Tőzsdei Oktatóközpont kezdőknek - Huntraders.com

Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Jó üzleti ötlet, de hogyan kivitelezzem

Collapse
X
 
 • Szűrés
 • Idő
 • Mutat
Clear All
new posts

 • #16
  Ok, köszönöm.

  Hozzászólás


  • #17
   Andrisdiak eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
   Ok, köszönöm.
   Cső!

   Ha van főállásod akkor választhatod a KATA adózási formát. Havi 25 e. az adóteher és évi 6 millió Ft-ig jó vagy. Semmi egyéb járulék semmi egyéb adónem, szerintem ez korrekt adózási forma. Csak egy ötlet.

   Hozzászólás


   • #18
    Köszi, az tényleg tűrhető.

    Hozzászólás


    • #19
     Szerintem túlliheged ezt az ötletellopás parát. Valahol minden innovációnak az elsődleges célja a társadalmi hasznosság kellene hogy legyen, nem a meggazdagodás. És ha holnap elüt a villamos, és sírba viszed a titkot? Akarnak ezzel az emberek nagy tételben foglalkozni? A hotdogsütés nincs levédve, mégis sokan vásárolnak hotdogot (pedig otthon ők is elkészíthetnék). Még szerencse, hogy az elején hülyék voltak az emberek, és nem védették le a kereket... Az egészséges táplálkozási módszereket nem akarod esetleg levédetni??

     Hozzászólás


     • #20
      Szerencse Kegyeltje eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Az egészséges táplálkozási módszereket nem akarod esetleg levédetni??
      Kedves véleményíró! Köszönöm, hogy leírtad a véleményed! Engedd meg, hogy pár sorban én is megtegyem. A társadalmi felelősségvállalásról annyit, hogy volt amikor szó szerint rizsen éltem tisztán, de egyes alapítványoknak fizettem támogatást(jelképesen), plusz adománygyűjtést szerveztem(nem ide tartozik, nem ebbe a fórumba...). Pár éve gyógynövényekkel kezdtem foglalkozni, és amikor már a helyet kinőtték, adva volt egy nagy telek, és ezzel foglalkozni.. a bökkenő az, hogy ma az országban ebből te nem teszel az arcodba kenyeret. Az emberek tesznek az egészségükre, a cigire mindig futja, +gyorskajára horror áron, de ha egy gyógynövényt kell szárítva megvenni, megjelenik gazdagka, jólmegyasoromka a8-al, és kb. alig akar érte pénzt adni! Mivel csak egy "gaz". A cigi is az, de az fontos.. Amennyiben te arra tetted fel az életed, hogy lambokkal érkező vásárlókat gyógyítgass a kemény munkád gyümölcséből gyakorlatilag fillérekét, akkor hajrá. Az emberek nagy részének idióta dolgokra, mozifilmre, havonta új okostelóra, hülyegyerek app-ok letöltésére mindig van korlátlan összeg, de normális dolgokra sosincs. Idővel beláttam, ennek értelme nincs, nem én leszek az, aki megváltja és megváltoztatja a világot. Sajnos ilyen a világ. Ha hülye vagy elnyomnak, kifosztanak, learatják helyetted a babérokat. Mára oda jutottunk, hogy az emberek egymásnak csupán kapcarongyai, tesznek rá ki meddig él, vagy hal. Csak önös érdekek számítanak, a normális, sok munkával járó dolgokat semmibe veszik, a jelszó: mindent fillérekért. Így értelmetlen értük gürizni.

      Hozzászólás


      • #21
       @SzerencseK: na hallod, te is aztán kommunista vagy, de tövig. Hangyabolyba kellett volna születned.

       @Andris: tetszik az érett gondolkodásod, ritka az ilyen a mai kütyü-generációban.

       Hozzászólás


       • #22
        Valaki adott egy hírnévpontot, de nem tudtam, hogyan működik..majd tegnap "valaki" levonta, ezzel az indokkal: nem kell a vilagmegvalto onsajnaltatas... Tette ezt azután, miután előttem pont "valaki" kommentjéből áradt az emberiség iránti elkötelezett szolgálatra és önzetlenségre való buzdítás.. Látom ez a kettősség átsző mindent. Nyilván sokaknak jó lenne, ha tálcán nyújtaná át az ember munkája gyümölcsét. Valahol ennek oda-vissza kellene működnie. Ha kinyírják azt aki segíteni szeretne, azzal, hogy nem fizetik meg, akkor előbb utóbb nem lesz kitől venni. Ha egy pékség tulaja megél a benne megbízó emberekből, és jól profitál belőlük, akkor ugyanennek az embernek is bőkezűnek kellene lennie, amikor mástól vásárol. Lehet pont azzal garasoskodik, aki nála veszi minden nap a brióst.. Fura egy világ ez.

        Hozzászólás


        • #23
         Mivan? Ezt most lehet, hogy félreértem, de mintha azt próbálnád sugallni, hogy én játszadozom a hírnévpontoddal, de elárulom, nem én voltam, nem érdekel a hírnévpont.

         Senki nem mondta, hogy adj oda mindent ingyen. De a mai világ pont affelé halad, hogy termékek helyett szolgáltatásokat adnak el, brandet építenek, megosztják a tudást, tutorialok, információk tömege van az interneten, ingyenes szoftverek érhetőek el. Biztos azért, mert mindenki "kommunista" .

         Ha az általad is könnyen ellophatónak ítélt technológiádat úgy osztod meg a világgal, hogy egyértelmű lesz mindenki számára, hogy ez a te ötleted... ha mindenki úgy lesz vele, hogy "b+, erre nem gondoltam, ez az ember egy zseni!"... ha köztudott lesz... ha te leszel az Innovátor... akkor az már egy brand kezdete lehet. Utána írhatsz könyvet - meg fogják venni; tanácsokat oszthatsz - meg fogják venni a tanácsaidat; te lehetsz a téma szakértője - be fognak menni az üzletedbe, mert te ÉRTESZ HOZZÁ! És lehet, hogy a végén nem is ezt az ominózus növényt fogják megvenni, hanem egy sokkal drágábbat...

         ...de ehelyett inkább gondolkozol azon, hogyan viszed a sírba az ötleted!!!!

         Hozzászólás


         • #24
          Hát ez van

          Hozzászólás


          • #25
           Etna eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
           Hát ez van
           Miért nem kertészeti fórumon nyomják ezt?

           Hozzászólás


           • #26
            MyBusiness eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Miért nem kertészeti fórumon nyomják ezt?
            Ha már kertészet… Ilyen ötletem nekem is van. 1 hektár föld, 1 milla befektetés, legalább 40 milla szüret 25 év alatt. És még levédetni se kell, bárki csinálhatja. Komolyan.
            http://moneymentor.5mp.eu

            Hozzászólás


            • #27
             moneymentor eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
             Ha már kertészet… Ilyen ötletem nekem is van. 1 hektár föld, 1 milla befektetés, legalább 40 milla szüret 25 év alatt. És még levédetni se kell, bárki csinálhatja. Komolyan.
             Csinálják is sokan, termelni sem kell.

             Hozzászólás


             • #28
              Nézd, SzerencseKegyeltje, először is nincs miről vitázni, mivel a téma címe utal a tartalmára: üzleti lehetőség... Ha gondolod nyiss egy külön témát "Ingyenes ötletmegosztás" címmel, szívesen csatlakozom hozzá, és segítek ahol tudok. De ez a téma egy üzleti lehetőséget vázol fel, és nem azért nyitottam, hogy a szerinted önző egyéniségemet kitárd a világ elé, leleplezve a nagy önző, ebből milliomossá válni akaró(mert miért is ne?) egyént.. Pláne nevetséges ez egy tőzsde fórumon..ahol ugye egymás pénzét, egymás pénzéért. A népegészségügyet meg nem tudom hogyan lehet összeegyeztetni egy sima, üzleti célból, és profitszerzés végett(lehetőleg minél több) termesztett növénnyel, vagy akár a hotdoggal. Azért a normális emberek távlati célja az önzetlen segítségnyújtás, de ehhez előbb minden jótét lélek megalapozta az anyagi helyzetét, akár saját kutatásai eredményével(miért ne?), és aztán volt miből segíteni. Alapvető evolúciós igény, hogy előbb az ember saját környezete és élete(anyagi, egészségbeli) legyen rendben, aztán jöhet a másokon való segítés. 3 évnyi kutatásom eredményét nem fogom karitatív átadni, ennyi erővel tégy szemrehányást a szeszfőzdéknél, vagy a mentolos cukorka gyártóknál a titkolt recepteket illetően, amelyeket nem mellékesen jómagam is igen borsos áron szerzek be, biztosítva ezzel a brand és a termék jövőjét, támogatását és nem verem rájuk az ajtót, hogy adják ki a titkaikat, hogy otthon főzhessem a márkás szeszt.. Egyébként pedig nem hiszem, hogy én lennék ebben a hibás, inkább maguk az emberek, akik efelé
              evezik ezt a nagy hajót az önzésükkel, hozzáállásukkal.

              Hozzászólás


              • #29
               Számos ismerősöm fürdött be a terveivel, pedig az abból befolyó pénz egy részéből tényleg jót akart tenni(hú, most kapok megint majd egy - pontot, önmagasztalásért..) Évekig fejlesztettek, volt aki szoftvert, volt aki más területen jeleskedett, de szinte kivétel nélkül elbuktak, más meg learatta (na vajon ki? na kik? hát a nagy hátszéllel bíró rich gyerekek), már aludni nem tudtak a fáradtságtól, és ilyenkor jön egy kipihent egyén, tele ismerőssel az élet minden területén, majd ő megvalósítja azt, amihez másnak nincs kapcsolati tőkéje.. Egyébként vallom azt, hogy a legtöbb esetben nem is azé a dicsőség, aki megérdemelné, hanem akinek komoly ismerettségi köre van. Láttunk ilyet a múltból idehaza, fizikusoktól, matematikusoktól. Jót tett, jót tett, csak épp nem ő és családja virít ma a Rózsadombon ugye.

               Hozzászólás


               • #30
                Andrisdiak:
                Áruld már el, hogy miért a tőzsdéseket céloztad meg?
                (Bár ez legyen a legnagyobb gondunk )

                Hozzászólás

                Working...
                X