Magyar Tréderek Közössége

Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Bárki lehet tőzsdés

Collapse
X
 
 • Szűrés
 • Idő
 • Mutat
Clear All
new posts

 • Hát bub!!!
  HunTraders.co.uk/invite/tradersnight - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is

  Hozzászólás


 • Néha érdemes visszanézni, mi lett volna ha
  HunTraders.co.uk/invite/tradersnight - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is

  Hozzászólás


 • Rocky01 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Akkor ezt már csak itt osztom meg!

  Ő róla tud valaki valamit?

  https://davidbudai.com/

  Mert azt mondták nekem, hogy egy mentor mindenkép kelleni fog.

  Szia!
  Dávid jó srác és a képzése is. Megvettem a képzését még régebben, ha jól emlékszem 2018-ban. Egy komplett működő stratégiát ad neked az alapoktól kezdve. Kezdőnek tökéletes, de aki netán elakadt a kereskedésben a sok indikátor és stratégia közt annak is útmutatót ad. Ha feliratkozol a hírlevelére akkor hetente kapsz egy ‘motivációs’ e-mailt benne egy adott heti nyertes kereskedéssel. Kicsi rálátást kaphatsz abból, hogyan is kereskedik. Ha megvetted a képzését és végig mentél rajta akkor 2 hét mentor program vár, amikor segít neked és ellenőrzi, hogy sikeresen elsajátítottad-e a technikát.
  Ez a komment nem szponzorált és semmi nyereség nem származik nekem belőle ha valaki beregisztrál. Egyszerűen szimpi a srác és ügyes is. Saját véleményem.

  Hozzászólás
  • Néha ilyen is van Ha már tp
   https://i.imgur.com/OcwX9Hr.png
   HunTraders.co.uk/invite/tradersnight - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is

   Hozzászólás


   • Néhány nem mikrolotos és "egyetemista szintű" tréd a közelmúltból...
    https://i.imgur.com/hUY948c.png
    https://i.imgur.com/tdtSw0d.png
    https://i.imgur.com/hOt9RkA.png
    HunTraders.co.uk/invite/tradersnight - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is

    Hozzászólás


    • equalizer
     equalizer kommentje
     Editing a comment
     Tenyleg? ha te mondod... akkor jo...

     Nemnem, csak egy dolognak van ertelme, ami sosem manipulalhato: ha elore posztolod az elkepzelesed, kivarod a megfelelo pillanatot, beallsz, menedzseled es kiszalsz... Ha nyertel jo, ha vesztettel, ez van, nem szegyen veszteni is olykor... a tobbi utolag berakott ferde vonal, lejart trade, koteslista stb. nonszensz, ahogy irtad is... A kerdes az, hogy ha mar eleve tudod, hogy semmi ertelme kirakni, ahogy mondod is, megis miert rakod ki??? Ez az ami a henceges fogalmat meriti ki, nem?

    • David Chateau
     David Chateau kommentje
     Editing a comment
     Hehe, sajna nem ennel sokkal egyszerubb: megkertek ra. Tudom, ez eszedbe se jutott mint lehetoseg csak a henceges, egysiku gondolkodasra vall
     Egyebkent teljesen mindegy, hogy en nyerek-e vagy veszitek, hiszen pontosan senki nem vesz komolyan szakmailag itt. Es teljes joggal, egyreszt, mert itt en nem kivanok bizonyitani senkinek sem, boven elegendo info van a tredjeimben es a tobb ezer posztombol, ennek toredekebol is el lehet donteni, milyen szinten vagyok. Masreszt amennyi osszegeket csinalok havonta, az szinten a futottak kategoria sem ebben a szakmaban. Harmadreszt pedig azert, mert ez egyeni szakma foleg, es ekkora meretskalan ez nem is lehet relevans info.
     Latod, mi ebben a henceges?
     De! Van par ember, aki megnezi, es tudja, mit miert csinalok. Elejetol a vegeig
     Ugyhogy par tredet a tovabbiakban is fel fogok tenni, mindenfele kotelezettseg nelkul.

    • equalizer
     equalizer kommentje
     Editing a comment
     Ja, ez tenyleg nem jutott eszembe, hogy megkertek teged, hogy posztold 3 trededet a forumra.... bocs! akkor az mas tal teszta, ha kerest teljesitettel...

   • Ennek pedig itt lett vége, csak hogy egy long is legyen.
    HunTraders.co.uk/invite/tradersnight - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is

    Hozzászólás


    • Click image for larger version

Name:	stop vadászat.jpg
Views:	448
Size:	44,0 KB
ID:	191605
     Nekem pedig majdnem itt lett végem: Lehet hogy rossz szokás, de ha belépni készülök, többnyire beteszem a limit ordert legalább 10 ponttal a pillanatnyi áron túl, ha netán stop vadász tüske jönne, még lehetőleg ne irtson ki. Aztán ha előáll a szimpatikus belépő, akkor csak ráhúzom a markert és indulhat a játék. Ez a 10 pont általában elég is. Tegnap viszont valaki egyetlen másodperc alatt levadászta a fordulóra készülő trader-eket.Több mint 18 pontos gyertyát csinált. (1 perces gyertya, de a teljes mozgás 90%-a kb. egy másodperc alatt lezajlott.) Szerencsémre részben a helyzetből, részben a felcsapódó gyertya sebességéből megsejtettem, hogy ez csak stop vadászat, és az emelkedés jó részét valószínűleg rövidesen visszaadja. A már élesedett pozícióm stopját zsigerből felrántottam, és hajszállal megúsztam a dolgot. A visszaesésnél már nem volt elég hidegvér bennem, hogy tovább tartsam, 10 pont nyerővel lezártam. Egyáltalán nem szép trade, és szabályt is sértettem. Csak azért teszem fel, hogy mutassam, néha a jó reflex is segíti a túlélést.)

     Hozzászólás


     • Jól tetted, az intuicio nagyon sokat er.
      En epp hasonlo elvek menten mentem fel nagyobb idotavokra, ott mar brokeranomalia nem jellemzo
      Ami szerintem az egyik fo feladata egy tradernek, az a kockazatkezeles. Ha ez megvan, akkor lehet a nyero oldalt is epiteni. Mindegy, mi a rendszer, de egy okyan kockazatkezelesi elvet kell hasznalni, ami nem taszithatja a tradert olyan mely godorbe, amibol nem tud kijonni. Anyagilag es mentalisan is.
      Ha ez megvan, az mar fel siker.
      Nalam ennek egyik megnyilvanulasa a MINDIG meglevo stop, ami dinamikus. Ritkan nalam sincs bent, de az mas miatt van.
      Szoval, ha valamit valahol elzarok, akkor a masik oldallal is erdemes foglalkozni. Persze rendszere valogatja, kinel milyenek a szamok, de vagy a varhato RR lesz magas, vagy a talalati arany. Egy a szemelyisegunkkel jol mukodo rendszert erdemes talalnunk, ezek menten kell a potmetereket tologatni kulonbozo modszerekkel (ranyitas, felezes, hedgeles, ujra nyitas, stb...)
      Nalam a talalati arany az szerintem az itt levok rendszerenel alacsonyabb.
      HunTraders.co.uk/invite/tradersnight - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is

      Hozzászólás


      • twg
       twg kommentje
       Editing a comment
       Köszi!
       Daytrade-nél én mindig használok stopot, kizárólag OTO >> OCO ordereket küldök be.
       Nálam elég magas a találati arány, csak amikor nyerőbe megy, mindig elmajrézom és túl korán zárok, vagy húzom breakeven környékére a stopot.
       A bukókat meg gyakran próbálom megmenteni, ami még nagyobb baj. Van még fejben hová fejlődni.
       De most hogy az S&P500 ekkorát hancúrozott, (és remélem még sokat fog,...) részidőben visszamentem a tastyworks-re és natúr részvény kereskedéssel javítottam fel az egyenleget. Opciózni most nem merek, mert ahhoz gyilok ez a pálya.

      • David Chateau
       David Chateau kommentje
       Editing a comment
       Jól teszed, ha így érzed magad biztonságban

     • No, kis összefoglaló, hogy mit is csinálok. Elég régen írtam már le ide. Maga a rendszerem alapelve egy számomra bizonyossá váló trend lekövetése. Nem célom a forduló pontos elkapása, bár néha sikerül így belépni, de sokkal fontosabb a kellő bizonyosság.
      Először is amiket figyelek: a 8 általam legnagyobbnak ítélt deviza összes egymással vett kombója (ez 28), valamint az olaj, arany, bitcoin, SPX, DAX, és a tízéves amerikai államkötvény. Összesen 34 termék, néha ránézek egyebekre is, például forintra, gázra, pár részvényre, stb.
      Belépési időintervallumom kb. 6-15 óra között van. Megkeresem az összes termék átfutása után, mi az, ami érdekes lehet számomra az összkép (heatmap) alapján. Ha megvan az a néhány termék aznapra, utána megvárom, amíg az adott napon mutatott mozgása a várt irányba történik, és ha klappol a jó várható minimum RR, vannak jó stop és belépési szintek, megfelelő a hírnaptár, esetleg az adott termék komolyabb szintnél is van, valamint van szabad marginom rá, akkor berakok vagy limitet, vagy stop ordert, amely kb délután háromkor jár le. Ritkán marketen is belépek. Kb reggel nyolcra, londoni piacnyitás előtt már pontosan tudom, mely termékeken és mit várok aznapra, onnantól csak óránként nézek rá délután háromig. H4-es köré szervezem az életem, de h1-d1 között figyelem főleg a piacokat. H4-es időtáv az még intraday, de napon túli, ezért jellemzően a heti mozgásokat van realitása megfognom. Néha persze hetekig is lehetek poziban.
      Használt ezsközök: hírnaptár, divergencia, impulzusok, vízszintes szintekből jópár (nyitók, low-high szintek, néhány fibszint, középvonalak, nagyobb támasz-ellenállások, nagyobb időtávú ferde vonalakat is be szoktam rajzolni).
      A kockázatkezelés nálam elég sok összetevős, de a lényeg, hogy adott trédeket a várható minimum RR szerint rangsorolok főleg, de fontos szempont a számlaelőzmények figyelembevétele, valamint egyéb statisztikák, aznapi hangulat, struktúra "szépsége", és egyéb szubjektív tényezők. Mivel bízom a rendszeremben, így nálam nem a százalékos kockázat a mérvadó, hanem a rendelkezésre álló margin jellemzően, az ideális kihasználtság miatt. Se túl sok, se túl kevés. Legfeljebb 5-6 pozit tudok benyitni "átlagos" kockázat mellett. Ez lehet rányitás is akár. Ennél többet nem nyitok be, tehát ha úgy alakul, hogy foglalt minden margin, akkor kivárok egy lezárulásig. Maximum egyidőben 3R-nél nagyobb kockázatot nem vállalok, egy termékre 2R-nél nagyobbat (ilyen pl az eurnzd és eurusd, ahol euróra 2R a max felvehető kockázat). Ugyanígy egy alapterméket nem longolok és shortolok egyszerre, kivéve, ha az egyik irányon már nincs kockázat.
      Kivitelezés az alábbi: reggel flowba kerülök, és megtervezem, mi hol lehet aznap érdekes számomra. Ha nincs semmi, máris megyek a dolgomra, és aznap már csak random rápillantgatok a piacra Ha várok aznap valamit, akkor legfeljebb óránként, amíg valid lehet a belépésem. Menedzselés is nagyon egyszerű: az első várt célárig jellemzően nem is húzok stopot, utána is csak bőven távol (fib50-en kívül). Ha a mozgás ideális, akkor nem lépek ki a minimális célárnál, esetenként rá is nyitok.
      No, röviden ennyi.

      HunTraders.co.uk/invite/tradersnight - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is

      Hozzászólás


      • Éjjel kiment egy ilyen.
       HunTraders.co.uk/invite/tradersnight - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is

       Hozzászólás


       • Ez pedig most zárult nemrégen.
        HunTraders.co.uk/invite/tradersnight - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is

        Hozzászólás


        • Hinnye az a célár. Múltheti.
         HunTraders.co.uk/invite/tradersnight - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is

         Hozzászólás


         • Mindjárt megint 10. Erős ellenállás. 1 alá még sose esett
          HunTraders.co.uk/invite/tradersnight - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is

          Hozzászólás


          • AHogy ígértem. Tegnapról két tréd. MES hati, a képen minden rajta van, amit használok. DOM-ot, meg pár apróságot még nézek. Aug. eleje óta daytradelek rendszeresen. A forexes, hosszabbtávú cuccaim azok lényegében 2015 óta változatlan alapokon nyugszanak.
           HunTraders.co.uk/invite/tradersnight - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is

           Hozzászólás


           • kockas
            kockas kommentje
            Editing a comment
            https://i.imgur.com/nxxgnoI.png
            Utoljára szerkesztve a következő által: David Chateau; 2022-12-02, 13:13.

           • David Chateau
            David Chateau kommentje
            Editing a comment
            Te, de ilyenkor miket tolsz? Mert NFP tud tologatni

           • kockas
            kockas kommentje
            Editing a comment
            semmit....
            progarmot írok. a kettő együtt nem megy, illetve soxor belefeledkezek, így nincs értelme,
            csak néha tesztelésképpen kötök a rendszeren keresztül, tesztelem a félig metamentes környezetet.
            Le se esett hogy NFP- van, amíg meg nem láttam a gyertyát

          • Mai nap gyors 7 pont, NFP közvetlen nyitás körüli visszakorrekciójára.
           https://i.imgur.com/6wyl212.png
           HunTraders.co.uk/invite/tradersnight - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is

           Hozzászólás

           Working...
           X