Magyar Tréderek Közössége

Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Cryptocurrencies

Collapse
X

• Szűrés
  • Idő
  • Mutat
Clear All
new posts

• David Chateau
    válaszolt
    Azért a nagy index micro és új ATH-k mellett már 7k is volt a bitcoin

equalizer jó vétel volt, márciusban beszéltük, emlékszel?

Szólj hozzá::

• Tulip
    kommentálta válaszát
    Ok, köszi srácok

• Chucky
    kommentálta válaszát
    A ledgernek van egy 24 szavas seedje, amivel vissza tudod allitani a cimeidet akarmikor. A txt-be ezt erdemes kimenteni, illetve, ha csinalsz mondjuk myetherwalletet, akkor annak a seedjet. Ha kiutalod a tozsde XRP cimerol, akkor mar termeszetesen csak a te XRP cimeden lesz megtalalhato, a blockchain egyik legfobb tulajdonsaga, hogy a valtozasok nyomonkovethetoek legyenek, tehat ha elutalsz 20 XRP-t, akkor az a 20 XRP onnan levonodik. Vitalik Buterint erdemes nezni, o beszel a blockchainrol az ETH eseteben. Javaslom, hogy olvass utana, mert konnyen el lehet cseszni...

A miert XRP eseteben pedig, van ezer mas coin/token, ami ugyanezt tudja. Cardano mondjuk...

• David Chateau
    kommentálta válaszát
    Ajjaj, na akkor az alapoktól
    Szóval. A bankkártya se a pénzedet tárolja. Itt is, a címed nem a pénzedet tárolja. Írd fel a címed, hozzá a jelszavad és kész. Elhagyni nem tudsz
    pénzt... Egyebkent 7zippel titkositsd le a txt-det, es a jelszavadat is valami algoritmus szerint erdemes kodolni. Legprimitivebb mondja, hogy az egymas mellett levo karaktereket kettesevel felcsereled. Elsot a masodikkal, harmadikat a negyedikkel es igy tovabb...

• beepbeepimajeep
    kommentálta válaszát
    Én úgy látom hogy ez a XRP a SWIFT kódot übereli.Nos két lehetőség van. Bankok írnak maguknak egy hasonlót = nullázás , bukó vagy összeállnak velük , megveszik.. = Kasza Tibi
    Én annyira nem követem az egész kriptó világot , történést (hosszútávon nálam lufi) . Oké hogy szuper az egész technológia minden , de a nagyok ( bankok , országok , államok) , simán kifogják őket csinálni , hiába áll melléjük pár milliárdos , hosszútávon szopesz… Viszont a kockázat/gazdagodás arány nem rossz , mivel ha kb mondjuk veszel 80-100k-ért XRP-t és később befog vállni a bankrendszerben , akkor sok-sok millát fog érni az a 80-100k...Kockázat/Profit arányában viszont nem rossz...

• Tulip
    kommentálta válaszát
    Köszi Chucky,

Az ötlet jó.
    De nem értek még pár dolgot.
    Mindenhol azt írják, hogy ha megvettem akkor tárolásra egy pénztárcára lesz szükségem. Ez ok.
    Ez a pénztárca lehet a gépemen, telefonomon, felhő, stb. Hogy ide tudjam küldeni ennek van egy címe ahová küldenem kell. Ez is ok.

Ekkor kikerül abból a rendszerből ahonnan vettem, és csak 1 helyen található meg ez a digitális cucc, és az pedig a pénztárcám?
    Ha ez így van, akkor hogyan kivitelezhető az, hogy txt-be beleírom?
    Attól még mert oda (txt) beleírtam a kódom, ott marad a vásárlás helyszínén a kód, meg a hozzá tartozó azonosító, nem?

Ezek homályosak nekem. Erről nem nagyon találtam még írást a neten, pedig keresek erősen. Mindenhol a pénztárcákat írják, meg a Ledgert.

Ui: Persze, a lakástűz nem kivédhető. Kivéve egy tűzbiztos zárható rekesszel.Persze betörés esetén ez sem biztos, hogy véd.
    Tudom hogy 100%-os védelem nem létezik, ezért erre nem is törekszem.

Úgy kérdezted meg, hogy miért Xrp, hogy nem kérdezted meg, de nyilván azért tetted oda, mert érdekelne.

Anno 2017 év végén 0,2$- nál volt egy vételi megérzésem miután utána olvastam, hogy mit is tud ez az termék. Nem sikerült akkor venni. Én is ludas voltam, nem hajtottam eléggé, aztán el is felejtettem.
    Utána kilőtt 3,3$-ig. Hibáztam. Eltököltem a lehetőséget. Levontam a konzekvenciát, aztán el is engedtem ezt a story-t. Madár nem vagyok, hogy egy őrület tetején vegyek.
    Nálam most van a MOST, ezen az áron. Ezért az árért újra érdekel.

A jövőt nem ismerem, hogy melyik digi termék hol fog állni 5-10 év múlva azt nem tudom. Létjogosultságuk viszont van, ez biztos.
    Számomra az XRP más mint pl egy bitcoin. Ez nem csak egy digitális valuta, hanem egy termék, szolgáltatás amit már most is használnak a nemzetközi bankrendszerben. Tehát ez nem a bankok ellen van, hanem velük együttműködve működik. Ezért nem nehezedik rá akkora külső ellenállás.
    Mindegyik terméknek megvan a pozitív és negatív oldala is, ezért lehetne ezt ragozni, de én e-mellett tettem le a voksom.
    Hiszek benne.
    Ennyi.

Üdv
    Tulip

• Chucky
    kommentálta válaszát
    Jól van. Megkapod az utolsó tippem, de utána már $9.99. Belerakod egy txt-be, raksz rá 256 bites titkosítással jelszót, fel a felhőbe. -> PROFIT

ui: Lakástűz esetén is olyan jó papíron tárolni a pénzed?

https://i.imgur.com/7Mo74jR.png

Azt már meg sem kérdezem, hogy miért pont az XRP....
    Utoljára szerkesztve a következő által: Chucky; 2019-03-31, 13:50.

• Tulip
    válaszolt
    Sziasztok,

Köszönöm mindenkinek a választ.
    Akkor majd választok egy céget akin keresztül megveszem, és kiteszem Ledger Nano S-re.

Jó fej vagy Jano
    Ahogy szokták mondani, "értem én a viccet csak nem szeretem"

Jogos a poén, és természetesen úgy gondoltam, ahogy willow írta. Ha technikailag megvalósítható lenne, én abszolút nyugodtan aludnék azzal, ha csal fel lenne írva a kódom egy papír alapú anyagra. De ahogy olvasgattam szerintem ez nem járható út. Leírni le lehet, csak amikor kell azonosítani nem tudom magam

Akinek volt már komoly adatvesztése kódokkal és egyéb dolgokkal az rájön, hogy a leírt dolgok elméletileg nem tűnnek el. Ha nem felejted el hová raktad
    Minden ami digitálisan létezik, az eltűnhet mire ezt legépelem. Bár valóban igaz az is, hogy vannak megbízható cégek, akiknél tárolni digitális infókat elég biztonságos.
    De én bizonyos dolgok esetén a papírban hiszek. Azok nálam még sosem vesztek el

Üdv
    Tulip

• willow
    válaszolt
    Jano. Ő nem részvényt akar venni, hanem xrp-t. És nem a kezében akarja tartani fizikálisan, hanem papirra akarja leirni a cimet, kódot, stb. De azért jó a humorod.

• Jano
    kommentálta válaszát
    "Én még hiszek a papír alapú dolgokban"
    - xrp-t akar venni.

• David Chateau
    kommentálta válaszát
    Szia Tulip!

Tobb lehetoseg is van. Dollart, eurot javaslok kitenni. A legnagyobb tozsdeket javaslom (binance, kraken, coinbase, idex), de vannak online vevohelyek is (pl. Litebit). Coinbase, Binance jersey bankkartyat is elfogad.
    Vedd meg a ripple-t, majd egy fizikai tarolora tedd ki. Ledgerwallett.com pl. Vehetsz tobb ledgert is akar. Es ha elhagyod, mas megtalalja, akkor se tud mit kezdeni vele, nem tudjak lelopni rola.

• willow
    kommentálta válaszát
    XRP-t minden kriptotőzsdén tudsz venni. Egy egyszerű megoldás pl. Keresel magadnak egy szimpatikus kriptotőzsdét. Ha kell regisztrálsz rá, de nem mindegyikre kell. MrCoinnál veszel btc-t. Gyorsan megy a dolog. De lehet, hogy már xrp-t is lehet náluk venni. Megbizhatóak. Ha btc-t veszel, azt kiutalod a tőzsdére, majd ott átváltod xrp-re. Ha közvetlenül tudsz xrp-t venni, akkor pofon egyszerű a dolog, mert egyből a walletba utalod. Chucky ajánlotta a ledgert. Tökéletes a tárolásra. Ez az egész nem annyira bonyolult, mint ahogyan leirtam.

• Chucky
    kommentálta válaszát
    Nem teljesen értem több pontom sem az általad írottakat. A legegyszerűbb mindenképpen a Kraken(kraken.com), kiutalsz eurót, kb 5 eur a költség. Megveszed az XRP-t, és a ledgered XRP címére visszautalod. Miért raknád több ledgerre? A ledger szinte feltörhetetlen, maximum man in the middle támadással tudnak megkopasztani, de kicsi az esélye. Ha parázol, használj linuxot. Illetve minden utalás előtt nézd meg a cím utolsó pár számjegyét.

Egyébként rengeteg infó, videó található a youtubeon is pl. Keresgélj, tanulj.....

• Tulip
    válaszolt
    Sziasztok,

Szeretném kérni tapasztalt kripto-s emberke véleményét, tanácsát. Dávidról tudom, hogy benne van a témában nyakig, biztosan más is.

A szitu:

XRP-t (Ripple) szeretnék venni. A tőzsde/kereskedés más szektorával tisztában vagyok, de eddig csak kacérkodtam a kriptokkal, így ebben nincs gyakorlati tapasztalatom.
    Természetesen utánaolvastam a metódusnak, de milliárd oldal van, és elég könnyű elveszi benne. Ezért úgy vagyok vele, hogy legjobb a tapasztalt emberek véleményét is kikérni a témában.

Tehát. Vennék XRP-t. Mi a célom vele?

- Kockázati befektetés. Az értéke vagy nulla lesz, vagy..., lásd a következő pontot.
    - Buy and Hold korlátlan ideig. Nincs kiszállási terv, de biztos van az az ár, ahol már beremegne a kezem. Majd meglátjuk, mit hoz a jövő digitális világa.
    - Hol érdemes megvennem a legegyszerűbben? Binance, Bitpanda, CEX.Io, Coincash.hu, stb? Elég sok helyen elérhető. Én csak megvenni szeretném, és "eltenni", meg nem romlik, enni nem kér. Nekem tökéletesen elég egy magyar cég is a tranzakcióhoz, amennyiben az megbízható.
    - Megvétel után le tudom ellenőrizni, hogy valódit kaptam, nem csak egy kamu generált kódot?
    - Nem szeretném tárolni internetre csatlakozó eszközön. Sem brókernél, sem felhőben, és a számítógépemen sem.
    - Én még hiszek a papír alapú dolgokban. A kulcs leírható egy füzetbe, vagy csak digitálisan tárolhatom egy pénztárcában? Azt tudom, hogy külső pendrive-ra is rakható. Ez jó megoldás? Rakható több pendrive-ra is? Ami egy helyen van az nem védelem.

Ezek a gondolatok keverednek a fejemben.

Ha van észrevétel, javaslat, köszönöm.

Üdv
    Tulip

• ambrika
    válaszolt
    Köszönöm a véleményedet, a tanácsodat megfogadom!

Pedig pont azt várná az egyszerű gondolkodású (mint én), hogy az ICO-k különböző fázisaiban bagóé megvett tokenek majd a tőzsdei bevezetés után mennek föl.

Benne vok már mind a kettőben.
    - A fake -szagúra rábeszéltek néhány 10k HUF-ért, "... mer hogy milyen jó lesz az neked, ha egy kripto kommunikációs közösséghez tartozol, mer mi majd megmongyuk neked, hogy melyik a jó ájszió, meg egyébként is mi nagyon jók vunk...".
    - A Smart Trade-ben néhány 100 USD-nyi BTC-vel vagyok benne, 17 cent/token körüli árral...

Hol érdemes nézelődni? Pl itt: https://topicolist.com/ ?
    Mit szólsz ehhez a néhány nap múlva kifutó ICO-hoz: https://www.4art-technologies.com/ ?

Working...
X