Kedves Látogató! Böngéssz bátran a fórum témái között és szólj hozzá bármihez! Hozd létre fiókod és csatlakozz Te is az ország egyik legnagyobb tőzsdeszakmai közösségéhez!
Ha pedig felügyeletekről, akkor csak azt tudom mondani, amit már nem egy brókercég képviselője elmondott nálunk is: felügyelettől függetlenül el tudják szedni a pénzed. Egyik offshore területen székelő brókercég képviselő azt mondta, "legdurvább esetben bemegyek a bankba, ahol az ügyfelek pénzét tartjuk, és kiveszem kp-ban"
Én ezt is el tudom hinni, azonban nem árt tisztában lenni azzal, hogy nem ér sokat a felügyelet, akármelyikről van szó, ha nem szabályozott tőzsdeként működik, pl LMAX. De ott is van slippage pl, mert a likviditást adó nagybankok tőkéje számít ott is (ezt csak a kis időtávon trédelők tudják).
Ettől függetlenül vannak korrekt cégek még, akik tisztességesen csinálják és szerintem erre megy el a forex is, szép lassan letisztul majd. A sok büntit sajnos zsebből kifizeti a legtöbb brókercég.
Ami a legtöbbet éri ebben a szakmában az az információ: tudni kell, mit, hogyan és melyik brókercégnél és azon belül is melyik számlán, mennyi pénzzel, milyen kapcsolattartóval éri meg a legjobban csinálni. És innentől akármilyen felügyelet lehet, nekem tökmindegy.
Ha jól látom összesen 57M USD ügyféltőke van náluk, és 7M USD veszteségbe zártak a múlt évben.
Ha 500ez. Ft-ot tudnék jelenleg kereskedésre szánni, akkor melyik brókert javasolnátok.
Részvények érdekelnek.
Az árak és a lehetőségek miatt gondolom jobban megéri kifelé orientálódni ...
Az IB-n kívül van még jó... ?
Ennyit befektetni nem érdemes, mert kevés; daytradelni meg szintén nem lehet vele... (mert kevés). Még ha találnál is olyan brókert, aki ad napon belülre 4x áttételt, még akkor is csak 10k vásárlóerőd van és megfogsz egy teljes napos(!) elmozdulást, akkor mennyit nyersz vele? 100 max 200 USD. Nem éri meg. Nem is beszélve a jutalékokról.
Ennyit befektetni nem érdemes, mert kevés; daytradelni meg szintén nem lehet vele... (mert kevés). Még ha találnál is olyan brókert, aki ad napon belülre 4x áttételt, még akkor is csak 10k vásárlóerőd van és megfogsz egy teljes napos(!) elmozdulást, akkor mennyit nyersz vele? 100 max 200 USD. Nem éri meg. Nem is beszélve a jutalékokról.
Szerintem kezdje nálunk és akkor 800ez forinttal tud kereskedni. Mi kifizetjük a profitot és a bónuszt sem vesszük vissza.
Köszönöm figyelmeztetést. Úgy számolgattam, hogy már csak évi pár vaskosabb osztalékért is megérné. Rosszul látom?
Köszönöm figyelmeztetést. Úgy számolgattam, hogy már csak évi pár vaskosabb osztalékért is megérné. Rosszul látom?
Hát ha pontosan számoltál és az jött ki h neked megéri, akkor valószínűleg megéri (neked)
Azért azt vedd figyelembe, hogy ilyenkor (1)portfoliót érdemes összerakni több részvényből, mivel ez egy hosszabb távú stratégia és porlasztani kell a kockázatot. (2)"Vaskosabb" osztalékot csak akkor kapsz, ha egyúttal magasabb árfolyamkockázatot is vállalsz. (3) 2011 óta, az utolsó hullámban az indexek már duplázódtak
De ha csak játszani akarsz úgy az éves 5%-os hozamért 50%-os kockázattal, akkor hajrá
Bár nem kértem, de örülök neki, hogy belelátsz a fejembe és a jövőbe, illetve, hogy ezek alapján még az éves eredményemet is kiszámítottad, de ahogyan az eredeti kérdésemből is kitűnek ezek egyikére sem voltam igazán kíváncsi.
Szóval mégegyszer köszönöm, de szeretném, ha ezeket nem fejtegetnéd tovább.
Bár nem kértem, de örülök neki, hogy belelátsz a fejembe és a jövőbe, illetve, hogy ezek alapján még az éves eredményemet is kiszámítottad, de ahogyan az eredeti kérdésemből is kitűnek ezek egyikére sem voltam igazán kíváncsi.
Szóval mégegyszer köszönöm, de szeretném, ha ezeket nem fejtegetnéd tovább.
Nem volt nehéz dolga a fejbelátással.
Te magad írtad, hogy 500eft-od van, rá, és hogy csak pár db(igaz vaskosabb) osztalék a célpont.
Kis pénz, kis foci... kevés gólhelyzet. Csodák nincsenek
Értem. Tudjátok régebben én is ezeket mondogattam magamban, de rájöttem, hogy van más mód az osztalék és környéki mozgásainak lekereskedéséhez. De ebbe nem szeretnék belemenni.
Szerintem nézz utána mely neves brokiknak van huf számlájuk, mert az valszeg országon belül marad, utána hogy mennyi a spread.. Vhol láttam reklámot, kifejezetten az eurhuf spreadjével reklámozták h milyen jó, nemtudom melyik broki, de 20-30 fillér már elég jó.
Hozzászólás