Kedves Látogató! Böngéssz bátran a fórum témái között és szólj hozzá bármihez! Hozd létre fiókod és csatlakozz Te is az ország egyik legnagyobb tőzsdeszakmai közösségéhez!
A felfele menetben tobb az esely es a potencial... shortot egyaltalan nem neznek. Hacsak nincs valami insider infod (es biztos vagyok benne, hogy nincs), hogy bukik a crypto (amugy sincs szar sem a hatuk mogott, ugyhogy bukhat akarmikor)... de meg igy is inkabb longot neznek ott ahol Te shortolni akarod.
Felfele több, mert felfele végtelen is lehet, lefele pedig nullánál limitálva van
Szerintem kísértetiesen hasonlít a helyzet a novemberire. De ettől függetlenül is, nekem a chart alapján short, kisebb felszúrások lehetnek longra, mert illikvid már nagyon, de ez természetes. Ha esne, akkor vele együtt az egész kriptó, és még olcsóbban tudnék venni másból majd, szóval duplán jó lenne, de meglátjuk. Kis leátlagolás nem árt, de a jelen szitu nekem tőkeáttéttel short. Itt jó az RR.
Nem epp... a felfele menetben azert tobb az esely, mert impulzus utani korrekcioban vagyunk... az egyeduli racionalis dolog pedig az, hogy egy ujabb, az elozovel megegyezo iranyu impulzust varunk... felfele. ez a legelso lecke amit strukturaelmeletbol tanulni kell. Csak, hogy ne ulj forditva a bilire altalaban...
Ajjaj, bajban vagyok. Legpontosabb indok az eddigi tapasztalatom. Valahogy ranezek egy tipikus hype-chatra, es ez jon le nekem. Bitcoint konnyu volt tredelni elmult evben, amator piac meg, nagyon szepen mozog. Szerintem. Masok meg utaljak, hat, ez van Sajnos nem tudok jobb indokot mondani. Teljesen mashogy tradelem, mint a 'profi' piacokat.
Nagyon durva, ha a tapasztalatod az, hogy tipikus bearish ABC korrektiv strukturaban a B hullam vegen nem egy kovetkezo impulzust jon, hanem fordul az irany... mert ez SOHA nem tortenik igy meg! MINDIG a B korrektiv hullam utan egy C impulzus jon, meg akkor is ha a vegen nem uti at az elozo csucsot (kontrakcios struktura keletkezik)...
Nah, megjott longra momentum. Kivarok, ha nem esik vissza 1-2 napon belul 3-400 dolcsinyit, akkor zarok. Lehet, hogy itt realizalnak a shortosok, ez esetben eshet tovabb, de ha uj vevok vannak, akkor lehet nagyobb long is akar, es forditok
Ez van. Viszont vegre elindult valamerre.
Kis kezdo shortom zarom, ha 4k fole megy.
Kivarni jo dolog, ha engedi a margin... de eselyes, hogy vagy csak az elozo csucs atutese utan jon megegyszer le az ar, vagy nem jon le tobbet egy ideig... ha mar forditva ultel a bilire, gyors dontest kell hozz, hogy behunyod a szemed es fejjel elore, vagy realizalod a kisebb vesztot es okulsz a helyzetbol.
PS: felejtsuk mar el a "profitrealizalos felrantasokat" ... csak felrevezetnek... egyeduli dolog amit a "shortosok" "realizalnak" az a teny, hogy nem short volt a jo irany...
Neem, stop nem maradt le stoporderekkel ment volna a ranyitas, ha esik tovabb. Igy ez egy bojapozi (0,2btc), stopordereket kivettem sellre egyelore. Ha ez az impulzus valos lesz, ez szamomra 2-3 nap mulva kiderul, akkor barhol is van, zarom a shortot. 4k felett amugyis. Tuskek belefernek, azt irtam is, hogy lehetseges, es vannak is.
Zoli, en igy tradelek, nem irtam sose, hogy csak nyerom van, sot, tavaly 48% volt a talalti aranyom. Ez most egyelore nekem nem a kedvezo irany (bar csak margin tradingben, mert egyebkent erdekelt vagyok egy gigalongban).
Amugy meg a long se biztos nalam, sot. De az teny, hogy az impulzus gyakori jelzorendszer elore. Nalam a naposon nem nagy egyebkent a felszuras.
Utoljára szerkesztve a következő által: David Chateau; 2019-02-09, 19:46.
Beindult a buli? Korábbi esésekhez képest ez a pár száz dolcsis felrántás még nem komoly, de mindenképpen figyelemreméltó. Múltheti shortomat dobtam, vagyis azelőtti hetit, mert nem esett be, -200usd, ez van, de nézem a longokból mi lesz, egyelőre kivárok.
David, te egyetlen dolgot (es nem az egesz szakirodalmat) kell a hullamelmeletbol megjegyezz egy eletre es akkor nem lesz gondod, nincs tobb szukseged korrelacioban gondolkodnod, nincs tobb short ott ahol nem kell, nincs tobb villazas, nincs tobb trade-ekrol valo lemaradas stb stb: ha latsz egy agressziv hullamot es utana egy hosszu, elnyujtott cikkcakkos hullamsorozatot, akkor meg egy agressziv hullamot varsz az elozovel megegyezo iranyban. Ezt pedig MINDIG megkapod.
Tulajdonkeppen ennyit szerettem volna eddig is atadni, de ez a kis egyszeru reszlet sem fogan meg egykonnyen.
Te Zoli, én is ezt csinálom De ezt mutattam már párszor Csak nem hullámelmélettel.
Mindig megvárom az első impulzust az irányomba. Csak tudod, én S/R-szintekkel, és hát heatmappel nyomom, hogy a legjobb RR, legnagyobb esély legyen mellettem MM-ről nem is beszélve.
A bitcoin short az leginkább funda alapú volt egyébként, néha olyat is megjátszok. Ahogy az arany vételeim is funda-alapúak. Anno Misi is leoltott, hogy miért jó, hogy vett az MNB aranyat, meg én is, hát 150usd-vel drágább most
Legutóbbi bitcoin shortom nem jött be, de a visszacsorgásban léptem ki, -0,6R, van ilyen.
Ez is olyan, mint a centes reszvenyek. Jol kell valogatni. Egyik ICO-nak ismerem a tulajat, nem atveros a srac, az mar mas kerdes, higy meg tudjak-e csinalni a projektjuket. Nekem par szaz dollart meger a dolog. Lemyeg, kockazat kezelve legyen Itt is letezhet egy 10%, ami nem kamu. Amugy az ICO-orulet nem csengett mar le? Nagyon visszaesett a a szamuk tavaly.
Elolvastam, jo lehet ez az ICO, de ilyenbol mar van tobb is a piacon, akik elorebb tartanak. De ha nagyon tetszik, vagy szemelyesen ismered oket, akkor jo vetel lehet. En par szaz euronal tobbet nem tennek bele, mert ha elszall, akkor ugyis bdutal hozamot hoz, ha meg nem, akkor fatylat ra. De, ha adhatok ertekes tanacsot, akkor korabbi ICO-tokeneket is nezz mrg, most boven a kibocsajtasi aruk alatt vannak mind. En most fektetek ebbe a szektorba, mert az arak a beka segge alatt vannak. Es a korabbi icokrol mar kiderult ennyi ido alatt, feladtak-e a projektet. Az uj ICokat meg amugyse erdemes megvenni, mert amint kibocsajtjak oket nyilt kereskedesre, beesik az aruk. Remelem, segithettem a masodik link meg nekem elegge fake-szagu.
Pedig pont azt várná az egyszerű gondolkodású (mint én), hogy az ICO-k különböző fázisaiban bagóé megvett tokenek majd a tőzsdei bevezetés után mennek föl.
Benne vok már mind a kettőben.
- A fake -szagúra rábeszéltek néhány 10k HUF-ért, "... mer hogy milyen jó lesz az neked, ha egy kripto kommunikációs közösséghez tartozol, mer mi majd megmongyuk neked, hogy melyik a jó ájszió, meg egyébként is mi nagyon jók vunk...".
- A Smart Trade-ben néhány 100 USD-nyi BTC-vel vagyok benne, 17 cent/token körüli árral...
Hozzászólás