Magyar Tréderek Közössége

Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Cryptocurrencies

Collapse
X

• Szűrés
  • Idő
  • Mutat
Clear All
new posts

• C@maro eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    És mit szeretnél látni?
    Hogy mikooooooor jössz klubozni egy jót?
    HunTraders.co.uk/invite/tradersnight - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is

Hozzászólás

• Bemásolok egy másik topikból egy jó kis cikket: http://penzugyi-tudakozo.hu/bitcoin-befektetes/

Valóban, minél nagyobb a hájp, annál óvatosabbnak kell lenni. Márciusban nyitottam a topikot, akkori vételi ajánlásom mostmár jóval óvatosabb. Altcoinokban már több lehetőséget látok, mint a bitcoinban, bár mehet fel még persze bármelyik nagyonis. De az utóbbi időben százalékosan a dash, monero, litecoin ugrott a legszebbet a bitcoin árnyékában.

Szabó Dávid mondta a Traders' Night-on, hogy duplázásonként érdemes eladni a felét a terméknek. Nem rossz ötlet. Ahogy a mostani vétel sem biztos, hogy rossz ötlet, de a hype is olyan, mint az MLM: minél előbb, annál jobb Szóval csak óvatosan, de ne féljünk.

Jövőre egyébként is érdekes évet várok. Ha indexekben jönne az esés, akkor mi lesz a menekülő útvonal? Arany? Meglehet, de a kriptók is célkeresztben vannak szerintem.

Izgi év lesz
      HunTraders.co.uk/invite/tradersnight - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is

Hozzászólás

• David Chateau eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Bemásolok egy másik topikból egy jó kis cikket: http://penzugyi-tudakozo.hu/bitcoin-befektetes/

Valóban, minél nagyobb a hájp, annál óvatosabbnak kell lenni. Márciusban nyitottam a topikot, akkori vételi ajánlásom mostmár jóval óvatosabb. Altcoinokban már több lehetőséget látok, mint a bitcoinban, bár mehet fel még persze bármelyik nagyonis. De az utóbbi időben százalékosan a dash, monero, litecoin ugrott a legszebbet a bitcoin árnyékában.

Szabó Dávid mondta a Traders' Night-on, hogy duplázásonként érdemes eladni a felét a terméknek. Nem rossz ötlet. Ahogy a mostani vétel sem biztos, hogy rossz ötlet, de a hype is olyan, mint az MLM: minél előbb, annál jobb Szóval csak óvatosan, de ne féljünk.

Jövőre egyébként is érdekes évet várok. Ha indexekben jönne az esés, akkor mi lesz a menekülő útvonal? Arany? Meglehet, de a kriptók is célkeresztben vannak szerintem.

Izgi év lesz

Sziasztok!

Még egy jó cikk a témában, hasonló végkicsengéssel.

https://kiszamolo.hu/gondolatok-a-bitcoinrol/

Hozzászólás

• Igen, Mikitol nem vartam mast

Mondjuk, akik nem ertik a technologia elonyet, azok nyilvan nem csatlakoztak be mar az elejen, utana meg valoban sokkal kockazatosabb.

En szerintem realizalok meg igen, januar az egyik legshortosabb eselyu honap a piacokon amugyis. De az altcoinokbol nehanyban megtartok hosszabbtavra egy par ezer euros portfoliot.

Lassuk a CME-CBOT tandemet, mire kepes a bitcoinnal

Hozzászólás

Igen, Mikitol nem vartam mast

Mondjuk, akik nem ertik a technologia elonyet, azok nyilvan nem csatlakoztak be mar az elejen, utana meg valoban sokkal kockazatosabb.

En szerintem realizalok meg igen, januar az egyik legshortosabb eselyu honap a piacokon amugyis. De az altcoinokbol nehanyban megtartok hosszabbtavra egy par ezer euros portfoliot.

Én is olvastam Miki cikkét, és meg lehet érteni. Valahogy én is úgy vagyok vele, hogy az egész bukhat. Ennek az esélyét mindig szem előtt kell tartani, és tényleg csak annyit beletolni, aminek az elvesztése nem fáj.

Egyébként úgy vettem ki, hogy ő minden kriptot pénznek tekint.
            Vannak pénzek, platformok és az ezeken furó alkalmazások.
            Nagyon sok fejlesztő, nagyon sok terület problémáját akarja megoldani a technológia segítségével.
            Továbbá, hogy mi adja az értékét szerintem: hogy számítogépek hálózata jegyzi, hogy kinek mennyi van.
            A bányászás meg valóban rengeteg energiát pazarol, viszont vannak olyan kriptok, amik nem bányászással működnek, hanem pl. POS-al.

Amire kíváncsi lennék, hogy vajon a technológia vagy a mesterséges intelligencia fejlődésével vajon feltörhetőek e a privát kulcsok? Ha hirtelen megugrik a gépek számítási kapacitása.

Ti hogy tudjátok. A BTC 8 tizedesjegyig osztható, vagy a végtelenségig?

Hozzászólás

• bftrader eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Én is olvastam Miki cikkét, és meg lehet érteni. Valahogy én is úgy vagyok vele, hogy az egész bukhat. Ennek az esélyét mindig szem előtt kell tartani, és tényleg csak annyit beletolni, aminek az elvesztése nem fáj.

Egyébként úgy vettem ki, hogy ő minden kriptot pénznek tekint.
              Vannak pénzek, platformok és az ezeken furó alkalmazások.
              Nagyon sok fejlesztő, nagyon sok terület problémáját akarja megoldani a technológia segítségével.
              Továbbá, hogy mi adja az értékét szerintem: hogy számítogépek hálózata jegyzi, hogy kinek mennyi van.
              A bányászás meg valóban rengeteg energiát pazarol, viszont vannak olyan kriptok, amik nem bányászással működnek, hanem pl. POS-al.

Amire kíváncsi lennék, hogy vajon a technológia vagy a mesterséges intelligencia fejlődésével vajon feltörhetőek e a privát kulcsok? Ha hirtelen megugrik a gépek számítási kapacitása.

Ti hogy tudjátok. A BTC 8 tizedesjegyig osztható, vagy a végtelenségig?
              Hehe, pár napja elkezdtem komolyabban foglalkozni a mesterséges intelligenciával. Amit ismerünk most számítási kapacitást, azzal szinte lehetetlen feltörni a kulcsokat. De ez persze fog is változni erősen még. Meg ki tudja, valójában hol tart a technológia, pár év késés mindig van, ne feledjük.

BTC szerintem 8-ig osztható.

Jó amúgy Miki cikke, csak nem járatos a technológiában, meg úgy az egész kriptovilágban, és buy&hold szemmel tekint rá, nem pedig spekulánsként. Úgy nyilván nem vonzó a kriptovilág.

Hozzászólás

Ügyes-ügyes, jövőhéttől én is nyomom CME-n
                Megkérdezhetem, hogy nagyságrendileg mekkora margin illetve fee mellett fogod tudni kereskedni? Nekem a hétre ígértek választ, de azt írják drága lesz és nagy margin igény.

Akár privátban is megírhatod.
                Nem bízom én senkiben, aki többet keres nálam.

Hozzászólás

• gtome eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  Megkérdezhetem, hogy nagyságrendileg mekkora margin illetve fee mellett fogod tudni kereskedni? Nekem a hétre ígértek választ, de azt írják drága lesz és nagy margin igény.

Akár privátban is megírhatod.
                  Ez jó kérdés, mert még nem mindegyik brókernél látom a napon belüli marginokat.

Ha tudok többet, fogok majd szólni, addig sim-en nézem, mit alkot. Jövőhéttől jön be úgyis a másik futures.

Hozzászólás

Igen, Mikitol nem vartam mast

Szia Dávid!

Comming out következik. Kéretik nem kiröhögni!

Számomra a bitcoin (vagy a Mészáros papír) őrület bebizonyította, hogy nem vagyok jó spekuláns a szó klasszikus értelmében. Ortodox felfogásom szerint ugyanis a trading egy szakma, melynek szabályai vannak, többek között olyanok, hogy a kockázat kezelése elsődleges, letesztelt piaci előnnyel rendelkező techno-funda jelek alapján lépünk piacra, vagy hogy az érzelmeinket, a tömegpszihózis hatását a kereskedésre kontrollálni kell. Az egy év alatti 17szerezést látva be kell lássam az általam választott nem a leggyorsabb út a meggazdagodásra... De továbbra sem értem például:

1. Hogy lehet kockázatot kezelni úgy, hogy gyakorlatilag bármelyik pillanatban felére, tizedére eshet az ár. Lényegében egy megtűrt, illegális termékről van szó, bármikor jöhet egy hír, hogy betiltják/feltörték/ellopták, és hupsz a stopok a mélyben teljesülnek, akárcsak az svájci floor eltörlés mizériánál.

2. Szokták mondani, hogy csak fagyipénzzel érdemes beszállni, amit az ember nem sajnál. Ezzel az a problémám, hogy 1, ha van egy kis tőkeáttétel mögötte és jön egy nagy zutty, akkor nem csak a letét, de a számla, sőt adott esetben a mögöttes vagyon is elszállhat. 2. Ha mondjuk csak az egy tradre megszokott 1-2 százalék kockázatot tesszük fel rá tőkeáttétel nélkül, akkor pár száz dollár még tizenhétszerezve sem egy nagy truváj. 3. Ráadásul ez a próba szerencse szemlélet pont azt a szerencsejátékos attitűdöt erősíti, amit egy trader igyekszik elkerülni, feltéve, ha pénzt akar keresni hosszútávon és nem az izgalmakat.

3. Visszatérő téma itt a fórumon a brókerek megbízhatatlanságának ostorozása. Érdekes módon a bitcoinnál ez nem merül fel pedig itt még a „tőzsde” és maga a termék is a szürke zónában van. (csak az idén minimum négy flash crash történt: április Gdax, Május Kraken, október Coindex, november Bitfinex)

4. Mondhatjátok, nem értem a technológiát ezért vagyok bizalmatlan. Ez nyilván jogos, pár cikk elolvasásától még senki nem lett szakértő. De. 1. Szerintem a technológia (blockchain) és a termék (bitcoin) két külön dolog. A technológia nyilván megmarad, az informatika világa úgysem szól másról, hogy mindenki khm. merít a másik forrásából. De ez nem garantálja a termék túlélését. Pláne, ha az nem a nagy halak érdekeit szolgálja, hanem... tényleg kiét is? Ha lebontjuk a hype mázt a bitcoinról, akkor az valójában egy bazi nagy főkönyv, amiben az internetes pénzmozgások kerülnek lekönyvelésre. Vagy a jövőben az „okos szerződések”. Hű de izgalmas. Eddig a keller képre vertem ki, ezután jöhet a bitcoinos zsepi. Viccet félretéve: miért gondoljuk azt, hogy a jövőben a farok fogja csóválni a kutyát? Hogy az „elszámolóház” lesz maga a pénz, és nem marad az ami: a háttérben csendesen működő szürke eminenciás.

5. Végül, de nem utolsó sorban: tegyük fel azért a 17-szerezés, mert valóban itt az új világ hajnala, pár év és a bankoknak befellegzett, a dollár megy a történelem szemétdombjára. Mi traderek vagyunk: őszintén lát itt bárki olyat, hogy a crypto forradalom miatt bármely más elvben kihalásra ítélt eszközosztály árfolyam csökkenéssel reagálna?

Félre ne értsetek! Senkit nem szeretnék lebeszélni, hogy felüljön a Titanicra! Bár nyilván tagadom valószínűleg savanyú számomra a szőlő, ráadásul sok hibám egyike, hogy túlagyalom a dolgokat. Asszem egy Balázs Szilárd videóban fogalmazódott meg az a gondolat, hogy az a jó trader, aki a hétköznapokban képes türelemmel, aprópénzért, szigorú kockázatkezelés mellett elvégezni a házifeladatot, de amikor jön a NAGY LEHETŐSÉG, akkor képes azt időben felismerni, és emelt kockázat mellett tökéletes mentális állapotban, tudatos terv szerint lekereskedni. Nos ha egyáltalán van bennem frusztráció, akkor számomra ez abban ölt testet, hogy ezen a vizsgán bizony csúnyán megbuktam. De szívből gratulálok mindazoknak, akiknek volt vér a pucájában, és agyalás helyett belevágtak! Ők vastag dollár kötegekkel, én egy fontos tanulsággal lettem gazdagabb!

Hozzászólás

Ez jó kérdés, mert még nem mindegyik brókernél látom a napon belüli marginokat.

Ha tudok többet, fogok majd szólni, addig sim-en nézem, mit alkot. Jövőhéttől jön be úgyis a másik futures.
                      Ok, köszi, engem csak a CME érint, ha fog egyáltalán.
                      Nem bízom én senkiben, aki többet keres nálam.

Hozzászólás

• AlpinForex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        Szia Dávid!

Comming out következik. Kéretik nem kiröhögni!
                        Hu, na ez hosszabb lélegzetvétel lesz

Először is: ne legyen savanyú a szőlő, se neked, se másnak. Nyilván könnyebb úgy ott lenni a szeren, hogy egész nap ezzel foglalkozom. Meló, gyerek, miegymás mellett ez szinte lehetetlen.

Kostolany is rengeteg időt ölt bele ebbe. Olvastam róla sok cikket, könyvet, interjút, mindent. A mainstream könyvekből nem biztos, hogy mindez átmegy. ezért szeretem a kereskedők életrajzi regényeit.

Másrészt megint könnyebbség a pénzt visszaforgatni, ami a kockázatkezelésben pszichológiailag sokat számít. Egyik piacból származó pénzt könnyebb visszaforgatni, mint "keserves" munkával megszerzettet berakni "nagy" kockázatú trédekbe.

A "nagy" kockázatot pedig elemezzük ki picit részletesebben:

-BÉT-en nem kell attól félni, hogy "eltűnik" a pénz, szabályozottság adott, tőkére nézve is. Pár forintos, tízforintos papírokból, ha veszel ezret, az is csak tíz-százezer nagyságrendű. Nem egy lehetetlen összeg.

-kriptóknál is alaposan körüljártam a témát. Technológiát megértettem (a magam szintjén, mert még mindig sík hülyének érzem magam a blokklánc technológiában), rengeteget olvastam, figyeltem a hype kezdetét, bányászatba is belekóstoltunk haverokkal. Biztonság ezek után nekem nem volt kérdés. Főleg, hogy otthon egy titkosított pendrive-on is tarthatod a coinjaidat... jobb, mint egy széf, ha ellopják, se férnek hozzá. De ezen túlmenően is, folyamatosan figyeltem a tőzsdéket, cégeket, új megoldásokat. Nem véletlenül írtam pár napja, Krakentől menekülni kell! Pedig kifizet a mai napig is rendesen, de már vannak tünetek, amik gyanúsak nekem. Egyébként kicsit kivárok, de jövőre az ICO-kba is beleveszek, de az is óriási nagy falat.

-és ami nagyon fontos, hogy az emberi pszichó nem változik Buborék sokmindenből lehet, sose tudjuk, mi elsz az biztosan. De amikor olcsó valami, akkor a meglévő tőkét lehet porlasztani jól, és ha csak 1-2 termék lesz gigalufi, már akkor is bőven megérte az egész, ha a többi bukó akár 100%-ban, akkor is. A moneymanagement itt van a dologban elrejtve.

Éééés, amiért nagyon hálás vagyok, az az, hogy traderek vesznek körül. Így rengeteg helyről jön testközeli infó arról, ki miben lát fantáziát. Ha emellé még olvasol, híreket figyelsz, gondolkodsz, beindul a fantázia Én heti szinten 10-15 traderrel beszélgetek, traderek vesznek körül a "munkahelyemen", chaten, fórumon, szinte mindenhol. Ennyire benne lenni a vérkeringésbe nagyon-nagyon előnyös. Bár van, aki inkább magányos farkas, azt is megértem

Továbbá tegyük hozá, hogy azért a "fő" piacom a forex továbbra is. Az az igazi otthonom. Részvényekbe még csak belekóstoltam, határidő már jobban az enyém, a kriptók, Mészáros-papírok pedig a lufikeresők. De már lépek tovább az ICO-kra is gyorsan.

De, ami a lufikat illeti! Nagyon kell érteni a tömegpszichológiát. Még én se értem, sőt, tudatlan, és fiatal vagyok ehhez még bőven, de lassan kezdem kapizsgálni e lufik kapcsán azt, amit sok, kiváló trader leírt a könyveikben. Megélni az első ilyet szenzációs, pénztől függetlenül, mert utólag mindig könnyű még több pénzt csinálni elméletben

Szóval, amit írsz, hogy hogyan kell pénzt csinálni, én is azt preferálom. Sőt, pénzem is komolyabb eddig csak abból lett a piacokon (idézlek: "kockázat kezelése elsődleges, letesztelt piaci előnnyel rendelkező techno-funda jelek alapján lépünk piacra, vagy hogy az érzelmeinket, a tömegpszihózis hatását a kereskedésre kontrollálni kell"). Az idei év az első kivétel a lufik miatt.

És végül: a forexen is lehet giga hozamokat elérni, igazából ez csak MM és pszicho kérdése, semmi más.

A baj ott van, hogy a környezetünk hitetlen, és kockázatkerülő. Tudod, hányan oltottak le, hogy kriptókba egyáltalán egy centet is raktam? Főleg a bányagépek milliós beruházási költsége miatt De itt a fórumon is a Mészáros-papírokért látod, miket kapok eretnekségeim miatt, holott már itt is megírtam, amikor még mindig nem volt késő beszállni: http://forum.tozsde.hu/cseveges/1256...html#post90869, ekkor 95 forint volt az OPUS pl, ma 639Ft.

Na, igazából ezek a pszichológiai tényezők is nagy kockázatok.

Hozzászólás

• Ez teljesen betegXD
                          Csatolt fájlok

Hozzászólás

• Na, ripple is zárkózik
                            Csatolt fájlok

Hozzászólás

• Monero is ATH-n van már. Mi nincs?

szerintem a bitcoinosok egy része inkább most az altcoinokba rakja a pénzét, mert a BTC most nem megy érdemben felfele.
                              Csatolt fájlok

Hozzászólás

Na, ripple is zárkózik
                                Pont jókor flippeltem át valamennyi LTC-t.

Hozzászólás

Working...
                                X