Sziasztok!
Ez a topic amolyan kedvcsináló, és egy ilyen személyes blogféleség lesz, ha már féléves évfordulóm van éppen, és nap-éj egyenlőség
Címadó ötlethez Fellegi Tamás könyve inspirált. Elő is adott a Traders' Night-on.
Én bevallom, nekem sokat adott ez a fórum az elmúlt 5 és majdnem fél itteni évemben. Jóval többet, mint amennyit én vissza tudnék tenni itt a közösbe, de egy kicsit igyekszem, úgy érzem, igazán sokat köszönhetek tényleg Nektek és persze harzolnak!
Azt sem tartom kizártnak, hogy indítok egy demószámlát, és megpróbálom rajta bekötni a tisztán MarketGeometry-nek megfelelő jeleket, idén még úgyis előfizetek az Ensign-ra. Ilyenre lenne igény egyébként? Kötéseket kielemezve persze. Bár ebben jól jönne más MG-s gyakorlata is, még nekem sincs túl sok. Nem ígérek semmit, nem is szeretnék, egyszerűen jó gyakorlás lenne nekem is, viszont mégse éles, így sok terhet nem rakna rám. Ez amolyan homokó lenne, ami jó kis feladatot ad nekem is. Véleményem szerint nem "csak" az alkalmazott technikától függ a siker. Sőt, nagyon nem csak.
Nyugi, nincs szereplési vágyam, se megfelelési kényszerem sem
Csupán emlékszem a kezdetek kezdetén, milyen jól jött volna, ha valaki tud egy nyomorult rendszert jól működően bemutatni egy számlán. Hátha sikerül kis motivációt adni a kezdőknek. Anno nekem jól jött volna. Számomra ennek már nincs jelentősége, de hátha másoknak még igen!
Amit tudni érdemes, azok az előzmények!
Ez a kezdőtopic Chucky műhelyében van főleg, valamint Jano, marcelhossa hozzászólásai utalnak még az MG-re, régen kockasseggu is spuxos volt
De erla01 is megfordult már a spuxon, meg sokan mások is. Jano, Chucky, marcelhossa a nagy mestere az MG-nek igazán. Nekik rendkívül sokat köszönhetek. Ahogy Almási Ár****k, Szancsik Levinek, Herpai Nándinak, Szoboszlai Atinak, Szepesi Szilnek, Bagdi Istinek is más tőzsdei tudások terén
Ingyenes anyagokat összeszedem mégegyszer a MG-témakörből:
-interactivebrokers.com webinárok, industry sponsored alatt, Tim Morge és Shane Blankenship
-Mircea Dologa könyv, Tim Morge könyv
-www.medianline.com
-www.marketgeometry.com
-www.coghlancapital.com
-ezek Youtube-csatornái
-Jano, Chucky, marcelhossa Traders' Night-os videói: https://www.youtube.com/watch?v=Rl1ux67kxXchttps://www.youtube.com/watch?v=j6QpS_wCBaQ
-egyéb, torrenten fentlévő anyagok tőlük.
Akik ismertebbek, és képviselik tehát: Tim Morge, Shane Blankenship, Paul Coghlan. Azért ez a szemlélet kerülhetne itt bemutatásra, mert szerintem többről szól, mint egy technikai elemzés, de ez kiderül a tananyagokból. Látásmódot ad. Kiindulási alapnak kiváló technika! Természetesen nem csak ez az egy jó technika van!!!! Én ezt tanulom, olvasom sokat mostanában. Jano szerint "aki ez alapján nem tanul meg trédelni, az sehogy."
Aztán én szoktam videókat is csinálni, meg nem teljesen így kereskedem. Sőt! De tetszik ez a technika. Egyébként a Victory-rendszer is legalább ennyire hatott a mai stílusomra, trédjeimet ma is a TraderCentrum kódjaival menedzselem. Ott a blog is erről a technikáról szól. Ennek alapjait Szoboszlai Attilától kaptam.
Egyik közelebbi célom a TopStepTraderen egy Combine teljesítése
Erre még gyúrnom kell. Határidős piacokon egyéb eszközöket is használok az irodában, például DOM, MarketProfile, Footprint,, vagy Tape, tehát főleg order flow-elemeket. A TopStep teljesen más dolgokat követel meg, mint a forex, más eszközök is rendelkezésre állnak, ezért gyúrok még rá. (Egyébként "könnyebb" a határidős piac, viszont csak azoknak javaslom, akik már sikereket értek el évek óta forexen! Eleve havi több száz dolláros a költsége, ha valaki rendesen akarja csinálni. Teljesen más világ.)
De ezekről az order flow-cuccokról max. egy-két videót teszek majd fel, ja, igen, van csatornám, később esetleg közzéteszem, nincs rajta titok, azonban ezen még gondolkodom. Elvégre magamnak csinálom a videókat, nem tudom, mennyit lehet külsősnek profitálni ebből.
Könyvajánlóim teljesen kezdőknek:
Brian Tracy: Phoenix seminarium
Eckhart Tolle: Új Föld
Alexander Oakwood: Mikor mondjunk nemet, és hogyan?
Akik ezeket átrágták, azoknak pedig ezek:
Edwin Lefévre: Egy spekuláns feljegyzései
Martin Schwartz: Pit Bull
Darvas Miklós: Hogyan nyertem kétmillió dollárt a tőzsdén?
és persze Fellegi Tamás: Bárki lehet tőzsdés című könyve.
És itt a Tőzsdepszichológia topic!
Első körben több nem is kell, de persze én is olvasok mindig valamit menet közben is, most épp ezt: One good trade
A videóm a kezdetekkel kapcsolatban itt érhető el: https://www.youtube.com/watch?v=1qigEpSu_PY
A tőzsdés jelmondatom: Make money every day!
Első körben 3 hónapig tervezem vezetni ezt a topicot ilyen blogszerűen. Akinek van kedve, irodába bejöhet bármikor, csak írjatok az info(kukac)tradersnight.hu címre.
Ez a topic amolyan kedvcsináló, és egy ilyen személyes blogféleség lesz, ha már féléves évfordulóm van éppen, és nap-éj egyenlőség

Én bevallom, nekem sokat adott ez a fórum az elmúlt 5 és majdnem fél itteni évemben. Jóval többet, mint amennyit én vissza tudnék tenni itt a közösbe, de egy kicsit igyekszem, úgy érzem, igazán sokat köszönhetek tényleg Nektek és persze harzolnak!
Azt sem tartom kizártnak, hogy indítok egy demószámlát, és megpróbálom rajta bekötni a tisztán MarketGeometry-nek megfelelő jeleket, idén még úgyis előfizetek az Ensign-ra. Ilyenre lenne igény egyébként? Kötéseket kielemezve persze. Bár ebben jól jönne más MG-s gyakorlata is, még nekem sincs túl sok. Nem ígérek semmit, nem is szeretnék, egyszerűen jó gyakorlás lenne nekem is, viszont mégse éles, így sok terhet nem rakna rám. Ez amolyan homokó lenne, ami jó kis feladatot ad nekem is. Véleményem szerint nem "csak" az alkalmazott technikától függ a siker. Sőt, nagyon nem csak.
Nyugi, nincs szereplési vágyam, se megfelelési kényszerem sem

Amit tudni érdemes, azok az előzmények!
Ez a kezdőtopic Chucky műhelyében van főleg, valamint Jano, marcelhossa hozzászólásai utalnak még az MG-re, régen kockasseggu is spuxos volt

Ingyenes anyagokat összeszedem mégegyszer a MG-témakörből:
-interactivebrokers.com webinárok, industry sponsored alatt, Tim Morge és Shane Blankenship
-Mircea Dologa könyv, Tim Morge könyv
-www.medianline.com
-www.marketgeometry.com
-www.coghlancapital.com
-ezek Youtube-csatornái
-Jano, Chucky, marcelhossa Traders' Night-os videói: https://www.youtube.com/watch?v=Rl1ux67kxXchttps://www.youtube.com/watch?v=j6QpS_wCBaQ
-egyéb, torrenten fentlévő anyagok tőlük.
Akik ismertebbek, és képviselik tehát: Tim Morge, Shane Blankenship, Paul Coghlan. Azért ez a szemlélet kerülhetne itt bemutatásra, mert szerintem többről szól, mint egy technikai elemzés, de ez kiderül a tananyagokból. Látásmódot ad. Kiindulási alapnak kiváló technika! Természetesen nem csak ez az egy jó technika van!!!! Én ezt tanulom, olvasom sokat mostanában. Jano szerint "aki ez alapján nem tanul meg trédelni, az sehogy."

Aztán én szoktam videókat is csinálni, meg nem teljesen így kereskedem. Sőt! De tetszik ez a technika. Egyébként a Victory-rendszer is legalább ennyire hatott a mai stílusomra, trédjeimet ma is a TraderCentrum kódjaival menedzselem. Ott a blog is erről a technikáról szól. Ennek alapjait Szoboszlai Attilától kaptam.
Egyik közelebbi célom a TopStepTraderen egy Combine teljesítése

De ezekről az order flow-cuccokról max. egy-két videót teszek majd fel, ja, igen, van csatornám, később esetleg közzéteszem, nincs rajta titok, azonban ezen még gondolkodom. Elvégre magamnak csinálom a videókat, nem tudom, mennyit lehet külsősnek profitálni ebből.
Könyvajánlóim teljesen kezdőknek:
Brian Tracy: Phoenix seminarium
Eckhart Tolle: Új Föld
Alexander Oakwood: Mikor mondjunk nemet, és hogyan?
Akik ezeket átrágták, azoknak pedig ezek:
Edwin Lefévre: Egy spekuláns feljegyzései
Martin Schwartz: Pit Bull
Darvas Miklós: Hogyan nyertem kétmillió dollárt a tőzsdén?
és persze Fellegi Tamás: Bárki lehet tőzsdés című könyve.
És itt a Tőzsdepszichológia topic!
Első körben több nem is kell, de persze én is olvasok mindig valamit menet közben is, most épp ezt: One good trade
A videóm a kezdetekkel kapcsolatban itt érhető el: https://www.youtube.com/watch?v=1qigEpSu_PY
A tőzsdés jelmondatom: Make money every day!

Első körben 3 hónapig tervezem vezetni ezt a topicot ilyen blogszerűen. Akinek van kedve, irodába bejöhet bármikor, csak írjatok az info(kukac)tradersnight.hu címre.
Hozzászólás