Tőzsdei Oktatóközpont kezdőknek - Huntraders.com

Közlemény

Collapse
No announcement yet.

pénzÜGYES

Collapse
X
 
 • Szűrés
 • Idő
 • Mutat
Clear All
new posts

 • pénzÜGYES
  kommentálta válaszát
  1. retweet gombozok számomra értékes infót a változatosság kedvéért a forrást is megjelölve
  2. összehasonlítás saját stratégiámmal
  3. értem, bár nem használom, de nyitott vagyok mások gondolataira is
  4. szerintem hasznos, de ez még nem a "csak ügyfeleknek" kategória
  5. megszólítottak, illett válaszolni

  Bizonyos IQ (eq) fölött nem bonyi ez...
  De holnaptól úgyse érek rá megint, nem fogom összezavarni az egybites tradereket..

 • equalizer
  kommentálta válaszát
  Egyreszt, ha nem a te kreaciod, miert osztod meg? Masreszt ha nem tartod szuksegesnek ennyire belemenni a hullamzasba, minek osztod meg? Harmadreszt, ha nem erted, hogy a szamozassal mi a szitu, minek osztod meg? Negyedreszt, ha nem akarsz hasznos tartalmat forumokon megosztani, minek osztod meg? Miert osztasz meg kevesebbet minosegileg mint amit tudnal, csak azert mert a forumon vagy? Cseppet beteges gondolatmenet... ha egyszer adsz magadbol, add a legjobbat amit tudsz, ne felnormaval mukodj, mi vagy te felember???

  Otodreszt, ha a twitteren porog az elet es hasznosabb mint itt lenni, minek vagy itt?

 • rpr
  kommentálta válaszát
  Nah ezutan mar lehet visszavonja a likeot

 • pénzÜGYES
  kommentálta válaszát
  Az ötlet és az első kép az enyém. Ez az egyszerűsített verzió indikátorok és egyéb sajátosságok nélkül. Miért akarnék ennél többé-kevésbé hasznosabb tartalmat megosztani fórumokon?

  A második képet az FXDD elemzője csinálta. Vitatkozz vele a számozásról. Én nem tartom szükségesnek ennyire belemenni az Elliottba.

  Egyébként érdekes dolog a twitteren saját elemzéseimet másokéval összehasonlítani. S közben az angolt is tudom gyakorolni. Sokkal hasznosabb, mint fórumozni.

 • equalizer
  kommentálta válaszát
  Latod Misi, hogy nem olyan nehez ez... tobbe kevesbe hasznos tartalmat krealni. Kapsz is egy like-ot tolem ezert az erofeszitesert. Habar a szamozasoddal nem ertek teljesen egyet, a legkisebb kozos tobbszoros az minimum egy felfele hullam, ebben egyetertunk.

 • pénzÜGYES
  válaszolt
  Egy másik kommentben említettem, hogy kitörést várok az AUDUSD-n, és ezt már 16-án posztoltam is a twitteren.
  Kedves kérésre mellékelem.
  Reggeltájt volt egy fals kitörés ellenkező irányba, majd talán el is indult a várt irányba.

  12 órája az FXDD brókercég elemzője is posztolt egy képet erről a párról.

  Mit bizonyít ez? Semmit. Különböző módszerekkel is eljuthatunk ugyanoda, nincs szent grál senkinél, a piac meg kiszámíthatatlan rövid távon...

  Aki gyors meggazdagodást keres, persze mehet drága tanfolyamokra, vagy követheti azt a gurut, aki hangosabban kiabálja, hogy csak az ő módszere tökéletes.

  Aki meg szélesebb látókört és reálisabb képet akar a pénzügyekben, annak én is mutathatok alternatívát (bármennyire is irritál ez egyeseket).

  Szólj hozzá::


 • pénzÜGYES
  válaszolt
  Egy kicsit több pörgést és infót látok a twitteren, mint amit névtelen magyar fórumozók, vagy facebookozó ismerősök megosztanak.

  Lassan átköltözöm, így követheted ott is a pénzÜGYESt.

  Szólj hozzá::


 • pénzÜGYES
  válaszolt
  Most olvasom a portfolio.hu-n:


  Szigorúan korlátozza az MNB a CFD-k lakossági forgalmazását

  2019. augusztus 2. 10:50

  Az MNB határozataiban szigorúan korlátozta a különbözetre vonatkozó pénzügyi megállapodásokat, vagyis a CFD-ket kínáló öt hazai piaci szereplőnél e spekulatív, kiemelten kockázatos termék lakossági forgalmazását. A jegybank azt követően lépett, hogy lezárult a CFD-vel és bináris opcióval kapcsolatos uniós termékintervenció, s a feladatot a nemzeti felügyeleti hatóságok vették át - közölte az MNB.

  A Magyar Nemzeti Bank (MNB) ma közzétett termékintervenciós határozataiban korlátozta a különbözetre vonatkozó pénzügyi megállapodások (CFD) lakossági ügyfeleknek történő értékesítését négy hazai befektetési vállalkozás és egy hitelintézet - Concorde Értékpapír Zrt., Erste Befektetési Zrt., eBrókerház Befektetési Zrt., Equilor Befektetési Zrt., illetve MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. - számára. Az MNB a többi uniós tagállami felügyelet gyakorlatának, illetve az Európai Értékpapír-piaci Hatóság (ESMA) elvárásának figyelembevételével az ESMA termékintervenciós döntésével megegyező tartalmú korlátozásokat vezetett be, amelynek elemei a következők:

  Az érintett szolgáltatók kötelesek a lakossági ügyfeleiktől - a mögöttes eszköz típusához igazodó, különböző mértékű - kezdeti fedezetet (margin) megkövetelni. A marginkövetelmények alapján a különböző mögöttes eszközű CFD-k legfeljebb 30-szoros tőkeáttétellel lesznek továbbra is elérhetőek ezen ügyfélkörnek.

  Az érintett lakossági ügyfelek védelme érdekében a piaci szereplők automatikus biztosítékzárási védelemre kötelezettek. Eszerint, ha a CFD kereskedési számla összege és az ahhoz kötődő összes nyitott CFD-pozíció nem realizált nettó nyeresége az azokhoz tartozó teljes kezdeti fedezet fele alá csökken, akkor egy vagy több CFD-pozíciót zárni kell, mégpedig az ügyfélnek legkedvezőbb módon.

  A negatív számlaegyenleg elleni védelem érdekében előírás az is, hogy az ügyfél CFD-ügyletekkel összefüggő összes kötelezettsége nem haladhatja meg az ügyfél tőkéjének a CFD kereskedési számlán adott pillanatban meglévő összegét, ezzel egy felső limitet biztosítva a potenciális veszteségnek.

  A piaci szereplők nem tehetnek közzé a CFD-kkel való kereskedéséhez kötődő marketing célú információkat, kivéve, ha az tartalmazza az MNB által előírt standardizált kockázati figyelmeztetést, ami bemutatja a veszteséges ügyfélszámlák arányát is. A szolgáltatók továbbá nem ösztönözhetik a kereskedést lakossági ügyfeleik részére nyújtott bónuszokkal, illetve más pénzügyi vagy nem pénzügyi juttatással sem.

  Az ESMA - a pénzügyi eszközök piacáról szóló uniós rendelet (MiFIR) előírása alapján - a CFD-k kapcsán 2018. augusztus 1-jétől, a bináris opciók vonatkozásában pedig tavaly július 2-ától termékintervenciós döntéseket hozott. Ennek keretében betiltotta a bináris opciók lakossági ügyfélkörben való hirdetését, forgalmazását és értékesítését, és korlátozta a CFD-k forgalmazását. Az ESMA e döntéseit (kisebb módosításokkal) többször is meghosszabbította, a CFD-ket érintő korlátozás így 2019. július 31-ig, a bináris opciókra vonatkozó tiltás 2019. június 30-ig maradt érvényben az Európai Unió, így Magyarország területén is.

  Az MNB mostani határozatai azért szükségesek, mert az egységes uniós termékintervenciós korlátozás megszűntével annak helyébe Európa-szerte nemzeti felügyeleti intézkedések léptek, lépnek. Az ESMA és más nemzeti felügyeleti hatóságok által a bináris opciók kapcsán azonosított kockázatok Magyarországon kisebb mértékben jelennek meg. Az ESMA termékintervenciója előtt ezek ugyanis csak két intézménynél voltak elérhetők lakossági ügyfelek számára, s ezeknél mind a forgalom, mind az érintett ügyfélszám rendkívüli alacsony volt.

  Szem előtt tartva az ESMA véleményét is, amely szerint minden tagállamban az ESMA általi termékintervenció hatásával megegyező vagy annál szigorúbb intézkedést kell bevezetni, az MNB az említett okokra tekintettel jelenleg nem lát indokoltnak ezen termékkörre vonatkozó termékintervenciót. A jegybank ugyanakkor folyamatosan nyomon követi a bináris opciók piacát és indokolt esetben megteszi a szükséges intézkedéseket.

  A CFD-k magyarországi piaca mind forgalom, mind ügyfélszám tekintetében jelentősen meghaladja a bináris opciók piacának méretét. Az ESMA véleménye szerint a CFD-k esetén is legalább az ESMA általi termékintervenciónak megfelelő vagy annál szigorúbb korlátozó rendelkezéseket kell bevezetni minden tagállamban, amelyek az adott tagállam területén - mind az adott tagállami hatóság által felügyelt intézményekre, mind az abban az országban jelen lévő határon átnyúló szolgáltatókra kiterjedően - egységesen vonatkoznak a CFD-k lakossági ügyfelek részére történő értékesítésére.

  Az MNB a ma közzétett határozatai révén az általa felügyelt, érintett piaci szereplők vonatkozásában él termékintervenciós intézkedéssel, tekintettel arra, hogy a külföldi illetékes nemzeti felügyeletek termékintervenciós intézkedései az általuk felügyelt intézmények határon átnyúló szolgáltatásaira is kiterjednek. Ily módon a magyar lakossági ügyfelek számára az Európai Unió tagállamainak többségében székhellyel rendelkező intézmények ügyfeleiként is biztosítottak a termékintervenció nyújtotta befektetővédelmi előnyök - olvasható az MNB közleményében.

  Szólj hozzá::


 • pénzÜGYES
  válaszolt
  Gondoltam rakjuk át ide is egy múltkori kommentemet, mert bár arra pozitív visszajelzés nem jött, de attól még természetesen versenyképes a dolog:

  Drága és kétes értékű bináris opciós oktatás helyett, pénzÜGYESként...
  "...
  - felmértem volna az ügyfelet (MIFID is előírja)
  - mutattam volna alternatívaként ingyen neki néhány kockázati besorolásának megfelelő portfóliót
  - a kidobott 150 ezerből nyithatott volna (rajtam keresztül) saját magának egy számlát (ha már mindenáron online akar kereskedni)
  - amin bemutattam volna (akár ingyen is) néhány termékosztályra néhány átgondolt stratégiát
  - és folyamatosan tarthattuk volna a kapcsolatot... "

  Persze ez nem csak befektetés, megtakarítás témában igaz. Jelenleg gyakorlatilag szinte minden területen tudok "személyi bankárként" segíteni.

  Pénteken pl. Babahitel témában találkoztam egy érdeklődővel munkaidő után... Mert fiatal házasoknak most jó lehetőség bármire: 10 millió lakásra, autóra, vésztartaléknak, befektetni, stb.

  Szóval többszázezres oktatások helyett lehet bátran ajánlani, megosztani, csatlakozni a FB csoporthoz, like-olni...

  Szólj hozzá::


 • pénzÜGYES
  válaszolt
  Lesz-e végre trendtörés a kávé árában?

  Egyes fundamentális elemzők év végére nagy emelkedést várnak... (ami jó lenne, mert még minuszban ülök)

  Ja, a pénzÜGYES Facebook csoportban egyéb érdekességekre is felhívom hetente a figyelmet...

  Szólj hozzá::


 • pénzÜGYES
  válaszolt
  Újraindítottam a Facebook csoportot:
  https://www.facebook.com/groups/kecs...penzugyesklub/

  Bízom benne, hogy kezdetben átlagembereket is foglalkoztató témákban hasznos beszélgetések, majd esetleg klubszerű összejövetelek is ki tudnak belőle alakulni.

  Szólj hozzá::


 • kockas
  kommentálta válaszát
  Ebben a témakörben van, de csak ha társasháznál nagyobb a volumen (irodaház, szálloda, futballpálya-fociakadémia ügető, nagykutyafüle, , valódi piramis
  Utoljára szerkesztve a következő által: kockas; 2019-04-17, 12:19.

 • equalizer
  kommentálta válaszát
  Tozsdezest csak hobbibol csinalom... az igazi aktivitasom az ingatlanfejlesztes, ugyhogy ha e tamaban van a ricsi rics-et csinalo javaslatod, szivesen meghallgatom.

 • kockas
  kommentálta válaszát
  Megnéztem a videót.
  Van egy ötletem amivel riccsebb lehetsz....és persze én is
  //bár tőzsdéhez nem sok köze
  Ha erre jársz, fussunk össze.

 • equalizer
  kommentálta válaszát
  igen igen, ertem... de megvolt az a mondat a 12:44-nel?
Working...
X