Magyar Tréderek Közössége

Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Tőzsdepszichológia.

Collapse
X
 
 • Szűrés
 • Idő
 • Mutat
Clear All
new posts

 • Bocs, félreérthető volt amit írtam.
  NINCS 5 pip-es stopom, a stratégiának nem eleme a fix stop, a helyzettől függően lép ki egy poziból, van, hogy relatíve nagy az "erő" a mozgásban és akkor iszonyúan nagyra nő a stop, mert elbírja a trade, és van, hogy a legkisebb rezdülésre is kilép ha fordulás van,mert gyenge volt a mozgás és óvatosabban működik, ez teljesen adaptív, nézegeti a közelmúltat, de persze maga az adaptivitás is settingelhető, ennek az automatizálásán dolgozom most, hogy azt se kelljen, hanem elég legyen rádobni a piacra és saját hülyeségeiből tanulva, állítsa saját beállításait a setup, de ettől még min. pár hétre, hónapra vagyok. Tehát hiába van benne egy alap adaptivitás, mégsem tökéletes, van, hogy alaposan benézi és összeszed egy rendes bukót, máskor meg kiütötte volna a szűk stop a pozit, de mivel nem volt ilyen, hagyja futni és átfordul pozitívba, majd nyerővel zárja. Ezért NEHÉZ a hagyományos megközelítésből vizsgálni, mert abszolút nem konvencionálisan közelítettem meg a stratégia készítést, viszont működik. Vagyis szeretném azt hinni.
  Lényeg, hogy a trade-ek éppen emiatt nagy szórást mutatnak, pl. van -190 pip-es trade és van +170-es is. Sajnos a túl sok nagy bukó EGYMÁS UTÁNJA volt az ami korábban margincallozott. Amit bemásoltam, az pont egy 2020-as nyugis időszak volt, nem volt nagy amplitúdójú a mozgás, viszont a mozgás intenzitásával együtt nő a pip-ek nagysága is, pluszban is és mínuszban is. Static kilépő szűrőt nem tettem rá (volat, stop, news, time, egyebek) , mert korábban a túl sok indikátor használata zsákutcának bizonyult számomra, ezt már a legelső tapasztalataim is alátámasztották, túltanulta magát mindig a rendszer, utáltam, borítékolható volt a szívás ha más időszakra teszteltem, mint ahol a stratégiát kidolgoztam. Ezért szűrőm nincs. Minél egyszerűbb a setup annál jobb.

  Az említett 5-ös spread pedig provizórikus volt, a stratégiákat a próbapadon szeretem kimondottan sz*r körülmények között vizsgálni, hülye időszakokra, ahol van choppy, trend, flat is, ezért alapból 3-as spreaddel tolom a TESZTEKET, ha azzal bukó, nem veszem vissza, nem is vizsgálom tovább meg szűrőzgetek, megy a fejlesztés egy más irányba.

  Még egy dolog,Chucky írta:
  " írásodból azt látom, hogy egyből automata, a melót nem is akarod igazán belerakni."
  Ha ez azt jelenti, hogy nem akarok ÉN nyomkodni gombokat, mert BÍZOM a stratégiámban, akkor igazad van. Máskülönben hogyan értelmezzem ezt, mi az a meló amit nem akarok belerakni? Igazán nem kötözködésből, csak nem értem most ezt. Másképp látjuk, de ez nem baj, elfogadom, hogy másnak az a jó ha érzi ahogy nyit és zár pozit én nem erre vágyom, elég ha egy gép csinálja én pedig csak az eredményt látom. Ez lehet nyers így, de öreg vagyok már a sok izguláshoz, ezért is jöttem le az M1-ről az 1H-ra. De hát nem pont erről szól ez a topic? Nem olvastam TELJESEN végig, de az első 30 oldalban hangsúlyos a pszichés nyomás, annak csökkentésére tett tippek és tanácsok, ezért is fura ez most nekem. A kézi kereskedésben akkor látok rációt, ha NINCS valakinek stratégiája egyértelmű be és kilépő signalokkal, az azonban az én fogalomrendszeremben szerencsejáték, NEM kereskedés, tehát... KÖRBEÉRTÜNK. Ismételten, ez az én meglátásom, nem akarok ezzel senkit megsérteni. A téma viszont nagyon izgalmas, mert ennek boncolgatásából derül ki, hogy ki hogyan áll a kereskedéshez, mitől sikeres, miben bízik, mi ad neki erőt, mitől MŰKÖDIK neki a kereskedés. Ennek a tapasztalatnak a megosztása a legnagyobb ÉRTÉK.

  Hozzászólás


  • Utólag elolvasva még egy kiegészítés: minden amit írtam a kereskedésről az SZIGORÚAN vett TA alapú FX kereskedésre vonatkozik, nem másra.

   Hozzászólás


   • Értem én mind a kettőtöket.

    Egy autómatizált kereskedést nagyon nehéz létrehozni és iszonyatos sok munkát kell bele fektetni, de Értem én mind a kettőtöket.
    Egy automatizált kereskedést nagyon nehéz létrehozni és iszonyatos sok munkát kell bele fektetni, de mivel a piac állandóan változik ezért ha nem „állítasz utána” akkor hosszú távon nem fog egyenletesen sikeresen működni.
    A kézi kereskedés stratégia nélküli művelése általában szerencsejáték kategória, és a számla nullázása szokott lenni a következménye.
    Pont hogy egy kézi kereskedés egyik legfontosabb eleme a stratégia. És ebbe benne van az is, hogy az alaptőkére vetítve mekkora pozíciót nyitok, ha pl. az RR 1:2-nek néz ki, illetve ha 1:5-re hasonlít jobban. És ugye ez meg is adta, hogy az egyik esetben lehet 5 pip az SL, és a másikban meg 20 pip.
    Egy normális kézi kereskedés is csak akkor lehet folyamatosan sikeres, ha a kereskedési stratégiát szigorúan betartva érzelmektől mentesen ül oda a trader a géphez.

    Jelenleg a főállású kereskedők (brókerházak) nagy százaléka használ kereskedési robotokat, de nem teljesen automatizálva! Általában a piac figyelésére, szignálok adására használják őket, és a vétel vagy eladás gombot a kereskedő nyomja meg.
    Lehetetlenség lenne másképpen több ezer instrumentum piaci mozgását nyomon követni.
    HunTraders.co.uk/invite/coinhunter - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is

    Hozzászólás

    Working...
    X