Tőzsdei Oktatóközpont kezdőknek - Huntraders.com

Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Tőzsdepszichológia.

Collapse
X
 
 • Szűrés
 • Idő
 • Mutat
Clear All
new posts

 • Sziasztok,

  szeretnék hozzászólni az oktatás témához. Véleményem szerint az a megközelítés, hogy minden oktatót kókler és elmebeteg, aki nem mutat fel folyamatosan eredményt rendkívüli leegyszerűsítése ennek a komplex problémának, így nem tudok vele teljesen azonosulni.

  Egy hozzászólásban sem láttam, hogy bárki is foglalkozott volna azzal, hogy a tőzsde tanulás folyamata hogyan épül fel. A folyamatot legalább két részre kéne bontani, minimum. Az egyik legnagyobb problémának az ALAPKÉPZÉS hiányát látom. Persze teljesen érthető ez, hisz ki akarna heteket, hónapokat tanulni, tájékozódni mielőtt bekapcsolja a metatradert vagy számlát nyit az Interactive Brokersnél. Mindent most akarunk, így nincs is igény az ilyen jellegű oktatásra, ezért kínálat sincs. Nincs olyan oktató ma Magyarországon (vagy számuk elenyésző), aki azt tűzte ki célul, hogy minőségi ALAPKÉPZÉST kínáljon a tőzsdei kereskedés témaköréből. Ellenben rengetegen vannak olyanok, akik stratégiákat oktatnak, akár mutatnak, akár nem számlatörténetet. Ki várja el egy profi kereskedőtől, hogy tőkepiaci alapismeretekről beszéljen a tanítványainak? Ki várja el attól az oktatótól, aki arra vállalkozik, hogy biztos alapokra helyezze a hallgatót, hogy számlatörténeteket mutogasson. Teljesen felesleges.

  Alig pár hete felhívott egy barátom, aki elmeséli, hogy már opciókkal kereskedik - ráadásul egy általam is szakmailag elismert kereskedővel együtt - de magyarázzam már el neki, hogy mi is az ITM és OTM opciók közötti különbség. Ez kinek a hibája, hogy megtörténhetett? Ki a felelős ezért? Továbbá ki fogja megtanítani egy hallgatónak akár a platformok helyes használatát vagy a megbízástípusokat, a brókercégek működését (majd maga megtanulja az internetről válasz nem oktatás)?

  A tőzsdei oktatás egy olyan folyamat, melyet differenciáltan kellene megközelíteni. Ezekhez a részfolyamatokhoz eltérő oktatási modell, eltérő oktatók és - nagyon fontos - eltérő eszközök és infrastruktúra kéne, hogy társuljon.

  Felmerült példaként az is, hogy ahhoz az orvoshoz szeretnék menni, aki minél több embert megmentett. Ez teljesen érthető és így helyes. De a tőzsdetanonc ebben a példában nem a páciens, hanem az orvostanhallgató. A gyógyult beteg a profit, míg a sikertelen műtét a vesztség. Aki orvos szeretne lenni nyilván nem egy sebész mellé jelentkezik, hanem elvégzi a szükséges ALAPKÉPZÉST, hisz a sebésznek nem az a feladata, hogy megtanítsa a vesék hol helyezkednek az emberi testben. Az ALAPKÉPZÉSBEN részt vevő szakembereknek – legyen az a biológiatanár a gimnáziumban, vagy az anatómia professzor az egyetem első évében – ne kelljen már számlatörténeteket lobogtatnia a hitelesség kedvéért. Ha ez minden oktatótól elvárás, akkor hogyan alakulhatna ki az az egészséges állapot, hogy az ALAPKÉZÉSBEN dolgozók továbbítják a hallgatókat a Kereskedőkhöz, ha ők nem lehetnek hitelesek? Itt is nyugodtan lehet vonni a párhuzamot: míg a biológia tanár az oktató, addig a sebész a kereskedő. És ahogy korábban említettem ezen részfolyamatokhoz különböző eszközök és infrastruktúra kell. Én az ALAPKÉPZÉST főleg e-learning rendszerbe integrált tananyagokkal és oktatási tervel képzelem el, míg azt az „oktatást”, amiről itt általában szó van, pedig modern infokommunikációs eszközök támogatásával, mint a chat vagy az online meetingek, képernyőmegosztás és streaming. Az auditórium és a műtő is két különböző helyszín.

  Ha eljutottunk végre oda, hogy a tőzsdetanonc megfelelő ALAPKÉPZÉSBEN részesült, eldöntheti, hogy mely kereskedőhöz akar menni megtanulni végre kereskedni. Itt már valóban számít, hogy kinek milyen eredményei vannak, ez így igaz. Ellenben nem tartom jó ötletnek azt a felfogást, hogy a kötéslistát mindenki számára elérhetővé, publikussá kéne tenni. Ahhoz, hogy megbizonyosodjunk egy kereskedő sikerességéről, egy kicsit más utat kell bejárni a kötéslista értelmetlen követelése helyett. Én erre megoldásnak egy hiteles értékelési rendszert látok. Ha egy kereskedő azt állítja, hogy a tanítványainak mutat számlatörténetet és együtt kereskedik vele, akkor nyílván csalódottak lesznek a tanulók, ha ez nem igaz. És a tőlük származó visszajelzéseik alapján el lehet dönteni, hogy melyik kereskedőhö a hitelesi. A másik erős érvem, hogy mivel rendkívül könnyű számlatörténetet hamisítani, így kontra produktív lenne azt álltani, hogy hiteltelen az, aki nem tesz ilyet közzé. Ha csak ez alapján ítélnénk meg őket, akkor a sok hamis és nyilván kecsegtetőbb számlatörténetek mellett elvesznének a valódi és hiteles kimutatások. Elegendőnek tartom a profitot, vagyis a sikeres műtétetek arányát a nyilvánosság elé tárni, de egy sebész sem enged be akárkit a műtőjébe. Ellenben ha a tanítványai mentik az életeket, sikeresek, akkor ez elég érv a választás mellett. Egy még egyszerűbb megoldás a pénzvisszafizetési garancia. Nincs számlatörténet? Nem ez volt az igéret, kérem vissza a pénzem.

  Már több mint tíz éve, hogy készítettünk egy opciós analizáló szoftvert, BS és binomiális alapon is számolt, szépen kirajzolta a profitgörbét, az összetett pozíciókat. stb. Ennek apropóján hívott meg az akkor fénykorát élő P.Péter, hogy a három órás opciós képzésükön - amiért akkor csak 20.000 HUF-t kértek -, mutassam be a rendszert. Az előadás előtt mikor mutattam Petinek, hogy miről fogok beszélni, akkor a volatilitásra azt mondta, azt hagyjad, úgysem értik meg… Persze P.Péter sem az ALAPKÉPZÉSBŐL gondolt üzletet csinálni, ami érthető a már említett okok miatt, mégis tömegesen oktatta azokat, akiknek arra mindenképp szükségük lett volna.

  A Huntraders a fenti problémákra szeretne megoldást kínálni, kiemelt figyelmet fordítva az ALAPKÉZÉSRE.

  Üdv,
  Huntraders
  HunTraders.co.uk/invite/betbulls - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is

  Hozzászólás


  • MyBusiness
   MyBusiness kommentje
   Editing a comment
   A 3 napos élő kereskedés tökéletes ha 10-20 kötés megvan naponta.
   (Kihagyom azt aki 10 évig ül egy részvényen, az más kávéház )
   De ha vki hetente pl(!) 1-2× köt ő 3 napos élő kereskedésben már nem tud szép sorozatot mutatni.

  • 7895521
   7895521 kommentje
   Editing a comment
   Valaki 20 év után még mindig M1 scalpot szeretne látni, napi 10-20 kötéssel?
   M5 daytradben, egy instrumentumon belül, már egyszerűen nem alakul ki napi 2-3 olyan helyzetnél több, amiért érdemes kockáztatni, és normális mértékű mozgás várható belőle! A folyamatosan figyelhető chartok száma is erősen véges kis idősíkon!

  • MyBusiness
   MyBusiness kommentje
   Editing a comment
   foRex Klub:
   Magam semmit sem szeretnék látni!!
   Egyébként ugyanaztt írtam mint te, odáig tágítva, h vki a 2008-ban vásárolt US-részvényben ücsörög

 • Nincsen árnyalva és kellőképpen szétbontva a dolog. Kitől mit kellene kérni. Ieírom röviden nem keverek senki mást ide csak magam :-) Napon belül kereskedek elemzéseim két három napra vonatkoznak vagy jobban mondva érvényesek maximum. Nehéz eldönteni mennyi idő kell egy alakzat beteljesüléséhez, hiszen eltérő a volatilitás az egyes napokon. Amennyiben valamit leírok annak az ellenőrzése, hogy úgyvolt, jó volt, rossz volt max két három nap és nem egy devizán kereskedek napi szinten, több elemzést készítek. Ebből remélem látszik ez egy elég intenzív dolog. Havi szinten 100 kötésem van minimum még ha ez rákötést is tartalmaz szép számmal. Egy hónapos kimutatással teljesítem néhány ember kívánságát.
  Ez a kereskedési forma nem torelál nagy hibákat rövidtávon sem, szerintem.

  Az sem mindegy, hogy mit tanít az oktató. Egy konkrét operatív stratégiát, ha fogalmazhatok így vagy egy ennél sokkal átfogóbb szemléletmódot több módszert érintve.

  Hitelességi kérdés. Megvizsgálták az emberek kit tartanak hiteles embernek arra a következtetésre jutottak: 1.8 magas minimum, ősz haj, öltöny. Ezt én teszem hozzá az aki sokpénzről beszél:-) itt az embereknek elgurul a gyógyszerük, arraszaladnak amerre a pénz csörög vagy csörgetik. Számlakimutatás is ilyen szerintem, vizuális dolog ammi könnyen félrevezet bárkit. Személyes tapasztalat. Két - három nap alatt el lehet dönteni hiteles e amit mond és szeretném megtanulni vagy sem. Természetesen ingyenes kereskedési napról van szó.
  HunTraders.co.uk/invite/anonymousfx - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is

  Hozzászólás


  • ANONYMOUSFX eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
   Nincsen árnyalva és kellőképpen szétbontva a dolog. Kitől mit kellene kérni. Ieírom röviden nem keverek senki mást ide csak magam :-) Napon belül kereskedek elemzéseim két három napra vonatkoznak vagy jobban mondva érvényesek maximum. Nehéz eldönteni mennyi idő kell egy alakzat beteljesüléséhez, hiszen eltérő a volatilitás az egyes napokon. Amennyiben valamit leírok annak az ellenőrzése, hogy úgyvolt, jó volt, rossz volt max két három nap és nem egy devizán kereskedek napi szinten, több elemzést készítek. Ebből remélem látszik ez egy elég intenzív dolog. Havi szinten 100 kötésem van minimum még ha ez rákötést is tartalmaz szép számmal. Egy hónapos kimutatással teljesítem néhány ember kívánságát.
   Ez a kereskedési forma nem torelál nagy hibákat rövidtávon sem, szerintem.

   Az sem mindegy, hogy mit tanít az oktató. Egy konkrét operatív stratégiát, ha fogalmazhatok így vagy egy ennél sokkal átfogóbb szemléletmódot több módszert érintve.

   Hitelességi kérdés. Megvizsgálták az emberek kit tartanak hiteles embernek arra a következtetésre jutottak: 1.8 magas minimum, ősz haj, öltöny. Ezt én teszem hozzá az aki sokpénzről beszél:-) itt az embereknek elgurul a gyógyszerük, arraszaladnak amerre a pénz csörög vagy csörgetik. Számlakimutatás is ilyen szerintem, vizuális dolog ammi könnyen félrevezet bárkit. Személyes tapasztalat. Két - három nap alatt el lehet dönteni hiteles e amit mond és szeretném megtanulni vagy sem. Természetesen ingyenes kereskedési napról van szó.
   Kezdessz egyre okosabbakat irni.
   willow

   Hozzászólás


   • ANONYMOUSFX eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Két - három nap alatt el lehet dönteni hiteles e amit mond és szeretném megtanulni vagy sem.
    Főleg ha swing trader az illető mint jómagam. Két-három nap alatt mindössze azt lehet eldönteni, illik-e az öltöny szabása az ősz hajhoz vagy sem.
    Assumption is the mother of all fuck-ups!

    Hozzászólás


    • ANONYMOUSFX
     ANONYMOUSFX kommentje
     Editing a comment
     Alapjába véve az én kereskedési módszeremre gondoltam, ezért írtam az elején, hogy nem keverek ebbe senki mást. Így kell érteni, bocsi a fogalmazásért nem volt egyértelmű! Hosszútávú kereskedőknél csak a számlakivonat van, másnak nincs értelme.

    • Vacendak
     Vacendak kommentje
     Editing a comment
     Én is elnézést kérek, másként kellett volna fogalmaznom.

   • HunTraders.co.uk/invite/tradersnight - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is

    Hozzászólás


    • David Chateau
     David Chateau kommentje
     Editing a comment
     Reméltem, hogy valaki tud róla valamit. Valószínűleg arra példa, hogy kifogott róla a tőzsdepszichó, de az is lehet, hogy full privátban ügyes
     De, inkább az érdekel, ki veszi észre, ez a duma így ebben az állapotában miért nehezen hihető? Ez 2012 körüli videó, azóta persze lehet más a felállás, most csak tisztán a szövegre koncentráljunk, ne a személyre.

    • 7895521
     7895521 kommentje
     Editing a comment
     "Ha a szabályokat betartod, az fog történni amire vágysz!" Aha!
     2016-os Vitrai riportban 23. percnél mondja, hogy pénzügyekkel foglalkozik otthonról. https://youtu.be/XwoDVIPSzYM

    • David Chateau
     David Chateau kommentje
     Editing a comment
     Telitalálat, gratu!
     Vitrayhoz eljutni nem gyenge!

   • David Chateau eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Még él Vitrai? Lehet, hogy az öregek mégsem olyan hülyék?
    willow

    Hozzászólás


    • MyBusiness
     MyBusiness kommentje
     Editing a comment
     Kb 1éve láttam, szellemileg top és 10-15 évet letagadhatott volna

    • David Chateau
     David Chateau kommentje
     Editing a comment
     Tavaly októberben? Én akkor láttam, hallottam élőben, azért erősen lefeleszálló pályán van, épp a napokban el is vált, nem volt topon szerintem. És Vitray, nem Vitrai, skacok, ennyire ne legyen lécccci a hejesírás lényegtelen

    • MyBusiness
     MyBusiness kommentje
     Editing a comment
     87 évesen válni az azért húzós lehet. Igen megdöbbentő. (Kivétel ha vmi anyagi stb trükközés.)

   • Sokat gondolkoztam azon, amit equalizer és ANONYMOUSFX fórumtársammal beszélgettünk. Átgondoltam, valóban csak a dollár számít. Tényleg az ennek az egész tevékenységnek a célja. Persze van benne sok egyéb jó és igencsak hasznos vonzata, lásd önismeret fejlődése és egyéb jóságok. De ha valóban én is más egyéb dolgokért is szeretném, akkor nem próbálnám minimalizálni a számítógép előtt eltöltött időt, hiszen az a nagyon véges. Igen, a dollár a lényeg, és az összes többi dolog ennek vonzata. Mint bármely más pénzszerző tevékenység. Ettől függetlenül lehet, sőt, kell is élvezni ezt az egészet, meg megtalálni benne azokat a dolgokat, amiktől szívesen csináljuk.
    HunTraders.co.uk/invite/tradersnight - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is

    Hozzászólás


    • rpr
     rpr kommentje
     Editing a comment
     Chucky "hogy milyen nap mint nap egy irodában szívni öltönyben, elég volt abból az életből örökre."
     rohadtul igazad van. amikor az idodet fizetik es nem a teljesitmenyed az a legnagyobb szivatas.
     bar sok embernek epp az a megfelelo... egy 8 9 oras melo ad biztonsagot es ez nem lenezes...ikyen is van..mint mikor moneymentor irta hogy europai egyik legnagyobb bankjanal dolgizik vmi ugyfelezos poziba...en inkabb ugy mondtam volna h europa egyik legnagyobb rabszolgattartojanal dolgozik ahol o az egyik fo rabszolga...es ez nem sertes...

    • MyBusiness
     MyBusiness kommentje
     Editing a comment
     Aki olyasmit csinálhat amit szeret abból pénzt is keres szerencsés. De ezt már jópáran megállapították. Ván olyan tevékenység amit lehet anélkül is végezni, h szeretné vki de sztem a tőzsdézés nem ilyen.

    • moneymentor
     moneymentor kommentje
     Editing a comment
     rpr
     Nem veszem sértésnek.
     Sok mindent csináltam már. Én nem vagyok vállalkozó alkat.
     Utálom, hogy még el se kezdtem vállalkozni, de már fizethetek a NAVnak, könyvelőnek, van egy csomó kiadásom egy üzlet bérlésével, berendezésével. Nyomhatom a marketinget, bizonytalan az ügyfelek száma, s olyan árat kell képeznem, amiből minden teher után még én is jól megélek.
     Ezzel szemben nyakkendős alkalmazottként kényelmes környezetben csak a munkára (ez esetben a pénzügyi tanácsadásra) koncentrálhatok, tervezhető a jövedelem, van valami karrierkép, szakmai fejlődési lehetőség, jók a kollegák, jönnek az ügyfelek...
     Ez mellett számomra éppen elég annyi bizonytalanság, amit másodállásként a trading, mint egyfajta vállalkozási forma jelent.
     Én inkább ezt a biztos+bizonytalan kombót ajánlom. De nem vagyunk egyformák.

   • Nálatok?
    Csatolt fájlok
    HunTraders.co.uk/invite/tradersnight - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is

    Hozzászólás


    • kockas
     kockas kommentje
     Editing a comment
     tettszik a példa!!
     Végre valaki outsider is érti a lényeget.
     Már azt hittem csak magunkban rágjuk a csontot.

     B.B. Szerintem gyúrjon rá a napi 1 százalékra és kezdjen bele!!
     Gyakorolt elég ideig és százalékosan nagyon megy neki.

     A javaslatom: Tegye fel az összeset a pirosra...akarom mondani a shortra,
     de ha a zöldekre teszi az is dupla esély Ámerikában, igaz amióta Trump van azóta csak Las Vegasban!!

     egyébként azt hittem Bobby Brown az a nigro repperköcsögcsávó aki a Whitney Houston férje volt.

     A dal egyébként erről az 1 dolláros storyról szól? Vagy mi köze a Zappához ha mégis a Longra tett hiszen Goes down??
     Gyerekkori neve a Frenknek? Passzgumipapucsfeladom!

    • MyBusiness
     MyBusiness kommentje
     Editing a comment
     A Zappa még egyszerű, a Sheik Yerbouti album -sztem jól sikerült - egyik dala, benne az american dream (igen, "goes down" nemtom miért) az egydolláros story és a feladvány pedig saját szerzemény

    • moneymentor
     moneymentor kommentje
     Editing a comment
     Celsius vagy Fahrenheit ... kilométer vagy mérföld ... R vagy % ... számla vagy teljes vagyon...
     MINDEGY, HA A SAJÁT RENDSZEREDBEN KÖVETKEZETESEN HASZNÁLOD.
     A vita azért van, mert az alapfogalmak nem egységesek (pedig minden fenn van a neten ugyebár) és túlteng az ego, ami "szelektálja az információt".

     Egyébként lehet, hogy BB is legyintett a 100 dollárra.
     De lehet, hogy rájött, hogyan kell fundamentális buy&hold pénzt keresni a tőzsdén, s legközelebb már több részvényt vett. Talán nem a teljes vagyonából...

   • kockas. Szerény véleményem szerint ahhoz, hogy valaki havi 1 milliót keressen, és ne menjen rá az élete, legalább 100 milliós tőkével kell rendelkeznie. És ekkor nem kell andayint szednie, és egész nap a gép előtt rohadnia.
    willow

    Hozzászólás


    • moneymentor
     moneymentor kommentje
     Editing a comment
     Szerintem...
     ... a trade nem játék. Demoban igen, de a család megtakarítását kockáztatva már nem.
     ... aki havi 1 milliós nyereséget tervezve kezd forexezni, az csalódni fog, ha nem sikerül, ill. rosszabb esetben elbukja a pénzét. Ez ugyanúgy csak egy irányvonal lehet, mint az én napi 1%-om.
     ... de számításom szerint pl. adott hónapban kb. 5 milliós tőke, tradenként 0,5 lotos pozi, 100 daytrade és legalább 70%-os találati arány kellene a sikerhez.

    • Vacendak
     Vacendak kommentje
     Editing a comment
     Ki mondta, hogy a családi megtakarítást kell kockáztatni? Aki megteszi azt leginkább csak hülyének lehet nevezni.
     Van egy jó közmondás: addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér. Ha nincs takaród... takarodj a tőzsdéről!
     Ezt nagy általánosságban értem (és részben viccnek szántam), nem kimondottan neked címeztem, moneymentor!

    • MyBusiness
     MyBusiness kommentje
     Editing a comment
     willow Ezt mekkora tőkeáttétellel gondolod?
     Mert 1:1 v 1:20 v 1:500 enélkül nem lehet "kalkulálni".

   • Nem igazán értem, miért gondolkodtok kicsiben, és főleg terminusokban. A nyereség exponenciálisan növekszik, ha hajlandó a tréder kockáztatni - egy milliós tőke esetén pl. 1 lot nyitás, 10 millió esetén 10 lot...
    Én ezt játékként kezelem, meg sem fordult soha a fejemben, hogy megélhetési lehetőségként tekintsek rá. Nem megélni akarok a nyereségből, hanem penthouse-t venni pl.
    ...És nem kell 100 milliós tőke ennek megvalósításához.
    Assumption is the mother of all fuck-ups!

    Hozzászólás


    • MyBusiness
     MyBusiness kommentje
     Editing a comment
     OK, de a st out likvidál pl 100-nál ha 200-al nyitsz, szal hogy lehet idáig st out nélkül lemenni?

    • kockas
     kockas kommentje
     Editing a comment
     mondom hogy túlkombináltad.
     itt spec nem volt semmilyen feladvány.
     "Most van még szabadon 5USD, de nem adnak érte semmit se" = a többi be van kötve, de nincs elveszítve!

     DE ha már itt tartunk:
     egyébként ne gondolja senki hogy az ESMA 30 X és stop out szabályai megvédik minden esetben.
     A szabály szerintem nem úgy szól hogy slout esetén maradnia kell a számlán valaminek.
     Szerintem nem kell maradnia! //nem olvastam el, csak próbálom értelmezni...
     Ha lecsökken a margin level 50%ra akkor ugyebár jön a stop out.....ami megvédhet normál piaci körülmények között,
     de nem az extrém esetekben. Ha a stoppolásuk megcsúszik akkor a számla lemehet egészen nullára.
     Mínuszba csak azért nem, mert azt védi a jogszabály.
     és ez a számlanullázás nem csak nagyon piros híreknél, fekete hattyúnál jöhet el.
     Elég hozzá az az apró hiba ha valaki több tételben köt be mint pl amit Rewand mutogatott itt állandóan.....mert mi is fog történni?
     Először kistoppolják a legnagyobbat, aztán ha nem vagy gép előtt, vagy belekerültél a pszichohurokba, akkor utána jön a következő és így tovább a legkisebbikig. Amikor utoljára kistoppolják a 0.01 lotost, akkor a maradék közelíteni fog a nullához.
     Na most ugyanezt a folyamatot el lehet képzelni egy komolyabb híreknél ha több darabból van felépítve a pozíció.
     Öröm hallgatni/nézni ahogy fél másodpercenként kilövik az összeset és esélyed sincs neked kézzel lezárni még előtte a többit.
     Ezért jobb betolni a tétet 1 db nagy tételben, de mint mondtam az se mindig fog megvédeni a nullázástól, mert pl amit mutattam USDTRY kiszpájkolást,
     ott elképzelhetetlennek tartom hogy SL OUT után ne csúszott volna még akkorát hogy maradjon is még a számlákon valami.

     Szóval jó ez az ESMA, nagyrészt megvéd a saját hülyeségektől, de nem a gennyes brókerektől.

    • MyBusiness
     MyBusiness kommentje
     Editing a comment
     @kockas:
     Az vhogy nem jött le, h van pozíciód csak az, h 5 USD "szabad", így már világos.

     Aztom, h "extrém" esetben a st-tól távol lehet a teljesülés és egyéb esetekben is. Egy mezei kistoppólódásra gondoltam. A fx-brókernek mi az extrém az pedig az ő döntése meg a csalás is.
     A tőzsdén is van szépen csúszás hiszen ott a következő elérhető áron kötik a stppot az
     pedig vétel/eladás arányának (likviditás) kérdése és h hanyadik vagy a sorban.
     Utoljára szerkesztve a következő által: MyBusiness; 2019-12-09, 18:00.

   • kockas Eljöttem az EUR/USD-ből, nem akartam "beleszemetelni". Egyik sajtótájékoztató után kb félóra alatt 50 pontot esett az E-mini SP, az d.trade marginra vetítve kb 500% profit lehet. (Mindenkit megnyugtatva, tőzsdén és ami fő(!) 100K dolláros számla a d.trade margin felső határa ) Most akkor ez hogyan kezelendő? H lesz ebből havi 5% ? Sok a kérdőjel.
    (Ma nyitni sem volt érdemes, csak vigaszul.)

    Hozzászólás


    • kockas
     kockas kommentje
     Editing a comment
     régen voltak ilyen rádióadások ahol közvetítették ezeket.
     lehet érdemes lenne hallgatni és a végén stop megbízást betenni mindkét irányba

    • MyBusiness
     MyBusiness kommentje
     Editing a comment
     Most is adják egyenesben, pl CNBC. (Sosem nyitnék a szövegre.) A piacon st B/S nélkül is "kényelmesen" van
     lehetőség nyitni, zárni. (És nem kell elemzés sem fund sem chart sem havi %-számítás, elég a "tudatlanság" és(!) bőrtalpú Salamander cipőben is köthetsz. )
     Utoljára szerkesztve a következő által: MyBusiness; 2019-12-11, 21:51.

   • Olyan számítógépes program, mely garantálni tudta a hozamokat....szép
    https://index.hu/belfold/2020/01/30/...hi_penz_hozam/

    Hozzászólás

    Working...
    X