Magyar Tréderek Közössége

Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Csabi1987

Collapse
X
 
 • Szűrés
 • Idő
 • Mutat
Clear All
new posts

 • Csabi1987

  Sziasztok, Csabának hívnak, egy vidéki megyeszékhelyen élek, 23 éves vagyok (pontosan a mai napon ).
  Közgazdász végzettségem van (jól mutat a diploma a polcon ), érdekel a pénzügyek világa.
  Dolgoztam 1 évet bankban, jelenleg pedig biztosítónál tevékenykedek (igen, UL termékeket is árulok; nem, nem akarok egy fórumtársamra sem rásózni semelyik termékünket ), de nem életcélom a biztosítózás (legalábbis nem ilyen feltételekkel).
  Célomnak (7 éves célom) inkább tekintem azt, hogy olyan tőkére tegyek szert, melynek kamatából: 1. megéljek vagy 2. egy kis kiegészítést nyújtson a munkámért kapott jövedelmem mellé.
  Maximálisan egyetértek Kiyosaki-val a következőben: "A világon a legdrágább dolog pénzügyileg műveletlennek maradni."
  Úgy látom, országunkban viszont elég sok a pénzügyileg műveletlen. Nem célom közéjük tartozni.
  Azért vagyok itt, hogy megismerkedjem a tőzsdével. Pénzügyi alappal rendelkezem, a japán gyertyákat viszont az egyetemen nem tanítják .
  Van egy olyan tőkém, amit egyetemi éveim alatt gyűjtöttem össze gyakorlatilag spórolással, mert a mi családunkban mindenki spórolt, ezt láttam hát én is ezt tettem. Az összeg megüti a 7 számjegyet. Eddig nem a megfelelő helyen volt, de ezután hajaj, határ a csillagos ég. Azonban én törekszem a biztonságra, nem fogok holnap számlát nyitni sehol, tájékozódni akarok egyelőre és tanulni a tőzsdéről, hogy ebből a pénzből többet tudjak csinálni. Nekem van több (olykor hülye) elképzelésem is dolgokról, például ha van egy lehetőség, amivel megkeres valaki (ismeretlen) és azt állítja, én azzal nagyot szakíthatok, akkor menekülni! Olyannal ami nekem jó, nem keres meg senki, kivéve ha érdeke van belőle, innentől kezdve ez már "neki jó" s csak ritkán nekem is. Ezt most tán bonyolultan hangzik, de hát ez van. Ez alól kivétel, amikor lakásbiztosítással keresek meg egy embert, ott tényleg jól jár ő is, mert pl. olcsóbban jön ki neki a díj. De pl. a UL.. huhú inkább hagyjuk..
  Egyelőre olvasgatok, tákékozódom és ha már biztos vagyok magamban, akkor majd belevágok.
  Az elemzések, a matek, a logikus gondolkodás mindig is jól mentek más területeken. A tőzsdén természetesen még hót amatőr vagyok de ez majd változik.

  A fórumra a barátom, Gugli segítségével találtam rá, "tőzsde fórum" szavakat beírva. Vagyok más fórumokon is, voltam már 30 ezres létszámú fórum moderátora, 2-3 ezres autós oldal moderátora, így bizom benne, hogy ismerem a fórumos illemtant és szabályokat olyannyira, hogy ne legyen gond velem ezen az oldalon.

  Egyelőre ennyi, majd írok ha lesz kérdésem.

 • #2
  Szia!

  Üdv a fórumon.
  Összeszedett bemutatkozás, összeszedett gondolatok... ez egy nagyon jó alap itt a tőzsde fórumon.

  Sok sikert a tanulásban és később a kereskedésben is.
  A befektetések egyéb formái alatt nyithatnál esetleg egy "UL biztosítás - Unit Linked" témát, hátha azon a téren tőled tanulhatnánk.

  Hozzászólás


  • #3
   A fórumot olvasgatva azt hiszem, hogy Attis a fundamentális egyik ismerősöm, egy helyre jártunk középsuliba és egyetemre is, csak más-más csoportba.
   Mostanában nem futottam össze vele, de majd rákérdezek.

   harzol eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
   A befektetések egyéb formái alatt nyithatnál esetleg egy "UL biztosítás - Unit Linked" témát, hátha azon a téren tőled tanulhatnánk.
   Erősen gondolkodok, hogy írjak-e erről vagy sem, végtére is jelenleg ezzel foglalkozom és furán jönne ki, ha csak rosszat mondanék róla (jó pedig kevés van benne ). Még meglátom, ha írok majd úgyis felteszem és részletesen bemutatom, de nem tudom megígérni.

   Hozzászólás


   • #4
    Attis mégsem az az Attis akit én személyesen ismerek.

    A biztosítózást abbahagytam, holnaptól egy regionális banknál fogok dolgozni, lakossági számlavezetés és betétek eleinte, majd hitelezéssel is fogok foglalkozni.
    Amúgy tapasztalatnak mindenképpen jó volt a biztosító is, ennyivel is tágabb lett a látásköröm.
    Mostantól tényleg azzal fogok foglalkozni, amivel akartam is.

    Ennyi történt mostanában..

    Hozzászólás

    Working...
    X