Magyar Tréderek Közössége

Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Trader's Night

Collapse
X

• Szűrés
  • Idő
  • Mutat
Clear All
new posts

• Trader's Night

Ez Magyarország legnagyobb független tőzsdei közösségének fóruma.
    Minden hónap második csütörtökén tartjuk összejövetelünket a Vendel Konferenciaházban. Hónapról hónapra meghívjuk vendégelőadónak a hazai tőzsdeszakma közismert képviselőit, de ugyanúgy kerülnek ki előadók a hallgatók soraiból. Elérhetőségünk tradersnightbp@gmail.com , http://www.facebook.com/TradersNightBudapest , hamarosan honlapunk is elkészül, valamint a youtube-csatornánk is van ( http://www.youtube.com/TradersNightBudapest ).
    Ha meg akartok vitatni velünk valamit, itt megtehetitek.
    http://www.tradersnight.hu Előadások videói itt érhetőek el!

Névjegy

Történet: Ezt a kis klubot Várkuti Géza mestertréder hívta életre német példát követve. Első találkozónkat 2011. júniusában tartottuk a Belgrád rakparti Kahwa kávéház galériáján, kb. 30 fős létszámmal. Azóta is hagyományt teremtve minden hónap (újabban) második csütörtökjén összejövünk egy baráti és szakmai beszélgetésre, információcserére, újabban a Vendel Konferenciaházban.

Küldetés, Cél: Mivel a tréder egy "rejtőzködő és magányos állatfaj", ezért alkalmat szeretnénk adni nektek és magunknak, hogy egymással találkozzunk, információkat cseréljünk a piaci aktualitásokról, kereskedési stílusokról, stratégiákról, brókerekről, és mindenről, ami a tőzsdével, és a trading szakmával kapcsolatos. A kötetlen és teljesen nyílt Forex-klub komoly barátságok szövődésének, egyéni trading sikertörténetek és hihetetlen fejlődéseknek volt már tanúja. A résztvevők száma 80 és 100 fő között ingadozik. A Facebook-oldalt is azért hoztuk létre, hogy minél többen értesülhessetek az aktuális klub eseményekről és találkozókról, hogy minél többen lehessünk együtt minden hónap második csütörtökjén a Vendel Konferenciaházban. Ha még csak most tanulod ezt a szép szakmát, mindenképpen gyere, mert sok segítő, türelmes és bölcs emberrel fogsz találkozni, néhány olyannal is aki már életvitelszerűen a kereskedésből és ( elég nehéz ilyenekkel találkozni). Terveink között szerepel, hogy a találkozók második egyik felében a kötetlen beszélgetések mellett VIP vendégek meghívásával és előadásaival tesszük a programot még színesebbé. Cél, hogy tanuljunk egymástól, ingyen!

Kiket várunk: kezdőket, profikat, lelkes tanulókat, lelkes profikat, és lelkes amatőröket, egyszóval mindenkit, aki ingyenes találkozási és beszélgetési (tanulási, fejlődési) lehetőséget keres a forex trading szakma keretein belül.

Minden alkalommal meghívunk egy-két nevesebb előadót és prominens képviselőjét a forex trading szakmának, valamint személyiségfejlesztő trénereket. De érdeklődéssel várjuk klubtagjaink előadásait is tapasztalataikról, kereskedési rendszerükről. Az előadások között hosszú szüneteket tartunk, hogy időt adjunk a szakmai és baráti kapcsolatok építésére, ápolására, valamint a találkozó második felében vitafórumot, vezetett beszélgetést tartunk. Eddigi vendégeink a teljesség igénye nélkül: Hideg Zoltán ( daytrader, oktató ), Ádok János (tőzsdepszichológus, kereskedő ), Horváth András ( tozsdeiskola.hu ), Gróf Pál (dcfx broker), Boér Tamás (sikertervezes.hu , személyiségfejlesztő coach és motivációs előadó ), Marton Gábor (motivációs tréner, kockázatelemző, sikerkozosseg.hu oldal alapító-társtulajdonosa), Ujfalussy Zsolt ( spike-trader.com , spike trader, tőzsdei oktató ), Molnár Zalán ( IronFx broker Mo-i irodavezető, sales manager)

Időpont: Minden hónap második csütörtökjén 18:00-23:00-ig.

Helyszín: Vendel Konferenciaház 4. emeleti előadó (1096 Budapest, Vendel u. 11.)

Részvételi díj: NINCS!! A rendezvény teljesen nonprofit alapon működik. Csak a terembér 500 Ft/fő-s becsületkasszás költségét kell rászánnunk. A bevétel többletekből a következő alkalomra üdítőt és pogácsát, harapnivalót veszünk.

SZERETETTEL VÁRUNK!!
    http://www.tradersnight.hu Előadások videói itt érhetőek el!

Hozzászólás

Egyszer voltam Várkuti Géza könyvbemutatóján, valóban nagyon barátias volt a hangulat, szimpatikus volt.

Hozzászólás

Én többször voltam már a Traders Nighton.

Mindenkinek csak ajánlani tudom. Egy teljesen független környezet ahol nincs helye semmi sumákolásnak és a traderek tényleg olyan információt kapnak amit használni tudnak, vagy jobbá tudnak válni.

Hozzászólás

Most csütörtökön is gyertek szerintem, mert jó előadások lesznek
          (nem én)

Hozzászólás

25:11-es kérdező figyel is:-)

Hozzászólás

HM! Tetszik! Tetszik!

Tisztelet az esenény szervezőinek!

Hozzászólás

Pilotfish eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                HM! Tetszik! Tetszik!

Tisztelet az esenény szervezőinek!
                Olvastam egy jó mondást: "A gazdag emberek magukhoz vonzanak másokat. Aztán rögtön benyújtják a számlát."

Egy 2 milliós nagyvárosban összejön 50-80 ember…

Aztán lehet őket univerzális bőségtudatra oktatni (12.20-16.00).

S jöhetnek az önzetlen előadók. Minél nagyobb a magához vonzott ügyfelek száma, minél nagyobb az abból származó bevétele, annál nagyobb név a szakmában.

De a Trader's Night nem az igazi traderekről kellene, hogy szóljon?

Hozzászólás

kmisi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  Nem néztem meg az összes videót, de amit láttam, abból úgy tűnik számomra, hogy kétféle előadó lép fel az eseményen. Az egyik az amatőr, akik, pár hónapnyi, több-kevesebb eredmény után tart előadást, a másik, aki el akar adni valamit, oktatást, és/vagy robotot. De valahogy, ezt mégis úgy teszi, hogy azért hasznos és élvezetes tud lenni egy kezdő számára. - Számomra is. Nyílván ez is a csali része.

Valóban jó volna olyan magyar tradereket látni és hallani, akik ebből élnek és úgy adnak ötleteket, mesélik el a tapasztalataikat, hogy nem akarnak eladni semmit.
                  Azonban, mint ahogy tudjuk, ilyenek nem léteznek! :-D
                  Itt a fórumon is már többször beszéltünk róla, nem nagyon vannak ilyenek. Mert aki ebből él, az nem beszél, aki beszél róla, az nem tudja / akarja bizonyítani. Nem ismerünk senkit, aki biztosan csak a trade-ből élne. Ezt tapasztaltam évekkel ezelőtt is, mikor koptattam, ezeket az olcsó, vagy ingyenes előadásokat. Már akkor is mindíg szóba került, hogy valaki ismer-e valakit személyesen, aki a tőzsdéből él, és senki nem tudott ilyet. A legjellemzőbb válasz ez volt: "A tőzsdén nem sikeres, de nagyon jó előadó, hiszen tanár a végzetsége." :-)

Ennek ellenére azt gondolom, hogy a kezdeményezés jó, csak a trader társadalom annyira fiatal Magyarországon, hogy még csak azok lépnek nyílvánosság elé, akiknek valamilyen anyagi érdeke fűződik hozzá. De azt is gondolom, hogy, ha a szervezők kitartóak lesznek, előmozdíthatják egy új, nyitott közösség kialakulását. Hasonlóan, mint a pókeres közösséghez. Hogy ne legyen szégylni való, ha valaki a trade-ből él.
                  És talán, egy idő múlva felbátorodnak azok is, akik csak mesélnének, de nem szeretnének eladni semmit.
                  Nem biztos, hogy feltétlen részletes stratégia bemutatásra vona szükség, mert ki az, aki szívesen kiadná a stratégiáját. De példaképek hiányoznak a szakmából, inspiráló történetek, vagy csak egy bátorító közösség.

Magam is számtalan stratégiával találkoztam és a legtöbbre azt mondtam, hogy lehet, hogy sikeres, de fényévekre áll a személyiségemtől, így nem tudom adobtálni. De van benne egy apró részlet, ami figyelemre méltó, amire nem is gondoltam. Vagy Én is így láttam, de nem voltam biztos magamban. - Ilyen élményem volt,a fenti előadás során.
                  Szóval, lehet, hogy nem is kellene félni, attól, hogy túl sokan kezdik használni ugyan azt a rendszert.

Hiszem, hogy van értelme azoknak az előadásoknak is, akik ilyen-olyan hátsó szándékkal kerülnek bemutatásra. Vallom, hogy mindenkitől lehet tanulni valamit. Azoktól is, akik el akarnka adni nekünk ezt, vagy azt. Egy kevésbé tehetséges kezdőnek, mint Én, nem is nagyon van más választása, mert csak velük találkozik. Ugyanakkor, a legtöbb tehetséges tőzsdés is tanult valakitől, bojtárkodott valaki mellett (Soros, Kosztolány, Buffet). Kevesen vannak, akik kútfőből, autodidakta módon fejlődtek.

És azt sem hiszem, hogy ördöktől való, hogy pénzt kér egy előadó, vagy oktató a tanulni vágyóktól. Miért várnánk el, hogy bárki ingyen átadja a tapasztalatát, vagy tudását, netán szoftverét, amit használ. Az más kérdés, hogy elvárható lenne, hogy több 100 ezer Ft.-ért cserébe belelássunk a lapjaiba, számlatörténet formájában, vagy valamilyen garanciát adjon, ha egy szoftver (expert) nem hozza az eredményeket.

De, ez megint csak a közösség felelőssége!
                  Hogy megírja mindneki a tapasztalatát egy adott tanfolyamról, vagy expertről. Jót-rosszat. Így tisztulhatna a piac.
                  Viszont az megint nem működik, hogy ha valaki beszámol egy kellemes tapasztalatról, azt olyan fórum társak kérdőjelezik meg, sokszor sértő hangnemben, akik nem is vettek részt a tanfolyamon, vagy nem is találkoztak az adott rendszerrel.

Próbáljunk valamiylen egyensúlyt találni.

Hozzászólás

kár

kmisi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    Olvastam egy jó mondást: "A gazdag emberek magukhoz vonzanak másokat. Aztán rögtön benyújtják a számlát."

Egy 2 milliós nagyvárosban összejön 50-80 ember…

Aztán lehet őket univerzális bőségtudatra oktatni (12.20-16.00).

S jöhetnek az önzetlen előadók. Minél nagyobb a magához vonzott ügyfelek száma, minél nagyobb az abból származó bevétele, annál nagyobb név a szakmában.

Sajnos igazad van. Nem a tréderekről szól ez a dolog. Pedig talán a neve miatt én is azt gondoltam, hogy más lesz ez mint általában.

Egyszer voltam. Olyan mint egy MLM-es termékbemutató.

Ha a barátomnak akarnék a trédelésről beszélni az utolsó lenne, amit ajánlanék neki az az ilyen Újfalusi féle "stratégia" lenne.

Valószínűnek tartom,. hogy a szervezők kapnak vmit az előadóktól. hogy 50-100 ember előtt hirdethessék a terméküket. De mindegy is...

Volt 2 érdekes élményem. Az egyikben egy brókercég tulajdonos beszélt arról, hogy ő még nem látott tartósan nyereséges forex kistradert.

Amásik facebook bejegyzésben HAhn úr ír arról (miután tartott egy a rendszerét propagáló előadást a Traders Nighton), hogy ő sem látott még embert aki a kereskedésből él, csak olyat aki a kereskedés oktatásából.

Gondolkodjunk el ezen.

VEGYÉTEK MÁR ÉSZRE!! :Az előadó NEM a trédelésből él , NINCS nyerséges stratégiája, valószínűleg (biztosan) nem is kereskedik rendszeresen nagyobb összeggel.

Senkinek ne fizessetek pénzt a tanításért aki nem úgy kezdi, hogy megmutatja az élő kereskedéseit. Hosszabb tavon profitosan. Ha van neki meg fogja mutatni és sokat fog kérni a tanításért, ha egyáltalán..

Ha nincs neki akkor terelni fog és pár tizezret százezret próbál legombolni rólad. JELENLEG CSAK ILYEN VAN A PIACON.

off: Pl Forextanoda. Éles számlatörténet semmi. centes számlán bohóckodás. Több ezer pipes minuszok a stratégiával kereskedett ZULU számlákon. Előnye hogy csak 5000-be kerül havonta .

Teljesen fölösleges bármennyi időt pénzt ezekre pazarolni azoknak akik komolyan gondolják a trédelést.

Hogy mire érdemes ? Én szívesen beszélnék valakivel, aki a kereskedésből él.
                    Valószínűleg soha nem fogok találkozni vele.

Addig is keresem a magam útját. Azt hittem hogy ez a baráti kör kb ilyen embereket hoz össze.

Ez a "termékbemutató" jelleg csalódást okozott. De erre van igény sajnos.

Hozzászólás

holper eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      Ez a "termékbemutató" jelleg csalódást okozott. De erre van igény sajnos.
                      Nem feltétlenül erre van igény, csak nincs más.

Hozzászólás

Nemigen van olyan ember aki kizárólag ebből él.
                        Egyszerű az oka:
                        egy adott tőkenagyság felett a vagyon különböző befektetési eszközökben van. Ezek hoznak elég jelentős passzív jövedelmet, így ha az ember akár egy évig bukóban van az sem gond. A jövedelem külömböző forrásokból párhuzamosan származik, így egyikre sem igaz, hogy kizárólag ebből él. Hol az egyikből jön több, hol a másikból.
                        Szerintem elképesztően felelőtlen az a befektető aki minden pénzét a tradingben tartja.

Ez az én véleményem. Én pl. 3 forrásból élek, közöttük egy alkalmazotti munkaviszonyból amit annyira szeretek, hogy minimálbérért vagy jelképes összegért is csinálnám, nem ezen múlik az egzisztenciám. Így tehát az a sokszor hirdetett szemlélet is lehet hamis, amit az oktatócégek marketingre használnak, hogy szabadulj meg az alkalmazotti rabszolgaságból. Emellett a többi forrásból is származik kellő jövedelmem, de ezek közel sem egyenletesek, havi cashflow biztosítására nem alkalmasak viszont éves szinten nagyon elégedett vagyok velük.

Sokszor gondolkodtam már azon, hogy ha csak tradelnem kellene, megélnék-e belőle. Nem tudom... Minden esetre nekem a tradingben is segít, hogy nem stresszelek azért, hogy muszáj sikeresnek lennem benne. Így könnyebben jön az eredmény. A kereskedésben a profitcélom pedig nem több, mint évi 15-20%. Efölött minden Ft ajándék. Ennek megfelelően elég konzervatívan közelítek a témához, valószínűleg nem is sokan tanulnának tőlem szívesen.

Hozzászólás

fxtrader55 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          ......Én pl. 3 forrásból élek, közöttük egy alkalmazotti munkaviszonyból amit annyira szeretek, hogy minimálbérért vagy jelképes összegért is csinálnám, nem ezen múlik az egzisztenciám....
                          Csak a főnököd meg ne tudja.

Egyébként osztom a véleményed.
                          www.forexvilag.blog.hu

Hozzászólás

fxtrader55 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            Emellett a többi forrásból is származik kellő jövedelmem, de ezek közel sem egyenletesek, havi cashflow biztosítására nem alkalmasak viszont éves szinten nagyon elégedett vagyok velük.
                            Ha a havi cashflow pozitívban lenne csupán a passzív és egyéb bevételi forrásból, akkor mondhatnád, hogy megélsz az ügyeskedésből. Amíg ez nincs meg, addig a mókuskerék forog. Ha Te megélnél belőle, akkor is megtartanád az alkalmazotti jogviszonyod? Vagy esetleg saját magad főnökévé lépnél elő a munkád során (az írottak alapján gondolom már amúgy is a munkád a hobbid, ezért nem is feltételezem hogy elkezdenél a hobbidnak élni).
                            http://skyglideforex.blog.hu/

Hozzászólás

Working...
                            X