Magyar Tréderek Közössége

Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Lottó öttalálatos

Collapse
X
 
 • Szűrés
 • Idő
 • Mutat
Clear All
new posts

 • Lottó öttalálatos

  Már egy ideje foglalkoztat a gondolat - persze sajnos csak elméleti síkon - , hogy mit kezdenék a lottó ötös nyereményével!

  Szerintem ez a gondolat sokakat foglakoztat és ki tudja, lehet egyszer egy valós nyertes még hasznos gondolatokra is lelhet majd itt.

  Jövő héten példának okáért 3033 millió forintot fizet az 5 találatos.

  Ki mit tenne, ha ő nyerné meg ezt az összeget?
  Mire érdemes figyelni? Kinek mondanánk el, hogy nyertünk?
  Egy ilyen összeget hogyan lehet jól befektetni?

 • #2
  Én magam is leírom a gondolataimat. Hosszú lesz!
  Egyébként régebb óta a fórum tagja vagyok, de csak erre a témára regisztráltam egy másodnicket. Remélem ez nem baj.

  Lehet néha túl konkrét leszek, de havi rendszerességgel utazok repülővel igen messzire és ezen utak során egész konkrétan kidolgoztam magamban mit fogok tenni szombat este után, azaz a lottó ötös esetén.
  Mielőtt valaki szerencsejáték függőnek, vagy egy életképtelen álmodozónak hinne azért leírom, hogy 1 szelvénnyel és 5 fix számmal játszom immár 12 éve. Tehát fizetem a hülyék adóját. Megtehetem. Úgy gondolom anyagilag most is a felső 5-10%-ba tartozunk az országban. Nem élünk rosszul, így nem is vágyunk lényegesen jobb életkörülményekre a mostaninál. Nem is panaszkodunk. Amiből kevés van az a szabadidő, de a mókuskerékből nem tudunk kilépni. Ezért is lottózom.
  A hétköznapokban egyébként normális vagyok. :-)

  Először is kinek mondanám el?
  Csak a nagyon szűk családnak. Ez esetemben 5 főt jelent. Még a saját gyerekeimnek sem, nagyjából 18 éves korukig. Óvódás gyerekek nem tudnának a hírrel mit kezdeni, nevelésükben ennek csak hátránya lenne és még ki is fecsegnék.
  Egy normális értékrend kialakításához a normális szülői példa tartozik, az pedig nem az, hogy a gyerek azt látja, hogy majdnem korlátlan anyagi lehetőségek vannak.
  Távolabbi rokonoknak és ismerősöknek semmit sem mondanék. Ne járjanak hozzám kuncsorogni. Akin meg úgy látom tényleg szeretnék segíteni, azt jobb úgy megtenni, ha én magam találom ki a formáját. (pl. anonim módon befizetek a számlájára)

  Kifelé mit mutatnék?
  Semmit. Úgy értem igyekeznék fenntartani azt a látszatot, hogy az életszínvonalunkban nem történt jelentős változás. Épp ezért valószínű nem is vennék rögtön 8-10 milliós autót. Elutazni pedig el lehet titokban is, ha a Seychelles szigeteken szeretnénk megünnepelni a szerencsénket. A fényképeket pedig nem feltétlenül kell Facebook-ra posztolni. Tehát én nem hívnék meg mindenkit a kocsmában, nem ünnepelném meg a barátokkal a szerencsém.

  Mit tennék még?
  A család azon 5 tagja, akit beavatnék alaposan ki lenne okosítva arról, hogy kinek és mit mondhat.
  Munkahelyemen természetesen felmondanék. Korrekt munkahely, de nem életem álma napi 8-10 órát ott dolgozni, bejárni a dugóban és a távol keleti utakat is unom már. A családról nem is beszélve, hisz így elég sokat vagyok tőlük huzamosabb ideig távol.
  Rendesen kitölteném a felmondási időmet, már ha a cégem ragaszkodna hozzá. Ez alatt lehet bérelnék egy 1-2 szobás lakást új munkahelyemnek.
  Ugyanis utolsó munkanapom után is bejárnék dolgozni, még ha nem is napi 8 órában. Új munkahelyem lenne, legalábbis kifelé ezt kommunikálnám. Innen, a saját kis irodámból intézném a pénzzel kapcsolatos teendőket és itt tudnám nyugodtan kigondolni a részleteket. A lakást azért bérelném és nem megvenném, mert 1 év távlatban saját céget csinálnék. Nem feltételen azért, mert vállalkozni szeretnék, de valamit az anyagi jólétünk magyarázatának be kell állítani. Erre és a munkahely témának magyarázatához egy saját vállalkozás teljesen megfelelő.
  Nem vennék fel alkalmazottakat és nem lenne külön iroda sem.
  1 évre a nyereményre viszont valószínű megérnénk a költözésre egy szép kis házba, olyanba ami nem kirívó, de minden benne van. Benne a saját kis vállalkozásom helyével, amit ez alatt az egy év alatt másodállásként a külső szemlélők felé felvirágoztatnék.
  A cég valójában persze viszonylag minimális tevékenységet végezne. Tudom is, hogy mit, hisz jelenleg is végzek olyan munkának nevezhető tevékenységet, amit ingyen, hobbiból is csinálnék. Persze kicsit komolyabban, néha akár kis pénzt is beletéve.

  Mire és mennyit költenék?
  Úgy gondolom, hogy 3,033 milliárdból 33 millió épp elég lenne arra, hogy azonnal elkölthessem. Saját és rokoni égetőbb anyagi gondokat - jellemzően hitelek - ennyiből el lehetne intézni, de a nyeremény ízét is meg lehet érezni egy 1-2 milliós utazás, vagy néhány vágyott holmi formájában. Nem mondom, hogy ennyit egyből elköltenék, de ez lenne a maximum. 3 kerek milliárdot pedig befektetnék és csak a reálhozam az, amit a későbbiek során elkölthetnénk!

  Mit kezdenék a 3 milliárddal? Mibe fektetnék?
  Nyitnék 6 bankszámlát, ahova 500-500 milliót utaltatnék a nyereményből. Később ezen külön saját kis pénzügyi befektetési rendszereim alapjai lennének.
  Az elsőből simán magyar állampapírt vennék, mind az 500 millióból. Persze különböző lejáratú papírokat, a 3 hónapos diszkont kincstárjegytől az 5-10 éves állampapírig.
  A második 500 millióból ugyanezt nagyon biztos külföldi állampapírokkal tenném. Úgy, hogy tisztában vagyok vele mindezeken reálhozamot gyakorlatilag nem érnék el.
  Harmadik 500 millió részvényekbe kerülne. A világ legkülönfélébb tájairól, lehetőleg stabilabb, osztalékfizető cégek papírjaiba. Vedd és tartsd szisztémával.
  Negyedik 500 milliót befektetési alapokba tenném. Jellemzően nem hazai alapokba, részvény, ingatlan, pénzpiaci vegyesen.
  Ötödik és hatodik 500 millióból termőföldet és talán egyéb ingatlanokat is igyekeznék vásárolni. Belföldön, külföldön vegyesen. Ha a kő-kövön nem marad ezekből akkor is csak maradna valami. Nem mellesleg befektetésnek sem rosszak, hisz a föld például nem igazán amortizálódik és bérleti díjat fizetnek rá. Értékét is általában őrzi, vagy szerencsésebb esetben növeli. Nem lehet ellopni, egy államosítás pedig elég nagy világégésnél lenne csak várható.

  Természetesen egyik befektetéssel sem kapkodnék. Állampapírt venni persze elég gyorsan lehet, de termőföldet már biztos nem. Lehet hónapokig, netán évekig nem sikerülne a pénzt, vagy egy részét befektetni. Az új munkám részben az lenne, hogy megkeressem a számomra biztonságos befektetési lehetőségeket, addig pedig aktívan menedzseljem a bankszámlán lévő összegeket, hogy megőrizze értékét.
  A célom nem egy hatalmas hozam lenne. Úgy számolok 2% reálhozamot el lehet érni a kockázatmentesnek mondott befektetésekkel is.

  Miből élnék? Mire költenék a későbbiekben?
  Csak és kizárólag a reálhozamból! Magamat ismerve lenne egy szuper excel táblám, ahol minden fillért vezetnék, a befektetéseim pénzneméhez tartozó összes inflációs adatot és sok egyebet rendszeresen aktualizálnék benne.
  Az állampapírok reálhozamát könnyű lenne kalkulálni. Már ennek 2%-os reálhozama havi 1,6 millió elkölthető pénzt jelentene. Ha ez csak 1%, akkor a fele, ha 4%, akkor a duplája. Ez lenne a mindenképp elkölthető pénz minden egyes hónapban.
  A másik 2 milliárd reálhozama már nehezebben lenne kalkulálható. Lehetnek olyan időszakok, amikor mondjuk a részvénypiac miatt egy hónapban mínusz 10 milliók - vagy akár még több - jönnének össze. A másikban hónapban pedig akár fordítva. Ezek együttes reálhozamát igyekeznék kikalkulálni excelemben és ha az indulástól mérve a 4 egység együttesének van reálhozama, akkor az lenne elkölthető. Elkölthető, de nem feltétlenül azonnal. A termőföldből például nem adnék ezért el, hanem majd csak a bérleti díjból vennék ki.

  A 7. bankszámla lenne a normál bankszámlánk. Azon lenne, ami maradt a kezdeti 33 milliárdból és erre utalnám ki a havi reálhozamokat.
  Ebből élnénk és ezen a számlán takarékoskodnánk. Úgy számolom havi 5 millió körül minimum kerülne rá pénz, amiből 1 év alatt ki lehetne gazdálkodni egy szép új házat. Nem egy palotát, de vidéken ennyiből már minden igényt kielégítő szép nagy házat lehet venni, vagy építeni. Ha még drágábbat szeretnénk még tovább kellene várnunk, hogy a reálhozamból összegyűljön annyi. Ennyi önmérséklet már csak kontroll gyanánt is kellene.
  Egy 8 milliós autóra 2 hónapot takarékoskodni úgy gondolom igen kibírható önmérsékleti korlátozás. :-)

  A reálhozamnak mindazonáltal nem a felélése lenne a cél. Egy szép ház, amiben mi magunk élnénk már önmagában a vagyon növelését jelenti. Úgy gondolom, vagyis inkább remélem, hogy ezen a számlán is folyamatosan gyűlne a pénz. Ha épp semmi nagyobbra nem tennénk félre, mint például az első években egy új ház, akkor valószínű a reálhozam egy részével tovább töltenénk fel az egyik befektetési águnkat. Illetve ha úgy éreznénk, akkor ebből a pénzből jótékonykodnánk.
  Ha egy tényleges vállalkozás ötlete merülne fel bennünk, akkor az abba fektetett pénzt is a reálhozamokból gyűjtenénk össze.

  Mindez egyszerre biztosítana számunkra fényűző életet és óvna meg minket attól, hogy túlságosan elvakítson minket a pénz és feléljük a vagyonunkat. Nem tudnánk beleugrani sok száz milliós csodásnak hitt befektetésbe, nem tudnánk hirtelen felindulásból megvenni egy lovasfarmot. Kénytelenek lennénk a sok tízmilliós dolgokat alaposan végiggondolni és hónapokat, netán éveket várni, míg mondjuk éttermet nyitnánk.

  Mivel telnének a mindennapjaim?
  Természetesen számos olyan hobbim van, amit szívesen csinálnék. Nyilván sokat utaznánk és lenne még pár olyan tevékenységünk, amit jelenleg nem, vagy nem olyan mértékben engedhetünk meg magunknak.
  Viszont én komolyan úgy gondolom, hogy dolgoznék. Jelenlegi pénzügyeinket is szívesen intézem. Ilyen vagyon felett rendelkezni és figyelmesen menedzselni pedig már nem is lenne egyszerű feladat. Átlagosan napi 1-2 órát biztos ezzel töltenék az álca vállalkozásom irodájában, ami az új családi házunk alagsorában, vagy melléképületében lenne. Emellett az álca vállalkozást igyekeznék valós vállalkozássá fejleszteni.

  Mi az ami nem tudom hogyan kellene csinálni?
  - Mennyire lenne megőrizhető az inkognitóm? Sokakkal kerülnék kapcsolatba olyan szituációban, amikor épp százmilliókkal üzletelek.
  - Elég sok helyzetben lennék kénytelen hazudni, lódítani. Ez egy-egy esetben, ha kellett mindig ment nekem. Tudom azt mondani egy állásinterjún, amit hallani akarnak és ugyanakkor a másik felet sem csapom vele be. Az üzleti életben is megy ugyanez. Senkinek nem fáj, de a célom elérem. Félek viszont, hogy ekkora álca fenntartása, ennyi kamuzás kifogna rajtam, vagy családomon.
  - Hogyan dönteném el, hogy kihez fordulhatok bizalommal? Például a befektetéseknél. Hisz a hazai pénzintézetektől függetlenül lenne szükséges intézni a külföldi befektetéseket a biztonság érdekében. Külföldi pénzintézethez lehet helyi ügyekben jártas segítő/tolmács kell és sorolhatnám. Kell könyvelő is, céges és magán adóbevallások. Termőföldet sem tudok anonim módon vásárolni.
  - Hogyan lehet egy cégről elhitetni, hogy komoly cég, ha közben csak hobbi munkákat csinálnék azon keresztül? Bárki simán ki tudná deríteni, hogy évi mondjuk 5 milliós bevétel van csak a háttérben. Máris dőlne a mesém a jól menő vállalkozásról. Erre a látszatra pedig nem szeretnék pénzt kiszórni.
  - Lehet-e és ha igen hogyan olyan megbízható embert találni, aki ekkor pénzek kezelésében segítene? Tudom hogyan kell állampapírt venni, de lehet 500 milliót nem a webkincstáron át érdemes kezelni. Biztos tudnék magam is termőföldet venni, de ezt egyrészt mostanában igyekeznek megnehezíteni a befektetési célú vásárlóknak, másrészt magam nem biztos, hogy megfelelő földet vennék jó áron. Sorolhatnám.
  - Távolabbi rokonságon, barátokon hogyan tudnék úgy segíteni, hogy ne kelljen felfedni a titkom? Vagy ne tűnjön részemről irreálisan nagy segítségnek mondjuk néhány százezer forint ajándék.


  Nem gondoltam volna, hogy ez ilyen hosszú lesz. Igazság szerint sok apróságot most írás közben fogalmaztam meg, illetve számszerűsítettem magamban. Álmodoztam itt 2 órát a számítógép előtt, amit már túlzásnak érzek.
  Azért kíváncsi vagyok a véleményetekre, a tervem buktatóira és természetesen arra, hogy ti mit és hogyan csinálnátok!

  Hozzászólás


  • #3
   A bejegyzésed olvasva az a benyomásom támadt, hogy nincs is szükséged 3 milliárdra, csupán egy nagyobb házat szeretnél és kevesebbet dolgozni Ami amúgy tök normális
   (Szerinted) folyamatosan kamuznod kéne és fenntartani a látszatot, hogy nincs pénzed, mert megirigylik tőled..... szerintem rá fogsz jönni (ha nyersz ) h ennyi energiát nem ér meg más emberek véleménye. Olyan barátok kellenek, akik elfogadnak olyannak, amilyen vagy. Ha gazdag, akkor úgy. Ha irigyek rád, akkor pápá, ezek sajnos elkerülhetetlen dolgok....
   Kérdés mennyire látnád értelmét a vállalkozásoddal foglalkozni kicsiben, ha van egy csomó pénzed... egy vállalkozás alapvetően arról szól, hogy értesz valamihez és pénzt csinálsz belőle és ez okoz örömet, hogy elég "dörzsölt" v talpraesett vagy és látod az anyagi vonzatát. De ha keveset keresel vele a vagyonodhoz képest, akkor nem fogod azt érezni, hogy jelentős amit csinálsz. Ha meg nagyban kezded csinálni, akkor a rizikó is sokkal nagyobb. Mi is a statisztika 10 vállalkozásból 1 marad fent?
   A diverzifikáció jó ötlet és a több számla is, de minél több embert bízol meg a pénzed kezelésével, annál többet fognak lenyúlni. Én az ingatlanbefektetéseket sem hagynám ki.
   A buy & hold startégia mellé pedig nem tudom neked mennyire lenne "megnyugtató" minden hónapban excelben kiszámolni h most épp hány millio plusz v minuszod van. Ez pont nem erről szól....

   Én legnagyobb részét ingatlanba fektetném
   3Mrd HUF = 13.26M USD
   10M-ból 4db lakás (1-ben laknék, 3-at kiadnék)
   3M-ból 1M kézpénz egy banki széfben, 1M részvényekben 500k kötvényekben 500k aranyban
   326k-ból meg ami "kell"

   Hozzászólás


   • #4
    *ennyivel már meglenne a havi 20k bevétel, amit folyamatos utazgatással és "FourSeasonöléssel" () is nehéz lenne elkölteni + semmi miatt nem fájna a fejem
    Vállalkozna a fene, gyártanám a kölyköket egymás után!

    Hozzászólás


    • #5
     Először is elmennék a templomba és elmondanám a papnak, hogy csoda történt. Nyertem a lottón, pedig nem is játszok

     Látom jól összeszedted a gondolataidat és nem is találok benne gyenge pontot. Én azt mondom, hogy a sok pénzzel csak a baj van. Nem is tartanám meg.
     100 milliót szétosztanék a rokonság között. Semmi anonimitás.
     100 milliót költenék azonnal egy szép házra egy 50 hektáros területen, két autóra és egy álomutazásra. (világkörüli út 1 év óceánjárón 6milla per kopf)
     100 milliót tartanék meg arra, hogy befektessem. Fele termőföld, állampapír, 1 kiló aranyérme másik felével forex napos idősíkon.
     Ez már több, mint ami az olyan havi megélhetéshez kell, hogy ne szálljunk el sem mi sem a gyerkőc. Szeretném, ha ugyanazok maradnánk, akik most vagyunk. De azért biztos, ami biztos túlméreteztem.
     A gyereket mindenképpen arra tanítanám meg, hogyan keresse meg a pénzt, nem pedig arra, hogyan kell a kamatokból élni. Éreznie kell, hogy mit jelent munkával pénzt keresni.

     Az összes többi pénzből családsegítő alapítványt hoznék létre. A munkám pedig az lenne, hogy aktívan részt veszek ennek szervezésében és működtetésében.

     A feleségemé természetesen a háztartás vezetése és a gyereknevelés. Akárcsak most.

     Hozzászólás


     • #6
      Én nem dolgoztatnám erőszakkal a gyerekeimet. Szerintem nagyon frusztráló lehet, ha valaki tudja h NEM KELL dolgoznia, mégis azt várják el tőle, hogy napszámos legyen Nem, én minden gyerekemnek biztosítanék egy alap megélhetést (1-2000 EUR) és azt mondanám, hogy aki többet akar, az alakítson. Így nem fájna a fejük a megélhetés miatt és meglenne a motiváció, hogy többre vigyék.

      A gazdagság nem ott kezdődik, hogy van 1millio forintod elkölteni havonta, hanem h van egy csomó ingatlanod és azzal járó ("királyi") előjogod.... pont mint a középkorban!

      Hozzászólás


      • #7
       GP57 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése

       A gazdagság nem ott kezdődik, hogy van 1millio forintod elkölteni havonta, hanem h van egy csomó ingatlanod és azzal járó ("királyi") előjogod.... pont mint a középkorban!
       foglalkoztál már ingatlan bérbeadással?

       Hozzászólás


       • #8
        _pda_ eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        foglalkoztál már ingatlan bérbeadással?
        Aha Ki kell fogni a jó bérlőt

        Hozzászólás


        • #9
         Kicsit továbbfejtegetem még a témát:
         Örülnék-e ha megnyerném a lottot (igaz én sem játszom)? Természetesen igen. Az élettől kapott lehetőségnek tekinteném, amivel gyakorlatilag "éveket" kapnék. Megtartanám az egészet, mert adakozni szerintem csak 100M USD felett van értelme. Törekednék-e rá h meglegyen a 100M ha már van 13M? Jó kérdés! Valószínűleg inkább a családomnak szentelném az időm és ezt a feladatot inkább meghagynám a gyerekeimnek. Sokat foglalkoznék velük, hogy sikeresek legyenek.
         Elgondolkoztató még h a kompetitív oldalamat miben élném ki. Élsportolónak már túl öreg vagyok, motorsportot testileg tartom kockázatosnak nagyban kereskedni saját számlára pedig anyagilag. (Cégnek szivesen kereskendék 10-100x nagyobb kötésekkel is mint most).
         Sok átlagember (napszámos) úgy gondolja, hogy a sok pénz jelenti az élet gordiuszi csomóját, pedig akinek megvan az átlagkereset 2-3x-osa, az már nagyon kényelmesen él, az pedig nem sok. Sokkal fontosabbak az emberi kapcsolatok, azon belül is a család (szülők, élettárs, gyerekek) viszonya. Nem az a boldog, akinek dollár milliok fekszenek a számláján, hanem akinek szép, szerető felesége van, okos és tehetséges (egészséges!) gyerekei. Ennél többet nem kell kívánni. Persze azért a gazdagsához vezető út egy olyan lehetőség, amit érdemes végigjárni

         Hozzászólás


         • #10
          GP57 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Aha Ki kell fogni a jó bérlőt
          ja, nem könnyű
          folyamatos monitoring az egész, különben hamar vékony jégre futhat az ember

          szóval, ez sem ingyenpénz

          Hozzászólás


          • #11
           _pda_ eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
           ja, nem könnyű
           folyamatos monitoring az egész, különben hamar vékony jégre futhat az ember

           szóval, ez sem ingyenpénz
           Meglepően sok a vandál/igénytelen/trehány ember, de van sok normális is. Velük szinte 0 gond van.

           Hozzászólás


           • #12
            Én biztos vállalkoznék. A hobbim, imádom és ingyen is csinálnám. Az mellékes, hogy lehet vele pénzt keresni.

            Néhány év alatt a látszatot olyan szintre emelném, hogy ne kelljen rejtegetnem semmit. Csak éppen szerintem nagyon nem mindegy, hogy az ismertségi körben azt látják, hogy jól megszedted magad, vagy azt, hogy nyertél a lottón.

            Utóbbi esetben még az addig vad idegen emberek is jönnének az ötleteikkel, kéréseikkel. Fene se szeretné, hogy még 2 utcával odébb is mindenki tudja, hogy itt lakik a lottónyertes. Még a végén féltenem kellene a családomat. Mikor törnek be? Mikor rabolja el valaki a gyerekeim?
            Egy simán tehetős embernél azért az ilyen veszély jelentősen kisebb. Ellenben ha kiírod a házadra, hogy itt lakik a lottóötös nyertese, akkor már gondolni kell ilyenekre is. Gyerekek későbbi osztálytársai és sok olyan ember megtudná, akiknek semmi közük hozzá. Titokban kell tartani és látszólag más úton tehetőssé válni.

            GP57! Igen, valóban csak annyit szeretnék, hogy több időm legyen. A nagyobb ház tulajdonképpen mellékes is. Most se panaszkodhatunk (140nm/4 fő).
            De ha már van rá pénz, akkor előbb utóbb csak lenne egy kondiszoba, egy külön mosókonyha és 1 helyett 2 fürdőszoba. Nagyjából ennyi. Persze biztos vennénk 3-4 évente új autót is, feleségemnek is. De nem Ferrari lenne az biztos.

            Dolgozni pedig kell.
            Az ember életének kell legyen célja. Munka nélkül pedig nincs, vagy legalábbis elég soványka.

            - Az alapítvány jó ötlet. Lehet feleségemnek azt csinálnánk, ha a gyerekek már nagyobbak lennének.
            - Aki kertészkedni szeret az pár ezer négyzetmétert művelgethet magának. Legalább tudja, hogy biztos bio élelmiszert eszik.
            - Sportban sem rossz tevékenykedni, bár én lassan 10 éve kiestem ebből az élsport befejeztével. De ha a gyerekek valamit nagyon megszeretnének lehet belefolynék a helyi egyesület életébe. Kérdés mennyire értenék a gyerek választott sportjához és persze a gyerek látná-e szívesen az apját, mikor ő a haverokkal sportol.
            - Rengeteg fajta civil szervezetet lehetne alapítani. Azért nem beszállni valamelyikbe, mert előbb-utóbb lenne ott valami olyan főnök, aki nem pont azt szeretné, mint mi. Az pedig frusztráló.

            De csak olyan dologba vágnék, amit tudom, hogy ha kell napi 3-4 órában el tudok végezni és ha épp utazni támad kedvem, akkor is le tudom passzolni másnak.

            Az idő a lényeg. A szabadidő. Annak megvásárlásához kell rengeteg pénz. Én csak ezért lottózom. Minden másra szerencsére telik, legalábbis a mi igényszintünkön.
            Lehetne jobb, lehetne szebb, lehetne gyorsabb az életünk részévé váló sok eszköz és tárgy, de nem ezen múlik. Ez már csak nagyon keveset tud hozzátenni.

            Hozzászólás


            • #13
             GP57 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
             Meglepően sok a vandál/igénytelen/trehány ember, de van sok normális is. Velük szinte 0 gond van.
             Nekem volt már tanárházaspár, aki lelakta és volt favágó, akinek ki sem akartam először adni, aztán még újított is a lakáson. Nincs ráírva sajnos senkire.
             Úgy néz ki, hogy most lesz egy albérlőm, aki évekre kiveszi. Ha normális, akkor probléma jó időre megoldva.

             Hozzászólás


             • #14
              Az idő a lényeg. A szabadidő. Annak megvásárlásához kell rengeteg pénz. Én csak ezért lottózom. Minden másra szerencsére telik, legalábbis a mi igényszintünkön.
              Lehetne jobb, lehetne szebb, lehetne gyorsabb az életünk részévé váló sok eszköz és tárgy, de nem ezen múlik. Ez már csak nagyon keveset tud hozzátenni.
              Pont ezt fejtegettem nem régen egy másik topikban. Nekem is ez jelenti az életszínvonal igazi mércéjét.
              Naponta 5-7 órát trédelek és a többit a családdal, vagy hobbival töltöm.
              Tulajdonképpen mostanra sikerült kialakítanom azt az életkörülményt, amire mindig is vágytam. Talán hülyén hangzik, de teljesen őszintén mondom, hogy csak feleslegesen bekavarna a mostani idilli helyzetbe egy lottónyeremény.

              Hozzászólás


              • #15
               GP57: pont ezért nem hagynék túl sok pénzt a nyereményből, hogy ne érezze azt a gyerek, hogy nem kell neki dolgoznia. Már így is necces. Sajnos túl sok elkallódó unatkozó újgazdag gyereket ismerek, akik unalmukban már nem tudják, hogy mit csináljanak. Kábítószer, öngyilkossági kísérlet stb szerepel a repeortárban. Az én gyerekemből embert faragok helyes értékrenddel az biztos. És dolgozni fog, ha kell neki az Iphone függetlenül az anyagi helyzettől.

               Hozzászólás

               Working...
               X