Hogyne bírna minket, elég jól tejelünk és sztároljuk őt annak ellenére hogy 2 éve esik -kel a tőzsdén.
X
-
Traders Night eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseItt vannak Jiri Kubicek előadásai, valamiért a youtube nem teszi nyilvánossá, én már megpróbáltam négyszer...
http://youtu.be/imX3C_Ech1k
http://youtu.be/HRhP6VxixdM
http://youtu.be/tc8sX9MGo-o
A fickó azt állítja, hogy a kockadobálás eredménye 1 év után pozitív PnL mindenféle money management nélkül. (Azt csak 1 év múlva adná).
Az előadáson senki nem tette fel neki a kérdést, hogy egy véletlenszerű eseménysorozatnak miért pont pozitív végeredménye van. Ennek valószínűsége csupán 50%.
Aki ilyet állít, annak elég nehéz elfogadni a többi állítását is.
Ritkán szoktam belépni és kommentelni mostanában, de ezt nem állom meg szó nélkül.
Hozzászólás
-
fxtrader55 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseMegnéztem a videókat. (Köszi a feltöltést).
A fickó azt állítja, hogy a kockadobálás eredménye 1 év után pozitív PnL mindenféle money management nélkül. (Azt csak 1 év múlva adná).
Az előadáson senki nem tette fel neki a kérdést, hogy egy véletlenszerű eseménysorozatnak miért pont pozitív végeredménye van. Ennek valószínűsége csupán 50%.
Aki ilyet állít, annak elég nehéz elfogadni a többi állítását is.
Ritkán szoktam belépni és kommentelni mostanában, de ezt nem állom meg szó nélkül.
Hozzászólás
-
Sziasztok,
Szerintem ennél jobb helyet keresve sem találnék a következő kérdéssel kapcsolatban.
Szeretnék még hívni tradereket/mentorokat nevezzük bárminek és bárkinek őket ebben az évben hazánkba.
Szeretném ha linkelnétek, vagy mondanátok olyan nemzetközi tradereket/mentorokat akiket szívesen meghallgatnátok. Lehet ez az ember japán/olasz/angol/amerikai/német/francia bármilyen nemzetiségű és a határ a csillagos ég. Vagy legalább is ne Warren és társaira gondoljatok, hanem olyanokra akiktől tényleg tanulni lehetne.
Én gondoltam pár emberre, de kíváncsi lennék a ti véleményetekre is.
Köszönöm.skype:zalan831;
Hozzászólás
-
Zalán eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseSziasztok,
Szerintem ennél jobb helyet keresve sem találnék a következő kérdéssel kapcsolatban.
Szeretnék még hívni tradereket/mentorokat nevezzük bárminek és bárkinek őket ebben az évben hazánkba.
Szeretném ha linkelnétek, vagy mondanátok olyan nemzetközi tradereket/mentorokat akiket szívesen meghallgatnátok. Lehet ez az ember japán/olasz/angol/amerikai/német/francia bármilyen nemzetiségű és a határ a csillagos ég. Vagy legalább is ne Warren és társaira gondoljatok, hanem olyanokra akiktől tényleg tanulni lehetne.
Köszönöm.
Hozzászólás
-
Zalán eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseSziasztok,
Köszönöm.
Michele Castorina
Hozzászólás
-
Én a belga származású Eusebio Nanni-t nézném meg közelebbről, hogyan csinál naponta több száz pipet M5-ön, a Max Trading System-el.
Hozzászólás
-
Zooli Trading Klub eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseÉn a belga származású Eusebio Nanni-t nézném meg közelebbről, hogyan csinál naponta több száz pipet M5-ön, a Max Trading System-el.
Hozzászólás
-
Fxpadavan eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseSzerintem úgy, hogy éjfélkor kezdi trédelést és nap végén zár. Majd amikor a naplójába bejegyzi eredményeket -szépen akkurátusan kihúzza a crosshairt, méricskél, hogy mennyi is az annyi- akkor véletlenül mindig az első számot írja bele.skype:zalan831;
Hozzászólás
-
Castorinára én is kíváncsi lennék. Nekem az ő kis füzetecskéi (ami önmagában egy teljesen kezdőnek egyébként nem sok mindenre elég) rakták helyre a sok kis tapasztalatmozaikot és lett belőle komplett egész. Úgyhogy kíváncsi lennék, hogy ő hogyan használja a saját módszerét. Lehet, hogy teljesen másképp, mint én
Hozzászólás
-
Kamionos eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseCastorinára én is kíváncsi lennék. Nekem az ő kis füzetecskéi (ami önmagában egy teljesen kezdőnek egyébként nem sok mindenre elég) rakták helyre a sok kis tapasztalatmozaikot és lett belőle komplett egész. Úgyhogy kíváncsi lennék, hogy ő hogyan használja a saját módszerét. Lehet, hogy teljesen másképp, mint én
Hozzászólás
-
Zalán eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseEsetleg te tudnál valakit aki szavahihető ha már itt tartunk?
A kérdéseddel kapcsolatban a Birger téma ugrott be és egy gondolat:
én nem ismerek senkit sem, aki oktatással foglalkozik és napi szinten követhető, plusz éveken át kezelt 1 db trading room számlája van. Abszolút megkérdőjelezhetetlenül hiteles, és folyamatosan lekontrollálható.(igaz nem is keresgélek,ez tény)
Valaki. Alapvetően két ill három forgatókönyv van.
1. a legendasztártéder személyi kultusz (aki mellesleg végtelenül szerény, vagy hatalmas arc, és nem árt ha jó messziről jön)
2. a közülünk való nép gyermeke (szomszéd srác, bácsi-néni)
3. a közülünk való nép gyermeke aki 15. szintű atyaúristenné trédelte magát időközben. ( ez lenne ugye a legvonzóbb)
Ha előadásról beszélünk akkor én az aktív trédeléseket tartom hasznosnak. Ez mondjuk nem is előadás és idősík függő, de mégis. Sok-sok kérdéssel, részleteiben. Plusz az interaktívitás. Beszélgetések.Szakmailag.
Kísérletezni kell, nincs más. Ülni, figyleni, naplózni. Szétbontani a dolgokat és változókat behelyettesíteni. Feltételezem, ezért is létezik a T.N. Egy hiteles trader jó alapokat adhat ez tény. Viszont az is, hogy a vakhit egyik oldalon amennyit felemel a másikon annyit sulyt. Bárki jó előadó lehet egy részről (tapasztalatszerzésre) csak a hallgatóságnak tudnia kell rendszerezni és kiértékelni az infókat. De ugye az szokott lenni szerencsétlen esetben, hogy az előadó a saját érdekeit erőlteti egyoldalúan.(kb beetetés folyik) Szóval nemhogy oszlatná hanem hinti a ködöt. Sokszor saját magának is. Ezt észrevenni ugyanúgy része tréderkedés folyamatának, nem lehet elkerülni, meg kell tanulni megkülönböztetni. Abszolút szavahihetőségben hinni kicsit olyan, mint a sl nélküli kereskedés. Úgy jól esne az embernek.
Sajnos ez egy ilyen szakma...
Szerintem lehet olyat is csinálni, hogy nem feltétlenül egy személyre-személyekre építitek fel a rendezvényt hanem pl kereskedési rendszerekre.
Tapasztaltabb kereskedők egyazon eszközt miként és hogyan használnak .És a többiek láthatnának választható és működő alternatívákat.Lényeg, h beszélgessenek.
Kifogyhatatlan a téma különben:
1.Chartolvasási rendszerek
hagyományos t.e., mozgóátlagok, harmonic trading, elliott...kutyafüle
2.Money és pozíció management.
üzleti terv, egyéni kockázatvállalás, brókerköltségek...
3.Önmenedzselés a mindennapokban:
stresszkezelés,motiváció, kontroll, feltöltődés...
Hozzászólás
-
A hét mondata:
Fxpadavan eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése3. a közülünk való nép gyermeke aki 15. szintű atyaúristenné trédelte magát időközben. ( ez lenne ugye a legvonzóbb)
Hozzászólás
Hozzászólás