Magyar Tréderek Közössége

Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Too little to fail - egy szövetség kezdete

Collapse
X
 
 • Szűrés
 • Idő
 • Mutat
Clear All
new posts

 • Too little to fail - egy szövetség kezdete

  Sziasztok!

  A hetekben megbeszéléseket folytattam az érintettekkel, így a jövőben a Traders' Night (http://tradersnight.hu/ -> https://www.youtube.com/user/TradersNightBudapest), a TraderCentrum (http://tradercentrum.hu/), valamint ez a fórum (https://forum.tozsde.hu/) összevonja erőit, létrehozva ezzel hazánk legnagyobb online és offline tőzsdei közösségét.

  Rendszeresen lesznek Zoom-meetingek (online klubok), valamint személyes találkozók is immáron együttműködve meghirdetve, és szervezve. Jellemzően az online moderátor én leszek, de Zoli, Csaba ugyanúgy tud helyettesíteni, az offline klubokat pedig közösen hirdetjük meg, és közösen szervezzük is le. 50-100 fő már nagyobb szervezést igényel

  Én személy szerint örülök neki, mert itthon kicsi ez a szakma, és a kezdők, haladók igenis tudjanak hol beszélni erről a szakmáról kötetlenül, laza társaságban öltönyök nélkül Sikereim alapjai, tőzsdei kapcsolataim is rendkívül sokat kaptak ezeken a talikon. Hiába az online világ, a személyeset semmi se tudja helyettesíteni teljesen.

  Észrevételek, ötletek jöhetnek ide, itt látjuk mindhárman, és várjuk további helyi kisebb közösségek csatlakozását is

  Sok pipet, mielőbbi talit!

  Dávid
  http://www.tradersnight.hu Előadások videói itt érhetőek el!

 • #2
  Tisztelt Forumozók!

  Engedjétek meg, hogy pár gondolatban leírjam véleményem az elmúlt napok párbeszédei kapcsán.

  Én személy szerint hibás és felelőtlen lépésnek tartom, hogy ***** meghirdette „Ötlet és stratégialopások nagy tanulságai” című webináriumát és különös képen azt, hogy a forumon ennek külön nyilvánosságot adott. A meghirdetett webinárium témája vitathatatlanul megosztó, mely táptalaja a rosszindulatú megjegyzéseknek, a szélsőséges véleményeknek, polarizálja a forumtagokat egyik vagy másik szélsőséges álláspont felé. Ennek következményeit vállalni kell és le kell vonni a megfelelő következtetéseket. Egy ilyen ügyet célszerűbb lett volna kizárólag az érintettek bevonásával rendezni. Különösen sajnálom, hogy ebben a történetben egy olyan klub érintett, akik Magyarországon a – Tradersnight mellett – szinte egyedüliként törekednek arra, hogy minél több kereskedő szemléletét megismerjük a webinárjaikon keresztül.

  A párbeszédeket olvasva többször felmerült a hiteles oktató fogalma és úgy gondolom, hogy a „küldj számlakimutatást, különben hiteltelen vagy” nagyon leegyszerűsített és hibás megközelítése a tőzsde oktatásának. Egy tőzsdei karriert is el kell kezdeni valahol, megismerkedni az alapfogalmakkal, összefüggésekkel, a mechanizmusokkal, elemzési módszerekkel. Véleményem szerint erre @********* tanácsai, útmutatásai minden szinten kielégítik ezen igényeket. Azért valakit hiteltelennek nevezni, mert nem küldött számlatörténetet vagy mert kis lotokkal kereskedik, nem fair. Azt gondolom, hogy ma Magyarországon a tőzsdei oktatás piaca rendkívül széttöredezett, tőzsdés szlenggel élve OTC, így igazi verseny sem alakul ki az iskolák között. Hiába várjuk a forumtól, hogy tanuljunk és szakmai párbeszédek szintere legyen, ha maga a platform alkalmatlan a feltételek megteremtésére. Én megoldásnak egy olyan platformot látok, ahol a modern infokommunikációs eszközök és az oktatási infrastruktúra adott, kidolgozott sémák mentén valósul meg a tudástranszfer, valamint az oktatói teljesítmények mérése rögzített standardok alapján történik. Úgy vélem, egy oktató hitelességét a hallgatók visszajelzései és az ő sikereik alapján érdemes megítélni. Ha ezen feltételek adottak, valamint a szakértők (coachok, mentorok, traderek, klubvezetők, oktatók, közösségépítők) megfelelően pozícionálták magukat az oktatási folyamat különböző szintjeire (alapoktatás, stratégia oktatás,tőzsdepszichológia, platformismeret, motiváció, közös trading stb), egy egészségesebb verseny alakulhat ki, mely majd eldönti milyen piaci előnnyel jár egy kereskedési számlatörténet nyilvános transzparenciája és az oktatás mely területén lehet ez elvárás. Az elmúlt hetekben több fórumtársammal is volt szerencsém személyesen találkozni, bemutattam elképzeléseimet egy sikeres magyar tőzsdei közösség felépítéséről, ahol a hosszú távú cél a nemzetközi ismertség megszerzése. Többen jeleztétek, hogy szívesen részt vállalnak a közös munkában, ezúton is köszönöm szépen a megelőlegezett bizalmat. Még az idén beszámolunk itt részletesebben a terveinkről Nektek.

  Véleményem szerint az utóbbi napok eseményi is alkalmasak lettek volna érdemi vitára, de a személyeskedés, a sértő megjegyzések teljesen elvitték a témát. Itt olvashatjátok a moderációs szabályzatot, bár semmi olyan nincs benne, ami nagyobb elvárást támasztana egy átlagos kávéházi beszélgetésnél két azonos érdeklődésű idegen felnőtt között:
  https://forum.tozsde.hu/moderacios_alapelvek

  Én bíztatok mindenkit, hogy figyeljen oda jobban a másikra, adjátok meg egymásnak a kölcsönös tiszteletet és a széthúzás helyett inkább válasszátok az összetartást.

  Ha gondoljátok, írjátok le, hogy Ti mit tennétek, hogy a fórum vonzóbb és jobb hely legyen számotokra, és ezt szerintetek hogyan kéne elérnünk?

  Üdv,
  Huntraders
  HunTraders.co.uk/invite/betbulls - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is

  Hozzászólás


  • Megalith
   Megalith kommentje
   Editing a comment
   "Azért valakit hiteltelennek nevezni, mert nem küldött számlatörténetet vagy mert kis lotokkal kereskedik, nem fair."

   Dehogynem. Én is hiteltelen vagyok, mert nem mutattam semmit. De én ezt elfogadom és elismerem(és nem megsértődök). Ennek így kell működnie.

   "Hiába várjuk a forumtól, hogy tanuljunk és szakmai párbeszédek szintere legyen, ha maga a platform alkalmatlan a feltételek megteremtésére."

   Az emberek viselkedése teszi alkalmatlanná. Az emberi gyengeségek. Az, hogy az egó legyőzi az őszinteséget..stb. Amíg egy közösség vezetői nem veszik észre, hogy kitakart képek feltöltésének nem szabad teret engedni, addig nem lesz változás. Mert a kitakart képekkel elveszik az őszinteség és ezzel együtt a tiszta,egyenes kommunikáció.

   "Az elmúlt hetekben több fórumtársammal is volt szerencsém személyesen találkozni, bemutattam elképzeléseimet egy sikeres magyar tőzsdei közösség felépítéséről, ahol a hosszú távú cél a nemzetközi ismertség megszerzése."

   Nehéz fába vágtátok a fejszéteket. Sok sikert hozzá!

  • independence
   independence kommentje
   Editing a comment
   "Aki állít az bizonyít!"

   FK.:
   ilyen kijelentés előtt meg kellene vizsgálnod, hogy te ezt teszed-e. Ezt a mai napig nem tetted meg a 20R-es kijelentésed után, amikor rákérdeztem.
   A stílusodban még nem teljesen, dea válaszaid tartalmában már hasonlítasz a pénzügyesre.

  • coyote
   coyote kommentje
   Editing a comment
   Töröltem............
   Utoljára szerkesztve a következő által: coyote; 2019-11-28, 11:13.

 • #3
  Ettől függetlenül én örülnék, ha lesz ebből valami. Januárban TN, és megvan a tőzsdekocsmák új helyszíne is, ez is autentikus lesz
  Click image for larger version Name:	img-20190921-222416-largejpg.jpg Views:	0 Size:	92,2 KB ID:	187521
  HunTraders.co.uk/invite/tradersnight - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is

  Hozzászólás


  • #4
   Tisztelt Fórumtársak,

   Engedjétek meg, hogy röviden bemutatkozzam azoknak, akikkel még nem volt alkalmam találkozni. Nevem Gyenes Csaba, a Tőzsde Fórum és a Huntraders tulajdonosa vagyok, talán a régiek még BetBulls néven ismerhetnek. 2006 óta foglalkozom tőzsdével, a szakma szerelmese vagyok és az elmúlt közel 15 évben kiemelt figyelmet fordítottam arra, hogy a magyar közönséget hiteles információkkal és tőzsdei alaptudással lássam el. Leginkább részvény daytrade és opciók a kedvenceim, és szoftvereket tervezek.

   Az ok, amiért szeretnélek megszólítani benneteket, hogy a szinte napra pontosan egy éve bejelentett "Too Little to Fail" kis tőzsdés szövetségünk (Tőzsde Fórum - HunTraders - TradersNight) olyan béta fázisba érkezett, hogy könnyű szívvel merem prezentálni Nektek és egyúttal meghívni Benneteket, hogy csatlakozzatok hozzánk.

   Közel három éve fogalmazódott meg bennem, hogy tenni szeretnék a hazai tőzsde oktatásért, a megfoghatatlan, de sokszor emlegetett magyar tőzsdés társadalomért, a fiatal szakmai tehetségekért. Akkor még nem tudtam, mindezt hogyan tudnám megvalósítani, egyáltalán ennek az egésznek miként kéne nekiállnom. A Tőzsde Fórum átvétele és David Chateau -val való beszélgetések adtak nekem egy újabb lendületet. Rájöttem, hogy ezt egyedül biztos nem fogom tudni elérni, így a megoldást egy szakami közösség megtermtésében láttam. Összeszerveztem egy csapatot, hogy az eddig szerzett tapasztalatainkat és elképzeléseinket valós tettek kövessék és kerek egy évvel ezelőtt belevágtunk a munkálatokba.

   Ennek a munkának az eredményeit szeretném röviden és elsők között Nektek bemutatni és tisztelettel meghívni Benneteket, hogy csatlakozzatok a kezdeményezésünkhöz akár hallgatóként vagy kereskedőként.

   Ahhoz, hogy átfogó képet tudjak adni a projektről, ismertetem előbb azokat az alapgondolatokat, amikre a tervezés során a válaszokat kerestük:
   • ALAPKÉZÉS: Egy tőzsdeoktatás az alapképzésnél kezdődik. Ez a legtöbb esetben kimarad, hisz nem akkora üzlet, mint mondjuk egy stratégia vagy egy expert értékesítése. Szerettünk volna egy olyan rendszert, ahol a tőzsde iránt érdeklődők hiteles információt kapnak a Tőzsdéről, megismerkednek az alapfogalmakkal.
   • TUDÁSTRANSZFER: A tudástranszfer támogatása. Mondják, hogy a tőzsde magányos foglalkozás, de ebben én nem hiszek. Ellenben hiszek abban, hogy a szakmai beszélgetések, a kölcsönös tudásmegosztás révén folyamatosan fejlődünk és tanulunk.
   • KÖZÖSSÉG: Szakmai közösség építése. Hiszem, hogy Magyarországon számos tehetséges tőzsdei szakember van és a Huntraders Projekt fő feladatának tekinti, hogy munkájukhoz és fejlődésükhöz a technológia feltételeket és környezetet megteremtse.
   • TECHNOLÓGIA: A legmodernebb technológiát szeretnénk használni. Egy negatív példa sajnos a Tőzsde Fórum, ami mára már teljesen idejétmúlt, nem alkalmas arra, hogy magas szinten kiszolgálja ezeket az igényeket.
   • RENDSZER: Mindenképp rendszerben gondolkodtunk, melyben el tudjuk helyezni az oktatót, a tanulót, a tradert, az érdeklődőt, az elméleti szakembert vagy a brókert.

   Vannak itt a fórumon nagyon jó írások, régi tapasztalt traderek. Mindenki beleviszi az egyéniségét, egyedi szemléletét, ezt nagyon köszönöm. Vannak olyanok, akik a társaság miatt vannak itt, olyanok akik tapasztalataikat szívesen megosztják másokkal, és olyanok is, akik követni szeretnének másokat.

   A célom tehát nem más, mint - veletek együtt - megreformáljam a haza tőzsdeoktatást és egy szakmai közösséget építsek mindazokkal, akik azonosulni tudnak a közösség céljaival és értékeivel.

   Most lássunk pár konkrétumot is.

   A legnagyobb feladat volt, hogy egy olyan rendszert építsünk, amiben a tőzsde minden területéről jövő érdeklődőt el tudunk helyezni. A közösséget leginkább két nagyobb csoportra lehet osztani. Vannak a tapasztalt tőzsdések (mi őket Szakértőknek hívjuk) és vannak a tanulni vágyók, befektetők, akik a Szakértőket kívánják követni, a közösséghez szeretnének tartozni. Minden Szakértő saját Csapatot épít. A Huntraders tulajdonképpen egy olyan közösség, amelyet kisebb közösségek, Csapatok alkotnak. A saját példámon bemutatva én Opciós csapatot szeretnék építeni, olyan Traderekkel és tanulókkal szeretném idővel a csapatomat felépíteni, ahol mindanyian az opciók szerelmesei vagyunk, megosztunk egymással információkat és támogatjuk egymást a felkészülésben, kereskedésben.

   Ebben a rendszerben a Szakértő szerepe tehát, hogy saját egyedi témát hozzon a közösségbe és építse, gondozza saját Csapatát.

   A Huntraders közösség minden Tagjának Slack Üzleti szolgáltatást adunk, saját tárhellyel, azonnali Webinárral, képernyőmegosztással. Ezen felül számos külső Applikációt is tudtok a saját Slack fiókotokhoz integrálni, mely megkönnyíti és élvezetessé is teszi a mindennapi beszélgetéseket. Ezen felül Üzleti Zoom előfizetést és Gsuit üzleti fiókot is adunk a Szakértőknek, mely rendszereket összekapcsoltuk. A saját Csapatodból egyszerűen tudsz streaminget indítani, videót készíteni, képernyődet megosztani vagy live dolgozni. A Zoom-ot és a Slack-et összekapcsoltuk a Youtube szolgáltatásaival, így a Szakértől által készített videók automatikusan feltöltődnek a Huntraders Archívumába.

   E mellett létrehoztunk egy saját fejlesztésű E-Learning rendszert, ahova a Szakértők feltölthetik saját szakmai anyagait. Én ingyenesen elérhetővé tettem az összes oktatási anyagomat a Közösség tagjainak, melyek főként ALAPKÉPZÉST tartalmaznak, 1500 dia és a hozzá tartozó 550 darab tesztkérdés. Ha van olyan trader, aki úgy érzi szívesen megosztaná saját gondolatait, stratégiáinak főbb elemeit, publikálni szeretne szakmai-, bemutató- vagy oktatási anyagokat, akkor abban mindenképpen számíthat a támogatásunkra.

   Én személy szerint kitűztem pár célt, amit szeretnék elérni. Ha megnézitek majd az oldalt, látjátok minden angolul is elérhető. Hiszem azt, hogy a hazai traderek tudása és leleményessége kiemelkedő a nemzetközi piacon és szeretném, ha idővel megmutatnánk magunkat és elkezdenénk Csapatainkat a nemzetközi szintérről is építeni. További célom, hogy elismert, külföldi szakembereket tudjon a Közösség elhívni egy-egy eseményre, nagyon örülnénk, ha ilyen színvonalas előadásokat tudnánk közösen szervezni és annak részesei lenni. Természetesen a közösségnek ehhez a feladathoz még fel kell nőnie, de hiszem, hogy ezeket a célokat közösen el tudjuk érni.

   A Huntraders közösség egy zárt rendszer. A közösségbe a Szakértők meghívásával lehet belépni.

   Akinek korábbról volt belépése a Huntradershez, ezen az oldalon keresztül tud belépni az új rendszerbe: huntraders.co.uk

   Akinek nincs regisztrációja, fogadja el a BetBulls meghívását: huntraders.co.uk/invite/betbulls

   Számos kényelmi szolgáltatást alakítottunk ki mind a Szakértő Kereskedő, s mind pedig az őket követők részére. Ilyen akár a Huntraders Akadémia, ahol több szász oldalnyi - főként elméleti és az alaptudás megszerzéséhez nélkülözhetettlen - tőzsdei tananyagot rendszereztünk. Ezekről a közeljövőben bővebben is szeretnénk itt beszámolni a fórumon.

   Bármilyen kérdésre szívesen válaszolok, bízom benne mindenki megtalálja a helyét a közösségbe:
   Hallgatóknak: https://huntraders.co.uk/hu/tagsag

   Ha kedved van egy olyan szakmai közösséghez csatlakozni, ahol szívesen segíted a kezdőket tanácsaiddal, esetleg megosztanád stratégiádat, saját Csapatot és közösséget építenél vagy csak jókat beszélgetnél a tőzsde szakma különböző területeiről érkező képviselőivel egy professzinális környezetben, akkor csatlakozz hozzánk, mi várunk szeretettel.
   Szakértőknek: https://huntraders.co.uk/hu/szakertok-tagsag

   Üdvözlettel,
   Huntraders
   huntraders.co.uk
   HunTraders.co.uk/invite/betbulls - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is

   Hozzászólás


   • kockas
    kockas kommentje
    Editing a comment
    jah a szoftverek engem is jobban érdekelnek.
    Mega!
    Ha tudsz valakit aki hozzá tud szólni a forex tester programozásához szivesen átadom neki a helyet.
    //na mondjuk azzal kapcsolatban spec nem sok kérdésre számítok, nyugdíjas részterület

    No para, én spec a befektetési kérdésekben nem szeretnék senkivel versenyezni,
    tuttit mondani, mert az igazi befektetési szakértőknél annyira magas a léc Magyarországon,
    hogy amikor ezt a következő cikket most elolvastam, akkor rá kellett jönnöm,
    hogy a hülyeségeimmel a fasorban sem vagyok:
    https://www.portfolio.hu/uzlet/20200...tozsden-424898

    zseniális ez a strati...

   • Huntraders
    Huntraders kommentje
    Editing a comment
    Valóban nem bonyolították túl a srácok!

   • kockas
    kockas kommentje
    Editing a comment
    máris rohanok, beváltom Anyámék összes ezüstjét és betolom rá azt is....
  Working...
  X