Magyar Tréderek Közössége

Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Trader's Night

Collapse
X
 
 • Szűrés
 • Idő
 • Mutat
Clear All
new posts

 • David Chateau eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Sajnos nem ő az egyetlen előadónk, aki kiszállt már teljesen. Ez van. Mostmár igyekszünk minőségileg is jobb előadókat hívni, de el kellett indulni valahonnan. közben persze én is változtam. Ezekért elnézést is kérek!

  Sajnos korábban még én is sokmindent elhittem embereknek.
  Ezek után mi alapján döntöd el, hogy hihetsz-e vagy nem?

  Hozzászólás


  • Személyiségből: egyszerűen már felismerem a nyertesek közé tartozókat. Ha mást nem onnan, hogy ha négyszemközt beszélgetek velük, beavatnak a részletekbe habozás nélkül. Szeritem ez már önmagában elég, de ehhez társul egy attitűdcsoport is. Természetesen fogok még nem sikeres tradereket is hívni előadni, hiszen rengeteg érdekes dolog van ebben a szakmában. Persze ezek az emberek felvállalják, hogy ők még nem sikeresek, de szívesen adnak elő, jellemzően klubtársak. Szerintem ezzel sincs probléma. Őszinteség a klub célja.

   Nem lehet valakit az eredményei miatt lenézni, az butaság, viszont lehet tanulságos. De hazudni sem kell a nemlétező eredményekről.
   HunTraders.co.uk/invite/tradersnight - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is

   Hozzászólás


   • Klubest most csütörtökön!

    Sziasztok!

    Most csütörtökön ismét klubest Keresztfalvi László klubtársunkkal, aki a Market Profile (aukció-teória) rejtelmeibe vezet be minket. Amerikában ez egy népszerű kereskedést segítő rendszer, itthon még kevésbé ismert.

    Gyertek, ha tudtok, sütivel, rágcsával!

    Részletek, és jelentkezés ide kattintva érhető el!

    Üdv!
    http://www.tradersnight.hu Előadások videói itt érhetőek el!

    Hozzászólás


    • [QUOTE=David Chateau;72810]Sajnos nem ő az egyetlen előadónk, aki kiszállt már teljesen. Ez van. Mostmár igyekszünk minőségileg is jobb előadókat hívni, de el kellett indulni valahonnan. közben persze én is változtam. Ezekért elnézést is kérek!

     Szerintem egyáltalán nem baj, vagy hiba, ha vannak kókler előadók.
     Ezekből is lehet tanulni: pl. az előadott startégia nem működőképes, vagy hogy felismerje az ember a hazudozó előadót.
     Mivel a sikeres trader mindeképpen hosszútávfutó, ezek bőven beleférnek a 6-8 tanuló évbe.
     Emlékezetes kókler volt egy szakállas fazon - a fő rész után kapott szót, nem emlékszem a nevére - olyan szuggesztíven mondta, kellett vagy fél óra is, mire ráeszmélt a többség, hogy ez bizony lódít és handa-bandázik
     De nem baj hogy volt, elraktároztuk emlékezetünkbe ezt a típust is..

     Hozzászólás


     • Köszi a megértést!

      Azért mostmár van olyan ázsiónk, hogy bőven megtehetem, szűrök.

      A baj inkább azzal van, hogy még mindig az emberek többsége hozzánk is a szent grál miatt jön. Vagyis egy része. Itt a klubban szerencsére már sokan letettek a valótlan álmodozásról.

      Kár, hogy a sok bróker, önjelölt oktató beeteti a népet, és azt hangoztatják, amit a nép hallani akar.

      Igazán kár érte, mert ha őszinte szakma lenne, szerintem jóval több sikeres kereskedő lehetne. A sikertelenek pedig kisebb károkkal megússzák.

      Tudom, mindenki magáért felel, de az átverés nálam mindig inkorrekt marad, akárki akármit mond.
      HunTraders.co.uk/invite/tradersnight - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is

      Hozzászólás


      • Néha néha lenézek ide, de amit David mondott az az elszomorító igazság, és ezért hiába próbál az ember érvelni. A legtöbb ember soha nem tanulja meg, hogy a rizikó és hozam kéz a kézben mozognak. Az okos traderek rájönnek hogy a cél az egy rész rizikóra való hozam feljebb tornázása, de ennek is megvan a határa. Egy bizonyos ponton az ember vagy elfogadja, hogy duplázni még éves szinten is világbajnoki teljesítmény (én itt most olyan tőkének a duplájázásáról beszélek aminek elvesztése nagyon fájna – nem egy 100 dolláros számláról amit az ember becsusztat all-in egy jó kinézésű trade-re), vagy el fogja bukni a pénzét gyors ütemben. Ami túl szépnek néz ki hogy valós legyen, legtöbbször az is – délibáb. Azt is kevés ember érti hogy aki ebből a business-ből gazdagodott meg túlnyomó részben (99.9%) meg nem a saját ezer doliját fejelte meg tízszer, hanem vagy bankoknál/alapoknál más emberek pénzét forgatva lett milliomos vagy oktatóként árulta a álmokat a népeknek (tisztelet a kívételnek, mert akad néhány). A fennmaradó 0.1% meg évekig tanult, soha fel nem adta, soha abba nem hagyta a tanulást, hétvégéken is chartokat böngészett, általánosságban feltette erre az életének egy jó néhány évét hogy ezt megtanulja. Churchill-t idézve aki ennek a szakmának a megtanulására szánja el magát nem várhat mást csak vért, erőfeszítést, verítéket és könnyeket. De ezt nem lehet eladni, sajnos az igazság nem kelendő – és ezt használja ki minden szálhámos politikus is, de ez már egy másik téma más napra.

       Hozzászólás


       • Szerintem a kép ennél sokkal árnyaltabb.

        Azért keresik az emberek a szentgrált mert egy elfogadható összegű profit, a szükséges vagy rááldozható idő és a rendelkezésre álló összeg halmazok metszetében legtöbb embernél a szentgrál kategória van.

        Ha sokkal jobbak lennének a fizetések máris más lenne a kép.

        Az átverés, inkorrektség, kóklerség pedig szubjektív és legtöbbször csak később derül ki.
        Van egy használhatónak tűnő ötlet és máris mlmet akarnak ráépíteni vagy segítő szándék köntösébe bújtatott tanfolyam keretében a fél országnak megtanítani

        Az én tapasztalatom szerint a legfontosabb olyan alapelvek felállítása és tanítása lenne amik kiállják az idők próbáját, mert arra lehet építeni. Ezután pedig időnként az átmeneti de nagyobb profit kedvéért ideig-óráig eltérni tőle, majd amikor a lehetőség megszűnik (ismét változik a piac), akkor vissza térni a megszokott kerékvágásba.

        Persze az csak én véleményem

        Hozzászólás


        • Az első állítással teljesen egyetértek, de ha nincs valakinek pénze és/vagy nem tud/akar időt fordítani ennek a szakmának a megtanulására annak szerintem értelmesebb más business ötleteken törni az eszét vagy más szórakozási lehetőségeket keresni.

         Az átverésről meg annyit, hogy akiben felnőtt koráig nem alakul ki egy egészséges jó adag szkepticizmus az veszett fejsze. Mindenki a mi pénzünkre utazik, és ha ezt nem látja az ember semmi keresni való helye nincs a tőzsdén, ahol szó szerint mindenki (broker, másik traderek) azon van hogy hogy nullázzák le a számlánkat.

         Például úgy ahogy nagyon sokan információt kérnek és kapnak különböző brokerekről vagy termékekről itt a Forumon, ezt mindenki más is megtehetné. Nagyon sok dolgot fel lehet kutatni az interneten, de vannak más helyek (pl Tradersnight) vagy lehetőségek ahol az ember információt tud gyüjteni mielőtt akármire pénzt költene.

         De ez meg csak az én véleményem és lehet hogy egy kicsit túl kemények a meglátásaim.

         Hozzászólás


         • Különbözünk és véleményeink kisebb-bagyobb mértékben eltérnek de az irány kb. úgy is ugyan az.
          Szerintem a legfontosabbak a tőzsdézéshez kapcsolódó szokások.
          Ezen áll vagy bukik minden.

          Hozzászólás


          • Jók a vélemények!

           Írhatunk alapelveket, és akkor a kezdőknek is hátha segítség lenne, nekünk pedig egy kellemes beszélgetés. Javaslom a tőzsdepszichológia topicot. Az nagyon színvonalasan indult.
           HunTraders.co.uk/invite/tradersnight - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is

           Hozzászólás


           • Alapelvek. Szerintem a realisztikus célok felállításával kezdődik az egész. Mekkora hozamot lehet elérni egy bizonyos kockázati szinten? Mennyi időbe tart ezt megtanulni? Milyen más kockázati faktorok vannak jelen (bróker, platform, adózás, saját magunk, etc)? Milyen feltételek kellenek a sikerhez (megértő partner, megbízható második jövedelem forrás, testi és főleg mentális egészség, angol tudás nagy előny, programozás nagy előny de legalább Excel használata etc)? Szerintem a legtöbb ember ha igazán utána nézne elfordulna ettől a szakmától. Mert ha valakit csak a könnyű pénz csábítja a kereskedésben az nagy tév úton van. Szerintem az a legnagyobb segítség a kezdőknek ha tényszerűen elmondjuk tapasztalatainkat. Minden oktató és tőzsdei guru könyv elmondja hogy a kereskedők 90%a elbukja pénzét, de ha követed az Ő módszerüket akkor 100%os a siker. És mivel a kezdők nagy százaléka ezekre a gurukra és oktatókra hallgatva kezd kereskedni nehéz nem megláttni hogy többségük hazudik.

            Az én meglátásom szerint mielőtt valaki elindul ezen a hosszú és legtöbbször magányos úton, nagyon meg kell gondolnia, hogy megéri e. Ha a válasz igen, mielőtt éles számlát nyitna a Kezdő, ahogy Te is javasoltad kezdjen el olvasni. A klasszikus kereskedési könyveken kívűl én a meditációs könyveket nagyon tudom ajánlani (The Miracle of Mindfulness, Mindfulness in Plain English etc.). Aki még nem kereskedett az elején nem fogja megérteni mekkora harcokat kell vívnunk a saját démonjainkkal napi szinten a kereskedés során. Amíg el nem kezdtem el ezzel foglalkozni nem is értettem miért hozok nagyon sokszor rossz döntéseket. Példa: felveszek egy poziciót és tudom előre mikor akarok belőle kiszállni, a pozició elkezd az én irányomba mozogni és minden OK. De abban a pillanatban amikor van egy kis korrekció valaki az agyamban el kezd kiabálni hogy szálljak ki a pozicióból, bankoljam a profitot. Minnél tovább tart a korrekció annál hangossabb a hang. Megadom magam a hangnak és kiszállok, és örülök mert pénzt csináltam és senki nem veszekszik velem, egyszóval harmonia. Igen ám, de másnap felébredek és látom, hogy nemcsak az erdeti profit zónáig ment fel a piac hanem már jóval túl is ment, és a pont ahol kiszálltam szinte a legmélyebb völgy legmélyebb pontján volt. És ilyenkor ugyanaz a hang aki tegnap azt kiabálta hogy száljak ki most azt kiabálja hogy én vagyok a legnagyobb idióta és soha nem lesz jó kereskedő belőlem. Mielőtt elkezdtem ”megfigyelni” saját gondolataimat és érzéseimet nehéz volt helyesen dönteni. De lassanként megtanultam hogy mire kell figyelnem attól függően hogy a trade hogy megy. Hogy milyen dolgokat kezd majd hozzám vágni a hang, hogy érzelmileg hogy fog esni ha vesztek/nyerek 1%ot.

            Ami ezután következik azt itt idő hiányában nem fogom leírni, így is sokkal hosszabbra kerekedett ez a válasz mint terveztem. (Amúgy is az már nem a David által javasolt tőzsde pszichológia területére esne.) Mindenkinek sok sikert!

            Hozzászólás


            • 2015.11.12., csütörtök: Klubest újra!

             Sziasztok!

             Csütörtökön klubest lesz, az alábbi témakörökkel:

             – Teljes idejű opciókereskedők összefoglalója az iránymentes kereskedésről
             – Egy hatékony money management módszer akár 1:24-es hozam/kockázat arány elérésére
             – Szentpétery András, a reálszisztéma korábbi technikai elemzőjének bemutatkozása
             – Technikai elemzés egyszerűen
             – Opciós prémiumgyűjtés alapjai
             – Egy kiváló amerikai opciós alapkezelő hölgy stratégiájának bemutatása
             – Szentpétery András emlékezetesebb kereskedései és aktuális eredményei
             – Induló közös opciós portfólió részletei

             Az előadó Nagy Norbert és Szentpétery András!

             Üdítőt, rágcsát érdemes hozni

             Részletek, jelentkezés itt!
             http://www.tradersnight.hu Előadások videói itt érhetőek el!

             Hozzászólás


             • Jövőhéten klubest!

              Sziasztok!

              Jövőhéten lesz az idei év utolsó klubestje, ami Tőzsdekocsma lesz.

              Videókat igyekszem pótolni!

              Jövőre februártól indulunk, és elég komoly névsort sikerült összegyűjtenem, remélem, fog tetszeni Annyira nem trader-es a lista, de komoly szaktekintélyek különböző befektetésekben
              HunTraders.co.uk/invite/tradersnight - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is

              Hozzászólás


              • Köszönet 2015-re!

               Sziasztok!

               2015-ben is folytatódtak a klubestek. Idén is szeretnénk megköszönni közönségünknek a megtisztelő figyelmet, hiszen nélkületek nem lehetne klub sem!

               2016 tavaszára már körvonalazódnak az előadók. Kezdünk nyitni egy kicsit tágabb témakör felé is, ezért a befektetésekre helyezzük a hangsúlyt (nem csak forex, hanem egyéb piacok, meglátások), ezért néhány, nagyobb cégeknél dolgozó kollégát is elhívunk. Természetesen az egyéni kereskedési metodikákra, piaci meglátásokra helyezve a hangsúlyt továbbra is. Reményeink szerint egyéni traderekből is tudunk mozgósítani idénre is.

               Szép napot mindenkinek, várunk jövőre is!
               http://www.tradersnight.hu Előadások videói itt érhetőek el!

               Hozzászólás


               • Korábban volt egy meghívás a szervezők részéről, aminek nem tudtam eleget tenni. Most bár megint nem élőben, de egy videóban elmondom mindazt, amit ott is szándékoztam.
                Bízom benne, hogy mind minőségben mind tartalomban megéri a kb. 32 percet annak, aki a Daytrade és a pozícióépítés irányában érdeklődik. Kellemes videózást az érdeklődőknek!
                .

                Hozzászólás

                Working...
                X