt inkább vállalkozás. Üzleti tervvel.
                - semmi gond azzal, ha valaki főállásában elégedett hobbitrader, de nyitottság, pozitív gondolkodás nélkül nem lesz B terv, ha az életben váratlan helyzet adódik.
                - mint minden vállalkozás, ez se jön be mindenkinek, de attól még lehetőség.
                - és miért ne élhetne boldogan, harmonikusan az, aki napi 3 órában megkeres legalább annyit, mint munkahelyen 8-10 órában?
            Working...
            X