Kedves Látogató! Böngéssz bátran a fórum témái között és szólj hozzá bármihez! Hozd létre fiókod és csatlakozz Te is az ország egyik legnagyobb tőzsdeszakmai közösségéhez!
Szeretnék sikerekben gazdag, boldog új évet és kellemes karácsonyt kívánni minden kedves tőzsdésnek
Találkozunk februárban, addig is javaslom az alábbi könyvek elolvasását, ha van időtök, kedvetek hozzájuk:
Mark Douglas: Trading in The Zone
Van K. Tharp: Supertrader
William J O'Neil: How to make money in stocks
Benoit Mandelbrot: The (Mis)behavior of markets
Jordan Belfort: Wolf of Wall Street
Michael Lewis: Flash boys
(Mindet könnyedén megtaláljátok a neten. Javaslom az eredetiket, angolul. Elég látványos, mennyivel értelmesebb a könyv mint a film a Wolf of Wall Street esetében...)
Nemsokára folytatjuk a Traders' Night-okat két hónap kihagyás után (D.Zoli, téged is hamarosan megkereslek)!
Február 12-én, csütörtökön máris jön hozzánk Csernok Miklós, a kiszamolo.hu oldal üzemeltetője, sok-sok érdekes cikk szerzője, aki bemutatja saját vagyontervezési szisztémáját, kiemelten a tőzsdei befektetésekre koncentrálva.
Utána Heleszta Márton bemutatja a bpforex brókercéget, így egy újabb brókercég mutatkozik be nálunk.
Mint tudjátok, a klub célja a hazai pénzügyi, befektetői szakemberek véleményeinek bemutatása hónapról hónapra. Itt nincs jó vagy rossz vélemény, csupán vélemény. Igyekszünk a Ti kívánságaitoknak megfelelő előadókat meghívni, így erre a javaslatokat a jövőben is várjuk.
Csütörtökön ugye Traders' Night. Többetek kérésére Csernok Miki beszélni fog az adózás részleteiről, hol, milyen, brókercég, piac után itthon mennyit kell adózni. Viszont cserébe aki tud, jöjjön el! Tudom, kényelmesebb a videó, de nem csak az előadásokról szól a klub
Szerintem nem egy jót és megszívlelendőt mondott Miki!
De igen, megvan az egyéni stílusa
Bennem az ilyen mondatok maradtak meg:
- A forex és a póker szerencsejáték. 10:07
- Ha leesett a tőzsde 20%-ot, akkor minek szállsz ki? 24:15
- Akkor most nem tökmindegy, hogy 1%-al olcsóbban, vagy drágábban vettem meg?
Válasz a közönségből: - Nem, mert pont most mutattad be mekkora különbségek lehetnek. 43:00
Kérdés: - Semmilyen kockázatkezelést nem használsz? 1:00:25
Válasz: - A stop lossnak nincs értelme.
Válasz a közönségből: - Nem, mert pont most mutattad be mekkora különbségek lehetnek. 43:00
Mivan? ezek kb pont ellenkező oldalon vannak most mint amit eddig tanultam, WHAT?
Azt azért tudni kell, ő nem daytrader és nem profi sales-es. Kinek mi, de volt használható mondata bőven, ami megmaradhatott. El is mondta, nem kell vele egyetérteni. Ez az ő szemlélete. Nem védeni akarom, ne értsetek félre, de ez egy klub, több különböző szemlélettel. Most ilyen volt
Azt azért tudni kell, ő nem daytrader és nem profi sales-es. Kinek mi, de volt használható mondata bőven, ami megmaradhatott. El is mondta, nem kell vele egyetérteni. Ez az ő szemlélete. Nem védeni akarom, ne értsetek félre, de ez egy klub, több különböző szemlélettel. Most ilyen volt
Persze, nincs is ezzel baj. Minél színesebb az előadók tábora annál jobb. Csak így tovább!
Hozzászólás