Tőzsdei Oktatóközpont kezdőknek - Huntraders.com

Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Politikai setup

Collapse
X
 • Szűrés
 • Idő
 • Mutat
Clear All
new posts

 • #31
  imre001 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Először is ők nem menekültek, amint elhagyják Törökországot... Onnantól gazdasági és egyéb család egyesítési stb. bevándorlók, hódítók. Ezt kellene mindenkinek belátnia. Beköltözik Európába, a 10 gyereke kapásból konkurencia lesz ha felnő a te gyerekednek, unokádnak és az őshonos állampolgárnak. Szerinted hány politikus fog ezekkel közvetlen módon találkozni? Nem az ő szavuk kellene, hogy mérvadó legyen, hanem az utca emberéé, aki napi szinten fog velük kontaktálni, és mint látjuk veszélyben élni. Persze tudom, a nagytőke az első, a kispolgár élete meg az utolsó.
  Számomra az az intelligens döntés, ha eleve nem adok lehetőséget arra, hogy ilyen megtörténjen, persze ilyenkor jön a jó kis libsi duma, hogy dehát honpolgár is robbanthat, igen, de ha megnézzük az arányokat csak az elmúlt pár évről, belátható, hogy túlsúlyban vannak.
  Igazad lenne, ha Törökországban a minimális feltételek adottak lennének egy normális élethez. Vagy te elfogadnád, ha holnaptól te és a gyerekeid kapnátok enni, meg egy sátrat, de ezen felül soha többé semmi másra nem számíthatnátok?

  Amúgy ha a szomszédodba költözne egy Szír család, akkor mitől félnél? Mitől féltenéd a gyerekedet? Már ne is haragudj, de ha a gyerekednek konkurálnia kell majd velük, akkor vagy te csináltál valamit nagyon rosszul, vagy a Szír család érdemel meg minden elismerést.

  Amúgy hogy csinálnád azt, hogy "nem adsz lehetőséget ilyen terrorcselekmény megtörténtére"?
  Ok. Húzzuk ki a képletből az európai terroristákat, bűnelkövetőket és foglalkozzunk csak a más vallású, származású, bőrszínű elkövetőkkel!
  Eleve itt él Európában több, mint 40 millió muzulmán, akihez még pár tíz millió afrikai, kínai... társul. Közöttük biztos van potenciálisan pár száz terrorista. Hogy tudod kiszűrni őket? Kénytelen leszel a bűnt és a potenciális elkövetőket üldözni, különben 50-60 millió emberrel kellene kezdened valamit. (ilyet pedig kollektíven utoljára a nácik próbáltak)

  Vagy a jelenleg nem Európában tartózkodó potenciális terroristákra gondolsz? Néhány száz zakkant Európait sem nagy ügy beszervezniük. Folyamatosan vannak hírek a 18 éves szőke kicscsajokról, akik csatlakoznak az Iszlám Államhoz.

  De azt se tudod megoldani, hogy muzulmánok ne jussanak könnyű szerrel Európába. Millió módja van, melyek közül csak egy a menekültek közé vegyülés. Kapásból sok olyan muzulmán ország van, ahonnan legálisan tudnak Európába utazni. Vagy tiltsuk meg még az Arab olajsejkeknek is, hogy Európába lépjenek?
  Ott a zöldhatár, ahol pár száz kilométer kerülővel láthatalanul be lehet jutni. Főleg egy pénzzel kitömött kiképzett terroristának.

  Persze. Fel lehet tartóztatni a százezreket, akik menekülnek. Úgy nyilván nem fog köztük terrorsita sem jönni. Csak épp a terrorista, akkor bejut máshogy. Nem százezreket akarnak bejuttatni, csak azt a néhány terroristát, amit millió módon meg tudnak oldani.

  Magát a bűnt, a potenciális bűnelkövetőket kell üldözni. A fegyverekhez jutást ellehetetleníteni, titkosszolgálatoknak felgöngyölíteni a szálakat, gyanús személyeket megfigyelni...

  Teljesen fölösleges emberek millióit kollektíven üldözni!

  Hozzászólás


  • #32
   kockasseggu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
   Istenem, hova fajult ez egyszerű kérdésből??
   Én csak arra lettem volna kíváncsi, hogy Gyuribácsit kövessem e 0.98 ig, vagy fontoljam meg Ambrika havi bajos háromszögét, és ne késlekedjek tovább a felemelő segítséggel

   egyetlen mondatot emelnék ki:
   "1. Aki a magyar időket idézi, vagy linkeli az hiteles ember nem lehet."
   wazzeg! 2 mondattal fentebb vót a gumicsont, de szopogasd ezt is nyugodtan
   Azért kíváncsi lennék szerinted manapság hol lehet kapni teljesen hiteles, objektív valóságot a médiában......talán a "Kutyák és macskák" című lapban, de arra se vennék mérget, ha azt is vmi nagykutya gründolja.
   No azért ami átlátszó, az átlátszó. Jön a semmiből egy lap, amit a kutya nem olvas, de soha a legkisebb mértékben sem mond ellent a kormány propagandájának, az MTI pedig a hírek 90%-át rögtön tőlük veszi át, őket idézi.
   Legalább olyat idézzen az ember, ami megpróbál függetlennek tűnni, ne olyat, ami eleve arra született, hogy valaki szócsöve legyen!

   Hozzászólás


   • #33
    Csak a margóra szánva:
    https://www.youtube.com/watch?v=_vNl...layer_embedded

    Hozzászólás


    • #34
     Szerintem:

     Van egy elméletem, miszerint egy adott területen a béreket elsősorban a környéken élő emberek gazdagsága határozza meg.
     Az elvégzendő munkák egy része ugyanis nem globalizálható, és a gazdagabbak megtehetik, hogy nem dolgoznak kevés pénzért, hanem a tőkéjük hozamából élnek meg.
     Tehát a Kínában élő szegény ember nem tud bejárni dolgozni a Németországban zajló építkezésre segédmunkásnak, és a németországi építkezési munkát sem lehet kiszervezni Kínába. Minél homogénebb a társadalom gazdagsága, és minél nehezebb a térségek között átjárni, annál erősebb a fenti hatás.


     Az európai gazdaság versenyképessége egyre jobban romlik a világ többi részéhez viszonyítva. Ennek egyik fő oka a fene nagy általános jólét, és a fejlett szociális rendszer.
     Ugyan minek söpörne utcát a német ember, ha segélyeken/tőkejövedelméből is jól megél? Minek alkalmazna német munkást pénztárosnak a bolttulajdonos, ha a munkáját olcsóbban elvégezheti egy automata pénztáros? Miért a németeknél építené a gyárát a befektető, ha más helyen olcsóbb munkaerőt talál?

     A fejlett szociális rendszer lehetővé teszi, hogy a kevésbé tehetséges kisebbség is magas életszínvonalon éljen alja-munka végzése nélkül. Ez a középréteg megerősödéséhez vezet, aminek bár a nemzet számára jelentős előnye van, de a gazdaság számára káros.

     A fenti problémára remek megoldás a bevándorlók befogadása. Elég, ha csak minden tizedik bevándorló dolgozik. Ezzel már jelentősen le lehet nyomni a béreket, sőt a németek, akik anno felépítették a sok szempontból fejlett társadalmukat, maguk fogják követelni, hogy szüntessék meg/csökkentsék a szociális juttatásokat, hogy minél kevesebb menjen a bevándorlók közé.
     A bevándorlók ráadásul helyi piacot is növelik, hiszen a németek által felhalmozott vagyont szétosztják közöttük, amit ők szépen el is költenek. Az, hogy az új-németek végigerőszakolják, terrorizálják, a régi németeket, felélik a felhalmozott javakat, a gazdaságot nem hátráltatja jelentősen (nem a vállalatok tartják el őket elsősorban).
     A régi németek közötti bér, vagyon, és életszínvonal csökkentést akkor is elérhetik, ha az új-németeknek csak elenyésző része vállal munkát, tanul meg németül, vagy civilizált emberként viselkedni.

     Ráadásul a képzetlen kulturálatlan tömegek, az őslakosokkal keveredve sokkal színesebb társadalmat hoznak létre, ami megszünteti a társadalmi összefogás veszélyét, így könnyebben kontrollálható a nép.

     A globalizáció bizonyos elemei ( keverék (gazdag+szegény) társadalom létrehozása migráns importtal, outsourcing, távmunka, utazás, szállítás fejlődése, stb) tehát az eltérő gazdagságú népcsoportok közötti kiegyenlítődés irányába hatnak. Azaz gazdagabb területen élő népek elszegényednek, ezzel egy időben a tőke hozama megnőhet, mivel a pénzt, technológiát, egyéb értékeket birtokló cégek olcsóbb képzett munkaerőhöz jutnak.

     hosszú távú euró árfolyam változásra nem fogadok, mert, a folyamat gazdaságélénkítő hatása viszonylag lassan érvényesül, és az ilyen terrortámadások nem kizárt, hogy a németek még időben felébrednek és elzavarják a bevándorlókat Merkellel együtt, és akkor lőttek a gazdasági előnyöknek.

     A Magyar nép egy fokkal nyitottabb szemmel jár mint a Német az évszázadok óta integrálódás alatt álló bevándorlóink hatása miatt.
     Bölcs vezérünk ezt észlelte, és mivel a következő választást is meg akarja nyerni, látszólag mindent megtesz a migránsok távoltartása érdekében.

     Hozzászólás


     • #35
      @Kisbefektető:
      Az illegális migrációt nagyon könnyen meg lehet akadályozni, mindössze a politikai vezetők akarata szükséges hozzá.

      Például:
      - kerítést építünk
      - nem adunk nekik segélyt
      - Ha nincs turistáskodáshoz megfelelő exisztenciája vagy magyar nyelv tudása, akkor nem engedjük be.
      -Aki illegálisan lép át a határt, azt örökre kitiltjuk, kitoloncoljuk, kirakjuk kerítésen kívülre.
      - nem fogadunk visszatoloncolt embereket.
      A fenti módszereket lehet tetszőlegesen kombinálni, és a SZÜKSÉGES MÉRTÉKIG szigorítani

      Ha németek sem szívnák őket oda, akkor jóval könnyebb dolgunk lenne, egyszerűen közös erővel lezárnánk az EU határt átjárhatatlanul.

      Európán kívül ezt minden gazdag országban meg tudják oldani, nekünk is sikerülni fog, ha megpróbáljuk.


      Feltetted a kérdést, hogy mi kit engednénk be, hogyan válogatnánk.
      Az én válaszom az, hogy senkit, aki kint van, és a terhünkre lenne ha beengednénk. Ennek technikai szűrése könnyen megoldható, nem vesztegetem rá a szót. Viszont feltenném én is neked (és a többi jótékony lelkű bevándorláspártinak) ugyanezt a kérdést: Ki az akit beengednétek (Magyarországra, Európába), és ki az akit kizárnátok?

      Hozzászólás


      • #36
       Amit írsz az egy nagyon buta, kormányunk által folyamatosan nyomatott hozzáállás.

       1.
       Emberek százezrei a halál elől menekülnek. Mindegy, hogy itt, Törökország menekülttáboraiban, vagy saját hazájukban rendet vágva, de segíteni kell nekik. Alapvetően 99%-uk nem rosszabb ember, mint egy átlag Magyar, vagy átlag európai. Persze. Más a bőrszínük, vallásuk, kultúrájuk, de ettől még nem rossz emberek csak mások. Ha nyaralni megyünk ezen országokba, akkor legtöbben egzotikusnak és izgalmasnak találjuk őket. Ha ők jönnek, menekülnek ide miért állnánk hozzájuk máshogy?
       Azt már fentebb leírtam, hogy a terrorveszélyt nem csökkenti, ha bezárkózunk.
       Európa viszont attól Európa, hogy vannak olyan alapvető értékeink, mint például nem hagyunk százezreket meghalni ha tudunk segíteni.

       2.
       Ha mindenki megépítené a kerítését és mindenki úgy viselkedne, mint mi akkor szerinted mi történne? Emberek százezrei tolonganának a határ túloldalán. Pár nap, vagy hét után ha fáznának, éheznének és kilátástalan lenne a sorsuk tennének ellene valamit. Miután hazamenni nem tudnak, mert senki nem akarja magát és családját megöletni (ezért menekült el), így helyben keresne megoldást. Több százezer ember együtt pedig megállíthatatlan. Ledönt minden kerítést még akkor is ha rendőrök és katonák tízezrei próbálják megakadályozni. Persze halomra ölve őket meg lehetne állítani, de ezt remélem senki nem gondolja komolyan.
       Nehogy azt hidd, hogy ez csak azért van, mert ők mások. Elárulom, hogy mi pont így viselkednék. Menekülnénk, ha háború lenne. Ha éheznénk és fáznánk, akkor lázonganánk és végül végső elkeseredésünkben ledöntenénk a kerítéseket is. Csak remélni tudom, hogy nem lesz ilyen helyzet, de ha mégis, akkor lesz szolidáris nyugati/északi ország aki befogadna minket.

       Nincs olyan, hogy átjárhatatlan határ! A vasfüggönyön is jutottak át, pedig ott nem tömegével próbálkoztak és tűzparancs is volt.
       Egy terrorista pénz és kiképzés birtokában jutna át legkönnyebben. Tömegével meg egyszer csak mindenki, mikor eljutna arra a szintre a dolog.

       Sajnos nagyon sokan nem mérik ezt így fel és felülnek a propagandának. Ezt saját népszerűségének növelésére ki is használja a kormány, ezzel tovább hergelve a népet

       Mert ha nem oldjuk meg a helyzetet (Szíriában, Törökországban, vagy a menekültek Európán belüli fogadásával), akkor előbb utóbb nagy baj lesz. A baj pedig az lesz, hogy választhatunk több százezer menekült erőszakkal történő feltartóztatása, vagy a minden kontroll nélküli beengedése között.

       A megoldás nyilván a helyzet tőlünk minél távolabbi kezelése lenne. Ha pedig már itt vannak, akkor minél szigorúbb és szabályozottabb (regisztráció...) fogadása a menekülteknek. Akár ideiglenes elhelyezéssel is.

       Hozzászólás


       • #37
        Kisbefektető eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Amit írsz az egy nagyon buta, kormányunk által folyamatosan nyomatott hozzáállás.

        1.
        Emberek százezrei a halál elől menekülnek. Mindegy, hogy itt, Törökország menekülttáboraiban, vagy saját hazájukban rendet vágva, de segíteni kell nekik. Alapvetően 99%-uk nem rosszabb ember, mint egy átlag Magyar, vagy átlag európai. Persze. Más a bőrszínük, vallásuk, kultúrájuk, de ettől még nem rossz emberek csak mások. Ha nyaralni megyünk ezen országokba, akkor legtöbben egzotikusnak és izgalmasnak találjuk őket. Ha ők jönnek, menekülnek ide miért állnánk hozzájuk máshogy?
        Azt már fentebb leírtam, hogy a terrorveszélyt nem csökkenti, ha bezárkózunk.
        Európa viszont attól Európa, hogy vannak olyan alapvető értékeink, mint például nem hagyunk százezreket meghalni ha tudunk segíteni.

        2.
        Ha mindenki megépítené a kerítését és mindenki úgy viselkedne, mint mi akkor szerinted mi történne? Emberek százezrei tolonganának a határ túloldalán. Pár nap, vagy hét után ha fáznának, éheznének és kilátástalan lenne a sorsuk tennének ellene valamit. Miután hazamenni nem tudnak, mert senki nem akarja magát és családját megöletni (ezért menekült el), így helyben keresne megoldást. Több százezer ember együtt pedig megállíthatatlan. Ledönt minden kerítést még akkor is ha rendőrök és katonák tízezrei próbálják megakadályozni. Persze halomra ölve őket meg lehetne állítani, de ezt remélem senki nem gondolja komolyan.
        Nehogy azt hidd, hogy ez csak azért van, mert ők mások. Elárulom, hogy mi pont így viselkednék. Menekülnénk, ha háború lenne. Ha éheznénk és fáznánk, akkor lázonganánk és végül végső elkeseredésünkben ledöntenénk a kerítéseket is. Csak remélni tudom, hogy nem lesz ilyen helyzet, de ha mégis, akkor lesz szolidáris nyugati/északi ország aki befogadna minket.

        Nincs olyan, hogy átjárhatatlan határ! A vasfüggönyön is jutottak át, pedig ott nem tömegével próbálkoztak és tűzparancs is volt.
        Egy terrorista pénz és kiképzés birtokában jutna át legkönnyebben. Tömegével meg egyszer csak mindenki, mikor eljutna arra a szintre a dolog.

        Sajnos nagyon sokan nem mérik ezt így fel és felülnek a propagandának. Ezt saját népszerűségének növelésére ki is használja a kormány, ezzel tovább hergelve a népet

        Mert ha nem oldjuk meg a helyzetet (Szíriában, Törökországban, vagy a menekültek Európán belüli fogadásával), akkor előbb utóbb nagy baj lesz. A baj pedig az lesz, hogy választhatunk több százezer menekült erőszakkal történő feltartóztatása, vagy a minden kontroll nélküli beengedése között.

        A megoldás nyilván a helyzet tőlünk minél távolabbi kezelése lenne. Ha pedig már itt vannak, akkor minél szigorúbb és szabályozottabb (regisztráció...) fogadása a menekülteknek. Akár ideiglenes elhelyezéssel is.
        És mit érsz a regisztrációval, amikor most is másodgenerációs elkövetőkről beszélnek??? A kérdésre persze nem válaszoltál...kit engednél be és kit nem. Mert ez kulcskérdés...ugyanis pld. Bangladesben nincs háború...Ezt ti komolyan gondoljátok, hogy Európának kell a világ összes terhét a hátára vennie? Ok, befogadnád mindet kontroll nélkül, aki háború elől menekül..
        és aztán? Mi lesz azután? Amint vége a háború a hazájában, ugye visszaköltöztetnéd? Gondolom nem...na ez a bibi. Én szívesen adok neki enni inni, takarót stb. Abban a tudatban, hogy amint tud visszaköltözik a szeretett hazájába. Hülyébb példát fel se hozhattál volna az egzotikus nyaralással.. Nyilván ők is megmosolyogják a fura sápadt arcunkat, de ha millióan kopogtatnánk náluk nem tudom mi lenne a reakció.

        Hozzászólás


        • #38
         A másodgenerációs terroristák ellen mit érsz, ha nem engedsz be senkit a határon? Ők már bent vannak.

         Úgy általában nem lehet a menekültkérdést és a terrorizmust összemosni. Eleve itt élő tízmilliók és a millió egyéb bejutási lehetőség miatt sem.

         Regisztráció meg azért kell, hogy kontrollálni tudd a folyamatokat. Önmagában gazdasági bevándorlók nem jönnének. Egyrészt mert más lenne a fogadtatásuk, értük senki (én sem) állna ki. Másrészt pedig mert pusztán gazdasági okokból sokkal kevesebben kelnek útra. A teljes Magyar lakosságnak hány százaléka kelt útra a teljesen nyitott határok és a legális munkavállalás tudatában? Egyrészt sok, másrészt viszont arányaiban azért a döntő többség nem. Ha mindez még illegális is, hát kb. nem is létezne.
         Viszont menekültek farvizén sokkal többen próbálkoznak. Őket ki kell tudni szűrni, amennyire lehet.
         Továbbá kell a regisztráció a menekültek nyomonkövethetőségéhez is. Kb. kell nekik adni valamit, amivel személyazonosságukat tudják igazolni. Hogy ha megállítja a rendőr (pl. terrorizmus elleni harc jegyében), akkor ő fel tudja mutatni, hogy egyszer már egy több napos procedúra keretében őt a lehetőségekhez mérten maximálisan leellenőrizték és a hatóságok tudtával van Európában. Adott esetben ezzel korlátozni is lehet a mozgását is EU-n belül.

         Én kit engednék be? Mindenkit, aki a regisztráció során menekültnek minősül!
         Természetesen nem állampolgárságot, vagy végleges letelepedési lehetőséget adva nekik. Nem is zárnám be teljesen ezt a kaput, de az alap az lenne, hogy a helyzet rendezése után hazatérnek. Hidd el a többség menne is, ha hazájában rend lenne. Segélyekkel és egyéb juttatásokkal sem tömném őket, csak olyan mértékben, ami a minimális európai normáknak megfelel. Ne fagyjon meg, ne haljon éhen, kapja meg az alapvető orvosi ellátást ha szükséges és a gyerekeik járhassanak iskolába. Az adott országok meg dönthessék el, hogy kinek és milyen feltételekkel hajlandóak munkalehetőséget biztosítani, míg itt vannak. Már ha akarnak/tudnak.
         Mindezek mellett nyilvánvalóan komoly erőforrásokat kellene áldozni ezeknek a gócpontoknak a rendbetételére. Iszlám állam és társainak, sőt Aszad eltüntetésére.

         A turistás példát azért hoztam fel, mert sokan eleve a bűnözőket és az elviselhetetlen "állatokat" látja a menekülteknek. Aztán lehet 5 éve még egyikükkel jópofizott valami tengerparton.

         Hozzászólás


         • #39
          Kisbefektető eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          1.
          Emberek százezrei a halál elől menekülnek. Mindegy, hogy itt, Törökország menekülttáboraiban, vagy saját hazájukban rendet vágva, de segíteni kell nekik.
          Nem KELL segíteni. Lehet, hogy te segíteni akarsz nekik, de én nem. Számomra a menekültek nem, "mi", hanem "ők" Én csak minekünk akarok segíteni, másoknak nem. Számomra a "mi" kategóriába a következők tartoznak: emberi faj, europoid nagyrassz, magyar népnek, saját családom. Milyen alapon akarod felülbírálni, azt, hogy én kinek akarjak segíteni?


          Kisbefektető eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Európa viszont attól Európa, hogy vannak olyan alapvető értékeink, mint például nem hagyunk százezreket meghalni ha tudunk segíteni.
          Viszont USA attól USA, Izrael attól Izrael, Ausztrália attól Ausztrália, hogy nem engedik be az ingyenélő tömegeket.
          Európa viszont csak addig marad Európa, amíg nem engedünk be akárkit. Ezzel a mindenkit beengedős megoldással szép sorban először USA, majd Dél Afrika, végül Haiti sorsára jutunk. Egyébként itt most nem százezrekről, hanem milliárdokról van szó. Ha európai színvonalon eltartunk mindenkit aki jönni akar, akkor milliárdok akarnak majd jönni.

          Kisbefektető eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          2.
          Ha mindenki megépítené a kerítését és mindenki úgy viselkedne, mint mi akkor szerinted mi történne?
          Elenyészően kis számban jönnének bevándorlók.

          Kisbefektető eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Emberek százezrei tolonganának a határ túloldalán. Pár nap, vagy hét után ha fáznának, éheznének és kilátástalan lenne a sorsuk tennének ellene valamit. Miután hazamenni nem tudnak, mert senki nem akarja magát és családját megöletni (ezért menekült el), így helyben keresne megoldást. Több százezer ember együtt pedig megállíthatatlan. Ledönt minden kerítést még akkor is ha rendőrök és katonák tízezrei próbálják megakadályozni. Persze halomra ölve őket meg lehetne állítani, de ezt remélem senki nem gondolja komolyan.
          Ez nagyon gyengére sikerült előrelátási kísérlet volt, sok helyen hibás a gondolatmeneted.
          "éheznének"- tudtommal mindig is etettük azokat, akik a határ túloldalán várnak a menedékkérelmük elbírálására. Egy sem halt éhen.
          "hazamenni nem tudnak" már miért ne tudnának? ha hazamennének akár rendet is rakhatnának a saját származási országukban. Nem mi mondtuk nekik, hogy háborúzzanak. (Kétségkívül USA, és cinkosai erősen ludasak a szíriai háborúban, de nehogymár mi igyuk meg a levét ennek)
          "Több százezer ember együtt pedig megállíthatatlan" Tömegoszlató fegyverekről hallottál már? Ezek bevetése még a békés tüntetők ellen is elfogadott eljárásrend EUban (2006 budapest), ha politikai vezetők is azt akarják, akkor simán lehet oszlatni a kerítésen áttörni próbálókat.
          "halomra ölve őket meg lehetne állítani" és "senki nem akarja magát és családját megöletni", Na most akkor féltik az életüket, vagy sem? Ha féltik az életüket, és tudják, hogy ha áttörnek halomra lesznek lőve, akkor nem fognak áttörni, ezért nem is kell halomra lőni őket.

          Kisbefektető eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Nehogy azt hidd, hogy ez csak azért van, mert ők mások. Elárulom, hogy mi pont így viselkednék. Menekülnénk, ha háború lenne. Ha éheznénk és fáznánk, akkor lázonganánk és végül végső elkeseredésünkben ledöntenénk a kerítéseket is.
          Csak a magad nevében beszélj! Azok az emberek, akiket én ismerek, menekültként igyekeznének beilleszkedni, nem alakítanának ki no-go zónákat, nem szórnák szét az ajándékba kapott élelmiszereket, nem szarnának az őket szállító buszba, a nem erőszakolnák meg a befogadó nép asszonyait, nem akarnák erőszakkal a saját vallásukra, és kultúrájukra téríteni őket.

          Kisbefektető eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Nincs olyan, hogy átjárhatatlan határ! A vasfüggönyön is jutottak át, pedig ott nem tömegével próbálkoztak és tűzparancs is volt.
          Egy terrorista pénz és kiképzés birtokában jutna át legkönnyebben. Tömegével meg egyszer csak mindenki, mikor eljutna arra a szintre a dolog.
          Átjárhatatlan határ nyilván nincs, a legjobban őrzött börtönökből is megszöknek az emberek. De tény, hogy SOKKAL nehezebben jut át egy terrorista, ha kvázi senkit nem engedünk be, mintha bárkit beengednénk.

          Kisbefektető eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Mert ha nem oldjuk meg a helyzetet (Szíriában, Törökországban, vagy a menekültek Európán belüli fogadásával), akkor előbb utóbb nagy baj lesz. A baj pedig az lesz, hogy választhatunk több százezer menekült erőszakkal történő feltartóztatása, vagy a minden kontroll nélküli beengedése között.
          Jó. Ha majd csak ezek lesznek az opciók, akkor én az erőszakkal történő feltartóztatásra szavazok.
          Szíriában tényleg rendet kellene rakni, de az elég bajos, amíg az usákok aktívan támogatják a "mérsékelt" terroristákat.
          Azt se felejtsd el, hogy a bevándorlók többsége nem Szíriából jött:
          http://www.portfolio.hu/short/egy_te...ok.215719.html          Kisbefektető eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          A megoldás nyilván a helyzet tőlünk minél távolabbi kezelése lenne.
          Egyetértek. Látod, ilyen is van

          Kisbefektető eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Mindezek mellett nyilvánvalóan komoly erőforrásokat kellene áldozni ezeknek a gócpontoknak a rendbetételére. Iszlám állam és társainak, sőt Aszad eltüntetésére.
          Miért akarod Aszadot eltüntetni? A szíriaiak többsége őt akarja vezetőnek, nem az usákok által pénzelt terroristákat.

          Kisbefektető eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          de az alap az lenne, hogy a helyzet rendezése után hazatérnek. Hidd el a többség menne is, ha hazájában rend lenne
          A beengedett emberek túlnyomó része NEM menekült, hanem gazdasági bevándorló. Egyik sem azért jön, hogy ne lőjjék le őt és a családját, hanem hogy Németországi bérekért dolgozzon (kisebbség), vagy hogy német segélyeken éljen. Eszükbe sem jut majd hazatérni, inkább hozzák majd a családjukat is. (Ha itt háború dúlna, és téged+családodat életveszély fenyegetne, akkor te hátrahagynád őket, és egyedül indulnál menedéket keresni?)
          Ha beengedjük őket, akkor idővel ők is állampolgárságot kapnak majd.

          Hozzászólás


          • #40
           smk eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
           Nem KELL segíteni. Lehet, hogy te segíteni akarsz nekik, de én nem. Számomra a menekültek nem, "mi", hanem "ők" Én csak minekünk akarok segíteni, másoknak nem. Számomra a "mi" kategóriába a következők tartoznak: emberi faj, europoid nagyrassz, magyar népnek, saját családom. Milyen alapon akarod felülbírálni, azt, hogy én kinek akarjak segíteni?
           A liberalizmus lényege, hogy mindent szabad, ami másoknak nem árt.
           A szociáldemokraták egyenrangú emberek szociálisan érzékeny közösségteremtésében gondolkodnak.
           A kereszténydemokraták elméletileg az önzetlen szeretetet állítják a közösség elé vezérelvként (hahaha).
           A polgári jobboldal már a magántulajdont részesíti előnyben, „mindenki annyit ér, amije van” bármi áron.
           A szélsőjobbos nacionalisták felsőbbrendű rasszokról beszélnek és taposnak át másokon.

           Adj hatalmat valakinek és megtudod, milyen valójában.
           Ki milyen világban szeretne élni? Én nem olyanban, mint ez a mostani.
           http://moneymentor.5mp.eu

           Hozzászólás


           • #41
            moneymentor eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            A liberalizmus lényege, hogy mindent szabad, ami másoknak nem árt.
            A szociáldemokraták egyenrangú emberek szociálisan érzékeny közösségteremtésében gondolkodnak.
            A kereszténydemokraták elméletileg az önzetlen szeretetet állítják a közösség elé vezérelvként (hahaha).
            A polgári jobboldal már a magántulajdont részesíti előnyben, „mindenki annyit ér, amije van” bármi áron.
            A szélsőjobbos nacionalisták felsőbbrendű rasszokról beszélnek és taposnak át másokon.

            Adj hatalmat valakinek és megtudod, milyen valójában.
            Ki milyen világban szeretne élni? Én nem olyanban, mint ez a mostani.
            Összekeverted az elméletet a valósággal.

            Én egyszerű ember vagyok, nem kenyerem a ferdítés, ködösítés, hazudozás, így megpróbálom kettős mérce mentesen leírni a szóba került elméletek értékeit. Kihagytam az általad gyerekes módon hozzáfűzött minősítő megjegyzéseket.

            liberális: mindent szabad, ami másoknak nem árt, ami árt másoknak, azt nem szabad.
            szociális: egyenrangú emberek szociálisan érzékeny közösségteremtésében gondolkodnak
            demokrata: népuralom párti.
            keresztény: önzetlen szeretetet állítják a közösség elé vezérelvként
            polgári: a magántulajdont részesíti előnyben
            Nacionalista: nemzetet helyezi előtérbe, a nemzettársai boldogulását fontosabbnak tartja, mint mások boldogulását.

            A fenti értékek nem vagy csak kis mértékben ütköznek egymással. Én az összes felsorolt fogalomnál leírt jellemzést többé kevésbé pozitív értéknek tartom. A nacionalista, polgári, szociális, értékeket nagyon fontosnak tartom, a keresztény értékeket kiemelkedően megbecsülendőnek tartom, de magam csak részben követem (a túlzott önzetlenségnek káros hatásai vannak).

            A demokráciát elméletben támogatom, fontosnak tartom, hogy minél szélesebb réteg kezében legyen a tényleges irányítás. A gyakorlatban sajnos az általános választójog sokkal szűkebb társadalmi réteg kezébe helyezi az irányítást, mint pl egy konszenzusos demokráciában lenne.

            A liberális irányelv papíron jól mutat, de valójában félrevezető zsákutca. Igen kevés olyan dolog létezik, ami másoknak nem árt. Az tuti, hogy liberális elvet követve nem parkolhatsz le mert elfoglalod más elől a helyet, nem vehetsz ájfont, mert kizsákmányolják a gyártósoron a bérrabszolgákat, nem írhatsz fórumra, mert azzal esetleg bosszantasz másokat....
            Másik probléma, hogy a nem cselekvést egyáltalán nem szabályozza.
            Hagyhatod, hogy az egyik járókelő elrabolja a másik pénztárcáját? Ha cselekedsz, és megakadályozod, akkor ártasz a rablónak. Ha a rablónak segítesz, akkor az áldozatnak ártasz. Ha tétlen vagy, akkor nem ártasz másnak.
            Ennek az elvnek a gyakorlati alkalmazása mindenképp azt eredményezi, hogy súlyoznunk kell a keletkezett előnyöket, és hátrányokat figyelembe véve azt is, hogy kinél keletkeznek az előnyök, és a hátrányok, és a liberális irányelv pont erre a súlyozási kérdésre nem ad elfogadható választ (minden ember egyforma értékű).

            Továbbfejleszthetjük a liberális elvet a hiányságok pótlásával:
            azt szabad és kell tenni, ami több hasznot, mint kárt okoz. Az okozott össz kár, és össz haszon mértékét súlyozni kell az érintett személy típusától függően. Tehát fontosság szerint család > nemzet > főrassz > össz. emberiség > többiek, szorgos ember > ingyenélő, áldozat >bűnöző, stb.
            Persze ilyen irányú továbbfejlesztés után ez már nem liberális, hanem nacionalista elv.

            A gyakorlat meglehetősen nagy mértékben eltér az elmélettől. A nép többsége nem politizál, hanem struccpolitikát folytat, így nem aggatnak magukra a fenti jelzők közül semmit. Ezt csak a vezetőink teszik.
            Az elmúlt évtizedekben a vezetőink liberálisnak vallották magukat, de úgy formálták a rendszert, hogy nekik bármit szabad legyen tenniük, másoknak meg azt, ami nekik jó. Szociálisnak vallották magukat, de a szociális érzékenységük csak magukra terjedt ki: amit lehetett elvettek tőlünk, és szétosztották maguk között. Demokratának vallják magukat, de mindent megtettek, hogy ne a nemezt érdeke érvényesüljön, hanem az övék. (off: Szabad országban szabad ember azt mond, és azt tesz amit szabad ).
            Kereszténynek mondják magukat, súlyosan káros agymosó szektáknak adnak állami támogatást, és emelnek egyházi rangra.
            Polgárinak is mondják magukat, de a magántulajdon csak addig szent, amíg az ő tulajdonukban van.
            Nemzetinek mondják magukat (nacionalistának nem, mert azt a szót már feltöltötték negatív csengéssel), de... Nos ez valószínűleg igaz is, csak épp nem a mi nemzetünk érdekeit tartják szem előtt.

            A fentiek beigazolódtak már az összes eddigi kormánypártról többé kevésbé. A magát kommunistának, majd utána liberálisnak, és szocialistának hazudó bandáknál teljesen egyértelműen látszik, hogy irányelveik között nem csak a saját jólétük szerepel kiemelt helyen, hanem a mi tönkretételünk is. A látszatra sem adnak, nem tesznek úgy, mintha a mi érdekeinket képviselnék. Tisztességes ember biztosan nincs már közöttük.

            A Fidesz és csatlóspártjaik esetében kétségek gyötörnek. sok esetben nem tudom eldönteni, hogy a döntéshozók/tanácsadóik komplett idióták, vagy csak simán nem a mi érdekeinket képviselik. A legvalószínűbbnek a kettő kombinációját tartom. Biztos hogy vannak/voltak rendes, tisztességes emberek közöttük (pl Ángyán), ezek szép lassan ellehetetlenítik/kizárják soraik közül.

            A Jobbik gyakran jókat mond és tesz, néha hülyeségeket csinál, de eddig nem tettek olyasmit, amivel arra adnának okot, hogy nem nacionalista értékrendet követnek. Itt is vannak persze hulladék emberek, de ezek úgy tűnik, szép folyamatosan kikopnak.

            A kérdésedre válaszolva, én egy jobb világban szeretnék élni. Fidesz, MSZP, és nyesedékpártjaik már megmutatták mit akarnak, és bár az ostoba, és vak emberek tömegének ez bejön, nekem nem.

            Hozzászólás


            • #42
             Kisbefektető eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
             ...
             Valamiben egyetértünk, segíteni kell a rászorúlónak, aki megérdemli. Ezért talán kezdhetnénk idehaza, és ha már senki nem éhezik, fázik, nélkülöz, akkor lehet kifele tekinteni. Addig vérlázító, hogy magyarok éheznek, miközbe ezek verik az asztalt elit kajáért, kókuszmatracért. Nagyon jól tudja mindenki, hogy többségük nem a takaró és az étel miatt jön, hanem a német élet miatt, a plazmatévé miatt, a merci miatt. Ahogy elterjedt a közösségi háló a világban, és már gyakorlatilag egy szegénynek is van egy okostelefonja, vagy hozzáfér at internethez, csak idő kérdése volt, hogy a már itt lévő betelepültek hazaposztolják a led tévés szelfiket, a pipás cipőket. Így nem volt nehéz vérszemet kapni. Egy másik megjegyzés még, hogy a nacionalistákat elítélik, nos, én meg támogatom a nemzeti tudatot, a nemzet szeretetét. Ne legyünk képmutatóak, a migránsok amint Eu-ba érkeznek rögtön a saját etnikumukat keresik fel, ami teljesen természetes a részükről. Mi is ezt tennénk. Akkor ezt minek nevezzük, ha nem nemzettudatnak. nacionalizmusnak? Nekik lehet erős nemzettudattal rendelkezni, a fehér európai népeknek bűn? Azzal se értek egyet, hogy európai katonáknak kelljen kimenni rendet tenni, amikor itt lebzsel több százezer tabletező életerős migráns.

             Hozzászólás


             • #43
              "Az embereket mindig könnyű a vezérek uralma alá hajtani. Csak annyit kell tenned, hogy elhiteted velük, hogy támadás alatt állnak, el kell ítélned a pacifistákat, amiért hiányzik belőlük a hazafiság és mert veszélyeztetik az országot. Ez minden országban éppúgy működik." - Hermann Göring

              Hozzászólás


              • #44
               smk eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
               ... az általad gyerekes módon hozzáfűzött minősítő megjegyzéseket.
               Nem hiszem, hogy gyerekes volt. Inkább kritikus (a legtöbb elvnek ugyan van valami létjogosultsága, de a döntéshozók gyarlósága sokszor katasztrófához vezetett már a történelemben.)

               A többivel nem akarok vitatkozni, mert a politika olyan, mint a vallás.
               Általában nem tények (alapelvek, programok, szakmai háttérmunka), hanem érzelmek (óriásplakátok, ígértek, szlogenek, személyes szimpátia, manipuláció) alapján működik.
               Ami leginkább hiányzik, az sokszor a józan ész és empátia (én mit várnék, ha hasonló helyzetbe kerülnék, mint más).
               De ez már inkább pszichológia. Tömegpszichológia, amivel lehet élni és visszaélni (ezért kell az embereket lebutítani és megosztani).

               Hogy az eredeti témánál maradjunk, a tőzsdét is ez mozgatja. Soros, aki filozófusként kezdte, sokat tudna erről beszélni.
               http://moneymentor.5mp.eu

               Hozzászólás


               • #45
                Na, izgi téma

                Csak oda jussunk el egyszer az életben, hogy lehessen kire szavaznom végre

                És jó lenne, ha a rendszerváltás után rezsimváltás is lenne

                És akkor talán lehetne pénzügyi alapokat is tanítani az iskolában, és magasabb lenne az oktatás színvonala úgy általában mindenhol. A korrupcióért meg nyilvános megkövezés járna. Szegény Kossuth, előre megmondta, mi lesz. Igaza lett mindenben.

                Tőzsdés párt is alakulhatna! Trédeljünk össze magunknak annyit, hogy berobbanhassunk a politikába

                Hozzászólás

                Working...
                X