Tőzsdei Oktatóközpont kezdőknek - Huntraders.com

Közlemény

Collapse
No announcement yet.

pénzÜGYES

Collapse
X
 
 • Szűrés
 • Idő
 • Mutat
Clear All
new posts

 • gtome eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Moncsicsi78 megkérdezhetem, hogy a sima prof státusz a jelenlegi brókerednél miért kizárt nálad?
  Nagyon egyszerű oka van: az anyagi feltételei teljesen kizártak nálam.
  De nincs is brókerem, csak demózok.

  Hozzászólás


  • moncsicsi78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
   Nagyon egyszerű oka van: az anyagi feltételei teljesen kizártak nálam.
   De nincs is brókerem, csak demózok.
   Nem tudtam, hogy a minimum margin is nagyobb, így értem.
   Nem bízom én senkiben, aki többet keres nálam.

   Hozzászólás


   • Viszont tényleg jóval több, mint a 1,5-2%-os államkötvény, amibe a banki ügyfelek nagy része a pénzét tartja (ehhez képest volt 3-szoros a 6%).
    Ez a háromszoros, 6%-os hozam pont 6.000 Ft-tal több a minta portfoliora vetítve mint a biztonságos államkötvény hozam. Ha ebből a 6.000 Ft-ból évente egy konzultációt befizet nálad, ami nem nevezhető azért folyamatos figyelésnek, akkor marad neki 1.000 Ft többlethozama az évre, cserébe az ehhez képest már irreálisan magas kockázatért, nem beszélve az idejéről.

    Nem tudom megígérni, hogy hagyom az egyedi részvény témát sem, mert nekem ez nem kevés pénzt hozott már (backteszt nélkül, jól működő alapelvekkel).
    Én nem is mondtam, sőt pont az ellenkezőjét mondtam.

    Ilyen kis összegeknél én nem simán %-os értékeket néznék, akkor sokkal inkább már órabérbe nézném, hogy megéri-e ezzel foglalkoznom. Megnézném mi az alternatív költsége. Kis összegekkel sokkal jobb eredményeket el lehet érni mint nagyokkal, ezért a százalékos értékek nagyon megtévesztőek. Valamint kis összeggel szerintem célszerű máshogy kereskedni mint naggyal, ezért nem gondolom, hogy eleve jó elgondolás, hogy egy kis pénzű ügyfélnek hasonló portfoliot kellene kialakítani mint egy befektetési alapnak.

    Ehhez egy kis Buffett http://basehitinvesting.com/how-buff...e-50-per-year/

    Lényeg a cikkből:

    This Buffett comment at that shareholder meeting was prompted by a previous comment (now somewhat famous) that Buffett made in a Businessweek interview in 1999:

    “If I was running $1 million today, or $10 million for that matter, I’d be fully invested. Anyone who says that size does not hurt investment performance is selling. The highest rates of return I’ve ever achieved were in the 1950s. I killed the Dow. You ought to see the numbers. But I was investing peanuts then. It’s a huge structural advantage not to have a lot of money. I think I could make you 50% a year on $1 million. No, I know I could. I guarantee that.”

    Kész szerencse, hogy az ittlevők nagy részének nem kell 10 millió dollárnál nagyobb tőkét befektetnie Pont a Buffett által fent leírtak miatt nem gondolom, hogy őt kellene másolnia egy kisbefektetőnek.

    Természetesen különbséget kell tenni valakinek a teljes megtakarítása és a spekulációra szánt összeg között.
    Nem bízom én senkiben, aki többet keres nálam.

    Hozzászólás


    • Kisbefektetőként nem is lehet Buffettet másolni ez itt szvsz rossz példa, mert közülünk, sőt meg merem kockáztatni, hogy a hazai alapkezelők közül is csak nagyon keveseknek van hozzáférése azon információkhoz, mint neki.Nem gondolnám, hogy mérlegadatokból, gyorsjelentésekből, meg újsághírek alapján dönt.
     A méret v a likviditás is korlátozó tényező.Fenti rendszereimet lehetetlen lenne működtetni akár már pár millió usd-nél nagyobb tőkével.Egyszerűen nincs akkora likviditása a bennük lévő instrumentumoknak, hogy hozamvesztés nélkül kibírja a rendszer.Más összetevőkkel is lehetne, pl. VOE helyett betehetném a sokkal likvidebb SPY-t, de az meg hozamcsökkenéssel járna...backtest ugye

     Amikor a Concorde (vagy ma már Hold) alapkezelő egyik vezetőjével beszélgettem, ő is csodálkozott ezen az eredményen, dehát ő azt sem hitte el, h lehet külföldön TBSZ-t nyitni
     Ezt az eredmény úgy lehet(ett) elérni, hogy nyilván nem csak rv etf van a portfólióban. Egyébként nem titok, a kisebb hozamúban voe, edv, mln,csd van, és ezeket cserélgeti a rendszer bizonyos feltételeknek megfelelően.ez sem nagy truváj, ha hó utolsó napján a 10 napos mozgó a 100 napos felett van buy, ha alatta sellHa mindegyik sell, akkor shy-ban pihen a pénz, v BIL-ben. A magasabb hozamú TMF és MIDU, az elv kb ugyanez, csak itt kp van, ha egyik feltétel sem adott.Ja és ezekhez a hozamokhoz jön még az osztalék, ha van.
     Nem mindig sikerül másnap az előző záróáron megvenni, de erre meg ott a huszonév tapasztalat, hogy hogyan oldjam meg.
     Amúgy nem összedobni nehéz egy ilyet, hanem működtetni. Amikor pl. azt mondja a rendszer, hogy vegyél voe-t, de épp mindenki a nagy medve eljövetelét várja, az némi teher, de ott megint jó szolgálatot tesz a backtest, ad egyfajta önbizalmat, hogy jól döntök, és mellesleg kizárja az érzelmi döntést.
     Egyedi rv-el árukkal én is spexezek (de ez nem befektetés) de csak ha nagyon "szúrja a szemem", évente 1-2 ilyen van.Pl régebben a 26 usd-s olaj, brazil balhénál a PBR 3 usd körül, vagy most a törökök.Itt már kezdek nézelődni
     Arra már meg is adtam a választ, h hogy csinálom.tanulni meg a kilencvenes évektől tanulom autodidakta módon.Nekm ez jön be, ez illik a személyiségemhez.Pl forex dt-n már rég elbuktam volna mindenem

     Hozzászólás


     • gtome eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      évente egy konzultációt befizet nálad, ami nem nevezhető azért folyamatos figyelésnek, akkor marad neki 1.000 Ft többlethozama

      Ilyen kis összegeknél én nem simán %-os értékeket néznék, akkor sokkal inkább már órabérbe nézném, hogy megéri-e ezzel foglalkoznom. Megnézném mi az alternatív költsége.
      Többek szerint túl sok a 150 ezer forint is a számlanyitáshoz.
      Szerintem ennyit azért rá kellene szánni, ezért innen javaslom INDULNI.
      De végig azt mondom, hogy ez mellett legyen további, befektethető rendszeres és eseti megtakarítás, mert a vagyon nem a 150 ezerből fog felépülni (mint a hagyományos megtakarítási formáknál).
      Így ajánlatos rendszeresen menedzselni az épülő portfóliót: kontrollálni a meglévő befektetéseket és helyet keresni az új pénznek (mint a prémium/privát ügyfeleknél).
      Minél nagyobb a vagyontömeg, annál jelentéktelenebb a költség (ezért kötik a bankok az ilyen szolgáltatást tízmilliókhoz. Nálam ez azért nem feltétel, hogy bárki igénybe vehesse)

      Szólj, ha még most se érted.

      Nézd, a pénzÜGYES egy átgondolt, gyakorlatban kiforrt rendszer. De nem kötelező senkinek.

      Ha majd eljutsz életed első éles számlájának megnyitásához, ez is egy alternatíva lehet a sok között.
      Közben ha összedobod gtome-mentoringot, akkor kedved szerint alakíthatod és árazhatod a szolgáltatásaidat.
      https://penzugyes.wixsite.com/csak-ugyfeleknek

      Hozzászólás


      • stingy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
       Kisbefektetőként nem is lehet Buffettet másolni

       Arra már meg is adtam a választ, h hogy csinálom.tanulni meg a kilencvenes évektől tanulom autodidakta módon.
       Buffettet nem másolni kell. Megérteni az alapelveket és alkalmazni.

       De nagyon érdekeseket írsz és kösz, hogy megosztod. Respect.
       https://penzugyes.wixsite.com/csak-ugyfeleknek

       Hozzászólás


       • pénzÜGYES eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése

        Szólj, ha még most se érted.

        Nézd, a pénzÜGYES egy átgondolt, gyakorlatban kiforrt rendszer. De nem kötelező senkinek.
        Nincs több kérdésem, ha átgondolt és jól működik. Sok sikert kívánok hozzá Neked és az ügyfeleidnek is.

        Ha majd eljutsz életed első éles számlájának megnyitásához, ez is egy alternatíva lehet a sok között.
        Közben ha összedobod gtome-mentoringot, akkor kedved szerint alakíthatod és árazhatod a szolgáltatásaidat.
        Lol.

        Azért nem dobok össze mentoringot, mert sosem szerettem volna sales-es lenni, távol áll tőlem az a mentalitás. És bármit mondj, az általad a szakma csúcsának nézett privát/prémium bankárok is sima sales-esek, akik közül páran úgy gondolják, hogy zseniálisan tudnának kereskedni is. (Általában megkapják a banki elemzéseket és az alapján kell ajánlgatniuk adott ügyfél kockázati besorolásának figyelembe vételével.) Sosem szerettem volna mások pénzét kockáztatni, ezért nem lettem pl bróker. Maradt a trading, először funded majd self funded formában.

        Tudod, van az a mondás, amelyikben olyan szavak vannak, hogy tudja-nem tudja, csinálja-tanítja. Segítesz ezt nekem összerakni?

        Szándékosan nem akartam egyébként ebbe az irányba elvinni az egész beszélgetést, de amikor kifogysz az érvekből elkezdesz támadni, mert úgy érzed, hogy a személyedet érte támadás amikor megpróbál valaki rámutatni egy hiányosságra, vagy logikai bukfencre. Azt próbáltam neked javasolni, hogy ha tényleg jó vagy részvények/vállalatok értékelésében, kiválasztásában, akkor próbálj arra nagyobb hangsúlyt fektetni. Mert nehéz komoly tradernek/mentornak venni valakit, aki közben eladja a lakásomat és megírja a CV-met.
        Nem bízom én senkiben, aki többet keres nálam.

        Hozzászólás


        • Megosszam? Ne osszam?
         Mai történet. Nem dicsekedni akarok, de szó volt arról, hogy a Buffett-módszert nem lehet kisbefektetőknek használni.
         Benne vagyok ebben az egyedi részvényben fund-tech alapon. Volt egy rövid, bizonytalan időszak, amikor érdemes volt venni, aztán elindult és kilőtt. Már most bezárhatnám... De lehet benne még potenciál... egyelőre stophúzás.
         Csatolt fájlok
         https://penzugyes.wixsite.com/csak-ugyfeleknek

         Hozzászólás


         • Kár volt megosztanod.
          willow

          Hozzászólás


          • willow eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
           Kár volt megosztanod.
           dehogy volt.
           legalább megtudtuk, hogy Buffet nemcsak fundázik, hanem techezik is.
           Vajon tekézik is?
           Igen/nem, de mégis hány golyóval ??
           Egyefenelegyenarégilemez: Fogd a pénzt és kuss

           Hozzászólás


           • willow eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Kár volt megosztanod.
            Nincs is jobb, mint a harcostársak őszinte gratulációja.
            Jól van, meghagyom az ilyesmit legközelebb a Facebook csoportomnak, blogomnak, hírlevélre feliratkozóknak.
            https://penzugyes.wixsite.com/csak-ugyfeleknek

            Hozzászólás


            • 1,5 hónap alatt 16% a Neoposton. És még van benne erő…
             https://penzugyes.wixsite.com/csak-ugyfeleknek

             Hozzászólás


             • Igazából melyiket választanád: alkalmazott, vagy tulajdonos szeretnél lenni egy-egy jó cégnél?

              Ha cégtulajdonos, akkor neked is ajánlom a
              pénzÜGYES-részvényes
              AKCIÓt, hogy profitálhass online kiváló vállalatok nyereségéből és árfolyamváltozásából.

              XTB számlanyitás minimálisan ajánlott tőkével + a pénzÜGYES „részvények értékalapon” stratégia megvásárlása esetén

              az ingyenes Facebook csoport támogatása mellett
              2 hónapig ingyenes blog-látogatást
              2 óra ingyenes (skype-)konzultációt
              és az induláshoz 2 konkrét részvényelemzést kapsz ajándékba.

              Kapcsolat, további információ: https://penzugyes.wixsite.com/csak-ugyfeleknek
              https://penzugyes.wixsite.com/csak-ugyfeleknek

              Hozzászólás


              • Csatlakozz Facebook csoportomhoz:
               https://www.facebook.com/groups/144149632945819/
               (Most próbaképpen 3 hónapig, azután ügyfeleknek folyamatosan ingyenes.)
               https://penzugyes.wixsite.com/csak-ugyfeleknek

               Hozzászólás


               • Eljátszottam a gondolattal, hogy harmónikusan hogyan alakulhat az arany árfolyama a jövőben. Ez csak egy lehetséges forgatókönyv.

                Matolcsyék kb. 1200 körül vehettek közpénzből (a pontos árat nem árulták el).

                Majd nézzünk rá néha...                Utoljára szerkesztve a következő által: pénzÜGYES; 2018-10-20, 19:01. Oka: Pontosítottam a képet.
                https://penzugyes.wixsite.com/csak-ugyfeleknek

                Hozzászólás


                • equalizer
                 equalizer kommentje
                 Editing a comment
                 Te Misi, ez a chartod most kimondottan tetszik nekem. Meg jobban mintha csak egy egyszeru korrekcio lenne rajta, mint az elozo chartodon, javitas elott. Habar nem latom rajta a harmonikus reszt, hiszen nem meriti ki egyik allat-formacio jellegzetes szintjet sem, viszont az az elhuzodo kozponti zona egy kozbelso running flat-et abrazol, aminek egesz szep valoszinusege is van, hogy kialakuljon. Megleptel, a pozitiv ertelemben.

                • pénzÜGYES
                 pénzÜGYES kommentje
                 Editing a comment
                 Biztos vagyok benne, hogy az arany árfolyama nem pont így fog alakulni. De lehet valami hasonló.

                 Most közel 7 évre tekintettünk előre, s ez idő alatt rengeteg gazdasági, politikai, gazdaságpolitikai esemény befolyásolhatja a mozgást. Pl. sokan hisznek egy közelgő piaci korrekcióban, amit egyesek 2020-tól vizionálnak (érdekes, ott lesz is egy nagyobb emelkedés a képen).

                 De abban igazad van, hogy a harmonikus ABCD alakzat sokszor megjelenik a chartokon.

                 Szóval ez csak egy prekoncepció (de hát mindenki az alapján kereskedik), ám biztos vagyok abban is, hogy Matolcsyéknak sincs jobb, amikor "az emberek pénzén tőzsdéznek".

                 (Aztán ha bejön nekik, istenkirályok lesznek, és jutalomképpen hazavisznek egy-egy tömböt a Nemzet aranyából.
                 Ha nem jön be, hát óriásplakát-kampányt indítanak, hogy "Soros és a migráns pirézek meghekkelték az aranyat", és megmentenek néhány tömböt otthonra.
                 Persze ez is csak egy rosszindulatú prekoncepció.)

                • pénzÜGYES
                 pénzÜGYES kommentje
                 Editing a comment
                 "Kanadának például egyáltalán nincs aranytartaléka, ám senki nem gondolja róla, hogy emiatt nem kellően erős, stabil, biztonságos ország. "

                 Hasonlóan nyilatkozott Surányi és Bokros is:

                 https://hvg.hu/gazdasag/20181024_Sur...py2hoFzUMinq4E

                 https://www.facebook.com/bokrosmoma/...bvA&__tn__=K-R

                 (Csak egy kis adalék az "örüljünk az aranytartaléknak" témához.)
               Working...
               X