Magyar Tréderek Közössége

Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Bárki lehet tőzsdés

Collapse
X

• Szűrés
  • Idő
  • Mutat
Clear All
new posts

• CityTraders

Addig is, bárkinek, akinek van kedve, írhatna értelmes cikket, blogbejegyzést a Citytraders-re

Jó lenne, ha a sikeres kereskedők "kibeszélnék" magukból azt, ami egy kezdőnek esetleg jól jöhet
    HunTraders.co.uk/invite/tradersnight - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is

Hozzászólás

• No, közben egyik szakdoga kész, expert kész, novemberre jól állok, szóval alakul a dolog

Azóta foglalkozott valaki a MarketGeometry-vel egyébként?
      HunTraders.co.uk/invite/tradersnight - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is

Hozzászólás

• Amikor már évek óta tradelsz, akkor óhatatlanul is átavanzsálódnak a chartok egyfajta naplóvá. Tudod, mikor, hol járt az ár, és akkor mik történtek velünk az életben.

Hozzászólás

• Kicsit hosszabb

Sziasztok!

Mostanában szokásosnál is többen megkerestetek, aminek örülök, mert meglehetősen jó kérdésekkel találtatok meg többnyire, viszont párat itt is megválaszolnék, mások is okuljanak belőle, vagy gondolatébresztőnek jó lehet, esetleg ne tegyék fel mások újra.

Kérdeztétek a napi rutinomat, milyen szoftvereket használok, miket kereskedem, lesz-e a demós, realtime dologból valami, miket érdemes olvasni, tanulni, lesz-e bemutató nap

No, próbálok struktúrát belevinni a dologba

Elsőként, én a MarketGeometry-t azoknak javaslom, akik meg akarnak tanulni chartolni "profin". Ehhez a technika ad egy támpontot, az indokokkal nem foglalkoznék, mert mindenbe bele lehet magyarázni mindent. Ha sikerült volna már egzaktul megmagyarázni mindent, akkor lenne rá működő recept. A piac egy dinamikus rendszer, én már nem keresem az okokat, miérteket, csak megfigyelek, és a partvonalról követve az eseményeket megteszem a tétjeimet a meccsre.

DE! A MG egy nagyon jó alap, ráadásul hiteles emberek adják át tudásukat, és a slusszpoén, hogy ingyen elérhető az egész technika, nem kell fizetni semmiért. Ez így elég szimpatikus A rossz része most jön: a kemény melót bele kell tenni. Esetenként több száz óra chartolás, rajzolgatás, és kreatív gondolkodás. Itt szoktak sokan elhasalni. Jó, ha kapsz egy csavarkulcsot a helyzet megoldására, de neked kell venni a kezedbe, és izomból kicsavarni a beragadt csavarokat. Más nem fogja helyetted. De meg lehet csavarkulcs nélkül is tenni ezt, van, akinek így meg könnyebben, van, akinek úgy. Kezdőknek inkább jobb, mert elsőre egy jó, átfogó szemléletmódot, technikát kapni nem a legrosszabb dolog a világon Mellesleg már vagyunk páran, akik elég jól szemléljük így a piacokat.

Egyébként egy "sima" sup/res rendszer is kiválóan tud működni. MINDEN MONEYMANAGEMENT és PSZICHÓ kérdése. Igen, a setup is jó, de abba bárki beletanul pár hét alatt, felesleges azzal éveket elcseszni, minél előbb a menedzselésre, és önmagunk kezelésére kell fordítani a legtöbb időt Tudom, sokak szerint ez most hülyeség, amit írok, mégis azt látom a full time tradereken, hogy önmagunk menedzselésével töltjük el a legtöbb időt, munkát. Szerintem senki ne higgye azt, hogy ha talál egy jó setupot, akkor minden megoldva. Én éveket csesztem erre a hitre, kár volt, igazán kár. Setup-ból van ezerféle, a menedzselése a poziknak, magunknak az igazi meló, ami sikerre visz!
          Jegyzem meg, forexen én is sima sup/res szisztémát tolok. Határidőn csak azért nem, mert ott más a piac, mások az eszközök, és egy lot a legkisebb köthető egység. Ott is működik a sup/res dolog, csak én most ott 1-2 tick-es stopokat tolok. Oda a mostani sup/res cuccom nem jó. De ez csak az én hülyeségem, forexes mértékű stopokkal ott is megy, csak az a TST-be nem fér bele, mindegy, erről majd máskor.
          Amíg gyakorlok, addig a forexből ezt tudom finanszírozni legalább. Szemlélet, van, ami működik, van ami nem, kb mindenen, esetleg finomhangolni kell csak egy-egy speckóbb mozgású termékre, de ennyi, az univerzális cuccokat szeretem itt is. MG, sup/res ilyen.

Napi rutinom:
          -reggel korán kelek, hat fele, gyorsan eltolok egy saját mantrát, igazából egy kis fókuszt mutat a gondolataimra nézve, egyébként semmi extra, tök banális dolgok vannak benne
          -gyorsan átfutom a piacokat, megnézem, mi volt éjjel a pozikkal, ja igen, éjjelre is maradnak bent, van expert, ami tudja, mit kell tennie, akár be is nyílhat újabb, eleve limitekkel nyomulok
          -utána reggeli, teendők átgondolása aznapra, újra piac 9-ig minimum, és a piac előtt elolvasom a trade-mantrámat aznapra (technikai dolgok, pl. forexfactory átnézése, ilyesmi), majd elindulok a dolgaimra, ha kell aznap
          -ha nem, akkor tanulok, progolok, ilyesmi, közben chart előttem persze
          - 12-14 között ebéd, vagy max 15-ig, ebben a szünetben mehet edzés is, mozgás, séta, szabadfoglalkozás, mint a napköziseknek délután
          -CME-nyitásra visszaülök, 17- max 18 óráig újra piac, majd utána esti program, teendők, ilyesmi, este lefekvés előtt pedig újra átnézek mindent (értsd: egy órát még elbaszok a gép előtt)

Na, és a hétvégén összesítek, elemzek, meg részvényfigyelőt összeállítom, kimentem, dokumentálok mindent, kisebbfajta trade-naplót azért 1-2 naponta vezetek, hogy miket, hol lehetne még csiszolni, de fundamentális jelentőségű változtatásokat az alkalmazott technikán már rég nem eszközöltem. Minél egyszerűbb, annál jobb.

Már minden ismétlést tudok fejből, de kell, valamiért fura dolog ez a pszichó dolog, emlékeztetni kell rá magamat, pedig túúúúdom

Volt még kérdés a demó, realtime dolog. Nos, ez nagyobb meló, mint ahogy én ezt átgondoltam. Sok értelme nem lenne, de egy igen: sokan kapnának hitet, hogy lehet ezt pozitív elvárásokkal is csinálni. Viszont nekem rohadt nagy meló, trédelni, és közben mit miért írni, mint egy live napló Hát nem semmi, az tuti. Nem zárkózom el, de most elég sok a teendőm, és ehhez motiváció is kellene, ne hagyjam abba pár nap után

Szoftverek: legaljától a csúcsig, mindent használok: MT4, SierraChart, EnsignSoftware, TradingView. Elsőt mindenki ismeri, második szerintem a legjobb ár/érték arányú szoftver, amiben minden order flow cucc benne van csodásan testreszabhatóan (heatmap lehetne olyasmi, mint a jigsaw-ban, de hát nem lehet minden tökéletes). Chartja is szerintem a második legjobb, kb az összes értelmes, és értelmetlen brókerrel, feed-del összepasszintható. Ensign pedig chartolásra kiváló! MG-sek is ezt ajánlják, és tényleg, chartban verhetetlen. Amúgy ezen trédelni nem lehet! Csak elemzésre jó. TradingView-val meg részvényeket, ETF-eket sasolok, semmi extra.

Hogy kiket figyelek, honnan tájékozódom hírekről? Ide be kellene raknom a könyvjelzőlistámat, kb 10 magyar, és 10 angol nyelvű szervezetet, tradert, hírportált nézek. Általában délelőtt főleg, de bármikor képes vagyok olvasgatni ilyesmiket.

Most épp tőzsdés filmekre kattantam rá. Majd csinálhatunk filmklubot, jeee.

Jó trédelést!

Hozzászólás

• Ja, nyílt nap lemaradt: legutóbb 2015-ben, júliusban csináltam ilyesmit, elvittem a gépemet is, egész nap élőben trédeltünk, ott számlát is mutattam. Lehet, talán, egyszer lesz még ilyesmi, nem tudom. Több nyilvános szereplést nem nagyon szeretnék. Elég volt a 2014-es forexpo is bőven ilyesmire. Klubestek lesznek még ritkásan, oda gyertek el, jó móka tud lenni

És ha már írtam, szeretnék köszönetet mondani pár embernek, nélkületek semmi lennék ebben a szakmában: Chucky, Jano, Tback, allspark, SzobiAti, Sz.Szilárd, codeside-os Levi, Árpi papa Intelmeitek, baszogatásaitok felbecsülhetetlen számomra

Hozzászólás

• Még hiányzik egy-két klasszikus
              Csatolt fájlok

Hozzászólás

• Mikor lesz legközelebb Trader's night est? Szívesen mennék.

Hozzászólás

• ironcondor eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  Mikor lesz legközelebb Trader's night est? Szívesen mennék.
                  Nyáron esélyes, még meglátjuk.

Most sok a dolgom tavasszal, de igazából a motiváció is hiányzik.

Már megvannak egyébként az előadójelöltek.

Szóval igyekszem nyáron

Hozzászólás

• Köszi. Remélem sikerül összehozni :-)
                    Amúgy a Kahwa-s beszélgetős est is jó volt, sajnos a novemberiről lemaradtam.

Hozzászólás

• No, úgy döntöttem, hogy a Tradercentrum blogként üzemel majd tovább. Nincs különösebb célom vele, esetleg a tájékoztatás, meg az írótudásom nem elkoptatásaXD Már a cég sincs meg, viszont van kész honlap, így nem kell azzal szerencsétlenkednem újra, plusz az oldalra amúgyis szükség van a már meglévő kódok miatt.

Trédeket ide is fel fogok néha tenni, meg a TC-re is. De itt a fórumon is maradok aktív továbbra is.

Témák a mindennapi kereskedés Nem csak forex lesz. Túl exhibicionista nem vagyok, így csak kedvtelésből csinálom, és hátha ezzel is lehet normális infókhoz jutni. Nem célom a reklámozás sem, sem semmiféle ilyesmi, ilyen hangos gondolkodás lesz

Vendégszerzők előfordulhatnak

Észrevétel jöhet bármikor.

Hozzászólás

• Hu, jó régen írtam ide, azóta két szilveszter is volt, és még a fórumhoz is közelebb kerültem

Pár hete írtam másik témában, hogy áttértem határidőre, ha még nem is teljesen, mivel sajnos nincsen minden termék úgy és ahogy szeretném. Látni kell, hogy mi volt fejlődésem hátterében. Amikor ezt a topikot megnyitottam, akkor még villáztam profi platformokon. Tetszettek is, Morge-látásmód meg is maradt, de kiegészült a sajáttal (persze Tomy hatása is érződik erősen), azért, hogy egy "csöves" meta is elég legyen az elemzéshez, valamint telefonról is tudjam menedzselni a trédeket (már ha nem expert végzi a dolgát, vagy sierrás kis szösszenet). Ezek létfontosságú változtatások voltak, ezzel bíbelődtem tavaly. Mindenképpen egyszerűsíteni akartam a trédelési stílusomat, és az utalgatásokat, egyszóval a bürokráciát, és így a naplózást is. Ezért tavaly kiépítettem egy infrastruktúrát, ahol gyorsan ide-oda tudom mozgatni számlák és piacok közt a pénzt, ha úgy kívánja. Ezt tavaly a kriptoőrületben megtanultam egy életre. Ősszel meg azt, hogy miként kell a piacokhoz alkalmazkodni (pl ha nő a volatilitás számottevően). Egy mondatban tehát leegyszerűsítettem a rendszeremet, és a lehető legolcsóbban üzemeltethetővé tettem, ez is szempont volt.

Az aranyról is beszélgettünk októberben, jó vétel volt-e, nos, bejelöltem az árszintet, ahol beszélgettünk róla. Azóta szépen fejlődik longra, és én még az összpiac tekintetében továbbra is várom felfele.

Néhány olyan helyzetről is teszek fel képet majd, amik az én helyzeteim. És elég egy "putris" meta is hozzájuk Természetesen a végrehajtáshoz nem feltétlen (főleg határidős brókerekere gondolok), de a döntések meghozatalához mindenképpen.
                        Utoljára szerkesztve a következő által: David Chateau; 2019-01-07, 18:19.

Hozzászólás

• No, EURCAD, USDCAD, GBPAUD, GBPNZD halad, USDCHF mindjárt kioff, EURJPY már a múlté, épp a tetőn, hát ez van

Hétre búcsúzom, de ma még leszek Képek sorrendje a felsoroltak szerint van.

https://i.imgur.com/Mdcr0Ix.png
                        https://i.imgur.com/FYR3kyX.png
                        https://i.imgur.com/5SzmrCJ.png
                        https://i.imgur.com/cNoobKh.png
                        https://i.imgur.com/wxUZtpO.png
                        https://i.imgur.com/9ulbnkD.png

Hozzászólás

• Ebből a longból egy gyors SPX-skalp lett csak, a baj az, hogy shortra csak gigastopom maradt, így az kimarad nagy eséllyel.

Hozzászólás

• Meglesz az a 2624-es celar, csak sajnos 2595-ig visszanezett, nem baj

Hozzászólás

• David Chateau
                              David Chateau kommentje
                              Editing a comment
                              Nah, meg is lett a celar, egy nappal kesobb, es nelkulem 1kusd helyett 164... Eeevvvan

• #430.1
                            David Chateau

„Na, en elhidzem, de nekem a szamok tobb erteket adnak. A tradek szepseget leszarom, ha megelek 2beloluk ehhez viszont szamok kellenek, lassam a strategia erosseget,
                            gyengeseget. Ezert kertem toled szamokat. Sot, ha bemasolsz egymast koveto 20(!) trededet, vagy csak a januari honapod, maris hozza tudnank tobben is tenni. En ebben a honapban csinaltam szereny 2200 dollart. Nem sok, tudom, foleg egy tradertol. Kiraktam egy 11 napos kimutatast is, de van meg masik szamlam is, azt is kirakhatom kb igyanazokkal a szamokkal. Nekem a szamok adnak hitet…... „

Szia Dávid!

Gratula a 2200 USD eredményhez, főleg, ha a teljesítmény állandósult is.
                            Meg tudnál még adni egy-két értéket a rendszeredből, feltéve, ha publikus, mint az eredmény:

Hány trade eredménye a 2200 USD profit, mekkora volt a tradenkénti vállalt átlagos kockázat, valamint az átlagos veszteség az említett januári időszakban? Feltételezem, a találati arányod a már korábban közzé tett 48-50%.

Hozzászólás

• David Chateau
                              David Chateau kommentje
                              Editing a comment
                              SZia indepedence, újra a fedélzeten

Itt kiraktam egy decemberi eredményt https://forum.tozsde.hu/forum/keresk...638#post183638

A találati arány mostanság nincs 48%, mert a lotemelések még bejátszanak a képbe.

Nehéz a kérdésed, mert 4 számlán tradelek... Összesen maximum 30-40 trédről beszélhetünk havonta, de inkább 20-30 a jellemző. 100$ a legkisebb, 500$ a legnagyobb kockázat egy pozin, de talán úgy többet mond a dolog, ha a havi 10R körüli eredményt tudnám hozni folyamatosan, az számomra kielégítő első körben emelt lotmérettel. Ez azt jelenti, hogy mondjuk 35 trédből 10-12R lesz, tehát a trédenkénti hozamom olyan 0,3R, de figyelembe véve a tavalyi, csökkentett lotméretű eredményeimet(akkor olyan 0,5-0,6R között volt trédenként), ami lényegesen jobb, tehát van benne tartalék. Ez most a lotemelés miatt esett ennyire be, bár pénzben többet jelent természetesen.

Ebből is látszik, hogy a lotemelés csak akkor indokolt, ha felnőttünk hozzá. Én is viszonylag sokáig kivártam vele.

Ha havi 2 nagy fogásom van, akkor én már kint vagyok a "szószból" bőségesen, annyi pedig meg szokott lenni. Tavaly szeptemberben ültem neki a dolognak ebben a felállásban, azóta nem volt bukó hónapom, egy nagy nyerő (5-10R legalább) képes már megmenteni a mínusztól. Ami viszont nagyon jó, hogy kevés a trédszám egy hónapra, és így van időm mellette tanulni, fejlődni, intézni ügyeket, nekem ez nagyon fontos, nem tudok a gép előtt ülni 8-10 órát, az számomra kontraproduktív. Idővel szeretnék visszamenni melózni is az egyetemre, de már mint hobbiból. Ha ez megy 2 évig, akkor reális esélyem van erre. A másik, ami nekem fontos, hogy a rendszerem nem annyira program-, és brókerérzékeny. Ez is szempont volt!

• independence
                              independence kommentje
                              Editing a comment
                              Köszi az infót.
                              Ami a fedélzetet illeti, gyakran itt vagyok, csak ritkábban szólok hozzá.
                          Working...
                          X