Tőzsdei Oktatóközpont kezdőknek - Huntraders.com

Közlemény

Collapse
No announcement yet.

eszpe

Collapse
X
 • Szűrés
 • Idő
 • Mutat
Clear All
new posts

 • eszpe

  Tőzsdei Oktatóközpont kezdőknek - Huntraders.com
  Én 2006-ban kezdtem tőzsdézni, amikor volt egy jópofa 40%-os korrekció. Így megértem a most induló titánokat. Én is shortos időszakon kezdtem cseperedni, aminek vannak előnyei a sok hátrány mellett. Amikor semmi sem számít, csak nyomják a sell gombot, mint a birkák. Sokan meg aláállnak, mert már eleget esett, nem fog tovább esni, mert nagyon olcsó. Fájdalmas, de tanulságos történetek ezek.

  Indulásomkor Andráshoz hasonlóan kerestem a lehetőségeket, magyarázatokat, így jöttem rá, hogy mezei pucérpopójú, hétköznapi halandóként csak a technikai elemzésbe kapszkodhatok. Nekem is Faluvégi Balázs volt az egyik ember, akitől sok tudást próbáltam felszívni, az összes publikált irománya azóta is megvan, a mai napig nagy tisztelője vagyok. Persze folyamatosan igyekszem tuningolni magam, mert ugye jó pap is holtig tanul. Ha majd lesz annyi tudásom, és tapasztalatom, amennyit szeretnék, akkor arról fogtok értesülni. Ha mást nem a HVG leggazdagabb magyarjai rovatból.

  Remélem itt összeverődik egy jó kis csapat, amihez szeretnék hozzájárulni. Szívesen segítek a teljesen kezdőknek, és szívesen szippantom a tudást bárkitől.

 • #2
  nem említetted a kis blogodat, amire rátaláltam tegnap este kár hogy halott...

  Hozzászólás


  • #3
   Ja, nem említettem. Megtaláltad? Ügyes-ügyes. A Google a harmadik helyen hozza, ha beírod, hogy "eszpe". Volt idő, amikor az első találat volt. Sajnos egy jó ideje nem volt időm rendes elemzéseket csinálni.

   Remélem nemsoká eljön az az idő, amikor ismét lesz rá enerdzsi. Már ha egyáltalán van haszna csinálni...

   Hozzászólás


   • #4
    Wiwen kezdtem, aztán tőzsde eszpe szavakra egyből dobta

    Gondoltam, hogy csak te lehetsz, arról a sok chartról.

    Hozzászólás


    • #5
     Engem komolyan érdekelne egy két dolog, ha eláruljátok.

     Ilyenekre gondolok, hogy:
     - mi volt a legnagyobb bukásod (100%-os formában elég szerintem, de konkrét papírokkal, dátmokkal)
     - mi volt a legnagyobb hozam, amit realizáltatok?

     A válságot hogyan élitek meg? Van-e beragadt papírotok? Magyarul október eleje óta mit csináltatok?

     Ilyen konkrét esetekből szerintem sokat tanulhatunk mi kezdők.

     Hozzászólás


     • #6
      Eszpe tanfolyam

      Hello Eszpe!

      Nem gondolkodtál még rajta, hogy saját tapasztalataid alapján tartanál kis tréninget technikai elemzésből amatőröknek? Amikor megismertelek te ébresztettél rá, hogy addig inkább csak ruleteztem a tőzsdén. Nagyon sok hasznos dolgot tanultam tőled; ilyen téren nagyon sajnálom, hogy már nem dolgozunk együtt
      Ha kicsit bátrabban mernéd megnyomni a megbizásaidra az OK gombot, akkor jóval több pénzed lehetne Hiszen tudod, a szent Stop-loss megvéd a nagy buktáktól

      Baum

      Hozzászólás


      • #7
       Naja, lehetnék magabiztosabb, vagy mégsem?
       Nem szeretném elbízni magam, mert annak csúnya bukó lehet a vége. Minden egyes döntésem utólag megviszgálom, leszűröm a konzekvenciákat. Maximalista vagyok, a legjobbra törkeszem, de majd igyekszem leszokni róla.
       Nem kell, nem muszály mindig megnyomni a gombot. Ahogy múlik az idő, egyre kevésbé sajnálom a kihagyott lehetőségeket, mindig lesznek új lehetőségek.
       Tudom, hogy sok idő kell még ahhoz, hogy egyre kevesebb legyen a kihagyott lehetőség, de addigra még kevésbé fog számítani.

       Hozzászólás


       • #8
        Kisbefektető, kérdésed kicsit kérkedésre ad okot.
        A legnagyobb bukóm 2008 januárban volt. Ami egybeesett az CIB-IEB migrációval. Az eBroker hetekig nem ment, de a végén telefonon likvidáltattam a papírjaimat. Econet bekerülés 210, kikerülés 167.
        OTP bekerülés: 8280, kikerülés: 7668. Különböző a % bukó, de szummázva kb. 15%-ot jelent, és nem forintosítanám.
        A legnagyobb kasza 2008 októberben volt. OTP bekerülés:2452, kikerülés: 3787. Ez 54% volt 3 nap alatt, elég jól sikerült, azóta is büszke vagyok rá.

        Mellesleg hozzátartozik, hogy 2-3 hétnél tovább sosem ültem papírban. Átlagosan ez 3-5 nap. Persze egy rakat lóvét kifizettem már a kötési díjakra, de ha már játszunk, akkor játszunk rendesen. Nem vagyok befektető alkatú, bár volt időszak, amikor jobb lett volna, mint a ki-be ugrálás. A bukót sem szívesen nézem, így ki szoktam szórni a papírokat, ha azt látom, hogy benéztem az irányt. Nem mindig stoppal, sokszor kézi likvidálással, ebből kifolyólag még nem volt "beragadt" papírom. Eladni is tudni kell, nemcsak megvenni. Semmi szégyen nincs abban, ha utólag rájössz, hogy benézted, és ezt be is ismered. Sok-sok bukótól fogod megóvni magad.

        Na ennyit az önfényezésről.

        Hozzászólás

        Working...
        X