Magyar Tréderek Közössége

Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Trader's Night

Collapse
X
 
 • Szűrés
 • Idő
 • Mutat
Clear All
new posts

 • David Chateau
  kommentálta válaszát
  Márciusban akartunk, csak sajna baleset ért (eltörtem a csuklóm), aztán így megcsúsztam a dolgokkal, de ősszel lesz.
  Egyik barátom jön majd pszicho-robotos témával, másik a saját rendszeréről fog beszélni, én pedig majd a kérdőívről, amit elég sokan 360-an kitöltöttetek.

  Kitaláltam egy új formátumot is, két ismert figurát hívok meg kerekasztal-beszélgetésre, és előre megadott témákat fogunk boncolgatni helyben feltett kérdésekkel fűszerezve.

 • Megalith
  válaszolt
  Idén lesz valami előadás?

  Szólj hozzá::


 • David Chateau
  válaszolt
  SZiasztok!

  Lassan zárjuk a válaszok beérkeztét, úgyhogy ha esetleg nem töltötted volna ki, vagy nem is láttad volna a kérdőívünket, akkor kérlek, tedd meg! Lesz majd egy előadás is az eredményekből. 2 perces, anonim, és kattintgatós a kérdőív.

  Köszi!

  https://forms.gle/1wJWUvjhGCFBnZR2A

  Szólj hozzá::


 • moneymentor
  kommentálta válaszát
  Kitöltöttem, hátha segít.
  Mint szakdolgozati téma érdekes, olvastam is már ilyet, de nem gondolom, hogy ebből sok újat lehet tanulni. A traderek 70-80%-a veszteséges. Ha az ő tapasztalataikat statisztikázzuk, azzal nem jutunk messzire.
  Sikeres traderek szokásait kellene inkább vizsgálni (ha lehetne).
  De még attól se lesz sikeres senki, mert a tapasztalatokat mindenkinek saját magának kell megszerezni.

 • David Chateau
  kommentálta válaszát
  Köszi! Lesz a konklúziókról előadás márciusban, izgiii lesz. Szakdoga is nyilvános lesz remélem.

 • Jano
  kommentálta válaszát
  kitöltöttem. a szakdolit is elolvashatjuk majd?

 • David Chateau
  válaszolt
  Sziasztok!

  Csinálunk egy nagy felmérést a kereskedési szokásokról. 2 perces, kattintgatós, anonim, célzott kérdőívvel. Megköszönnénk a segítségeteket!
  Lesz majd egy előadás az eredmények kiértékeléséből a Traders' Night-on, ahol pár érdekességről, és a jelenlegi hazai traderkedés állapotát visszatükröző tényekről lesz szó

  https://forms.gle/1wJWUvjhGCFBnZR2A

  Köszönjük a kitöltést!

  Szólj hozzá::


 • Jano
  kommentálta válaszát
  én megyek. és kiváncsi lennék pár dologban a véleményére a trader közösségnek és mindjárt bedobnék itt 4 témát:
  - Bernanke Nobel díj,
  - UY 22 éves csúcson, ami nagyjából kérne egy magasabb TF-et.. de átlag platformok ritkán adnak 25 évnél több adatot, márpedig itt valszeg 1970ig vagy még korábbig kellene visszamenni hogy a teljes képet átlássuk,
  - Pozsár,
  - https://www.youtube.com/watch?v=xE-SpkhYzqs

  remélem hasonló témákról is fogunk tudni beszélni.

  yo

 • Traders Night
  válaszolt
  Most csütörtökön Tőzsdekocsma!

  Hosszú idő után újra találkozzunk a régi, bevett, de azóta felújított helyünkön: a Kahwa kávézóban!
  Kérlek, jelentkezzetek a linken, ha jöttök, és töröljétek a korábbi jelentkezéseteket, ha nem, ugyanis fontos tudnunk, hány főre számítsunk!
  Aki nem jelentkezik előre, és eljön, annak egy italra meg kell hívnia a hónap legjobb traderét Aki pedig nem törli a korábbi jelentkezését, annak legközelebb kell
  https://doodle.com/meeting/participate/id/avoy3oLb

  Események:
  https://www.facebook.com/events/808014970526751/
  https://tradersnight.hu/esemeny/trad...ozsdekocsma-3/

  Szólj hozzá::


 • A kockásfülű nyúl
  kommentálta válaszát
  Chucky találtam egy arbitrázs szerű( de nem egészen az, inkább amolyan bug de nehéz megfogalmazni) lehetőséget és már nem használtam az axia-s számlát így egy év után becsuktam. Az kockázat mentes pénz olyan mint a heroin, egyszer rákapsz, nem tudsz róla lejönni.

 • Chucky
  kommentálta válaszát
  "Mikor „ellenőrzött” a tőkepiaci ügylet?

  Az ellenőrzött tőkepiaci ügylet „beugró feltétele”, hogy azt olyan befektetési szolgáltató közreműködésével kell megkötni, amely vagy EGT-államban vagy olyan államban működik, amellyel Magyarország kettős adóztatási egyezményt kötött – és ha a szolgáltató nem EGT államban működik, úgy az adóegyezményes állam pénzügyi felügyeleti szerve és az MNB között biztosított legyen a felügyeleti információcsere is. Utóbbi információcsere a legtöbb, befektetések kapcsán népszerű ország esetében (pl., USA, Hongkong, Szingapúr) teljesül, más nem-EGT ország esetén azonban érdemes erről meggyőződni az MNB honlapján.

  Következő fontos feltétel, hogy az ügyletnek árura vagy a – magyar befektetési vállalkozásokról szóló törvény szerinti – „pénzügyi eszközre” kell irányulnia. Előfordulhat ezért, hogy egy adott “egzotikus” befektetési forma nem minősül pénzügyi eszköznek a hazai törvényi fogalom alapján, és ezzel elúszhat a kedvező adózás is.

  Az adózónak rendelkeznie kell továbbá a külföldi szolgáltató által a nevére szólóan kibocsátott, olyan igazolással is, amelyből kiderül a fenti feltételek teljesülése (tőzsde megnevezése, ügylet tárgya, vételár, eladási ár, vétel/eladás időpontja, befektetési szolgáltató adatai, pénzbeli elszámolás igazolása). Ez azonban korántsem teljesül minden esetben a külföldi szolgáltatók gyakorlatában."

  forrás: https://ado.hu/ado/adomentes-e-a-kulfoldi-tozsdezes/

 • Megalith
  kommentálta válaszát
  Ez a baj. Magasabb adózás miatt nem szimpi a határidő a tradereknek. IB-t és Cysec-es Amp-t én is megtaláltam a listában.

 • Chucky
  kommentálta válaszát
  tudomásom szerint a legtöbb FCM Chicagoban van, így nem is fogsz tudni találni az IB-nél pl. van futures, csak horrorisztikus marginigények vannak

 • Megalith
  kommentálta válaszát
  "ESMA, Brexit változások után azt gondolná az ember, hogy mindenki valami szabályozott piacra menekül"

  Vannak egyáltalán olyan brókercégek határidőhöz, amiknél a trading ellenőrzött tőkepiaci ügyletnek számít? Nem sokat találtam az MNB intézménykeresőjében.

 • Chucky
  kommentálta válaszát
  az ESMA, Brexit változások után azt gondolná az ember, hogy mindenki valami szabályozott piacra menekül, ahol nagy a leverage = opciók, határidő, vagy a legnagyobbat menő instrumentumok felé = kriptók, lassan nanosec alatt kötő HFT-k ellen valóban nehéz érvényesülni, nálad mi a pálfordulás oka? A kockásfülű nyúl
Working...
X