Magyar Tréderek Közössége

Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Trader's Night

Collapse
X
 
 • Szűrés
 • Idő
 • Mutat
Clear All
new posts

 • Kamionos eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Ha már így belekezdtem, akkor folytatom. Pozícióméretezés hányásküszöb szerint. Mindig akkora mérettel nyitom a pozit, amennyivel még várhatóan tisztán tudok gondolkodni az adott trédben. Illetve aszerint, hogy mennyire érzem magam összhangban a piac ritmusával éppen.

  Kezdeti stop olyan messzire, hogy még véletlenül se zavarja a pozit Tulajdonképpen csak a rendkívüli események miatt kell. Ehhez azért kell magabiztosság. A minél szűkebb stop is csak egy fogódzkodó a bizonytalankodóknak. A piac szinte sosem mozdul nagyot és mozog korrekció nélkül előzetes jelek nélkül.
  Így viszont nem kell RR számolgatásával sem töltenem az időt, mert értelmét veszti.

  Ha ellenem megy a pozi, akkor sűrűn megkérdezem magamtól, hogy ha most látnám a chartot, akkor megnyitnám-e a trédet. Ha igen a válasz, akkor tartom. Ha határozott igen, akkor még rányitok martingallel. (Gondolom ettől is többen sikítófrászt kapnak.)
  Ha a válasz nem, akkor elkezdem keresni azt, ahol a legkisebb veszteséggel ki tudok szállni. De ha a piac azt mondja, hogy ne várj semmit, most azonnal zárj mindent, akkor azt teszem. Fontos, hogy ezt ne a veszteségtől való félelem diktálja.

  Szóval szinte semmit nem használok, ami a nagykönyvben meg van írva és szinte mindent úgy csinálok, ahogy szigorúan tilos, vagy nem ajánlott. Ez van

  Az biztos, hogy nincs az az algoritmus, ami meg tudná fejteni a trédjeimet
  Még én sem tudom. De nincs is értelme naplót vezetgetnem.
  Egyébként is minden tréd egy különálló történet egy adott nap, adott órájában. A holna****k semmi köze nem lesz a maihoz, akkor meg minek vizsgálgatni, méricskélni, statisztikázni.

  Nem viccnek szántam a leírásom, még ha néha úgy is tűnik. Csak szerettem volna egy más perspektívából is megvilágítani a kereskedés világát. Már bő egy éve is leírtam nagyjából ezeket és sokan azt mondták, hogy előbb-utóbb el fogok vérezni, ha így folytatom. Jelentem még mindig itt vagyok és igazán jól. Nem állítom, hogy így kell kereskedni, csak azt, hogy nem csak a nagykönyv létezik.

  Nincs jó vagy rossz módszer, csak eredményes és eredménytelen!

  Ha kiteszed e leírásod mellé egy legalább 100 kötést tartalmazó nyereség grafikont, akkor pontokba szedve még konkrét számokkal is leírható és ismételhető stratégia leírást lehet készíteni arról amit csinálsz!

  A szubjektív elemek a rendszerekben folyamatosan ismétlődnek.
  Az agyunk nem "rögtönöz" minden döntésében, hanem kizárólag az "előzmények" alapján dönt. Ergó: tudatalatti részben ismétlődnek a kereskedési mechanizmusok. Magyarur: mindenki rendszer szerint kereskedik, ha tud róla, ha nem! (az is rendszer, ha össze-vissza csapongás van, különböző döntési lehetőségek között)
  Csak idő és kereskedési darabszám, valamint belső meggyőződési szint kérdése a stabil állapot. Amikor ez megvan, minden rendszer pontosan definiálható és akár írásban rögzíthető.

  A továbbadhatóság és a "másolás" viszont nem!

  Hozzászólás


  • Tomy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
   Megfogtad a lényeget a kérdéseddel!

   Ugyanez a véleményem Kamionos látszólag "rendszer nélküli" rendszeréről is...
   1., volt feléd is egy kérdés:-)

   2., VVVVVVVVV

   Hozzászólás


   • n3d eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Én azért kíváncsi volnék a rendszeredre és esetleg lesznek olyanok, akik tudnak vele azonosulni.
    A főbb jellemzői:
    -deviza, index cfd, részvény cfd
    -H1 fölötti idősíkok
    -jellemzően trend követő, tehát pullback szakaszokon lépek be
    -kockázati szint százalékosan mérsékelt, de ez lényegtelen
    -tőke viszonylag magas, de ez sem a megszokott módon van a brókernél
    -soha nem zárok részlegesen nyerő tradet
    -viszont zárok részlegesen vesztőt
    -pozíciót méretezek az adott belépési szituációhoz
    -időnként ráépítés, max 2 lépésben, csökkenő mérettel
    -erősségem hogy sokáig tudok benne maradni a nyerőben és nem visel meg, ha veszteségben zárok pozíciókat.


    Nagyjából ennyi. Részletek nem fontosak, csak az elvek.

    Hozzászólás


    • Nagyjából ennyi. Részletek nem fontosak, csak az elvek.-pont a részletek a fontosak:-) csak ezért írok bele, nem várok pontos választ
     -deviza, index cfd, részvény cfd
     -H1 fölötti idősíkok-nem kapkodsz, aránylag kevés kötés
     -jellemzően trend követő, tehát pullback szakaszokon lépek be-részletek!: mi a trend? meddig trend? meddig pullback? mire lépsz be?mire lépsz ki?
     -kockázati szint százalékosan mérsékelt, de ez lényegtelen
     -tőke viszonylag magas, de ez sem a megszokott módon van a brókernél-feltételezem csak nyitott trédek kockázat igényének megfelelő tőke van a brókernél
     -soha nem zárok részlegesen nyerő tradet
     -viszont zárok részlegesen vesztőt
     -pozíciót méretezek az adott belépési szituációhoz-dinamikus pozícióméretezés
     -időnként ráépítés, max 2 lépésben, csökkenő mérettel-részletek!mikor és miért történik ráépítés? csökkenő méret: átlagár mérsékelt emelése.
     -erősségem hogy sokáig tudok benne maradni a nyerőben és nem visel meg, ha veszteségben zárok pozíciókat.-na, ez a nem átlagos:-)

     Hozzászólás


     • Amikor TÉNYLEG kommunkálni akarunk valakivel akkor érdemes az egyes kifejezéseket először tisztázni, hogy közös nevezőre jussunk.
      Már ez is csökkent az információtorzításon. Általában még idáig is ritkán jut el egy kontakt itt...

      "Szóval azt gondolom, hogy a szabályrendszer csak arra van, hogy valami fogódzót találjon a bizonytalan tréder ebben a bizonytalan tőzsdevilágban. De ez csak illúzió."-Kamionos

      aha nem feltétlenül kell egy merev rendszert alkotnia. De meg kell tanulni értelmezni a chartot. Az értelmezés szubjektív ugyan, de h milyen mértékben az azért nem mindegy.Szerintem. Az előny miatt.
      A tőzsdén sokféle szabályos dolgok történnek szabálytalan sorrendben. Mindent be lehet kategorizálni nagyvonalakban, és igen a túl sok keret megfolytja az egészet. (kezdőknél tipikus a szenteste monitor, karácsonyfa chart. ez az adott pillanat bizonytalanságának el nem fogadásából ered, és mert az mm-et mint lehetőséget figyelmen kívül hagyják...)

      Fel kell fogni a történéseket, és nem elfelejteni h az értelemezésünk bizony szubjektív.A chartolvasás esélyeket ad,és egy könnyedséget is mert nem kell, h most igazam legyen, és áthárul a felelősség az mm-re .( most úgy beszélek h a folyamatban vagyok) Egy egyéni tájékozódási rendszert szükséges felépíteni, hisz erre alapszik az egész tevékenységünk a charton. Viszonyítási alapok nélkül eltévednénk. Minden fontos együtt.

      "A részletek nem fontosak csak az elvek"-én ezt egy védekező mondatnak látom Tomy. (amivel egyébként nincs baj csak)
      Sokkal őszintébb, h :figyu nem akarom elmondani vagy inkább, rettenet sok idő és energia lenne mert a tréderkedési folyamatban ott kéne lenned amikor történik.-és ha egy kezdőnek megy a válasz még ez igaz is lenne.

      Hozzászólás


      • Fxpadavan eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése

       "A részletek nem fontosak csak az elvek"-én ezt egy védekező mondatnak látom Tomy. (amivel egyébként nincs baj csak)
       Sokkal őszintébb, h :figyu nem akarom elmondani vagy inkább, rettenet sok idő és energia lenne mert a tréderkedési folyamatban ott kéne lenned amikor történik.-és ha egy kezdőnek megy a válasz még ez igaz is lenne.
       Nincs miért védekeznem, szándékosan nem megyek bele olyan témákba itt, aminek pontosan tudom hogy mi a vége. Sem időt, sem energiát nem ér.

       Ismétlem, számomra az elvek a fontosak!

       Elmagyarázom mit értek ez alatt:
       Képzelj el két kartondobozt. A két doboz között állsz Te mint trader. Az egyik doboz legyen méretben a kétszerese a másiknak.

       A kicsiben gyűlnek a veszteségeid, azzal a módszerrel, ahogy te csinálod. A másikban gyűjtheted nyereségeidet, azzal a módszerrel, ahogy te csinálod.
       „Futószalagon” különböző sebességgel, abszolut kiszámíthatatlannak tűnő rendezetlenségben jönnek eléd a válogatni valók. A nagyobbik dobozban mindig többnek kell lennie a nyereségeidnek, mint a másik dobozba dobált veszteségeknek. A szalagon pedig szemmel láthatóan azonos arányú a 2 dolog, amiből válogatnod kell. Csak akkor derül ki hogy melyik dobozba való a dolog, amikor elvetted a futószalagról!

       Az én elven az, hogy az értékre koncentrálunk és az értéktelent, amikor észre vesszük hogy az értéktelen, akkor kidobjuk! Az értékeset pedig óvjuk és próbálunk belőle még nagyobb értéket teremteni!
       Mindenki meg tudja csinálni ezt a jelképes feladatot, de mindenki más logikával csinálná meg.
       Az, hogy ki, milyen módszerrel hajtja végre a feladatot, az szerintem „teljesen lényegtelen”.
       Az elv a fontos és a cél, amit meg akarunk valósítani. Ugyan ez folyik a kereskedésben is….

       Kellenek egyéni módszerek arra, amivel lassítjuk a kisebb dobozba kerülő értéktelen dolgok felgyülemlését és kellenek módszerek, amivel felgyorsítjuk a nagyobb dobozba gyűjtendő értékek gyarapodását.
       És nem arra kell a módszer, hogy megfejtsük, hogy ki és milyen logikával pakolja fel valahol a futószalag másik végén a tárgyakat!!!!

       Hozzászólás


       • n3d eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Az a szubjektív elem, ami nem másolható, az örök érvényű?
        Pont h nem, mert szubjektív szabályokkal megválogathatod h milyen jelekre lépsz be.
        Tudom, van akinek ez nem jön be
        Én is mindig utáltam a szabályokat

        Hozzászólás


        • Fxpadavan eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
         aha nem feltétlenül kell egy merev rendszert alkotnia. De meg kell tanulni értelmezni a chartot. A
         A chart egy dolog, a piaci részvevők gondolkodása meg egy másik, amihez nem csak a chartot kell látni.

         Tegnap London nyitásban miért lőtték ki a stopokat 6600-ról, amikor pont egy tökéletes eladási szint lett volna? Mert 1,5 óra múlva vártak híreket és nem volt elég vakmerő ember h eladja. Viszont a stopokat közel húzták, mivel ki tudja mit hoz a hír. Ebből lett kapásból trend-elleni mozgás. Látszik ez a charton? Nem. De ez csak 1 példa volt.

         Hozzászólás


         • Igazad van Fxpadavan. Már amikor leírtam, akkor éreztem, hogy ez így kicsit erős megfogalmazás volt és nem teljesen pontos. Csak valahogy meg akartam fogalmazni, hogy a kereskedés több, más, mint folytonos számolgatás és pozíciókezelés minden lépésének merev szabály közé szorítása.

          De az is lehet, hogy még van előttem egy olyan lépcső, amikor ennek is el kell jönnie. Nem tudom. Egy nálam is tapasztaltabb ember talán tudna rá válaszolni.
          Vagy lehet, hogy követek szabályokat, de ezek már annyira ösztönösek, hogy nem is vagyok tudatában?

          A viszonyítási alap a lényeg, ahogy írod is. Nekem ehhez ott vannak a szintek, amiket több idősíkon rajzolok be. Segít beszállásnál és célárnál is. Ha az ember látja, hogy mi zajlik a charton és tudja, hogy mikor nincs már igaza, akkor már előnyben van.

          Fontos, hogy mindenki megtalálja a maga előnyét. Az én másik előnyöm ott van, hogy nagyobb idősíkon kielemzem a piacot és felállítok egy előzetes deviza erősorrendet az elkövetkező időszakra. Aztán úgy párosítom, hogy mindkét pár külön irányba mutasson. Csak akkor tévedek nagyot, ha mindkét deviza várható irányát rosszul becsültem meg. Ilyen azért nem sűrűn fordul elő.
          Aztán kis idősíkon keresem azokat a helyzeteket, ahol úgy bomlik meg az egyensúly egy pullbackben, ami ellentétes ettől az iránytól. Beszállok egy áttört S/R szintjének visszatesztelésénél és általában élvezem a momentumot, ami a fenti előnyök összeadódásából következik.

          Hozzászólás


          • GP57 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
           Pont h nem, mert szubjektív szabályokkal megválogathatod h milyen jelekre lépsz be.
           Tudom, van akinek ez nem jön be
           Én is mindig utáltam a szabályokat
           Mi azért sokszor megbeszéljük, hogy mit fogunk kötni, vagy miben vagyunk benne éppen. Elképesztő, de igen sokszor ugyanabban az instrumentumban vagyunk benne, de még a beszállási árunk is sokszor pipre pontosan ott van. Gondolom ezt Te is megerősíted?
           Azért ez nem lehet véletlen és valami rendszert sejtet a háttérben.

           Ha kiteszed e leírásod mellé egy legalább 100 kötést tartalmazó nyereség grafikont, akkor pontokba szedve még konkrét számokkal is leírható és ismételhető stratégia leírást lehet készíteni arról amit csinálsz!
           Elképzelhető. Simán lehet, hogy csak nem vagyok tudatában annak, hogy konkrét szabályokat alkalmazok.

           Hozzászólás


           • Kamionos eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            a kereskedés több, más, mint folytonos számolgatás és pozíciókezelés minden lépésének merev szabály közé szorítása.
            Lehet így is kereskedni, de milyen hatékonysággal?

            Múltkor volt egy GBPJPY shortom, céláram jó messze volt, ment is felé szépen az ár. Közben persze néztem GBPUSD és USDJPY mit csinálnak. Az esés nagy része GBPUSD-ből jött, de támaszhoz került az USDJPY pedig szintén támasz fölött volt. Jött egy kis ellenmozgás - zárni kellett. Ha az esés az USDJPY -ből jött volna úgy h letöri a támaszát és a GBPUSD csak beesés előtt van, akkor tartom még annyit. De nem ez volt.

            Ha leírnék minden szabályt, akkor megtöltenék vele egy lexikont és a végén azt se tudnám milyek esetet hova kategorizáljam be. Nem kell ez. Csomó tapasztalat kell és akkor megvan a rutin

            Kamionos eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Mi azért sokszor megbeszéljük, hogy mit fogunk kötni, vagy miben vagyunk benne éppen. Elképesztő, de igen sokszor ugyanabban az instrumentumban vagyunk benne, de még a beszállási árunk is sokszor pipre pontosan ott van. Gondolom ezt Te is megerősíted?
            Azért ez nem lehet véletlen és valami rendszert sejtet a háttérben.
            Az árat a nagy volumen mozgatja, az amikor nagy egyetértés van a beszállás helyét és irányát illetően. Szerintem nem meglepő, hogy ha valaki sikeressé válik, akkor egyre gyakrabban talál bele a jó mozgás elejébe. A logikai út ahogy elért a döntésig összetett, de hasonló dolgokat kellett h mérlegeljen hasonló súllyal h ugyanarra a következtetésre jusson. Kicsit olyan ez mint a némák jelbeszéde Nem hallani mit akarnak a többiek, de a jelek megsúgják azt.

            Hozzászólás


            • 15. Traders' Night meghívó

             Kedves Traderek!

             Jelentkezés: http://doodle.com/nyf2bu3pgwc8amvf

             Jövőhéten csütörtökön újra klubest. Mielőtt a részleteket taglalnánk, szeretnénk kérni nyomatékosan, hogy üdítővel, rágcsával készüljetek!Poharakat és tányérokat hozunk mi. Tiszteletünk azoknak, akik eddig is készültek az estére!

             Másik fontos dolog, hogy kértük, kamerát ajánljatok fel.
             Méltatlan, hogy legutóbb Krisztián nem tudta elvinni a kameráját a családi síelésre, mert a Traders' Night-ot vettük fel vele. Sajnos, senki nem jelentkezett, így úgy döntöttünk, veszünk egy kamerát. Ehhez viszont hozzájárulást fogunk gyűjteni! FullHD-s, merevlemezes kamerát szeretnénk venni, és akkor a jövőben mégjobb minőségben fogjuk tudni felvenni a klubesteket. Egy ilyen kamera ma százezer forint körül van. Ehhez még fejenként egyszeri, ezer forintos felajánlás szükségeltetne. Még gondolkodunk, miként lehetne ezt megoldani, akinek van ötlete, várjuk a javaslatokat! Esetleg kamerát is ha meg tudnánk oldani, úgy mégjobb lenne! Kérjük, írjon, akinek van merevlemezes kamerája!

             Mostantól jobban visszatérünk a klubhangulatra, így egy este egy meghívott vendégünk lesz, és egy közülünk való tader, aki megosztja tapasztalatait.
             Így nem fogunk késő este előadásokat hallgatni, és nem lesz egy este egyszerre két "nagyágyú", pláne három!

             Meghívott vendégeink már augusztusig megvannak, reméljük, megelégedésetekre, mert igyekeztünk elismert szakmabeli embereket meghívni.

             A mostani este meghívott vendége Michele Castorina lesz!
             A több mint 25 éves kereskedési múlttal rendelkező Castorina betekintést ad tőzsdei trénerként a résztvevőknek, hogy úrrá legyenek kereskedési hibáikon, és sikerrel elsajátítsák a hosszú távon profitábilis kereskedő szemléletmódját. Előadásában bemutatja kereskedési rendszerének elemeit, valamint kérésünke beszélni fog könyveiről is!

             Az este hátralévő részében társalgásra, ismerkedésre is lesz elegendő idő, valamint Imre Sándor klubtársunk fog piacelemzésről, szemléletmódról beszélni. Szerintünk mindenképpen hasznos lesz! Fórumszerűen lesz megtartva az előadása, tehát interaktív lesz, bevisszük majd közétek a mikrofont!

             Jelentkezni immáron Facebook-oldalunkon ( https://www.facebook.com/events/214243262118156/ ) meghirdetett eseménynél is tudtok, valamint a szokásos Doodle-linken:
             http://doodle.com/nyf2bu3pgwc8amvf

             Többi részlet a megszokott:

             2014.04.10.: 18 órai kezdéssel a szokásos Vendel Konferenciaházban (1094 Budapest, Vendel u. 11.) Térkép: http://goo.gl/maps/NL7sj
             Parkolni az épület előtti téren is tudtok, ahol 18 órától ingyenes a parkolás, ha ez nem megfelelő, akkor a Sote tűzoltó utcai épülete alatti parkolóházban tudtok parkolni. Térkép: http://goo.gl/maps/J6qhu
             Jelentkezés: http://doodle.com/nyf2bu3pgwc8amvf
             Az este folyamán szintén szokásos 500Ft-os becsületkassza lesz, amelyet kizárólag terembérletre fordítunk!

             Elértek minket emailben: tradersnightbp@gmail.com, avagy a Facebook-oldalunkon: www.facebook.com/TradersNightBudapest
             Youtube-csatornánkra ( http://www.youtube.com/TradersNightBudapest ) iratkozzatok fel!

             Üdvözlünk Titeket!

             Palotás Dávid és Lehotzky Krisztián
             http://www.tradersnight.hu Előadások videói itt érhetőek el!

             Hozzászólás


             • Tomy:

              Én nem akarok megfejteni semmit, talán csak egy viszonylagosan tiszta kommunikációra gondolnék. Már-már utópisztikus gondolat mi? Mert szerintem az érték.(Ezen a területen meg pláne ritka.) Pontosan az időpocsékolás végett.
              Vannak a tradingnél összetettebb területek is az életben mégis egy közös szakmai nyelvet beszélve( a dolgok el vannak keresztelve, nevükön nevezve) megértik egymást.
              Az egyéni dolgok nem egyedi dolgok.
              Igazából ismétlem magam...

              Ismerem Van Tharp zsákját meg a golyóit és azt mondom amit eddig is, h ok, csak ez így kevés.
              Akiknek hasznos volt az elv-felsorolásod azok nevében viszont megköszönöm, h leírtad.

              Gbp 57, Kamionos:
              "mindig is utáltam a szabályokat"
              Szabályokról:
              konkrétan én is, azután tanultam ezt-azt. Nem csak a tradingben. Nagyon részletes szinte szőrszálhasogatóan lényegtelennek tűnő dolgokat (rettentően korlátozónak nehézkesnek éreztem) és marha nagy szabadság, és könnyedség lett belőle.
              De ez csak elején egy merev dolog, viszont úgy látom, h szükséges. Nincs baj azzal ha valami részletesen ki van dolgozva, attól még nem lesz merev Kamionos és Gp sztem egyről beszéltek csak más nyelven. Nem látok ellentmondást.
              Ezért hívjuk: ChartOLVASÁSNAK. Az elemeket részleteket olvassuk össze. pl
              Aki merev trader(vagy annak nevezitek) az mondjuk csak egyes betűket képes összeolvasni szavakká.Az ügyesebb összetettebben rugalmasabban olvassa. ilyenkor szokás mozaikkal példálózni.
              Visszatérve és befejezve ezt a tanítás-tanulás dolgot. Általánosságban mondom mindenkinek, hogyha a tanuló tudja, h mit keres akkor már egy kereskedési rendszer vagy trading megközelítés elég jól átvehető.
              Túl sok variáns nincs hagyományos megközelítés szerint. A jó lehetőségek felismerhetőek a stopok célárak kb egy helyszínen vannak. A többi a számok játéka.

              Hozzászólás


              • Traders Night eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
               FullHD-s, merevlemezes kamerát szeretnénk venni
               Miért akartok merevlemezes kamerát venni? 64GB-os SD kártyára 5 óra 30 perc FullHD-s felvételt lehet készíteni. Egyszerűbb cserélni is, ha elromlana.

               Hozzászólás


               • Nekem jo a kartyas megoldas is, csak valaki hozzon akkor egy ilyet
                Azert merevlemezest neztem ki, mert eddig az volt, es kenyelmes volt, de nekem minden mas megoldas tokeletes, ami nem bonyolitja a helyzetet.

                Koszi az otletet mindenesetre, ha tudsz ilyet jo aron, vagy alkalomadtan hozni a klubra, megkoszonnem a klubtarsak neveben is!

                David
                http://www.tradersnight.hu Előadások videói itt érhetőek el!

                Hozzászólás

                Working...
                X