Magyar Tréderek Közössége

Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Cryptocurrencies

Collapse
X

• Szűrés
  • Idő
  • Mutat
Clear All
new posts

• Sziasztok,

Szeretném kérni tapasztalt kripto-s emberke véleményét, tanácsát. Dávidról tudom, hogy benne van a témában nyakig, biztosan más is.

A szitu:

XRP-t (Ripple) szeretnék venni. A tőzsde/kereskedés más szektorával tisztában vagyok, de eddig csak kacérkodtam a kriptokkal, így ebben nincs gyakorlati tapasztalatom.
    Természetesen utánaolvastam a metódusnak, de milliárd oldal van, és elég könnyű elveszi benne. Ezért úgy vagyok vele, hogy legjobb a tapasztalt emberek véleményét is kikérni a témában.

Tehát. Vennék XRP-t. Mi a célom vele?

- Kockázati befektetés. Az értéke vagy nulla lesz, vagy..., lásd a következő pontot.
    - Buy and Hold korlátlan ideig. Nincs kiszállási terv, de biztos van az az ár, ahol már beremegne a kezem. Majd meglátjuk, mit hoz a jövő digitális világa.
    - Hol érdemes megvennem a legegyszerűbben? Binance, Bitpanda, CEX.Io, Coincash.hu, stb? Elég sok helyen elérhető. Én csak megvenni szeretném, és "eltenni", meg nem romlik, enni nem kér. Nekem tökéletesen elég egy magyar cég is a tranzakcióhoz, amennyiben az megbízható.
    - Megvétel után le tudom ellenőrizni, hogy valódit kaptam, nem csak egy kamu generált kódot?
    - Nem szeretném tárolni internetre csatlakozó eszközön. Sem brókernél, sem felhőben, és a számítógépemen sem.
    - Én még hiszek a papír alapú dolgokban. A kulcs leírható egy füzetbe, vagy csak digitálisan tárolhatom egy pénztárcában? Azt tudom, hogy külső pendrive-ra is rakható. Ez jó megoldás? Rakható több pendrive-ra is? Ami egy helyen van az nem védelem.

Ezek a gondolatok keverednek a fejemben.

Ha van észrevétel, javaslat, köszönöm.

Üdv
    Tulip

Hozzászólás

• willow
      willow kommentje
      Editing a comment
      XRP-t minden kriptotőzsdén tudsz venni. Egy egyszerű megoldás pl. Keresel magadnak egy szimpatikus kriptotőzsdét. Ha kell regisztrálsz rá, de nem mindegyikre kell. MrCoinnál veszel btc-t. Gyorsan megy a dolog. De lehet, hogy már xrp-t is lehet náluk venni. Megbizhatóak. Ha btc-t veszel, azt kiutalod a tőzsdére, majd ott átváltod xrp-re. Ha közvetlenül tudsz xrp-t venni, akkor pofon egyszerű a dolog, mert egyből a walletba utalod. Chucky ajánlotta a ledgert. Tökéletes a tárolásra. Ez az egész nem annyira bonyolult, mint ahogyan leirtam.

• David Chateau
      David Chateau kommentje
      Editing a comment
      Szia Tulip!

Tobb lehetoseg is van. Dollart, eurot javaslok kitenni. A legnagyobb tozsdeket javaslom (binance, kraken, coinbase, idex), de vannak online vevohelyek is (pl. Litebit). Coinbase, Binance jersey bankkartyat is elfogad.
      Vedd meg a ripple-t, majd egy fizikai tarolora tedd ki. Ledgerwallett.com pl. Vehetsz tobb ledgert is akar. Es ha elhagyod, mas megtalalja, akkor se tud mit kezdeni vele, nem tudjak lelopni rola.

• Jano
      Jano kommentje
      Editing a comment
      "Én még hiszek a papír alapú dolgokban"
      - xrp-t akar venni.

• Jano. Ő nem részvényt akar venni, hanem xrp-t. És nem a kezében akarja tartani fizikálisan, hanem papirra akarja leirni a cimet, kódot, stb. De azért jó a humorod.
    willow

Hozzászólás

• Sziasztok,

Köszönöm mindenkinek a választ.
      Akkor majd választok egy céget akin keresztül megveszem, és kiteszem Ledger Nano S-re.

Jó fej vagy Jano
      Ahogy szokták mondani, "értem én a viccet csak nem szeretem"

Jogos a poén, és természetesen úgy gondoltam, ahogy willow írta. Ha technikailag megvalósítható lenne, én abszolút nyugodtan aludnék azzal, ha csal fel lenne írva a kódom egy papír alapú anyagra. De ahogy olvasgattam szerintem ez nem járható út. Leírni le lehet, csak amikor kell azonosítani nem tudom magam

Akinek volt már komoly adatvesztése kódokkal és egyéb dolgokkal az rájön, hogy a leírt dolgok elméletileg nem tűnnek el. Ha nem felejted el hová raktad
      Minden ami digitálisan létezik, az eltűnhet mire ezt legépelem. Bár valóban igaz az is, hogy vannak megbízható cégek, akiknél tárolni digitális infókat elég biztonságos.
      De én bizonyos dolgok esetén a papírban hiszek. Azok nálam még sosem vesztek el

Üdv
      Tulip

Hozzászólás

• David Chateau
        David Chateau kommentje
        Editing a comment
        Ajjaj, na akkor az alapoktól
        Szóval. A bankkártya se a pénzedet tárolja. Itt is, a címed nem a pénzedet tárolja. Írd fel a címed, hozzá a jelszavad és kész. Elhagyni nem tudsz
        pénzt... Egyebkent 7zippel titkositsd le a txt-det, es a jelszavadat is valami algoritmus szerint erdemes kodolni. Legprimitivebb mondja, hogy az egymas mellett levo karaktereket kettesevel felcsereled. Elsot a masodikkal, harmadikat a negyedikkel es igy tovabb...

• Chucky
        Chucky kommentje
        Editing a comment
        A ledgernek van egy 24 szavas seedje, amivel vissza tudod allitani a cimeidet akarmikor. A txt-be ezt erdemes kimenteni, illetve, ha csinalsz mondjuk myetherwalletet, akkor annak a seedjet. Ha kiutalod a tozsde XRP cimerol, akkor mar termeszetesen csak a te XRP cimeden lesz megtalalhato, a blockchain egyik legfobb tulajdonsaga, hogy a valtozasok nyomonkovethetoek legyenek, tehat ha elutalsz 20 XRP-t, akkor az a 20 XRP onnan levonodik. Vitalik Buterint erdemes nezni, o beszel a blockchainrol az ETH eseteben. Javaslom, hogy olvass utana, mert konnyen el lehet cseszni...

A miert XRP eseteben pedig, van ezer mas coin/token, ami ugyanezt tudja. Cardano mondjuk...

• Tulip
        Tulip kommentje
        Editing a comment
        Ok, köszi srácok

• Azért a nagy index micro és új ATH-k mellett már 7k is volt a bitcoin

equalizer jó vétel volt, márciusban beszéltük, emlékszel?
      HunTraders.co.uk/invite/tradersnight - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is

Hozzászólás

• David Chateau
        David Chateau kommentje
        Editing a comment
        Már 8k is volt...

• equalizer
        equalizer kommentje
        Editing a comment
        ****a kis jel volt longra ott ahol beszeltuk... utana mar nem figyeltem, nem tredelem a kriptokat, olyan bullshit szaguk van...

• https://alapblog.hu/hold-on-10-000-d...ken-a-bitcoin/
      HunTraders.co.uk/invite/tradersnight - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is

Hozzászólás

• Bitcoin lassan megint 10k, egy ujabb felfutas szemtanui leszunk? ilyen impulziv mozgas nagy esellyel atviszi a tizezret, ha lesz visszateszt, belepek. Felezes lesz majusban, az szinten csak segiti a folyamatot.
        Mellesleg az osszes nagypbb altcoin longra valtott.

Hozzászólás

• David Chateau
          David Chateau kommentje
          Editing a comment
          Illetve itt a felezés ideje is hamarosan, több ezres short ennek fényében elég merész lenne, de ha ad szép shortra jelet, benyitom én is, de sokat nem fogok tőle várni.

• VikThor1029
          VikThor1029 kommentje
          Editing a comment
          Május is odébb van ahogy a messzi targetek is.
          Tökéletes induló lenne mélyről a felezés idején.
          Múlt szempontjából szerintem az egyik legerősebb szint a 6000, de nyilván alá is bekukucskálhat. Mindenesetre ha vissza esünk 6-7ezer környékére én bevásárolok altcoinokból.

• David Chateau
          David Chateau kommentje
          Editing a comment
          Az egy nagyon jó ötlet Egyébként igen, május még messze, lehet bármi

• HunTraders.co.uk/invite/anonymousfx - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is

Hozzászólás

• Ott a nagy longica elso impulzusa

Hozzászólás

• VikThor1029
            VikThor1029 kommentje
            Editing a comment
            Mi számít nálad impulzusnak? Mit értesz alatta?
            Két hónapja up trend van és nem értem miért most jött az első imp nálad?
            Valamint pont két éve hasonló felfutás volt,csak akkor meredekebb. Lehet megismétli, ki tudja?

• David Chateau
            David Chateau kommentje
            Editing a comment
            Mutatom, ez a gyertya volt az óráson nekem, 161.8-ig el is ment Kicsit alatta léptem ki, mikromenedzsment gyanánt, ez volt még az előbbi egyetlen nyitott tradem épp ezen a számlán. De elkezdtünk beesni, első a fib100, második a fib161.8 célár nálam jellemzően, de ez azért a mozgás milyenségétől is erősen függ.
            https://i.imgur.com/f7SVI6o.png
            Az elsőt erre értettem. Long felettes trend van igen.
            Felfutásokkal óvatosan kell bánni, mindenesetre mostanság longra nagyobb célokat várok mindig, mint shortra, amíg naposon masszív long van. Pláne, ha 10k felett tudunk maradni tartósabban.

• VikThor1029
            VikThor1029 kommentje
            Editing a comment
            Értelek.
            Grat!

• HunTraders.co.uk/invite/anonymousfx - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is

Hozzászólás

Hozzászólás

• David Chateau remélem nem longoltad?

Hozzászólás

• David Chateau
                David Chateau kommentje
                Editing a comment
                Mit? Mutattam, hol leptem be meg ki. Ripplet vettem viszont meg.

• VikThor1029
                VikThor1029 kommentje
                Editing a comment
                Csak nem tudtam hogy még mindig long-e a beállítottságod

• David Chateau
                David Chateau kommentje
                Editing a comment
                Hat pont nem en szoktam shortban longolni es forditva

• Lehet vásárolni. Benéztünk $6000 alá.

Hozzászólás

• Szerintem az elmúlt évek emelkedése mutatja, nincs olyan a pénz és tőkepiacokon, hogy túl drága (részvények) vagy éppen túl olcsó valami (olaj, gáz). Rendelkezésre álló pénz mennyisége a szűk keresztmetszet.

Erősen spekulatív termékekből én úgy gondolom el fogják szívni a tőkét, vége a pénzbőségnek. Short amíg padlót nem ér!
              HunTraders.co.uk/invite/anonymousfx - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is

Hozzászólás

• equalizer
                equalizer kommentje
                Editing a comment
                LOL mekkora fasszagot allitottal most. vagyis az elmult evek novekedese megmutatta most, hogy nincs olyasmi (gaz, olaj) ami tul olcso lenne??? Olaj & Gaz padlogazzal long. A gaz kitermelesi koltsege kb. 1.5 $, olaje kb. 15 $ ... ezek ala ha be is menne, ott sokat nem idozne... vagyis mont 30-on megveszek 10 lot olajat, akkor max. 150k-t bukhatok (ha lenne stoppom). Es mekkora profitert cserebe? Csak az idofaktor a valtozo az egyenletben.

BTC az bullshit volt, van es lesz, ezen nem is erdemes ragodni.

• ANONYMOUSFX
                ANONYMOUSFX kommentje
                Editing a comment
                Megvan ugye???!!!, hogy az ilyen mondatok igazságtartalmát nem a szó szerinti értelmezés adja.

Amúgy:

A dömpingár a nagyon alacsony, lényegében - akár az árak minimumaként általánosan elfogadott -változó költségeknél kisebb ár. Célja, hogy az árak leszorításával tönkretegye a versenytársakat, így a piacszerzés ugyan komoly veszteséget jelentene a dömpingárat alkalmazó cég számára is, ugyanakkor a versenytársak kiszorításával monopol profitra tehetne szert.

• equalizer
                equalizer kommentje
                Editing a comment
                ... de utana, miutan a gyengeje elverzett, johetnek a sokkal magasabb arak is, hiszen ez a cel a nap vegere, nem? ha ezt kibirod cernaval es marginnal, dolni fog a $$$

• Sziasztok! Két éve foglalkozom kriptokereskedéssel, az ezzel kapcsolatos tapasztalataimat szeretném veletek megosztani. Fontosnak tartom, hogy a közösségen belül fejlesszük egymást, hiszen a kriptovaluták világa igencsak veszélyes, és nem feltétlenül való mindenkinek. Jómagam is gyakran találom szembe olyan kereskedőkkel, akik az első kellemetlen tapasztalatok után lehurrogják az adott projektet, és feladják. Aztán látva az árak újbóli emelkedését, megint beszállnak. Egy hirtelen jövő korrekció után aztán megint elveszítik pénzüknek egy részét.

Na, ez aztán tényleg elveheti az ember kedvét.

Úgy vélem, a gond abban rejlik, hogy mindenki azt hiszi, a kriptovaluták világában csak gazdagodni lehet. Hát – tapasztalatból mondom – a kriptopénzek kereskedése is legalább annyira nehéz és időigényes, mint az részvények vagy más vagyoneszközök esetében. A kockázatról meg már ne is beszéljünk. Ugyanúgy szakértelmet igényel, és – bár a sajtóból szinte csak ilyen példákat ismerünk – nem, nem fog belőle mindenki Lamborghinit venni.

Egyébként ne gondoljátok – közgazdasági diplomám ellenére nekem is nagyon sok időmbe telt, mire kiismertem a piacot, és sikerült először jelentősebb profitot realizálnom rajta. Ennek ellenére néha még ma is mellényúlok és veszteségesen vagyok kénytelen lezárni egy-egy-pozíciót.

Talán nem is adhatnék jobb tanácsokat, mint:

• Folyamatosan tanulj és fejleszd magad, enélkül sosem fogod megtudni, mi miért történik – nem fogsz belátni a piac kulisszái mögé,

• Rengeteget gyakorolj! Nem vagy muszáj valódi pénzzel, különféle platformok demófiókokat is kínálnak biztonságos „homokozóként”.

Önmagad fejlesztésére nagyon sok forrás áll rendelkezésre manapság. Bár választhatod a nyers könyveket és szakirodalmakat is, ha nem vagy teljesen otthon a szakkifejezésekben, és nem tudsz angolul, érdemes valamilyen magyar nyelvű oktatóval kezdeni. Ezekből ma már temérdek áll rendelkezésre, én pl. a Tradinbeastscel kezdtem, mert nekem akkor azt ajánlották.

De ez a pont valójában lényegtelen is, hisz csak az a fontos, hogy te magad felfogd mindazt, amit olvasol, és azt valóban tudássá formáld magadban. Ha összegeznem kellene, azt tudnám mondani, hogy egy kereskedésben nemcsak a pénz jelenti a befektetést, hanem az a rengeteg idő és munka, aminek szintén mögötte kell állnia.

Hozzászólás

• Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy ha a meglévő bitcoin valamint altcoinjaimat átváltom dollárra akkor onnantól adóköteles ugye? Viszont ha valamelyik stablecoinba (BUSD,TUSD,USDT,USDC) váltom akkor is adózni kell utána? Azt tudom, hogy egyikből a másikba váltás nem számít, de fel kell jegyezni azokat is.

Hozzászólás

Working...
                X