Magyar Tréderek Közössége

Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Cryptocurrencies

Collapse
X
 
 • Szűrés
 • Idő
 • Mutat
Clear All
new posts

 • VikThor1029
  kommentálta válaszát
  Vagy mégis?

 • VikThor1029
  válaszolt
  Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy ha a meglévő bitcoin valamint altcoinjaimat átváltom dollárra akkor onnantól adóköteles ugye? Viszont ha valamelyik stablecoinba (BUSD,TUSD,USDT,USDC) váltom akkor is adózni kell utána? Azt tudom, hogy egyikből a másikba váltás nem számít, de fel kell jegyezni azokat is.

  Szólj hozzá::


 • Karel91
  válaszolt
  Sziasztok! Két éve foglalkozom kriptokereskedéssel, az ezzel kapcsolatos tapasztalataimat szeretném veletek megosztani. Fontosnak tartom, hogy a közösségen belül fejlesszük egymást, hiszen a kriptovaluták világa igencsak veszélyes, és nem feltétlenül való mindenkinek. Jómagam is gyakran találom szembe olyan kereskedőkkel, akik az első kellemetlen tapasztalatok után lehurrogják az adott projektet, és feladják. Aztán látva az árak újbóli emelkedését, megint beszállnak. Egy hirtelen jövő korrekció után aztán megint elveszítik pénzüknek egy részét.

  Na, ez aztán tényleg elveheti az ember kedvét.

  Úgy vélem, a gond abban rejlik, hogy mindenki azt hiszi, a kriptovaluták világában csak gazdagodni lehet. Hát – tapasztalatból mondom – a kriptopénzek kereskedése is legalább annyira nehéz és időigényes, mint az részvények vagy más vagyoneszközök esetében. A kockázatról meg már ne is beszéljünk. Ugyanúgy szakértelmet igényel, és – bár a sajtóból szinte csak ilyen példákat ismerünk – nem, nem fog belőle mindenki Lamborghinit venni.

  Egyébként ne gondoljátok – közgazdasági diplomám ellenére nekem is nagyon sok időmbe telt, mire kiismertem a piacot, és sikerült először jelentősebb profitot realizálnom rajta. Ennek ellenére néha még ma is mellényúlok és veszteségesen vagyok kénytelen lezárni egy-egy-pozíciót.

  Talán nem is adhatnék jobb tanácsokat, mint:

  • Folyamatosan tanulj és fejleszd magad, enélkül sosem fogod megtudni, mi miért történik – nem fogsz belátni a piac kulisszái mögé,

  • Rengeteget gyakorolj! Nem vagy muszáj valódi pénzzel, különféle platformok demófiókokat is kínálnak biztonságos „homokozóként”.

  Önmagad fejlesztésére nagyon sok forrás áll rendelkezésre manapság. Bár választhatod a nyers könyveket és szakirodalmakat is, ha nem vagy teljesen otthon a szakkifejezésekben, és nem tudsz angolul, érdemes valamilyen magyar nyelvű oktatóval kezdeni. Ezekből ma már temérdek áll rendelkezésre, én pl. a Tradinbeastscel kezdtem, mert nekem akkor azt ajánlották.

  De ez a pont valójában lényegtelen is, hisz csak az a fontos, hogy te magad felfogd mindazt, amit olvasol, és azt valóban tudássá formáld magadban. Ha összegeznem kellene, azt tudnám mondani, hogy egy kereskedésben nemcsak a pénz jelenti a befektetést, hanem az a rengeteg idő és munka, aminek szintén mögötte kell állnia.

  Szólj hozzá::


 • equalizer
  kommentálta válaszát
  ... de utana, miutan a gyengeje elverzett, johetnek a sokkal magasabb arak is, hiszen ez a cel a nap vegere, nem? ha ezt kibirod cernaval es marginnal, dolni fog a $$$

 • ANONYMOUSFX
  kommentálta válaszát
  Megvan ugye???!!!, hogy az ilyen mondatok igazságtartalmát nem a szó szerinti értelmezés adja.

  Amúgy:

  A dömpingár a nagyon alacsony, lényegében - akár az árak minimumaként általánosan elfogadott -változó költségeknél kisebb ár. Célja, hogy az árak leszorításával tönkretegye a versenytársakat, így a piacszerzés ugyan komoly veszteséget jelentene a dömpingárat alkalmazó cég számára is, ugyanakkor a versenytársak kiszorításával monopol profitra tehetne szert.

 • equalizer
  kommentálta válaszát
  LOL mekkora fasszagot allitottal most. vagyis az elmult evek novekedese megmutatta most, hogy nincs olyasmi (gaz, olaj) ami tul olcso lenne??? Olaj & Gaz padlogazzal long. A gaz kitermelesi koltsege kb. 1.5 $, olaje kb. 15 $ ... ezek ala ha be is menne, ott sokat nem idozne... vagyis mont 30-on megveszek 10 lot olajat, akkor max. 150k-t bukhatok (ha lenne stoppom). Es mekkora profitert cserebe? Csak az idofaktor a valtozo az egyenletben.

  BTC az bullshit volt, van es lesz, ezen nem is erdemes ragodni.

 • ANONYMOUSFX
  válaszolt
  Szerintem az elmúlt évek emelkedése mutatja, nincs olyan a pénz és tőkepiacokon, hogy túl drága (részvények) vagy éppen túl olcsó valami (olaj, gáz). Rendelkezésre álló pénz mennyisége a szűk keresztmetszet.

  Erősen spekulatív termékekből én úgy gondolom el fogják szívni a tőkét, vége a pénzbőségnek. Short amíg padlót nem ér!

  Szólj hozzá::


 • ANONYMOUSFX
  kommentálta válaszát
  vagy nem :-)))))

 • VikThor1029
  válaszolt
  Lehet vásárolni. Benéztünk $6000 alá.

  Szólj hozzá::


 • David Chateau
  kommentálta válaszát
  Hat pont nem en szoktam shortban longolni es forditva

 • VikThor1029
  kommentálta válaszát
  Csak nem tudtam hogy még mindig long-e a beállítottságod

 • David Chateau
  kommentálta válaszát
  Mit? Mutattam, hol leptem be meg ki. Ripplet vettem viszont meg.

 • VikThor1029
  válaszolt
  David Chateau remélem nem longoltad?

  Szólj hozzá::


 • ANONYMOUSFX
  válaszolt

  Szólj hozzá::


 • VikThor1029
  kommentálta válaszát
  Értelek.
  Grat!
Working...
X