Magyar Tréderek Közössége

Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Cryptocurrencies

Collapse
X

• Szűrés
  • Idő
  • Mutat
Clear All
new posts

• C@maro eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Minden gondolatodat értem. Én csak azért írtam a bukót, mert:
    ha én nyitottam volna cca. 500 Eur értékű martinnal és ez volt a max. kockázatom, akkor kiszedett volna 1:300 az tökömmel az SL a második csúcson. Érted?
    ... azt gondoltam, ez az egyszerűbb, de jobb platform megengedi a nyitót a csúcstól (1,7849), de nem engedi közelebb elhelyezni a megbízást. Persze, ez csak szemléltető az esetleges belépőről a multban.
    Ahogy Tback szokta mondani: strategiahoz a brokert... Ugyhogy ideje valtani a PLUS500-tol, nem?

Hozzászólás

• David Chateau eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      A jövő mindenképpXD
      DD és megtudod ezt magyarázni is? Viszonyítva valamihez, tudományosan, vagy tényként?
      ... méghogy jobra

Hozzászólás

• EthereumÁS / Bitcoin
        Tegnap délben zárt a longom. Most készülök belépni shortra a 2. buckánál, amit követ még egy 3., de nem akarok lemaradni róla... lehet megvárom a 18:00-át, addig lesem néha a hullámzást m1-en.

Hozzászólás

- Ha szemben állsz a JELENnel, akkor merre van a MÚLT és a JÖVŐ?
          Nem viccelek most, ez nagyon komoly dolog!
          Szia C@maro!

Bocsáss meg, hogy beletrollkodok a feladványba, de nem tudtam ellenállni a kihívásnak.

A kétdimenziós chartista-forexes poént Dávid már lelőtte, miszerint a jelen múló pillanata (ár digit) a képernyőn balról jobbra halad a monitor előttről nézve, és az is jogos, hogy ha mi magunk lennénk az ár (síkjában), akkor a haladási irány lenne a jövő, és hátunk mögött lenne a múlt. De ez a válasz nem volt jó, másra gondolsz.... Hmmm.

Ha filozófikusan közelítem meg a kérdést, a jobb és a bal, előre-hátra valójában nem értelmezhető, hisz nincs objektív viszonyítási pont, mivel mi (a szemlélők) magunk is a jelen részei vagyunk, így értelemszerűen kívülről nem tekinthetünk magunkra. Másrészt mivel csak a jelen van, a múlt már, a jövő viszont még nem létezik, ami nincs, azt a térben sem helyezhetjük el.

Ha a jövőt a jelenből kiinduló, múltban gyökerező eseménysor folyamodmányaként értelmezem, akkor a jelent egy koncentrikus kör középpontjában álló valaminek képzelem el, melyből a tér minden irányába fújódik fel a jövő, de úgy, hogy bármely időpillanatból nézve a kiindulópont már a múlt, a szemlélődés ideje viszont a jelen. Ebben a felfogásban a múlt van belül, a jövő kívül, mi meg a jelenben egy lufi tetszőleges pontján ülünk.

Viszont, ha galaktikus, de geocentrikus léptékekben gondolkodunk és azt mondjuk a Föld, mint pont a jelen, akkor bármerre nézünk a távcsövünkkel kifelé az egyre távolabbi múltat látjuk köszönhetően a fény véges sebességének. A jövő viszont nincs sehol, mert még ez esetben sem létezik, és mivel nincs, térbeni kiteljesülése sem lehet, így szemben a múlttal az iránya sem meghatározható.

A számomra legszimpatikusabb vizualizáció szerint az idő áramlását egy homokóra írja le, melyben felülről (múlt) pereg a homok (az idő), a nyakon keresztül (jelen) alulra (jövő). Persze ez csak a földi gravitáció keretrendszerében érvényes, galaktikus léptékben, ha egy fekete lyuk lenne a nyakvonal a fent és lent, előre, hátra fogalma ismét elveszítené értelmét.

Politikai aspektusból, pláne így választások előtt meg már nem is merem boncolgatni a kérdést, hisz ahány ember annyi nézőpont, hogy a jobb vagy a bal oldal jelenti-e a jövőt...

Egy szó mint száz részemről szabad a gazda!

Hozzászólás

• AlpinForex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Szia C@maro!

Bocsáss meg, hogy beletrollkodok a feladványba, de nem tudtam ellenállni a kihívásnak.

A kétdimenziós chartista-forexes poént Dávid már lelőtte, miszerint a jelen múló pillanata (ár digit) a képernyőn balról jobbra halad a monitor előttről nézve, és az is jogos, hogy ha mi magunk lennénk az ár (síkjában), akkor a haladási irány lenne a jövő, és hátunk mögött lenne a múlt. De ez a válasz nem volt jó, másra gondolsz.... Hmmm.

Ha filozófikusan közelítem meg a kérdést, a jobb és a bal, előre-hátra valójában nem értelmezhető, hisz nincs objektív viszonyítási pont, mivel mi (a szemlélők) magunk is a jelen részei vagyunk, így értelemszerűen kívülről nem tekinthetünk magunkra. Másrészt mivel csak a jelen van, a múlt már, a jövő viszont még nem létezik, ami nincs, azt a térben sem helyezhetjük el.

Ha a jövőt a jelenből kiinduló, múltban gyökerező eseménysor folyamodmányaként értelmezem, akkor a jelent egy koncentrikus kör középpontjában álló valaminek képzelem el, melyből a tér minden irányába fújódik fel a jövő, de úgy, hogy bármely időpillanatból nézve a kiindulópont már a múlt, a szemlélődés ideje viszont a jelen. Ebben a felfogásban a múlt van belül, a jövő kívül, mi meg a jelenben egy lufi tetszőleges pontján ülünk.

Viszont, ha galaktikus, de geocentrikus léptékekben gondolkodunk és azt mondjuk a Föld, mint pont a jelen, akkor bármerre nézünk a távcsövünkkel kifelé az egyre távolabbi múltat látjuk köszönhetően a fény véges sebességének. A jövő viszont nincs sehol, mert még ez esetben sem létezik, és mivel nincs, térbeni kiteljesülése sem lehet, így szemben a múlttal az iránya sem meghatározható.

A számomra legszimpatikusabb vizualizáció szerint az idő áramlását egy homokóra írja le, melyben felülről (múlt) pereg a homok (az idő), a nyakon keresztül (jelen) alulra (jövő). Persze ez csak a földi gravitáció keretrendszerében érvényes, galaktikus léptékben, ha egy fekete lyuk lenne a nyakvonal a fent és lent, előre, hátra fogalma ismét elveszítené értelmét.

Politikai aspektusból, pláne így választások előtt meg már nem is merem boncolgatni a kérdést, hisz ahány ember annyi nézőpont, hogy a jobb vagy a bal oldal jelenti-e a jövőt...

Egy szó mint száz részemről szabad a gazda!
            Megtiszteltél hozzászólásoddal

- az ár nem halad sehová, csak fel le rezonál, vagy madzagon rángatják, vagy mágneses térben ugrál fel le a haladó idő csatornáiban, egyik csatornából a másikba azoknak a falaiba ütközve pattog - a magzagot ezért ki is lövöm, mert az felakadna, elszakadna a csatornák éleiben ... viszont itt a másik kérdést feszegeted: Miért jobbról balra haladva látjuk (vetítik) az ármozgást, tehát a monitort nézve: jobb oldalt a jelen, bal oldalt a múlt???

Ha filozófikusan közelítem meg a kérdést, a jobb és a bal, előre-hátra valójában nem értelmezhető, hisz nincs objektív viszonyítási pont, mivel mi (a szemlélők) magunk is a jelen részei vagyunk, így értelemszerűen kívülről nem tekinthetünk magunkra. Másrészt mivel csak a jelen van, a múlt már, a jövő viszont még nem létezik, ami nincs, azt a térben sem helyezhetjük el. - van viszonyítási pont. Elég eltöprengeni az idő mérésének alapjaiból.

Majd holnap folytatjuk

Hozzászólás

• Érdekes gondolatok ezek. Ha felnézünk az égre, akkor a múltat látjuk, mert az a fény ami eléri a szemünket már korábban létrejött nagyon messze. Viszont ezt úgy is fel lehet fogni, hogy az nekünk a jelen, mert akkor érte el a szemünket. Ezt tovább gondolva képesek vagyunk időutazásra, például egy távcsővel ráközelítünk egy csillagra, akkor mi hamarabb látjuk azt a fényt, de csak egy nagyon kicsivel hamarabb, mint a többiek.

Hozzászólás

• Etna eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Érdekes gondolatok ezek. Ha felnézünk az égre, akkor a múltat látjuk, mert az a fény ami eléri a szemünket már korábban létrejött nagyon messze. Viszont ezt úgy is fel lehet fogni, hogy az nekünk a jelen, mert akkor érte el a szemünket. Ezt tovább gondolva képesek vagyunk időutazásra, például egy távcsővel ráközelítünk egy csillagra, akkor mi hamarabb látjuk azt a fényt, de csak egy nagyon kicsivel hamarabb, mint a többiek.
                Üdv Etna!
                Tiszta jószándékból, tényleg szeretném látni én is azokat a 8akat, akár privátban is. Hátha segítőkész állapotba kerülök

Közben lassan csak én leszek az a ''barom'',aki shortolja a BöTöCöt
                IGEN!!! Csak 1 marad6
                Csatolt fájlok

Hozzászólás

• Nem-nem, short van nálam még. Meddig tartsam Kamaró bácsi?

Jobbra a múlt, és a jövő is
                  HunTraders.co.uk/invite/tradersnight - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is

Hozzászólás

• Egy értelműen short van újra. Legalább is nekem egyértelműen. Camarót meg megkérjük, hogy szóljon, amikor újra lehet longolni.
                    willow

Hozzászólás

• willow eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      Egy értelműen short van újra. Legalább is nekem egyértelműen. Camarót meg megkérjük, hogy szóljon, amikor újra lehet longolni.
                      Szólok, szólok... csak eltünt este az asztalomról a ''Bitcoin hajnala és bukása'' c. almanach 2021-es kiadása... és az utirajzom is

de ez cuki
                      Csatolt fájlok

Hozzászólás

Szólok, szólok... csak eltünt este az asztalomról a ''Bitcoin hajnala és bukása'' c. almanach 2021-es kiadása... és az utirajzom is

de ez cuki
                        Ott a kraken, mekkora király vagy Kamaró
                        HunTraders.co.uk/invite/tradersnight - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is

Hozzászólás

• EthereumÁS / Bitcoin belépés jócskán eltolódott, mert nem akart a csucsra menni a lustája
                          Habár ez a BTC rovására fordult, mert ellentétes a hullámmozgásuk.
                          Viszont nagyon furcsán ábrázolja a P500 a short belépőket a vételi ár chartján, amióta 2 chart van /shortos és longos/, de megmagyarázták már, de mind1... a számok beszélnek
                          Csatolt fájlok

Hozzászólás

• Hinnye, na most lehet nagy zuhika?
                            Csatolt fájlok

Hozzászólás

• Nagy hírek közepette ne felejtsük el, hogy a bitcoinnal mi van.

Camaro bácsi, rá kellene még tenni egy lapáttal lassan, nem?
                              Csatolt fájlok

Hozzászólás

• Rá bizony, de 7400-nál nyúl voltam, 7600-on adtam rá, közelnek éreztem. Szeretett coinjainkat a sárba tapossák.
                                Csatolt fájlok

Hozzászólás

Working...
                                X