Magyar Tréderek Közössége

Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Melyik brókercéget érdemes választani?

Collapse
X
 
 • Szűrés
 • Idő
 • Mutat
Clear All
new posts

 • VChris
  válaszolt
  Magyarországi brókercégek közül kereskedett valaki amerikai részvényekkel tőkeáttétellel?
  Az Equilor-t megnéztem, beszéltem is egy tanácsadóval, de én egy kissé sokallom a tranzakciónkénti 15USD jutalékot. Az ugye nyitás/zárás esetén 30USD, tehát közel 10e Ft jutalékot tesznek el egyetlen pozícióm megnyitására és bezárására, pedig ez csak CFD kereskedés náluk. Szeritnem extrasok, bár szerintük ez versenyképes.
  10 pozíciónál - ami nem túl sok - már mindjárt 100e Ft-tal lett gazdagabb a bróker...
  Van valakinek tapasztalata megbízható, korrekt magyar brókercéggel, ahol amerikai tőzsdei részvények tőkeáttétellel kereskedhetők? Az sem baj, ha csak CFD, az Equilor is csak az. Nekem azzal nincs bajom, ha nem tényleges részvény birtoklásról van szó, hanem csak CFD kereskedésről. A lényeg, hogy ne tízmilliós összegekkel lehessen csak kereskedni, hanem kisebb számlával is, emberi mértékkel is elfogadható jutalékért.

  Szólj hozzá::


 • David Chateau
  válaszolt
  Az LMAX egy MTF, azaz olyan, mint egy tőzsde, különálló jogi entitás a MiFid direktíváknak megfelelően. Na szóval, a lényeg

  Olyan, mint egy tőzsde, azaz a bankok is adnak névtelenül likviditást, ugyanúgy, mint mi, kisbefektetők.

  Bankoknak azért jó, mert a többi, jellemzően szabályozatlan kereskedési helyszínekről beáramló likviditást ki tudják olcsón szórni az LMAX-ra, és nem kell bajlódniuk a sok töredezett kis mennyiségű pozíciók összefogásával, és máshol, például bankközi devizapiacon lefedezni.

  A bank jól jár duplán: last look-kal megszedi magát a többi brókertől beáramló ordereken, majd költség nélkül kiszórja az MTF-ekre például

  Ezért jó az LMAX is. Az senkit ne zavarjon, hogy a Betfair az LMAX tulajdonosa

  Szólj hozzá::


 • A csodamacska
  válaszolt
  Ultrafx (Lmax al brókere) azt írja ott nincs last look.
  Lmax nak vannak banki likv szolgáltatói vagy csak brókereket köt össze?

  Szólj hozzá::


 • David Chateau
  válaszolt
  Pityke eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  50 millió dolláros peren kívüli bírságot fizet a New York-i bankfelügyeletnek a nagy-britanniai székhelyű Barclays. A társaság ezúttal egy olyan elektronikus devizakereskedési gyakorlattal vívta ki a hatóságok figyelmét, amellyel az ügyfelek által adott megbízásokba csempészett mesterséges hibát.

  Azt az ezredmásodpercet használta ki a bank, ami egy ügyfél által adott devizapiaci megbízás és annak végrehajtása között eltelik. A bank úgynevezett "last look" rendszere kiszűrte a bank számára nem profitábilis tranzakciók egy részét 2009 és 2014 között, a társaság alkalmazottai pedig a hétvégi informatikai karbantartásra vagy más eseményre hivatkozva hárították el az ügyfelek arra vonatkozó reklamációit, miért nem teljesült, illetve nem a megfelelő időpontban teljesült a megbízás.

  A Barclaysnak messze nem ez az egyetlen devizapiaci botránya, eddig már 2,5 milliárd dollárt kifizetett ki bírságként többek között a devizaárfolyamok szándékos manipulációjáért.
  Igen, de sajnos a többi nagyobb bank sem hiszem, sokkal jobb lenne... Last look pedig mindig lesz, amíg nem szabályozott HELYSZÍNEN kereskedik az ember... Persze, aki nem skalpol, vagy HFT-zik, azoknak nem szabadna, hogy ezen múljon a sikeressége a trade közben. Jó kis bejegyzést dobtál be

  Szólj hozzá::


 • David Chateau
  válaszolt
  Én még kis pénzre a SureTradert ajánlom. Nem a legjobb a költsége, felügyelete, de rengeteg minden van, és kis marginnal tudod tolni

  Nagyobb pénz az más téma, de pár száz dollárral ezt is kipróbálhatod, nekünk anno tetszett.

  Ma már rengeteg jó platform van. Ha ezek is szempontok, van ötlet

  Szólj hozzá::


 • moneymentor
  válaszolt
  erla01 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Az, hogy nem enged be, amíg nem utalsz sok helyen megszokott dolog,

  a GFT-t használtam, a Dealbook360-on volt rengeteg részvény, gondolom, hogy a névváltás után, a Cityindex-nél sincs ez másként.
  A webes felületek sokszor sokkal gagyibbak elemzésre, mint a letölthető platformok. Ezért szeretném látni a felületet, mielőtt kereskedek.
  A „demót” éppen arra találták ki, hogy megnézze, megtanulja az ember a használatát, mielőtt rámegy éles számlával.
  Bár állítólag a mt4-be belenyúlkálhat a bróker, de gyanítom, amit programozó csinál, azt másik programozó tudja manipulálni. Mindegy, hogy letöltős, vagy webes.

  A gft dealbookja valóban sok mindenre jó volt, de sajnos az már a múlt. A cityindex sem azt támogatja, így pl. a WHS/bpforex is átáll más felületekre, ami szerintem meg se közelíti a jó öreg Protradert.

  Talán még a Saxoé volt egy jó multifunkciós platform. De az ismert okok (spread, CHF botrány) miatt ott most kérdéses, hogy érdemes-e számlát nyitni.

  Szólj hozzá::


 • recefyce
  válaszolt
  Igazán kedvesek vagytok, köszönöm !
  Most már csak át kell néznem amiket írtatok (Az apróbetűs részek miatt : számlívezetési díj, ilyen-olyan díj lehúzása.... )
  Bár remélem nem igazolódik be az, hogy ezeket a nagyon kedvező díjakat megtoldják még valamikkel, hogy pénzüknél legyenek

  Szólj hozzá::


 • erla01
  válaszolt
  Az, hogy nem enged be, amíg nem utalsz sok helyen megszokott dolog, szinte természetesnek vehető. Oka egyszerű, mégpedig az, hogy nulla befizetés mellett (ingyen) nem nézheted a real time árakat. Ördögi kör, ördögi kör...

  Anno, amikor vegyes portfólióm volt, a GFT-t használtam, a Dealbook360-on volt rengeteg részvény, gondolom, hogy a névváltás után, a Cityindex-nél sincs ez másként. Fedezet 3% volt és volt valamennyi díj is (1cent / db de minimum x$- erre nem emlékszem) + kamat évi 3% / 365 per nap.
  Érdemes lehet megnézned ezt is Recefyce.
  Sok sikert!

  Szólj hozzá::


 • moneymentor
  válaszolt
  ***** eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Nézd meg a Degiro-t. Van minden.
  Te használod, vagy csak ajánlod?

  Regisztráltam, de be se enged a webes felületre sem, míg meg nem adok minden adatot (személyes, bankszámlaszám, Mifid teszt, minden feltétel elfogadása…) és nem utalok.
  Márpedig addig nem utalok, míg nem látom át, mivel és hogyan lehetne kereskedni.

  Szólj hozzá::


 • fsdhbfjksdbflhsdgfj
  válaszolt
  recefyce eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Üdvözlök Mindenkit!
  Melyik brókercéget ajánlanátok, ha:
  - amerikai részvényekkel ( ha kínai és japán is van az plusz öröm )
  - kis tőkével ( 500 000 Ft)
  - hosszabb távú pozíciókban gondolkodom
  Nem tartok igényt semmi féle extra szolgáltatásra, csak a lehetőségekhez mérten alacsony díjakra és korrektségre.
  Hazai és külföldi is jöhet.
  Nézd meg a Degiro-t. Van minden.

  Szólj hozzá::


 • recefyce
  válaszolt
  Üdvözlök Mindenkit!
  Melyik brókercéget ajánlanátok, ha:
  - amerikai részvényekkel ( ha kínai és japán is van az plusz öröm )
  - kis tőkével ( 500 000 Ft)
  - hosszabb távú pozíciókban gondolkodom
  Nem tartok igényt semmi féle extra szolgáltatásra, csak a lehetőségekhez mérten alacsony díjakra és korrektségre.
  Hazai és külföldi is jöhet.

  Szólj hozzá::


 • StuG
  válaszolt
  willow eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Szia StuG. Egy másik kommentedben azt irtad, hogy a duka eu-nál 1000-1500 dollár a számlanyitás. Bár nem tudom, ezt honnan vetted, a valóság az, hogy már 100 dollártól is lehet számlát nyitni. Adok egy linket, amelyen bővebben tájékozódhatsz. Bár ezt kb 1 perc kereséssel te is meg tudtad volna találni. Azt mondják, a lustaság fél egészség. Hát biztosan igy van.
  https://www.dukascopy.com/swiss/engl...accounts/link/
  5000 usd alatt csak svájci állampolgároknak nyitnak számlát. Dukascopy eu a lett szabályozásával, háát... biztos jó. Nem t'om. Ott lehetett anno 1500-től nyitni,
  most már ott is lehet 100 usd-től. De inkább az SA-nál nyitnék, ha majd lesz rá lehetőségem. Szoktam használni a google-t, csak nem minden nap. Helyette inkább csiszolgatom a stratégiáimat :P

  Szólj hozzá::


 • StuG
  válaszolt
  @XMMA

  Nem konkrét hedge technikára gondoltam, hanem arra, hogy ha éppen van egy nyitott pozit, akkor nem kell a nagy horderejű hírek előtt lezárnod, hanem akár nyithatsz egy hedge pozíciót is, aztán ha lemegy 3500 pipet, és stabilizálódik valamelyest, nyithatsz rá egy újabb longot Egyébként valahol itt a fórumon olvastam nemrég egy nagyon jó hedge-dzsel kapcsolatos manővert, de egyszerűen nem tudom felidézni, hogy pontosan mit és hol.

  Szólj hozzá::


 • StuG
  válaszolt
  Ez a gitáros sztori valahogy duplázódott. Első módosításra nem jelent meg, másodjára meg ott termett mind a kétszer. Sorry.

  A másik mondat vége pedig lemaradt:
  "Úgy jó leülni, hogy leszarom, ki mit gondol rólam, vagy én mit gondolok magamról, csak csinálom úgy, ahogy benne van a hitem és a tapasztalatom."

  Szólj hozzá::


 • StuG
  válaszolt
  Hahó! én is örülök

  XMMA, szubjektivitás alatt egy példaként értettem a trendvonalat. Számomra az egész chart olvasása szubjektív. De valóban, a trendvonal behúzása is az, ezerféle módon meg lehet tenni, így is lehet jó, úgy is lehet jó. Húzhatod aljtól csúcsig, meg fordítva, high/low-tól open/close-ig, vagy ezek kombinációihoz, keresztül-kasul a charton. Szubjektivitás alatt azt is értem, hogy teljesen mást látok a charton, mint más. Engem például hidegen hagy a trend. Egyáltalán nem vizsgálgatom, hogy merre megy, van e egyáltalán trend. Szerintem a legtöbbször ahol más eladna, én vennék, és fordítva. Azt is szubjektívnek tartom, hogy ki hogyan közelíti meg az egészet. Számtalan oktatóanyagot néztem/rágtam végig, minden tele volt matekolással, meg méricskéléssel. Nekem az sem jött be. Volt egy-két mondat, ami alapja lett a kereskedésemnek, de ennél többet nem tudtam magamévá tenni. Valószínűleg agyon lennék kövezve, és ki lennék tagadva a világból, ha elmondanám, hogy mennyire lazán tekintek a chartra. Ezért sem hiszem, hogy bárkinek segítség lenne az én gondolatmenetem. Természetesen az ésszerűség határain belül, tehát viszonylag elég szigorú MM-et alkalmazva. Ha betennék egy-két screenshotot, biztos az lenne a vége, hogy mindenki kb azt elemezgetné ki belőle, hogy ez mennyire szar, lerombolgatva ezzel szépen a hitemet.

  A gitározáshoz tudnám kicsit hasonlítani. Adott egy gitár hat húrral, és nem gondolná az ember, hogy végtelen az a variáció, amit ebből a hat húrból ki lehet hozni.

  Azt meg azért nem fogom bizonygatni, hogy mennyire működőképes ez a szemlélet, mert azt kőkeményen megtanultam, hogy abban a pillanatban, amikor az ember kicsit is elszáll a siker szárnyain, gyorsan visszaveszi tőle a piac, amit adott. Szóval kussolok családon belül is, akármilyen jól ment a nap És nem azért, mert nem működik, hanem azért, mert elkezdek kételkedni magamban, hogy "most elugattam, hogy milyen jól megy, de nem létezik, hogy mindig bejöjjön, főleg nekem", aztán elkezd meginogni a magamba vetett bizalom. Úgy jó leülni, hogy leszarom,

  Ha ez támpont lehet, nagy hangsúlyt fektetek az erős szintekre, platformokra, és az azok körül kialakuló eseményekre, divergenciákra, gyertyaformációkra, trendvonalakra, egy-két indikátor megerősítésére (RSI, ADX) Kb Ennyi.

  Anélkül nem ment, amíg az árfolyam természetét nem ismertem ki. Számomra az volt a kulcsfontosságú fordulópont. Azért is fontos, mert ha nem ismered ki, nem fogsz tudni hinni egyetlen stratégiában sem, mert az ár folyamatosan próbálja elhitetni veled, hogy ellened fog menni. Ha kiismered, és hiszel benne, hogy túljárhatsz az eszén, akkor már jó az irány.

  A kereskedésre szánt tőkém kb 0,2-0,5%-a a kockázat általában. Így teljes összeg kb 30%-ára eső kockázat 0,7-1,7% körül mozog (nem akarom túlmatekolni!). Akkor miért tenném be a teljes összeget egy céghez?

  Ha 10000-ből maradna 3000 esetet arra értettem, hogy még mindig jobb ha marad 3000 euród, mintha lenne mínusz 30000. Mondjuk ez független a számlán lévő összegtől, inkább függ a tőkéhez viszonyított poziméretezéstől.

  Végeredményben arra szerettem volna rávilágítani (elsősorban a kezdőknek), hogy kulcsfontosságú dolog az egész móka sikeressé tételéhez a saját egyéni intuíciók kialakítása. Aztán arra lehet építgetni bármilyen stratit, akár a legegyszerűbb mozgósat, vagy bármilyet. No remélem nem kapok spam bejelentést, mert hosszúra sikerült

  UI: A gitározáshoz tudnám hasonlítani. Adott hat húr, amiből végtelen variációt lehet kihozni. Pedig azt gondolná az ember, hogy már minden dallamot feltaláltak, aztán leül kicsit pengetni, és pikk-pakk talál valami újat

  Szólj hozzá::

Working...
X