Kontextus a lényeg.
X
-
HunTraders.co.uk/invite/tradersnight - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is
-
Ha már kitárgyaltam máshol ezeket, akkor íme:HunTraders.co.uk/invite/tradersnight - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is
Hozzászólás
-
Mai hancúr, eddig 1,5R bebiztosítva, két nullás, két nyerő. Holnap egy jó rányitás?!?!HunTraders.co.uk/invite/tradersnight - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is
Hozzászólás
-
Az ilyenekért érdemes élni.HunTraders.co.uk/invite/tradersnight - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is
Hozzászólás
-
Most látom, mennyire nem változott semennyit egy éve a belépésemIgazából azt veszem észre, hogy a menedzselés az, amin még majd idővel tudok faragni jó irányba. Ami matematikailag azt jelenti, hogy a trédenkénti várható R-t fel akarom tornázni másfél közelébe. Jelenleg 0,7 körül van. Megvan már rá a metodika, még a pszichó oldal a necc. Na meg nehezen nyúl bele az ember a megszokott, bevált, kényelmes dolgokba
Hiába, nincs mese, pszichóra kell gyúrni
HunTraders.co.uk/invite/tradersnight - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is
- 1 like
Hozzászólás
-
Álljon itt örök tanulságul, hogy nem nyitunk véletlenül sem 10-szeres pozit... Persze, ha nem veszem észre 5 perc múlva, csak később, akkor most mihez kezdenék a milliókkal?
Ez annyira amatőr hiba, hogy elképesztő! Túl azon, hogy így ki is maradtam egy nagy nyerő lehetőségből, cserébe buktam egy méreteset...HunTraders.co.uk/invite/tradersnight - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is
Hozzászólás
-
Na igen, mondjuk nem bírtam pszichóval a 10-szeres risket. Ha teli bukó lett volna, akkor kéthavi meló vált volna köddé... Az azért sehogyse megengedett. Igazából elégedett kell legyek, mert korrigáltam a hibát, és mint utólag kiderült, jó volt az alapelképzelés, csak az MM nemHunTraders.co.uk/invite/tradersnight - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is
Hozzászólás
-
Hozzászólás
-
Megalith van ertelme azoknak a szabalyoknak nagyonis. Eloszor en se ertettem, de aztan megvilagosodtam
MassEffect te hogy allsz? Videodat nem neztem meg meg, a mostaniakat. Sikerul jobban a menedzseles? Hati 'konyortelen' piac
-
Szia Dávid, Nincs végleges válaszom erre a kérdésre. A belépőim és az aktuális eredmények mellé futtatok különböző forgatókönyveket és azokat hasonlítom össze. Kicsit macerás meló de nekem nagyon fontos most, mert ahogy te is mondtad, magamra kell beállítanom és nem másra. Ami megtudja bonyolítani, hogy közben megértek olyan elemeket, amik miatt akár kezdhetem is újra, néha azt érzem. Például, hogy nem mértem és nem is tudom objektíven, hogy mérjem jelenleg a piac ciklusát a kötés idejében, mert egy range napon teljesen más az optimális menedzsment, mint egy erős trend napon vagy egy átmeneti periódusban. Érdekes mindenesetre és tanulságos folyamat. Az biztos, hogy amennyire istenítettem a belépőket eddig, annyira kezdem most egyre fontosabbnak látni a menedzsmentet és erre még jön a money management is. Sokat fizettem ezekért a hiányosságokért az biztos, úgyhogy most dolgozom rajta, hogy jó és stabil adathalmazon legyen, amire tudok építeni, mielőtt komolyabb szintre emelem a kötésméreteket. Így állok.
Az egyébként érdekes, hogy a "konyortelen" szót választottad. Miért könyörtelen?
-
-
- 1 like
Hozzászólás
-
MassEffect elore nem tudni, mikor lesz rangelos egy nap, de ha kivarod, higy eldontse egy hatarozott lepessel, hogy mozdul-e a piac, akkor jo esellyel ki tudod szurni, mikor fog menniremelem, segitettem.
Kicsit en is igy vagyok amugy. Pl latom, higy hol tudnek meg jo iranyba fejlodni, mennyi tartalek van a stratimban, de fejben keves vagyok meg hozza. Dolgozom rajta. Itt van mellettem az excel tabla, ami amolyan demoszamlanak felel meg. Oriasi kulonbseg van a megkeresett penz, es az elmeletileg idealis, erzelem nelkuli excel kozott... Ezt hivom en erzelmi resnek. Anno szilaj kollega mondta, higy amint fejben rendbe kerult, iradtlan penzt szedett ki a piacbol, addig meg docogott. Persze a technikan is lehet mindig csiszolni. Csatoltam egy olyan papirost, ami mutatja ezt a rest R-ben kifejezve...
A konyortelent arra ertem, hogy tul sok az eszkoz, ami hasznos, de egyszeruen nehez valogatni is koztuk, mit hasznaljunk. Valamint azert ott porognek a szamok rendesen meg demoban isHunTraders.co.uk/invite/tradersnight - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is
Hozzászólás
-
azt hittem a slippeage-ra gondolsz.
Én kifejezettem szeretem amikor pont veszek és még lejjebb, pirosabba csúsztatva adják ide.
de Neked biztos mindig a stoppodra mennek rá.
Nah mindjárt teszek ki egy képet, hogy lásd mi az ami pl engem még jobban idegel.
-
Nem, mikor pozícióban vok.Lehet, h csak pár pont de rossz látvány.
-
Értékelem az őszinteséged Dávid. Ez egy nehéz része ennek az üzletnek, a folyamatos bizonytalanság az elménket könnyedén megtudja túráztatni, ha meg nem akkor jön a hibák nagy családja, ahogy Jesse Livermoore is mondotta. (If a man is both wise and lucky, he will not make the same mistake twice. But he will make any one of the ten thousand brothers or cousins of the original. The mistake family is so large that there is always one of them around when you want to see what you can do in the fool-play line. JL) Nálam az évek alatt változtak a különböző "problémák", fundamentális téves hitektől, hogy a pénzt keresni kell és nem teremteni, szűklátókörűségig és érzelmi védekezésekig a "veszteségtől", türelmetlenség és még ilyen finomságok. Szerintem, ha valaki aktívan kereskedik vagy vállalkozik, akkor ezek a dolgok folyton feljönnek. A Feldmár András mondta, hogy a félelem nem múlik el, csak megtanuljuk éberen kezelni. Számomra az a lényeg, hogy mindennap dolgozzak a megoldáson és nem azt látom megoldásnak, hogy egy nap a távoli jövőben tökéletes trader leszek, hanem, hogy jelen vagyok azzal, ami van ma.
-
-
na ezt figyuzd meg......
csak pár pont ez is.....
nem semmi ahogy kicsinálták a swaposokat...
lassan itt az ideje búcsúzni ezektől a brókereimtől.
Lehet kommentbe aláírni, melyik brókernél mennyi a csúcs USDTRY-on 2019 aug 25én.
Szeretném excellbe rakni. (csak éles számlásat küldjetek be)
Egyefenelegyenarégilemez: Fogd a pénzt és kuss
- 2 like
Hozzászólás
-
Ilyen a piac. Ha a FED-et nézzük a jó hír a rossz hír, bár a következő FOMC-döntés most nem kérdőjeles.
Amúgy pedig "hova ez a nagy sietség"?
-
Ahh, Mikulast mar mindenki leszarja a gyerekeken es a pesti parkolotarsasagokon kivulXD
Amugyis, Lagarde asszonynak minden honapban jo Mikulasja nem, neki mar nem
-
egyszer mintha TN-en is láttam volna H. Andris-t? Szóval.. bárki azért nem
https://www.portfolio.hu/befektetes/...mnb-tol-409425
Hozzászólás
-
- 1 like
Hozzászólás
Hozzászólás