Tőzsdei Oktatóközpont kezdőknek - Huntraders.com

Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Magyarország 2012 végén?

Collapse
X
 
 • Szűrés
 • Idő
 • Mutat
Clear All
new posts

 • #16
  A lehetséges verziókból, hogy mely irány felé haladhat az ország, egy kimaradt.
  Mégpedig az, hogy (és nem csak nálunk, hanem az egész világon) egyszer csak eljut oda a folyamat, hogy a Nép, aki mindig csak a szarban vakaródzik, a megszorításokkal bírkózik, megelégeli a helyzetet. Mégpedig azt a helyzetet, hogy Magyarországtól, az ázsiai országokon keresztül, arabokon át Amerikáig, minden országnak van egy saját vagyona. A földje , föld területe, és az, ami alatta van, olaj, gáz, szén, hol, mi. És miközben mindenhol azt szajkózzák, hogy az az állam tulajdona, azaz közvetetten végül is mindenkié kellene, hogy legyen osztatlanul, aközben minden országban csak egy szűk réteg zsebébe vándorol a belőle származó jövedelem. (Gáz és olajipari cégek, földbárók, stb, ugyanis mindenhol vannak.) S míg minden létező nagyobb profit innen egy kiválasztott réteg számláján landol, ezalatt a Nép nyögi a (mesterségesen keltett) válságot, globális krízist harsognak, szörnyű gazdasági összeomlásokat jósolnak, stb. Ezáltal megoldási alternatívaként egyre nagyobb terhet rakva a munkaképes rétegekre.

  Most az egyszer nem a részletekben rejlik az ördög, hogy a MNYP-t lenyúlták, stb....Ezekkel az alapokkal van gond.. Olyan ez, mintha lenne egy nagy farmom, ahol havonta hatalmas bevételek vannak. Az összes profitot én a családfő, mint a farm tulajdonosa, személyesen használnám fel, az én saját élvezetemre, életvitelemre. A családtagoknak, és egyéb a farmon élő hozzátartozóknak, dolgozóknak pedig, csak jelképes fizetséget adnék, amiből úgy ahogy megélnének. De közben elvárnám tőlük, hogy a fizetségükből ők fedezzék az egész farm fenntartásának is a költségeit, sőt ha hitelt veszek fel, annak a részleteit is ők törlesszék.
  Így működik a Világ, és ebben a jelenségben még Magyarország a legkisebb szereplő. Mi csak a hatások alatt sodródunk, a nagyok keltette örvényben. Minél nagyobb országokról van szó (Oroszország, Kína), annál inkább igaz ez. Bár hozzátenném, azért mindenhol a kormány kedvez a saját lakosságának, valamilyen energia kedvezményes a számukra, vagy a lakáshoz jutás jelképes, stb. (Pont azért, hogy a fentebbi anomália minél később jusson el a tudatukig.) Egyedül nálunk sikerült mindent a legdrágábban adni az Isten adta Népnek. Ez itt a legnagyobb baj.
  "Only the game can teach you the game." (Jesse Livermore)

  Hozzászólás


  • #17
   Államcsőd nem lett. A válaszlehetőségek így egy bő évvel a kérdésfelvetés után elég abszurdnak tűnnek. Leginkább annak lett igaza, aki a "Rosszabb, de kezelhető helyzet" választ jelölte meg.

   Hozzászólás

   Working...
   X