Magyar Tréderek Közössége

Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Trader's Night

Collapse
X

• Szűrés
  • Idő
  • Mutat
Clear All
new posts

• Nagyon érdekes volt az elejétől visszaolvasni fórumot. Az a része is, hogy hogyan fejlődött a klub és hogy milyen feltételezéseket és támadásokat kellett maga alá gyűrni a szervezőknek, gondolok itt arra, hogy fórumozók részéról néha indokolatlan harag, kételkedés és bizalmatlanság zúdult a klub vezetői felé.
    De az a része számomra még érdekesebb volt, ahogyan haladt az ember oldalról-oldalra látszott, hogy mennyi ember ugrott neki ennek a "tőzsde dolognak", hatalmas nagy motivációval és elánnal és mennyi ember várta ettől a meggazdagodását.
    Többen külön blogot indítva, mások csak fórumozgatva voltak jelen, de mind bíztak vagy éppen biztosak voltak benne, hogy ők pedig ebből, ezzel esznek milliomosok.
    És végül a probálkozók szinte mindannyian eltűntek, abbahagyták, kikoptak. Nagyon alacsony számú kisebbség maradt csak akik még ma is aktívak.
    Pedig a sikeresség reményében induló tőzsdei tanoncok között több szakma is képviseltette magát, voltak itt mérnökök, programozók vállalkozók, közgazdászok, katonságtól is szóval eléggé szerteágazó volt az, hogy ki épp milyen végzettséggel, tapasztalattal és gonodolkodásmóddal vág neki a tőzsde/forex világának. MÉGIS oly kevesen élték túl eme "kegyetlen szakma" megpróbáltatásait.... és akik túl is élték kérdés, közöttük mennyi az akiknek az oktatásból egyátalán nincs bevételük.

Szóval szerintem a kérdés adja magát. MIÉRT?
    Mi kell ide ami a legtöbb embernek nincs? Vagy csak kevés volt a kitartás, a fejlődni akarás, elszántság a szenvedélyesség bennük?Nem voltak elég kitartóak és kevés ideig tűrték a pofonokat és a nehézségeket?vagy talán a kreativitásuk kevés? Nem hinném, hogy a logikával voltak gondok közdaszdászok, programozók esetén.

Hozzászólás

• ANONYMOUSFX
      ANONYMOUSFX kommentje
      Editing a comment
      A legtöbb ember azt és úgy "gondolja", ahogy azt sugalmazzák neki. Önálló gondolatok, gondolkodás nincs vagy csak keveseknek adatik meg. Nézd meg a politikát, elismételnek valamit sokszór és egy idő után visszahallod, mint saját véleményt és ez a vélemény sziklaszilárd és az egyetlen igazság. Jellemző a kriptopénzekre is, visszahallod az ezer helyről áradó "reklámdumát" és csak ez lehet az igazság. Az, hogy logikai problémák vannak ebben a gondolkodámódban és egész egyszerűen tényekkel alá lehet támasztani az érvelések hamisságát, nem érdekel senkit a szekér halad. Mindezt azért írtam le, mert az emberek hajlamosak az egyszerű gondolatokat elfogadni és ez tévútra viszi őket, nem találnak vissza ezek után a helyes útra, mert nem keresik azt, hanem elfogadják, hogy azon járnak. Gyakorlatilag ez vezet a karrier végéhez :-)

• moneymentor
      moneymentor kommentje
      Editing a comment
      Gondolkodtam, de szerintem ez a legfrappánsabb válasz a kérdésedre:

„… ez a játék nem való ostobáknak, lustáknak, túlzottan érzelem-vezérelteknek, de gyorsan meggazdagodni vágyóknak sem. Ők szegényen fognak meghalni.” - Jesse Livermore

• kockas
      kockas kommentje
      Editing a comment
      "És végül a probálkozók szinte mindannyian eltűntek, abbahagyták, kikoptak. Nagyon alacsony számú kisebbség maradt csak akik még ma is aktívak."
      én nem gondolnám hogy mind akik eltűntek azok abbahagyták. Simán lehetnek közöttük sikeresek, akik megtalálták amit kerestek, vagy máshol majomkodnak tovább. Sőt, találkoztam olyannal élőben, aki sikeres volt és mégis abbahagyta. Árnyaltabb ez, mint ahogy gondolod.

• Sziasztok Traderek!

Hosszú idő után újra Traders Night!

Vendégünk pedig nem más, mint Mészáros Zoltán lesz. Őt már egy ideje terveztem meghívni, de Amerikában él, úgyhogy nem volt egyszerű összehozni. Most viszont itt van. Amit érdemes róla tudnotok:

20 éves kereskedési tapasztalattal rendelkezik a részvény és határidős piacokon. Saját Futures Fund-ot vezetett az USA-ban. Több tőzsdei konferencia előadója az USA-ban és Magyarországon is. Professzionális kereskedő aki a kereskedésből él. Kb. 5 éve oktatási programot is csinál, magyaroknak, magyar nyelven. Boca Raton, Floridában él.

Lesz egy kis beszélgetés is az elmúlt időszakokról, hiszen évek óta nem találkoztunk.

Helyszín: 1096 Budapest, Vendel utca 11., Vendel Konferenciaház, negyedik emeleti nagyelőadó (szokásos helyünk)
    Időpont: 2021.09.23. csütörtök, 18:30
    Jelentkezés: https://doodle.com/poll/icmzix2c7budzwar?utm_source=poll&utm_medium=link
    Részvételi díj: létszámtól függő becsületkassza

Kérlek, akkor jelentkezz, ha komolyak a szándékaid, hogy tudjuk, hány főre készüljünk.

Várunk, és addig is kellemes pipgyűjtést!

Dávid
    http://www.tradersnight.hu Előadások videói itt érhetőek el!

Hozzászólás

• Most csütörtökön várunk!

Ahogy már bizonyára értesültél róla, most csütörtökön este végre ismét klubest lesz!

Végre újra együtt tudunk lenni egy kellemes klubest keretében. Mostani vendégünk egy külföldön élő magyar trader lesz, aki abszolút illeszkedik a klubunk szellemiségéhez. Néhány infó róla:

20 éves kereskedési tapasztalattal rendelkezik a részvény és határidős piacokon. Saját Futures Fund-ot vezetett az USA-ban. Több tőzsdei konferencia előadója az USA-ban és Magyarországon is. Professzionális kereskedő aki a kereskedésből él. Kb. 5 éve oktatási programot is csinál, magyaroknak, magyar nyelven. Boca Raton, Floridában él.

Lesz egy kis beszélgetés is az elmúlt időszakokról, hiszen évek óta nem találkoztunk.

Helyszín: 1096 Budapest, Vendel utca 11., Vendel Konferenciaház, negyedik emeleti nagyelőadó (szokásos helyünk)
      Időpont: 2021.09.23. csütörtök, 18:30
      Jelentkezés:
      https://doodle.com/poll/icmzix2c7budzwar?utm_source=poll&utm_medium=link
      22(100%)
      Részvételi díj: létszámtól függő becsületkassza

Kérlek, akkor jelentkezz, ha komolyak a szándékaid, hogy tudjuk, hány főre készüljünk.

Várunk, és addig is kellemes pipgyűjtést!

Dávid

Hozzászólás

• kockas
        kockas kommentje
        Editing a comment
        Jó volt az előadás!
        Használható információk hangzottak el.
        David Chateau
        Mi az ezer ??
        Nem akartam már tovább faggatni.
        Szerinted?
        Ezer tick átlaga és az utolsó tick legyen a kezdeti tick által szabott vízszíntes vonal felett? Az ezer az kontractnak az kevés lenne.
        A tick chart meg gondolom azért tick chart, mert nem indikátor....
        No mindegy, lesz@rom.
        //még szerencse hogy több sört nem vállaltam be. Már attól a kettőtől is kétszer borult a biciklis stratégia a végére a DOMbra tolva felfele.

• Jano
        Jano kommentje
        Editing a comment
        lesz video? mi volt? mi volt? mi volt?

• David Chateau
        David Chateau kommentje
        Editing a comment
        Az ****sag volt. Ilyen forgalomalapu oszcillator, csak naluk ezt igy hivjak. XD
        De majd urok neki levelet.
        Tegnap este felhivtam veletlenul bebaszva, korrekt voltXD

• Sziasztok Traderek!

Két, "közülünk" való ember fog előadást tartani!

Régóta vágytam arra, hogy olyan embereknek is teret tudjunk adni a klub keretein belül, akik jelenleg még nem profiként, vagy közismert traderekként kapnak meghívót a klubunkba.

Ennek megfelelően szeretném bemutatni a két úriembert, akik 25-én, csütörtökön látogatnak hozzánk.

Jelentkezni előre most nem szükséges, a Vendel utcában lesz a találkozónk a szokásoknak megfelelően 18:00-órától.

Várlak Titeket!

Dávid

Hamza Martin

Szép napot,

Hamza Martin vagyok 23 éves.
      A tréder pályafutásom 2014-ben kezdődött meg. Trend vonalakkal és gyertya patronokkal kezdtem el, végül a volume szintekre, illetve a momentumra szakosodtam. Ezáltal alkottam meg ehhez egy stratégiát, illetve egy indicator rendszert, ami momentum törés pontokra lett kalkulálva.
      Ezt társítom a kialakult piaci divergenciákkal.
      Renko gyertya formát használok a mindennapi kereskedéseimhez.

A target szintem minimum 1:3, ezt egy elért profit szint után, stoplosst profitban helyezéssel védem le. Kereskedéseim trédenként 3% rizikóval nyitom meg.

Pozíció zárása előtt szintén az indicator konfirmaciókra hagyatkozom, ezáltal próbálom maximálisan kihasználni az adott lehetőségeket a piacon.

A célom pedig a nevemet bevésni a legjobban kereső Traderek közé.

Üdvözlettel, Hamza Martin.

Balogh Tibor

Az FXsmarthand egy MT4 és MT5 platformra fejlesztett magyar nyelvű pozíció kezelő- és menedzselő alkalmazás, a hozzá kapcsolódó folyamatosan fejlődő modulrendszerből álló egyéb kereskedést támogató rendszerekkel. Ötvözve van benne a praktikusság, az egyszerű kezelhetőség, egyszerű használhatóság. Kereskedéssel foglalkozó szakemberek fejlesztették ki, ezért minden logikusan van benne felépítve, könnyen elsajátítható a működtetése. Hatalmas segítséget ad a mindennapos kereskedésben.
      Az FXSH csapat tagjait közel 10 éve a Forex iránti szenvedélyünk tart össze. Együtt dolgozva mögöttük van több ezer órás kereskedés, fejlesztés, programozás. Nagy utat tettek meg, de a végén megszületett az FXSH!

https://tradersnight.hu/esemeny/trad...nbalogh-tibor/
      Sziasztok Traderek! Két, “közülünk” való ember fog előadást tartani! Régóta vágytam arra, hogy olyan embereknek is teret tudjunk adni a klub keretein belül, akik jelenleg még nem profiként, vagy közismert traderekként kapnak meghívót a klubunkba. Ennek megfelelően szeretném bemutatni a két úriembert, akik 25-én, csütörtökön...

Hozzászólás

• Megalith
        Megalith kommentje
        Editing a comment
        Ez a baj. Magasabb adózás miatt nem szimpi a határidő a tradereknek. IB-t és Cysec-es Amp-t én is megtaláltam a listában.

• Chucky
        Chucky kommentje
        Editing a comment
        "Mikor „ellenőrzött” a tőkepiaci ügylet?

Az ellenőrzött tőkepiaci ügylet „beugró feltétele”, hogy azt olyan befektetési szolgáltató közreműködésével kell megkötni, amely vagy EGT-államban vagy olyan államban működik, amellyel Magyarország kettős adóztatási egyezményt kötött – és ha a szolgáltató nem EGT államban működik, úgy az adóegyezményes állam pénzügyi felügyeleti szerve és az MNB között biztosított legyen a felügyeleti információcsere is. Utóbbi információcsere a legtöbb, befektetések kapcsán népszerű ország esetében (pl., USA, Hongkong, Szingapúr) teljesül, más nem-EGT ország esetén azonban érdemes erről meggyőződni az MNB honlapján.

Következő fontos feltétel, hogy az ügyletnek árura vagy a – magyar befektetési vállalkozásokról szóló törvény szerinti – „pénzügyi eszközre” kell irányulnia. Előfordulhat ezért, hogy egy adott “egzotikus” befektetési forma nem minősül pénzügyi eszköznek a hazai törvényi fogalom alapján, és ezzel elúszhat a kedvező adózás is.

Az adózónak rendelkeznie kell továbbá a külföldi szolgáltató által a nevére szólóan kibocsátott, olyan igazolással is, amelyből kiderül a fenti feltételek teljesülése (tőzsde megnevezése, ügylet tárgya, vételár, eladási ár, vétel/eladás időpontja, befektetési szolgáltató adatai, pénzbeli elszámolás igazolása). Ez azonban korántsem teljesül minden esetben a külföldi szolgáltatók gyakorlatában."

forrás: https://ado.hu/ado/adomentes-e-a-kulfoldi-tozsdezes/

• A kockásfülű nyúl
        Editing a comment
        Chucky találtam egy arbitrázs szerű( de nem egészen az, inkább amolyan bug de nehéz megfogalmazni) lehetőséget és már nem használtam az axia-s számlát így egy év után becsuktam. Az kockázat mentes pénz olyan mint a heroin, egyszer rákapsz, nem tudsz róla lejönni.

• Most csütörtökön Tőzsdekocsma!

Hosszú idő után újra találkozzunk a régi, bevett, de azóta felújított helyünkön: a Kahwa kávézóban!
      Kérlek, jelentkezzetek a linken, ha jöttök, és töröljétek a korábbi jelentkezéseteket, ha nem, ugyanis fontos tudnunk, hány főre számítsunk!
      Aki nem jelentkezik előre, és eljön, annak egy italra meg kell hívnia a hónap legjobb traderét Aki pedig nem törli a korábbi jelentkezését, annak legközelebb kell
      https://doodle.com/meeting/participate/id/avoy3oLb

Események:
      https://www.facebook.com/events/808014970526751/
      https://tradersnight.hu/esemeny/trad...ozsdekocsma-3/

Hozzászólás

• Jano
        Jano kommentje
        Editing a comment
        én megyek. és kiváncsi lennék pár dologban a véleményére a trader közösségnek és mindjárt bedobnék itt 4 témát:
        - Bernanke Nobel díj,
        - UY 22 éves csúcson, ami nagyjából kérne egy magasabb TF-et.. de átlag platformok ritkán adnak 25 évnél több adatot, márpedig itt valszeg 1970ig vagy még korábbig kellene visszamenni hogy a teljes képet átlássuk,
        - Pozsár,
        - https://www.youtube.com/watch?v=xE-SpkhYzqs

remélem hasonló témákról is fogunk tudni beszélni.

yo

• Sziasztok!

Csinálunk egy nagy felmérést a kereskedési szokásokról. 2 perces, kattintgatós, anonim, célzott kérdőívvel. Megköszönnénk a segítségeteket!
      Lesz majd egy előadás az eredmények kiértékeléséből a Traders' Night-on, ahol pár érdekességről, és a jelenlegi hazai traderkedés állapotát visszatükröző tényekről lesz szó

https://forms.gle/1wJWUvjhGCFBnZR2A

Köszönjük a kitöltést!
      HunTraders.co.uk/invite/tradersnight - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is

Hozzászólás

• Jano
        Jano kommentje
        Editing a comment
        kitöltöttem. a szakdolit is elolvashatjuk majd?

• David Chateau
        David Chateau kommentje
        Editing a comment
        Köszi! Lesz a konklúziókról előadás márciusban, izgiii lesz. Szakdoga is nyilvános lesz remélem.

• moneymentor
        moneymentor kommentje
        Editing a comment
        Kitöltöttem, hátha segít.
        Mint szakdolgozati téma érdekes, olvastam is már ilyet, de nem gondolom, hogy ebből sok újat lehet tanulni. A traderek 70-80%-a veszteséges. Ha az ő tapasztalataikat statisztikázzuk, azzal nem jutunk messzire.
        Sikeres traderek szokásait kellene inkább vizsgálni (ha lehetne).
        De még attól se lesz sikeres senki, mert a tapasztalatokat mindenkinek saját magának kell megszerezni.

• SZiasztok!

Lassan zárjuk a válaszok beérkeztét, úgyhogy ha esetleg nem töltötted volna ki, vagy nem is láttad volna a kérdőívünket, akkor kérlek, tedd meg! Lesz majd egy előadás is az eredményekből. 2 perces, anonim, és kattintgatós a kérdőív.

Köszi!

https://forms.gle/1wJWUvjhGCFBnZR2A
      HunTraders.co.uk/invite/tradersnight - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is

Hozzászólás

• Idén lesz valami előadás?

Hozzászólás

• David Chateau
          David Chateau kommentje
          Editing a comment
          Márciusban akartunk, csak sajna baleset ért (eltörtem a csuklóm), aztán így megcsúsztam a dolgokkal, de ősszel lesz.
          Egyik barátom jön majd pszicho-robotos témával, másik a saját rendszeréről fog beszélni, én pedig majd a kérdőívről, amit elég sokan 360-an kitöltöttetek.

Kitaláltam egy új formátumot is, két ismert figurát hívok meg kerekasztal-beszélgetésre, és előre megadott témákat fogunk boncolgatni helyben feltett kérdésekkel fűszerezve.
      Working...
      X