Kedves Látogató! Böngéssz bátran a fórum témái között és szólj hozzá bármihez! Hozd létre fiókod és csatlakozz Te is az ország egyik legnagyobb tőzsdeszakmai közösségéhez!
Minden gondolatodat értem. Én csak azért írtam a bukót, mert:
ha én nyitottam volna cca. 500 Eur értékű martinnal és ez volt a max. kockázatom, akkor kiszedett volna 1:300 az tökömmel az SL a második csúcson. Érted?
... azt gondoltam, ez az egyszerűbb, de jobb platform megengedi a nyitót a csúcstól (1,7849), de nem engedi közelebb elhelyezni a megbízást. Persze, ez csak szemléltető az esetleges belépőről a multban.
Ahogy Tback szokta mondani: strategiahoz a brokert... Ugyhogy ideje valtani a PLUS500-tol, nem?
EthereumÁS / Bitcoin
Tegnap délben zárt a longom. Most készülök belépni shortra a 2. buckánál, amit követ még egy 3., de nem akarok lemaradni róla... lehet megvárom a 18:00-át, addig lesem néha a hullámzást m1-en.
- Ha szemben állsz a JELENnel, akkor merre van a MÚLT és a JÖVŐ?
Nem viccelek most, ez nagyon komoly dolog!
Szia C@maro!
Bocsáss meg, hogy beletrollkodok a feladványba, de nem tudtam ellenállni a kihívásnak.
A kétdimenziós chartista-forexes poént Dávid már lelőtte, miszerint a jelen múló pillanata (ár digit) a képernyőn balról jobbra halad a monitor előttről nézve, és az is jogos, hogy ha mi magunk lennénk az ár (síkjában), akkor a haladási irány lenne a jövő, és hátunk mögött lenne a múlt. De ez a válasz nem volt jó, másra gondolsz.... Hmmm.
Ha filozófikusan közelítem meg a kérdést, a jobb és a bal, előre-hátra valójában nem értelmezhető, hisz nincs objektív viszonyítási pont, mivel mi (a szemlélők) magunk is a jelen részei vagyunk, így értelemszerűen kívülről nem tekinthetünk magunkra. Másrészt mivel csak a jelen van, a múlt már, a jövő viszont még nem létezik, ami nincs, azt a térben sem helyezhetjük el.
Ha a jövőt a jelenből kiinduló, múltban gyökerező eseménysor folyamodmányaként értelmezem, akkor a jelent egy koncentrikus kör középpontjában álló valaminek képzelem el, melyből a tér minden irányába fújódik fel a jövő, de úgy, hogy bármely időpillanatból nézve a kiindulópont már a múlt, a szemlélődés ideje viszont a jelen. Ebben a felfogásban a múlt van belül, a jövő kívül, mi meg a jelenben egy lufi tetszőleges pontján ülünk.
Viszont, ha galaktikus, de geocentrikus léptékekben gondolkodunk és azt mondjuk a Föld, mint pont a jelen, akkor bármerre nézünk a távcsövünkkel kifelé az egyre távolabbi múltat látjuk köszönhetően a fény véges sebességének. A jövő viszont nincs sehol, mert még ez esetben sem létezik, és mivel nincs, térbeni kiteljesülése sem lehet, így szemben a múlttal az iránya sem meghatározható.
A számomra legszimpatikusabb vizualizáció szerint az idő áramlását egy homokóra írja le, melyben felülről (múlt) pereg a homok (az idő), a nyakon keresztül (jelen) alulra (jövő). Persze ez csak a földi gravitáció keretrendszerében érvényes, galaktikus léptékben, ha egy fekete lyuk lenne a nyakvonal a fent és lent, előre, hátra fogalma ismét elveszítené értelmét.
Politikai aspektusból, pláne így választások előtt meg már nem is merem boncolgatni a kérdést, hisz ahány ember annyi nézőpont, hogy a jobb vagy a bal oldal jelenti-e a jövőt...
Bocsáss meg, hogy beletrollkodok a feladványba, de nem tudtam ellenállni a kihívásnak.
A kétdimenziós chartista-forexes poént Dávid már lelőtte, miszerint a jelen múló pillanata (ár digit) a képernyőn balról jobbra halad a monitor előttről nézve, és az is jogos, hogy ha mi magunk lennénk az ár (síkjában), akkor a haladási irány lenne a jövő, és hátunk mögött lenne a múlt. De ez a válasz nem volt jó, másra gondolsz.... Hmmm.
Ha filozófikusan közelítem meg a kérdést, a jobb és a bal, előre-hátra valójában nem értelmezhető, hisz nincs objektív viszonyítási pont, mivel mi (a szemlélők) magunk is a jelen részei vagyunk, így értelemszerűen kívülről nem tekinthetünk magunkra. Másrészt mivel csak a jelen van, a múlt már, a jövő viszont még nem létezik, ami nincs, azt a térben sem helyezhetjük el.
Ha a jövőt a jelenből kiinduló, múltban gyökerező eseménysor folyamodmányaként értelmezem, akkor a jelent egy koncentrikus kör középpontjában álló valaminek képzelem el, melyből a tér minden irányába fújódik fel a jövő, de úgy, hogy bármely időpillanatból nézve a kiindulópont már a múlt, a szemlélődés ideje viszont a jelen. Ebben a felfogásban a múlt van belül, a jövő kívül, mi meg a jelenben egy lufi tetszőleges pontján ülünk.
Viszont, ha galaktikus, de geocentrikus léptékekben gondolkodunk és azt mondjuk a Föld, mint pont a jelen, akkor bármerre nézünk a távcsövünkkel kifelé az egyre távolabbi múltat látjuk köszönhetően a fény véges sebességének. A jövő viszont nincs sehol, mert még ez esetben sem létezik, és mivel nincs, térbeni kiteljesülése sem lehet, így szemben a múlttal az iránya sem meghatározható.
A számomra legszimpatikusabb vizualizáció szerint az idő áramlását egy homokóra írja le, melyben felülről (múlt) pereg a homok (az idő), a nyakon keresztül (jelen) alulra (jövő). Persze ez csak a földi gravitáció keretrendszerében érvényes, galaktikus léptékben, ha egy fekete lyuk lenne a nyakvonal a fent és lent, előre, hátra fogalma ismét elveszítené értelmét.
Politikai aspektusból, pláne így választások előtt meg már nem is merem boncolgatni a kérdést, hisz ahány ember annyi nézőpont, hogy a jobb vagy a bal oldal jelenti-e a jövőt...
Egy szó mint száz részemről szabad a gazda!
Megtiszteltél hozzászólásoddal
A kétdimenziós chartista-forexes poént Dávid már lelőtte, miszerint a jelen múló pillanata (ár digit) a képernyőn balról jobbra halad a monitor előttről nézve, és az is jogos, hogy ha mi magunk lennénk az ár (síkjában), akkor a haladási irány lenne a jövő, és hátunk mögött lenne a múlt. De ez a válasz nem volt jó, másra gondolsz.... Hmmm. - az ár nem halad sehová, csak fel le rezonál, vagy madzagon rángatják, vagy mágneses térben ugrál fel le a haladó idő csatornáiban, egyik csatornából a másikba azoknak a falaiba ütközve pattog - a magzagot ezért ki is lövöm, mert az felakadna, elszakadna a csatornák éleiben ... viszont itt a másik kérdést feszegeted: Miért jobbról balra haladva látjuk (vetítik) az ármozgást, tehát a monitort nézve: jobb oldalt a jelen, bal oldalt a múlt???
Ha filozófikusan közelítem meg a kérdést, a jobb és a bal, előre-hátra valójában nem értelmezhető, hisz nincs objektív viszonyítási pont, mivel mi (a szemlélők) magunk is a jelen részei vagyunk, így értelemszerűen kívülről nem tekinthetünk magunkra. Másrészt mivel csak a jelen van, a múlt már, a jövő viszont még nem létezik, ami nincs, azt a térben sem helyezhetjük el. - van viszonyítási pont. Elég eltöprengeni az idő mérésének alapjaiból.
Érdekes gondolatok ezek. Ha felnézünk az égre, akkor a múltat látjuk, mert az a fény ami eléri a szemünket már korábban létrejött nagyon messze. Viszont ezt úgy is fel lehet fogni, hogy az nekünk a jelen, mert akkor érte el a szemünket. Ezt tovább gondolva képesek vagyunk időutazásra, például egy távcsővel ráközelítünk egy csillagra, akkor mi hamarabb látjuk azt a fényt, de csak egy nagyon kicsivel hamarabb, mint a többiek.
Érdekes gondolatok ezek. Ha felnézünk az égre, akkor a múltat látjuk, mert az a fény ami eléri a szemünket már korábban létrejött nagyon messze. Viszont ezt úgy is fel lehet fogni, hogy az nekünk a jelen, mert akkor érte el a szemünket. Ezt tovább gondolva képesek vagyunk időutazásra, például egy távcsővel ráközelítünk egy csillagra, akkor mi hamarabb látjuk azt a fényt, de csak egy nagyon kicsivel hamarabb, mint a többiek.
Üdv Etna!
Tiszta jószándékból, tényleg szeretném látni én is azokat a 8akat, akár privátban is. Hátha segítőkész állapotba kerülök
Közben lassan csak én leszek az a ''barom'',aki shortolja a BöTöCöt
IGEN!!! Csak 1 marad6
EthereumÁS / Bitcoin belépés jócskán eltolódott, mert nem akart a csucsra menni a lustája
Habár ez a BTC rovására fordult, mert ellentétes a hullámmozgásuk.
Viszont nagyon furcsán ábrázolja a P500 a short belépőket a vételi ár chartján, amióta 2 chart van /shortos és longos/, de megmagyarázták már, de mind1... a számok beszélnek
Hozzászólás