Magyar Tréderek Közössége

Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Trader's Night

Collapse
X

• Szűrés
  • Idő
  • Mutat
Clear All
new posts

• Csütörtökön újra klubest! Nagy Gábor, a Portfolife cég vezetője jön hozzánk. Előadásában a kötvények, részvények, devizapárok kereskedésèt mutatja be a saját metodikája alapján. Érdemes eljönni, mert pár olyan termék kereskedése is lesz, amikről még kevés szó esett klubunkban.
    Részletek, jelentkezés: www.tradersnight.hu/esemenynaptar

Üdv!
    http://www.tradersnight.hu Előadások videói itt érhetőek el!

Hozzászólás

• 22. Traders' Night

Sziasztok Traders' Night-osok!

Most csütörtökön újra klubest Nagy Gáborral és Imre Sándorral!

Először Nagy Gábor fogja bemutatni a kereskedési rendszerét, amelyet elég sok, különböző instrumentumokra alkalmaz.
      Utána Imre Sándor fog tartani egy elemzést a Victory-szisztéma szerint. Részletek, jelentkezés ide kattintva érhető el!

Üdvözlünk!

Hozzászólás

• SZiasztok!

Most szerdán lesz klubest mégis, nem kedden, a Kahwa el Salam kávézó galériáján. A klubest ingyenes, de minimális fogyasztást ütemezzünk be.

A jövőhét csütörtöki Balázs Szilárd kereskedési nap változatlanul meg lesz tartva!

Üdv!

Dávid

Hozzászólás

• Klubest Balázs Szilárddal!

Kedves Traderek!

Október 9-én újra klubest!

Vendégünk Balázs Szilárd lesz, aki az amerikai piacot nyitástól kezdve nálunk kereskedi le élőben!
          Emiatt már 15 órától kezdünk kivételesen!
          Utána Molnár Zalán mutatja be a magyar piacra belépő ETX Capital brókercéget, és 500$-os számlát is kisorsolunk!
          Így a DCFX, IronFx, XTB, PriorFx, UltraFx után egy újabb brókercég mutatkozik be nálunk!
          Üdítőt, rágcsát, sütit, gyümölcsöket továbbra is ér hozni!

Kérjük, mindenképpen jelentkezzetek ide kattintva!

Üdvözlettel:

Dávid és Krisztián

Hozzászólás

• Traders Night eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Sziasztok Traders' Night-osok!

Most csütörtökön újra klubest Nagy Gáborral és Imre Sándorral!

Először Nagy Gábor fogja bemutatni a kereskedési rendszerét, amelyet elég sok, különböző instrumentumokra alkalmaz.
            Utána Imre Sándor fog tartani egy elemzést a Victory-szisztéma szerint. Részletek, jelentkezés ide kattintva érhető el!

Üdvözlünk!
            Sziasztok!

Ezek a videók mikor lesznek feltöltve?

Hozzászólás

• Szia,

Gáboré még a héten felkerül, az övét mindenképpen javaslom megnézésre.
              Imre Sanyi pedig végül nem tudott eljönni, így az övé egyelőre bizonytalan, mikor lesz feltöltve

Üdvözöllek!

Hozzászólás

• Fent van a videó

Csütörtökön pedig klubest! Ha esetleg erre tévednél Veszprémből, várunk

Üdv!

Hozzászólás

• köszi. egyelőre sokat nem értek belőle. de megnézem többször.

Hozzászólás

Szia,

Gáboré még a héten felkerül, az övét mindenképpen javaslom megnézésre.
                    Imre Sanyi pedig végül nem tudott eljönni, így az övé egyelőre bizonytalan, mikor lesz feltöltve

Üdvözöllek!
                    Belenéztem Nagy Gábor "kötvényes "előadásába.Hááá,t durva...huszonvalahány percig bírtam. Megérteném, ha valami művészféle volna, aki elmesél vmit, de befektetésről szóló szakmai fórumon ilyet előadni kritikán aluli.
                    Néhány idézet:
                    "Európában nagyon jó, mert a defláció a trend"- ja, hát szvsz a defláció minden, csak nem jó.
                    "Argentin állampapírokkal lehetett keresni 5 év alatt 4-500%-ot."Ok, pesoban, v usd-ben, mert ez nem hangzik el? ha pesoban, akkor vegyük figyelembe az USD/ARS-t is.meg hát tényleg k. jó a megtakarítást betenni egy kb.10 évente csődbe menő ország kötvényeibe
                    "Görög kamatok hol álltak? 44%"-nem a görög kamatok álltak ott,hanem a kötvény hozamok.(mondom, Vérpistikétől elfogadnám ezt a foglamazást, de valakitől, aki 15 éve vezető pozíciókban(is) van a pü-i szférában..)
                    "Az utolsó negyedévben 4,2%-os a GDP!Azért az durva!"-ja tényleg durva, az egész évi gdp 4,2%-a termelődött meg egy n.év alatt? mert az elég súlyos recesszió, vagy ennyivel nőtt a gdp az utolsó n.évben?akkor mihez képest, előző n.év?előző év? ne mááá...
                    A táblázatben szerepel: Debts/GDP erre az előadó ezt elnevezi GDP arányos veszteségnek..na b+ erről a mutatóról még nem hallottam esetleg GDP arányos államadósság (abba már bele se menjünk, h nettó v. bruttó.
                    És ezért az előadásért még pénzt is kalapozott vki az elején
                    elnézést, ha kicsit durvára sikeredett, de szvsz ilyen témában megengedhetetlen ez a pontatlanság, ez a színvonal ilyen profi előadótól.

Hozzászólás

• Ok, neked nem tetszett. Ez van. A kalapozás meg a terembérre megy
                      Javaslom, nézd végig amúgy. Szerintem jó előadást volt. Nem azért, mert tetszenek a kötvények, hanem mert egy érdekes világot, szemléletet mutatott be.
                      Nincs stressz, kell a vélemény
                      AMúgy az előadóval az előadás elején én is kicsit összeszólalkoztam

Hozzászólás

• Elnézést, de ez nem tetszés- nem tetszés kérdése szvsz. ismerem a kötvények világát, mert vállalati kötvényekkel (is) kereskedek évek óta. ezért volt megmosolyogtató az előadó nagyfokú felkészületlensége.
                        Még egy utolsó, ami tetszett: Magyaro. adósbesorolása szerinte: BA- hoppá, legalább a hitelminősítők osztályzatait ismerné, nincs olyan sok belőle. vagy BA1,2,3 vagy BB+, BB, BB- negatív, stabil, pozitív kilátással, de BA mínusz, na olyan sose volt.
                        Minek nézzem végig? ahogy az első fél órát láttam, jobban képben vagyok kötvény fronton mint az előadó
                        Bocs a kritikáért, itt be is fejeztem.

Hozzászólás

Javaslom, nézd végig amúgy. Szerintem jó előadást volt. Nem azért, mert tetszenek a kötvények, hanem mert egy érdekes világot, szemléletet mutatott be.
                          nem bírtam ki, csak végignéztem igazából annak ér valamit, aki már hallott olyanról, h kötvény, és esetleg érdekli is. nagyon alap szinten elmondja a ktv. piac működését. ahhoz azonban, h valaki profitáljon is a ktv-ekből, ennél sokkal-sokkal több kell. (azt viszont jól gondoltam, h nem kellene végignéznem, mert újat már nem fog mondani)

Hozzászólás

• Igen, néhány dologban én is tettenértem, de nekem tetszett az előadás, nyilván, mert nem értek hozzá és magával ragadott az előadásmódja.

Viszont, ha van kedved, szívesen látunk nálunk egy kötvényes előadáson, és mesélhetnél saját tapasztalataidról. Tényleg, abszolút jóérzéssel. Sokan nem értünk ehhez a szakterülethez, alapszinten sem és jó lenne ebből a szempontból is meghallgatni valakit, aki nem oktatja, hanem csak csinálja/csinálta.

Hozzászólás

• Nagy Gábor előadása arra tényleg jó, hogy felkeltse az érdeklődést a kötvények világáról. Lendületes, érdekes előadás volt. A kiemelkedő lehetőségeket kiemelte csak azt nem tette hozzá, hogy alapvetően elérhetetlenek azok a kiemelkedő lehetőségek. Egyszerűen nem tudsz venni belőle. Ki ne szeretne venni állami garanciával 1 évvel a lejárat előtt 70%-on 6-7% hozamú kötvényt? Nem tudsz és nem csak azért, mert 50e eurós a címlete. Ha ilyen egyszerű lenne éves 45%-hoz hozzájutni szerintem senkit nem érdekelne a tőzsde vagy a forex.

Mondjuk nekem ez a rész bántotta a fülemet nagyon: Yahoo részvény kötvényként kielemezve...

Hozzászólás

• Forex Gump eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                                Nagy Gábor előadása arra tényleg jó, hogy felkeltse az érdeklődést a kötvények világáról. Lendületes, érdekes előadás volt. A kiemelkedő lehetőségeket kiemelte csak azt nem tette hozzá, hogy alapvetően elérhetetlenek azok a kiemelkedő lehetőségek. Egyszerűen nem tudsz venni belőle. Ki ne szeretne venni állami garanciával 1 évvel a lejárat előtt 70%-on 6-7% hozamú kötvényt? Nem tudsz és nem csak azért, mert 50e eurós a címlete. Ha ilyen egyszerű lenne éves 45%-hoz hozzájutni szerintem senkit nem érdekelne a tőzsde vagy a forex.

Mondjuk nekem ez a rész bántotta a fülemet nagyon: Yahoo részvény kötvényként kielemezve...
                                nagyon jó meglátás. bár azzal vitatkoznék, h nem tudsz venni, de kétségtelen, igen szűk a lehetőség ilyen téren. A Saxo banknál van lehetőség állami kötvények adásvételére, az Interactive Brokersnél vállalati kötvényekre. A 2008-as válság idején pl a Concorde-nál beszereztek MOL Magnolia és OTP kötvényt.Tehát aki nagyon akar, tud venni. a fő probléma inkább - amit le is írtál- a névérték. A Saxonál 50.000eur a minimum, (pár éve még 100.000 volt). De pl. a Mol magnolia névértéke 100.000euro/db.A vállalati kötvények esetén a névérték 1000usd/db az IB-nél. Ebből már látszik, h itt az 500 dolláros számlácskák nem nyerők.
                                Az éves 45%-hoz hozzá kell tenni, h 1 évre vonatkozik. ha lejár és megkapod a pénzt, az már nem garantált, h ismét tudsz venni ekkora hozammal kötvényt.Pl nagyon jó lehetőség volt a válság idején magnolia és otp kötvényt venni, mert hosszú távra lehetett évi 20% euró hozamot elérni. a magnolia árfolyama 20%!!!volt, tehát 20.000euróért tudtál venni egy 100.000eur névértékű kötvényt, ami 4%-os kuponnal rendelkezik, ez ugye évi 20%eur hozam 2016-ig biztosan.(mivel visszahívható a kötvény, ezért 2016-ban valószínűleg visszahívják, mert ha nem, utána sokkal magasabb kamatot kell fizetni a molnak.)Most 94%-ért lehet eladni , tehát az árfolyamnyereség se kutya, a kötvény 6 év alatt kb 5-szörözte az árfolyamát- az sp500 "csak" alig több, mint 3x-ozta.Ami hátránya, h alárendelt kölcsöntőkéről beszélünk, ami egy esetleges default esetén nagy bukta.
                                Szóval van potenciál a kötvénypiacban.

Hozzászólás

Working...
                                X