Magyar Tréderek Közössége

Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Cryptocurrencies

Collapse
X

• Szűrés
  • Idő
  • Mutat
Clear All
new posts

• equalizer eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Haaaat, aki most leverage-el nyomta longra az oroknovekedesben levo kriptokat, az = account wipeout-al... kicsit verzik az en kis szamlam is, 3 nap alatt lett 11.000-bol 5.500, de az indulo 400-hoz kepest meg igy sem kutya.
    Tartod még a REDD Coin-t vagy vége?

Hozzászólás

• Egyébként, hogy visszakanyarodjak a kályhához, és Zoli, neked is érthető legyen:

Amikor itt megnyitottam a topikot, az elgondolás az volt, hogy bányászunk pár évig, és a jónak tűnő coinokból felhalmozunk pár tízezret.

Mivel nagyon durván hirtelen szálltak el, amire egyikünk sem számított, ezérteladtuk a gépeket, és inkább vettünk minden szart, ráadásul a bányászat is nehezedett. Tököm se akart az elején pár hónapra összerakni nagy cumik árán gépeketXD Mindegy, megtanultuk ezt is.

Mivel most van jókora portfólió (amit évek alatt terveztünk felépíteni), ezért én a kegjobb coinokból HODLER vagyok továbbra is, a vacakokat meg shortolom. Szerintem a bitcoin nem fog gyorsan kimúlni, mert az az alap coin. Viszont igenis lesz itt pár funkcionális coin, ami még nagy karriert fog befutni. Bitcoin már 2013-ban is volt ezer usd felett, aztán töredékére esett. De hát a trédelésben ez most itt bárkit is újként ér?

Jó ez a kriptó. Az adózás miatt most úgyse váltanám fiat pénzre, bár egyszer lehet, kipróbálom a bankkártyás fizetést
      HunTraders.co.uk/invite/tradersnight - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is

Hozzászólás

• lost89 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Tartod még a REDD Coin-t vagy vége?
        Persze, hogy tartom... ment ma vagy 53%-ot felfele... 2 centrol szerintem siman eleri min. a 1 dollart meg az iden. Nekem van kb. 550.000 darabom. Egyelore jol mozog, ha eltekintunk az esestol a napokban

Hozzászólás

• David Chateau eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Egyébként, hogy visszakanyarodjak a kályhához, és Zoli, neked is érthető legyen:

Amikor itt megnyitottam a topikot, az elgondolás az volt, hogy bányászunk pár évig, és a jónak tűnő coinokból felhalmozunk pár tízezret.

Mivel nagyon durván hirtelen szálltak el, amire egyikünk sem számított, ezérteladtuk a gépeket, és inkább vettünk minden szart, ráadásul a bányászat is nehezedett. Tököm se akart az elején pár hónapra összerakni nagy cumik árán gépeketXD Mindegy, megtanultuk ezt is.

Mivel most van jókora portfólió (amit évek alatt terveztünk felépíteni), ezért én a kegjobb coinokból HODLER vagyok továbbra is, a vacakokat meg shortolom. Szerintem a bitcoin nem fog gyorsan kimúlni, mert az az alap coin. Viszont igenis lesz itt pár funkcionális coin, ami még nagy karriert fog befutni. Bitcoin már 2013-ban is volt ezer usd felett, aztán töredékére esett. De hát a trédelésben ez most itt bárkit is újként ér?

Jó ez a kriptó. Az adózás miatt most úgyse váltanám fiat pénzre, bár egyszer lehet, kipróbálom a bankkártyás fizetést
          Ertem en es egyet is ertek. En is hodler vagyok, osszevissza valtogattam a coinokat, de a lenyeg az, hogy elnezve oket most mar tapasztalatbol is, 2 centbol nagyobb esely van 100x-ozni mint 100 dollarbol, nekem nincs portfoliom, hanem egyetlen coinra teszek fel mindent, arra amelyik szerintem 1-2 dollarnal mar a mostani arhoz kepest szazszorozott... ez most szerintem a REDDcoin... egy masik nagyon vagany kis coin a district0x ... ennek is eselye van, nagyon kozel van most az all time low-hoz, bevasarolni jo otlet lett volna 11 centnel.

Hozzászólás

• Kripto****k velemenyet kerem: ...

Szerintetek mivel jarok jobban, RDD-vel (reddcoin) vagy DNT-vel (district network). Elsosorban a tapasztalati resze erdekel, az egyikbol 28 milliard van a masikbol 600 millio, az egyik 1,5 centbe kerul a masik most 17 centbe.

Melyiknek van nagyobb eselye a 100x-ozasra a jovoben?

Ti hogyan jarnatok el, tartanatok 550.000 RDD-t mig a vilag vagy atvaltanatok inkabb DNT-re? Vagy felezzem meg? Esetleg van mas olyan coin a lathataron amelyik jobban nez ki ugy tehnikai mint fundamentalis szempontbol?

Hozzászólás

• Click image for larger version

Name:	dnt.png
Views:	1
Size:	98,7 KB
ID:	159352

Ez ha bemegy meg egyszer a piros vonal ala, vagyis 10 cent ala, akkor atvaltom a coinjaim felet erre... vagy az egeszet. Meglatjuk. Egyelore az RDD jobban szokott felfele mint mindegyik masik szambavehet coin alternativa.

Hozzászólás

• Egyiket se ismerem, mit tudnak, amit a többi nem? Felesleges hájp most lecsengett egy időre, én csak az életképesekbe fektetek jelenleg.
                HunTraders.co.uk/invite/tradersnight - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is

Hozzászólás

• Egy kis BTC gyengítés
                  Az esti 20:00-kor csúcson nyitott pozíciót... valahogy lezártam a TP módosításnál
                  Mindent a csúcs tetején nyitottam, csak 2 centi a spreeeeed
                  A terv a visszavétel kb. 19 - 20 (lehet 22 is) órakor, ha addig leABCézek
                  Csatolt fájlok

Hozzászólás

• Most nagyon nehéz okosnak lenni. Sajnos a btc egy eső csatornában mozog, és amig az a szar esik, addig vele esnek a többiek is. Akinek van hozzá türelme, annak érdemes most az olcsó altokból bevásárolni, aztán ráülni a kezére. Nekem is van jó pár darab például az xp-ből, meg trx-ből, meg ilyenekből. Lehet, hogy soha nem keresek velük egy fillért sem, de ha a btc magához tér, akkor ezekben látok óriási növekedési potenciált. A dime coinnak a felfutásából sikerült elég jól profitálnom, most azt a pénzt visszaforgattam ezekbe a kis coinokba. A nyereség egy részét persze ki kellett vennem, mert valamiből a költségeket fedezni kell független attól, hogy az adó sokat el fog vinni. Én nem számitok kedvezményes adózásra, igy a kivett pénz 40 százalékát nem fogom elkölteni, hogy legyen miből kifizetni a sarcot. Ez nem akkora biznisz, mint amekkorának elsőre látszik, de még igy is jobban lehet vele keresni, mint a forexxel. Egyenlőre.
                    willow

Hozzászólás

• willow eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      Most nagyon nehéz okosnak lenni. Sajnos a btc egy eső csatornában mozog, és amig az a szar esik, addig vele esnek a többiek is. Akinek van hozzá türelme, annak érdemes most az olcsó altokból bevásárolni, aztán ráülni a kezére. Nekem is van jó pár darab például az xp-ből, meg trx-ből, meg ilyenekből. Lehet, hogy soha nem keresek velük egy fillért sem, de ha a btc magához tér, akkor ezekben látok óriási növekedési potenciált. A dime coinnak a felfutásából sikerült elég jól profitálnom, most azt a pénzt visszaforgattam ezekbe a kis coinokba. A nyereség egy részét persze ki kellett vennem, mert valamiből a költségeket fedezni kell független attól, hogy az adó sokat el fog vinni. Én nem számitok kedvezményes adózásra, igy a kivett pénz 40 százalékát nem fogom elkölteni, hogy legyen miből kifizetni a sarcot.
                      Örülök a sikereidnek.
                      Ha már az adózásról kell gondolkodni, akkor az már kellemes dolog.

willow eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      Ez nem akkora biznisz, mint amekkorának elsőre látszik, de még igy is jobban lehet vele keresni, mint a forexxel. Egyenlőre.
                      Ez azért erősen szubjektív alapú.
                      A "jobban" kifejezés mögött áll két terület.
                      A risk és a profit.
                      Ezekhez érdemes mérni az ilyen dolgokat, akkor lesz pontosabb a megállapításod.

Van egy barátom, usa piacon részvényezik, kb 5-6 éve.
                      Azt kérdezi tőlem, hogy én miért nem tolok több pénzt részvény portfólióba, mert ott még a hülye is tud pénzt keresni?
                      (Érti ezt magára is a szó jó értelmében).
                      Nekem kicsit a krypto szegmens erre hajaz(ott) mostanában.

A nehézség ott jön, amikor "vér folyik az utcákon", ahogy ezt már nálam sokkal tapasztaltabb traderek is megállapították.
                      Remélem a krypto kockakővel kirakott keskeny utcákon nem fog, bár nézőpont kérdése, hogy egy 50% os DD az mennyire viseli meg az embert pl btc esetében.
                      És ez a kérdés inkább azoknak nem költői, akik olyan 16,000 fölött vásároltak.

Hozzászólás

• Tback eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        Örülök a sikereidnek.
                        Ha már az adózásról kell gondolkodni, akkor az már kellemes dolog.

Ez azért erősen szubjektív alapú.
                        A "jobban" kifejezés mögött áll két terület.
                        A risk és a profit.
                        Ezekhez érdemes mérni az ilyen dolgokat, akkor lesz pontosabb a megállapításod.

Van egy barátom, usa piacon részvényezik, kb 5-6 éve.
                        Azt kérdezi tőlem, hogy én miért nem tolok több pénzt részvény portfólióba, mert ott még a hülye is tud pénzt keresni?
                        (Érti ezt magára is a szó jó értelmében).
                        Nekem kicsit a krypto szegmens erre hajaz(ott) mostanában.

A nehézség ott jön, amikor "vér folyik az utcákon", ahogy ezt már nálam sokkal tapasztaltabb traderek is megállapították.
                        Remélem a krypto kockakővel kirakott keskeny utcákon nem fog, bár nézőpont kérdése, hogy egy 50% os DD az mennyire viseli meg az embert pl btc esetében.
                        És ez a kérdés inkább azoknak nem költői, akik olyan 16,000 fölött vásároltak.
                        Köszönöm a jó szavakat. A kockázat, és a profit. Igen a két sarokkő. Aki cryptózik, annak két tényezőt kell figyelembe vennie. A kockázat lehet a teljes tőke elvesztése. A profit a csillagos ég. Én minden egyes vásárláskor arra gondolok, hogy az a pénz nem létezik számomra többé, mert lehet, hogy amikor felkelek már nem lesz belőle semmi. Ha meg felmegy az ára, és keresek rajta, akkor boldog vagyok, hogy szinte a semmiből kerestem valamit. Tudom ez igy elég zagyvaságnak tűnik, de remélem megérted hova akarok kilyukadni. Aki nem tudja elfogadni a gondolatát annak, hogy minden pénzét elvesztheti akár holnap reggelre, annak nem ajánlom a cryptóval való spekulációt.
                        willow

Hozzászólás

• willow eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          Köszönöm a jó szavakat. A kockázat, és a profit. Igen a két sarokkő. Aki cryptózik, annak két tényezőt kell figyelembe vennie. A kockázat lehet a teljes tőke elvesztése. A profit a csillagos ég. Én minden egyes vásárláskor arra gondolok, hogy az a pénz nem létezik számomra többé, mert lehet, hogy amikor felkelek már nem lesz belőle semmi. Ha meg felmegy az ára, és keresek rajta, akkor boldog vagyok, hogy szinte a semmiből kerestem valamit. Tudom ez igy elég zagyvaságnak tűnik, de remélem megérted hova akarok kilyukadni. Aki nem tudja elfogadni a gondolatát annak, hogy minden pénzét elvesztheti akár holnap reggelre, annak nem ajánlom a cryptóval való spekulációt.
                          Helyén van az eszed!
                          Erről van szó, ennek mértékében kell mérni a nyereséget.
                          Mivel a legtöbb Crypto "tradernek" eddig nem volt veszteség realizálás, ha úgy tetszik stoploss, ezért a nagy lelkesedés e termékkör iránt.
                          Kétségtelen, hogy aminek nagy a volatilitása, azzal magas kockázattal (nem csak árfolyambeli!), lehet sok pénzt keresni.
                          Viszont azért ez elmondható még pár termékre ezen a szegmensen kívül is.
                          Szerintem most felnő egy generáció, aki amilyen gyorsan keresett a kryptokkal sok pénzt, annál gyorsabban fogja azt elveszíteni a jövőben.
                          Remélem akik itt olvasgatnak nem lesznek ezek között.

Hozzászólás

• willow:

Szerintem a különböző piacokat nem érdemes összehasonlítani.

Kétségtelen, hogy két ünnep között kriptóval valóban nagyobb pénzt lehetett keresni, mint kb bármelyik másik piacon, mert 2-3 szünnap is volt a tőzsdéken, és a hagyományos piacokon

De teljesen más. Talán naívan, de azt gondolom, hogy akik itt a fórumon egyébként is trédelnek, azoknak megvan a kockázatkezelő képességük, és tudtak/tudnak ezen a piacon is pénzt keresni.

Viszont még egy fontos, csak mert engem közvetlenül érint: attól, hogy a BTC esik, még nem biztos, hogy a többi is. Én épp arra spekulálok a kriptó daytrade-k során, hogy a bitcoin veszít szép lassan a jelentős szerepéből, de közel sem rántja magával a többit feltétlen (vagy ha igen, nem akkora mértékben). Ez egy új eszközosztály, így is kell hozzáállni, a megfelelő sajátosságaival együtt.

Úgy gondolom, akik az elején, vagy akár mostanság beszállnak, és figyelik, azok felnőhetnek a piaccal együtt

Adózást meg úgy oldottam meg, hogy break evenben vagyok, tehát csak annyi pénzt vettem ki, amennyit beraktam, ezután nem kell adózni, és kivárom a kedvező szabályozást. Nem sürgős. Talán gondold meg te is.

Hozzászólás

• Amit leirtam az az én személyreszabott meglátásom. Az én egyéni sajátosságaimmal, jelenkori helyzetemmel együtt. Mindig figyelmeztetem a tisztelt olvasó közönséget, hogy nem muszály azt tennie, és úgy, ahogy én teszem. Most én igy látom, és igy csinálom. Hogy ki, mikor, és mennyi pénzt vesz ki, vagy kell neki kivenni, mert szüksége van rá, az is egyénfüggő. Te abban a sajátos helyzetben vagy, hogy nincs szükséged pénzre. Ez is egyénfüggő. Jó Neked.
                              willow

Hozzászólás

• Ez így van

Bocs, nem akartam erőltetni semmit, csak ötleteltem

Hozzászólás

Working...
                                X