Tőzsdei Oktatóközpont kezdőknek - Huntraders.com

Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Tőzsdepszichológia.

Collapse
X
 • Szűrés
 • Idő
 • Mutat
Clear All
new posts

 • Na, most hogy ezt kiveséztük, van egy másik téma is amit mostanában elkezdtem kutatni, sok csapdába ütköztem, de eddig még nem került pénzembe, viszont érdekelne a véleményetek.

  Biztosan van olyan topic itt ami az automata kereskedést boncolgatja, de nyilván nem a psziho oldaláról.

  Pl: Miért vennék én robotot? Vagy miért próbálnám meg a rendszerem automatizálni.
  Az idő pénz és értékes, a gép előtt eltöltött időt senki sem fizeti nekem vissza.
  Van az a kockázat szint amit ha egy profitos rendszerrel párosítok és pénzt termel érzésem szerint nem elegendő ahhoz, hogy nyugalommal töltsön el és inkább azt érzem, hogy az időmet vesztegetem vele, de ha ezt a rendszert automata végzi, nekem nem kell ott ülnöm és az időmet becserélnem a kevés profitra.
  Magasabb kockázatot pedig mentális korlátok miatt nem tudok vagy nem merek vállalni, ezért inkább úgy döntök, hogy a robotra bízom.

  Azon gondolkodtam, hogy itt a kereskedési feszültséget is átruházom a robotra, főleg, ha olyan összeggel kezdem aminek az elvesztése vagy kockáztatása nem okoz akkora problémát.
  Időmet így másra tudom felhasználni, pl egy újabb rendszer kialakítására, vagy egyszerűen csak marad időm élni.

  Valaki egyszer azt mondta, hogy a kereskedési robotokat azok szorgalmazzák akik nem akarnak 100%os felelősséget vállalni a kereskedési döntésekért és így mondhatják azt, hogy a robot kereskedett és ő k.rta el...
  Én azt gondolom, hogy értékes időt takarítok meg vele, ha egy robot kereskedik egy általam meghatározott számlán aminek a teljes elvesztése az én kockázatom/vagy amikor leállítom a robotot...

  Hozzászólás


  • David Chateau
   David Chateau kommentje
   Editing a comment
   Ez kétélű dolog. Egyrészt ahhoz kell teljesen önműködő robot, amit én még nem láttam hosszú ideig, ez persze nem jelenti, hogy nincs. Másrészt amíg kézzel több pénzt tudsz csinálni, mint mondjuk robottal, akkor végülis több időd is lesz a több pénz által. Én is minimalizálom a gép előtt töltött időt, ez természetes, de nem biztos, egy szint alá megéri menni a robotfejlesztésbe beleölt idő árán, sőt. Én így vélem, de ez nem a robotok ellen szól, csak józan paraszti megfontolás.

   Másik, hogy kockas a szakértője a témának, én alapvetően hülye vagyok a robotokhoz, nekem bőven elég, hogy a pozimenedzselést leprogoltam, és limitekkel lépek be.

  • kockas
   kockas kommentje
   Editing a comment
   Nincs két egyforma robot élethelyzet, csak a személyes tapasztalatom, meglátásom tudom elmondani.
   Amikor belekezdtem a robottémába, azt hittem egyszerű lesz, mert úgyis programozó vagyok és semmiség az egész.
   Ma már csak a kihívás miatt szórakozok még vele, nem az időspórolás miatt.
   Ha ezt az időt is, amit eddig elb@ctam vele a kézi kereskedésre fordítottam volna, akkor már régen egyáltalán nem érdekelne a robotika
   illetve bármi másba (nem tőzsde) belekezdtem volna, akkor az is jobb lett volna...ami szintén régen termelhetne automatán.

 • Régen volt, de azért leirom. Páran összeálltunk robotizálni a kereskedést. Pár tehetséges programozó, csupa számitógépes zseni, meg kereskedő. Én voltam a legostobább közöttük. Éveket öltünk bele, rengeteg stratégiát gyártottunk, és kipróbáltunk. Még nagybefektetők is érdeklődtek, sőt volt aki némi aprópénzzel is beszállt. Társaságot alapitottunk. Tehát volt elképzelés és jövőkép. Pár hónapig rózsás volt minden, aztán jöttek a minuszok. Soha nem sikerült csak nyereségesen kereskedni robotokkal. És higgyétek el nem az iq hiányzott a csapatból.
  willow

  Hozzászólás


  • kockas
   kockas kommentje
   Editing a comment
   Pk12 ????????

 • Ezt a témát még érdemes boncolgatni. Talán azzal össze is kötném, hogy mit gondolok a tőzsdézésről, érdemes-e az illetőnek belevágnia (akivel épp beszélek).

  Mivel biztosan állíthatom mindannyiunk nevében azt, hogy az elején teljesen másképpen képzeltük el az egész kereskedést, ezért ez egy kemény dió, amikor megkérdezik. Ha belegondolok abba, hogy az elején milyen stratégiákat kerestem, mikben gondolkodtam, milyen brókercégeknél volt pénzem, hú .

  Itt egy élő példa, megkérdezték tőlem a minap a Tilrayt, meddig mehet még fel, vegyenek-e belőle (mellesleg Andor is nyomatja a vételét....). No, aki már látott nem egy hájpot, az pontosan tudja ezek jellemzőjét, ugyanúgy, ahogy egy trendfordulásnak is. Ha megnézel, lekövetsz több százat, ezret, akkor szinte pontosan fogod tudni, mi fog történni Persze lekereskedni más dolog. Na ez az, amit nem lehet elmondani senkinek sem.

  Meggyőződésem, hogy a tőzsdén kimagasló eredményeket csak kellően sok idő befektetésével lehet elérni, és flowban kell lenni. Nem is szedném szét a piacokat és az időtávokat. Egyszerűen kialakul az egész gazdaságról, chartokról, piacokról egy vélemény, egy egyedi döntési mechanizmus. Ezt képtelenség átadni, aki nem ezzel foglalkozik. Az, hogy ez megéri-e, csak utólag eldönthető.

  Az indikátoros, meg tisztán robotos rendszerek is egy lépcsőfokok voltak. Nem mondanám azt, hogy feleslegesek, de semmiképpen sem szabad ott megállni, és nem is kell.

  Hozzászólás


  • Új téma:
   Ritkán esik szó róla, pedig igenis fontos. Mai szituációm a következő volt. SPX longokat vártam. Minden tökéletes volt, de egy fontos kitétel miatt nem nyitottam be a longot. Utólag látva, egy elég szép nagy nyerőből maradtam ki. Sokszor, és sokan morgolódnak, hogy kimaradt ebből, meg abból a trédből. Én most tudatosan nem nyitottam be, tehát nem kimaradt trédről beszélünk, bár régen mérges voltam és csalódott ilyen esetben.
   Ugye mennyire más az, amikor kielemzünk valamit, arra is megy, na de le is kell trédelni?
   Nincs bennem harag, semmi ilyesmi, csupán azért írtam, mert hátha segít valakinek magára ismernie a szituban Nálam ez egyébként mindennapos szinte, hogy egy jó mozgásból kimaradok,cserébe legalább egyben mindig benne vagyok És nem úgy fogom fel, hogy nem kerestem minimum 48 ticket, 4RR-ben indulva, hanem úgy, hogy jól cselekedtem

   Hozzászólás


   • Ez a fontos kitétel a stratégiád része? Ha nem teljesül akkor nem kötsz?
    Mert ha így van akkor ez nem a rendszered jele volt így szabályosan jártál el!
    Az én valóságomban csak az számít hibának ha valamit azért nem kereskedek le, mert benéztem a rendszert amúgy pedig le kellett volna.
    A célom pedig az, hogy a rendszert kövessem.
    Ha sikerül, és ez a legfontosabb akkor az adja a tréder önbizalmat és építi a hitrendszert amit magamba vetek.
    A rendszernek pedig ez az alapja. Itt már egy olyan szintről beszélek ahol nem keresem a jó és számomra követhető rendszert, hanem arról amikor már csak üzemeltetnem kell, mert az első szint kész, és a rendszer alkalmasnak bizonyult arra, hogy pénzt keressek vele.

    Tehát no stressz

    Ami ebben az esetben segíthet az az, hogy következő nap, vagy az elkövetkező héten ezt a kereskedés által okozott érzést próbálod meg feltárni és kicserélni egy motiválóra.
    Ebben segít az NLP

    Ha csupán egy tanúság volt, akkor tökéletes lecke azoknak akik még birkóznak a feladattal.

    Hozzászólás


    • Nem kellett volna benyitni. Jol jartam el. Csak ugye csabito, amikor erzed, mi fog tortenni, es megse szabad
     ​​​NLP tenyleg ennyit ad? Ideje elmelyulnom benne jobban.

     Hozzászólás


     • Nekem sokat adott. Még többet adna ha rendszeresen foglalkoznék a témával.

      Hozzászólás


      • Mit kell érteni NLP alatt pontosan? Mit jelent?

       Hozzászólás

      Working...
      X