Kedves Látogató! Böngéssz bátran a fórum témái között és szólj hozzá bármihez! Hozd létre fiókod és csatlakozz Te is az ország egyik legnagyobb tőzsdeszakmai közösségéhez!
Igen, ilyen a flow-élmény: érzed a piacot, mi merre fog menni, de lekereskedni teljesen más szitu! Ez van, SPX is el fog száguldani lehet, már elég sokat esett.
Ezeket még nekem is szoknom kell. A hitnek kell kialakulnia. A technika kiváló, ez nem vitás. Nem miattam működik, nekünk csak végrehajtóknak kell lennünk. Alázattal a piac felé.
Na, jól van. Bevallom, rendkívül sokat segít egy jó pénzkezelési elv a léleknek.
Tomy-nak hála, elkezdtem ezen gondolkodni:
"Viszont akkor azt mondanám, hogy kezdjünk el számolgatni, hogy milyen lenne az a módszer, ami nem eredményez gyors számlanövekedésnél sem túlzott mértékű kockázatot? (És mindemellett a veszteséges sorozatokban sem csinál drasztikus számlavisszaesést.)
Van erre megoldás, csak kicsit agyalni kell rajta.
(Oda kellene még egy mondat, hogy "egyetlen traden elbukhatom az egész számlát" HA CSAK NEM..... na ez hiányzik)"
És rátaláltam egy ilyen módszerre, ami brutális előnyt jelent a piacokon. Javaslom, mindenki nézegesse a saját számait. Igen, így már kb. nevetve végigviszek egy tízes vesztő sorozatot, mert utána nem kell 10R-t produkálni ahhoz, hogy újra ugyanott legyen a számla, hanem elég csak 3-4R-t. Ez valami olyan előnyt jelent, amit sohasem gondoltam volna, ezúton is köszi Tomy, hogy elindítottál valamit valakinél egy mondattal
No, lassan megyek mára, amcsi session előtt nem árt egy kis pihi így pénteken. Egy gyors helyzetjelentés:
-SPX alakul
-arany hezitál, meglátjuk
-EURUSD medianline-ról másodjára is felpattant, gyönyörű
-GBPUSD is ott állt meg egyelőre, ahol "kell" neki
-olaj is a frekvenciavonalon várdogál
Nekem eszembe nem jutna változtatni a saját (dehogy saját, nyilván rengetegen nézik ugyanúgy a chartot) rendszeremen mert működik. Nincs túlbonyolítva, nem húzgálok kézzel vonalakat mert a legkisebb pontatlanság is megbosszulja magát, teszem a dolgom, több- kevesebb hatékonysággal attól függően milyen napom van, mennyire vagyok toppon.
Meg persze milyen a piac, dax ma egy hulladék
Gondolj, bele: tanulok, gyakorlok éveket, majd amikor már megy a kereskedés elkezdenék újat keresni?
Nem látom sok értelmét hogy finoman fogalmazzak.
Azt tudom elképzelni hogy Te még keresed a számodra üdvözítő módszert.
Nekem eszembe nem jutna változtatni a saját (dehogy saját, nyilván rengetegen nézik ugyanúgy a chartot) rendszeremen mert működik. Nincs túlbonyolítva, nem húzgálok kézzel vonalakat mert a legkisebb pontatlanság is megbosszulja magát, teszem a dolgom, több- kevesebb hatékonysággal attól függően milyen napom van, mennyire vagyok toppon.
Meg persze milyen a piac, dax ma egy hulladék
Gondolj, bele: tanulok, gyakorlok éveket, majd amikor már megy a kereskedés elkezdenék újat keresni?
Nem látom sok értelmét hogy finoman fogalmazzak.
Azt tudom elképzelni hogy Te még keresed a számodra üdvözítő módszert.
Peti, nem Nincs mit keresni Ahogy írtam, blogszerűen vezetem élőben a szemléletmód adta lehetőségeket, de nem csak azt, hanem egy gondolkodásmódot is igyekszem majd átadni. Nincs itt semmi új, ezt az egészet azért teszem, mert kedvtelés, esetleg másoknak megrövidítheti a sikerhez vezető utat. Nem akarom megmagyarázni sosem, mi miért működik, vagy nem működik. Rengeteg sokféleképpen lehet kereskedni sikeresen. Az MG egy jó módszer, és ingyen elérhető kb. minden anyag hozzá, nincs benne semmi átverés. Jano, Chucky tökélyre fejlesztette már magának a rendszerét ezeken az alapokon, ők referenciák számomra mindenképpen. De már ők se húznak be vonalakat szinte. Én sem. De ha csak a chartot rakom fel, akkor abból nem fog érteni senki semmit. Ensign előfizetésem idénre még megvan, így legalább nem kallódik el az sem. Rám is hatással volt persze, de én már egy kialakított rendszerrel rendelkeztem, amikor ezt kezdtem nézegetni. De az teljesen egyénemre szabott. Azt lehetetlen átadni. Az MG-t viszont, mint technikát talán nem. Csak ezért csinálom, nincs más oka
Szóval nem kell keresgélni semmit se
Van más jó módszer is a tiéden kívül. Az MG egy ilyen jó alapozó technika, amiből meg lehet tanulni frankón kereskedni. Instrumentumtól függetlenül! Ennyi, és nem több
Szóval 5 és fél év kellett, hogy megtudjam, van ilyen pöttyös rangsor itt a fórumon És nyolcadik vagyok, ez fantasztikus XD
Köszi Misi az infót
Potyos rangsor? Azok a zold kis negyzetek?
Mi a jo?
1, Sok hozzaszolas, keves zoldike?
2, Rengeteg hozzaszolas, sok potty?
3, Keves poszt, keves pont?
4, Keves poszt, sok sok zold pont?
Hozzászólás