Tőzsdei Oktatóközpont kezdőknek - Huntraders.com

Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Admiral Markets UK

Collapse
X
 
 • Szűrés
 • Idő
 • Mutat
Clear All
new posts

 • Nézd equalizer, ezek a viták sokkal mélyebben gyökereznek, lehet itt diszkréten fogalmazva szépíteni a véleményt, de biztos vagyok benne, 2-3 sör után kijönne belőled a "haljanak meg" stílus, mert nekem meg az ilyenekkel van statisztikám, hogy miként vélekednek a kispénzűekről. És ne is mondd, hogy nem. Összeülnétek hozzád hasonló emberek pár sörre, és máris előjönne a "mi értelme annyi pénzből élni" történet... Ezt tapasztalatból mondom. Ezért is írtam, hogy a milliárdos is örül a limitált veterán RARE sportautójának, és te is legalább annyira örülsz a te autódnak. Nem kell ezt túlbonyolítani. Írod, hogy megvan az ára a vagyonodnak, majd a végén kiderül ki volt az okosabb, aki nem elégedett meg annyival , és lerobbant 40 éves korára, vagy aki csendesebben élt 80 évig boldogan, nem urizálva, nem azt nézve, hogy másnak épp mivel van több mint neki. (nem rád írom, hanem általában) Szerintem már az is egy szép teljesítmény, ha valaki keres munkával havi 150-200-at, és mellette még keres egy kis mellékest ebből. Tudom, most páran gondolják, hogy az haljon is meg annyiból.

  Hozzászólás


  • Mediátorkodást szívesen vállalnék, de írásban nincs türelmem hozzá!

   Szép vasárnapot mindenkinek!

   Hozzászólás


   • Andrisdiak eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Nézd equalizer, ezek a viták sokkal mélyebben gyökereznek, lehet itt diszkréten fogalmazva szépíteni a véleményt, de biztos vagyok benne, 2-3 sör után kijönne belőled a "haljanak meg" stílus, mert nekem meg az ilyenekkel van statisztikám, hogy miként vélekednek a kispénzűekről. És ne is mondd, hogy nem. Összeülnétek hozzád hasonló emberek pár sörre, és máris előjönne a "mi értelme annyi pénzből élni" történet... Ezt tapasztalatból mondom. Ezért is írtam, hogy a milliárdos is örül a limitált veterán RARE sportautójának, és te is legalább annyira örülsz a te autódnak. Nem kell ezt túlbonyolítani. Írod, hogy megvan az ára a vagyonodnak, majd a végén kiderül ki volt az okosabb, aki nem elégedett meg annyival , és lerobbant 40 éves korára, vagy aki csendesebben élt 80 évig boldogan, nem urizálva, nem azt nézve, hogy másnak épp mivel van több mint neki. (nem rád írom, hanem általában) Szerintem már az is egy szép teljesítmény, ha valaki keres munkával havi 150-200-at, és mellette még keres egy kis mellékest ebből. Tudom, most páran gondolják, hogy az haljon is meg annyiból.
    Tudnek most erre mast mondani mint, hogy nem szeretem a sort es nem iszom alkoholt??? de komolyabbra forditva a szot: vannak akik: 1. elfejtik, hogy honnan indultak, ezzel egyetertek, ezt a kategoriat en sem birom es ez az a kategoria amelyikrol te beszelsz, altalaban konnyen jott - konnyen megy filozofia alapjan, nem jo tarsasag az biztos, 2. sosem tudjak meg hogy hova lehet eljutni mert sosem indulnak el, barmilyen objektiv vagy szubjektiv oknal fogva, ide tartozik a nagy tobbseg, es 3. akik nem felejtik el, hogy honnan indultak, mert megvan a magukhoz valo alazatuk, vagy nem volt konnyu es zokkenomentes az ut, vagy mindketto...

    Mondtam mar az elobb is, hogy neked problemad van az ok-okozati viszony megertesevel... sosem az volt itt asztalra dobva, hogy "mi értelme annyi pénzből élni" !!! mi ertelme lenne ennek itt egy kereskedesi forumon, ahol elmeletileg kereskedokkel kellene eszmet cserelni... hanem az, hogy mi ertelme van ugy kereskedni, hogy nem tudod kihozni a letminimumhoz szukseges nyereseget sem havonta... ez is csak akkor, ha nyereseges kereskedo vagy es nem veszted el az indulotokedet is, mint a kis tokevel kereskedok nagy tobbsege... ennek mi ertelme van szerinted, mert ez nem mas mint megvonni/elpocsekolni azt az idot amit ha masra forditanal akkor jobban menne neked az eletviteled... nem logikus?

    a végén kiderül ki volt az okosabb, aki nem elégedett meg annyival , és lerobbant 40 éves korára, vagy aki csendesebben élt 80 évig boldogan, nem urizálva, nem azt nézve, hogy másnak épp mivel van több mint neki. (nem rád írom, hanem általában) - ez csak addig ervenyes amig megtalalod az arany kozeputat, amig megtanulod menedzselni a stresszhelyzeteket... utana mar maskepp all a helyzet es mindennap, minden nehezseg ellenere is, halat adsz az addigi donteseidert, hogy abban a szerencses helyzetben talalod magad, hogy mindezt meg tudtad valositani... egy alommal/cellal kezdodik minden... nekem is volt egy almom 20 evvel ezelott, igy kezdodott minden es minden nehezseg ellenere sosem csereltem volna egy olyannal aki "boldog" de sosem volt alkalma megprobalni az almat valora valtani.

    Szerintem már az is egy szép teljesítmény, ha valaki keres munkával havi 150-200-at, és mellette még keres egy kis mellékest ebből. - igen, ez is lehet egy eletcel, egyetertek, es boldog is lehetsz igy, ezzel is egyetertek. Van egy jo baratnom aki az erdo kozepen el, szeklyfold legeldugottabb erdejeben, homeopatiaval foglalkozik... es nagyon boldog, sok emberen segitett, sokat mentett meg a biztos halaltol es sosem volt nagypenzu ember, nem is lesz... ez is lehet egy eletcel es szep elet forrasa. Van akinek ez eleg es ettol boldog, van akinek ez nem eleg es a boldogsagat a nagyobb kaliberu celok elereseben leli... nem vagyunk egyformak... szerencsere.

    Tudom, most páran gondolják, hogy az haljon is meg annyiból. - ez most mar alsohangon surolja a paranoja hatarat...

    Hozzászólás


    • Beszeljunk valami komolyabbrol/hasznosabbrol: ki jelentkezik erre a versenyre? Tudom, hogy Jano szokott ilyesmit vagy ehhez hasonlot legyurni:

     https://www.youtube.com/watch?v=ND3vXxtteIo

     https://www.spartan.com/en/race/detail/3207/overview

     Mert akkor talalkoznank Oktober 22.-en...

     Hozzászólás


     • equalizer eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Mennyiert (kezdo toke + havi nyereseg elvaras) erdemes leulni es vallalkozas szinten kereskedni? Jo kis topic tema lenne, ha lenne ido vegighallgatni a sok hulyeseget ami ide szuletne... es azt lattuk mar, hogy itt a hulyeseg csak szempont kerdese...
      Ez már megint az ELVÁRÁS, és nem a lehetőségek oldala. Olyan, mintha azon gondolkoznál, hogyan ugorhatnék 2 méter magasra, miközben csak 35cm a súlypontemelkedésem.

      A legtöbben irreális elvárásokkal vágnak bele a "tőzsdébe". Lineáris, vagy egyenesen exponenciális profitgörbét vizionálnak, csak legyen meg a nyerő kereskedési rendszer. Miközben a kereskedési rendszer csak 1 alkotóelem a sokból, amire szükség van.

      Kell még hozzá:
      - Stabil, biztonságos anyagi háttér. Akinek nincs miből veszítenie, nem engedheti meg magának a veszteséget, nem fog boldogulni. Ha rögtön a kereskedésből tervezi a megélhetését, szinte biztos hogy belebukik a teljesítménykényszerbe.
      - Megfelelő méretű tőke. 100 dollárokból nem megy.
      - Egyéni kockázatvállalási hajlandóság. Ha van miből kockáztatni, akkor merni is kell kockáztatni. 5$-os trédekből nem fog menni.

      Mindenki döntse el maga, mennyi időt és energiát szán erre a dologra. Megéri-e neki éveket beleölni, hogy okosabbá, ügyesebbé váljon mint a piaci szereplők többsége. Mennyi idő alatt találja meg azt a bizonyos kereskedési rendszert. Ha már megvan, könnyű számolni, hiszen ismered a sarokszámait.

      Hány kötést csinál 1 hónapban, mennyi a találati arány, mennyi az átlagos nyerő, átlagos vesztő értéke, stb... Innentől lehet kezdeni számolgatni, mi az amit ebből ki lehet hozni a TE lehetőségeid szintjén.

      Hajlandó vagy feltenni 1 üzletre 10000 Ft-ot. Úgy gondolod, hogy ez a te kockázatvállalási hajlandóságod. Nem érzed problémának azt sem, ha ezt egymás után ötször veszted el. Biztosan megengedhet magának olyan valaki 50000 Ft veszteséget, aki mondjuk havi szinten csak 200000 Ft-ot keres?!

      Tegyük fel, hogy a TE rendszered havonta ad 50 kereskedési jelzést, ebből mondjuk sikerül bekötni 30-at. (Megjegyzem, swing kereskedésben szerintem nincs ennyi lehetőség, és daytradben is több instrumentumot kellene nézni hozzá.) A rendszer találati aránya 50%, az átlagos nyerők háromszor akkorák, mint az átlagos vesztők.

      15* 10000 Ft = 150000 Ft vesztő
      15* 30000 Ft = 450000 Ft nyerő
      450000 - 150000 = 300000 Ft profit.

      Most akkor felteheti magának a kérdést mindeni:
      -Mik az én rendszerem statisztikai számai?
      -Mennyit tudok valójában kockáztatni?
      -Mikorra fogom egyáltalán ezt a szintet elérni?

      Tulajdonképpen egyetértek equalizerrel, kis pénzzel lehet álmokat kergetni, de a realitás teljesen más.

      Hozzászólás


      • Andrisdiak eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
       Szerintem már az is egy szép teljesítmény, ha valaki keres munkával havi 150-200-at, és mellette még keres egy kis mellékest ebből. Tudom, most páran gondolják, hogy az haljon is meg annyiból.
       Egyetértek. Vannak olyanok, akik munka mellett csinálják és össze szednek annyit, hogy legalább a rezsit kitudják fizetni. Minimálbérből csak nyomorogni lehet.

       Hozzászólás


       • Forex Klub eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Ez már megint az ELVÁRÁS, és nem a lehetőségek oldala. Olyan, mintha azon gondolkoznál, hogyan ugorhatnék 2 méter magasra, miközben csak 35cm a súlypontemelkedésem.

        A legtöbben irreális elvárásokkal vágnak bele a "tőzsdébe". Lineáris, vagy egyenesen exponenciális profitgörbét vizionálnak, csak legyen meg a nyerő kereskedési rendszer. Miközben a kereskedési rendszer csak 1 alkotóelem a sokból, amire szükség van.

        Kell még hozzá:
        - Stabil, biztonságos anyagi háttér. Akinek nincs miből veszítenie, nem engedheti meg magának a veszteséget, nem fog boldogulni. Ha rögtön a kereskedésből tervezi a megélhetését, szinte biztos hogy belebukik a teljesítménykényszerbe.
        - Megfelelő méretű tőke. 100 dollárokból nem megy.
        - Egyéni kockázatvállalási hajlandóság. Ha van miből kockáztatni, akkor merni is kell kockáztatni. 5$-os trédekből nem fog menni.

        Mindenki döntse el maga, mennyi időt és energiát szán erre a dologra. Megéri-e neki éveket beleölni, hogy okosabbá, ügyesebbé váljon mint a piaci szereplők többsége. Mennyi idő alatt találja meg azt a bizonyos kereskedési rendszert. Ha már megvan, könnyű számolni, hiszen ismered a sarokszámait.

        Hány kötést csinál 1 hónapban, mennyi a találati arány, mennyi az átlagos nyerő, átlagos vesztő értéke, stb... Innentől lehet kezdeni számolgatni, mi az amit ebből ki lehet hozni a TE lehetőségeid szintjén.

        Hajlandó vagy feltenni 1 üzletre 10000 Ft-ot. Úgy gondolod, hogy ez a te kockázatvállalási hajlandóságod. Nem érzed problémának azt sem, ha ezt egymás után ötször veszted el. Biztosan megengedhet magának olyan valaki 50000 Ft veszteséget, aki mondjuk havi szinten csak 200000 Ft-ot keres?!

        Tegyük fel, hogy a TE rendszered havonta ad 50 kereskedési jelzést, ebből mondjuk sikerül bekötni 30-at. (Megjegyzem, swing kereskedésben szerintem nincs ennyi lehetőség, és daytradben is több instrumentumot kellene nézni hozzá.) A rendszer találati aránya 50%, az átlagos nyerők háromszor akkorák, mint az átlagos vesztők.

        15* 10000 Ft = 150000 Ft vesztő
        15* 30000 Ft = 450000 Ft nyerő
        450000 - 150000 = 300000 Ft profit.

        Most akkor felteheti magának a kérdést mindeni:
        -Mik az én rendszerem statisztikai számai?
        -Mennyit tudok valójában kockáztatni?
        -Mikorra fogom egyáltalán ezt a szintet elérni?

        Tulajdonképpen egyetértek equalizerrel, kis pénzzel lehet álmokat kergetni, de a realitás teljesen más.
        Egyetertek mindennel amit mondsz.

        Hozzászólás


        • Megalith eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
         Egyetértek. Vannak olyanok, akik munka mellett csinálják és össze szednek annyit, hogy legalább a rezsit kitudják fizetni. Minimálbérből csak nyomorogni lehet.
         Akkor most dontsd el, hogy csak nyomorogni lehet a minimalberbol, vagy jut meg kereskedni is... nem veszed eszre, hogy mekkora osszevisszasag van abban amiket allitasz? Eltekintve attol, ugye, hogy nem a realitast tukrozik az allitasaid, hanem csak a vitatkozas kedveert nyomod a rizsat.

         Hozzászólás


         • Megalith eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Egyetértek. Vannak olyanok, akik munka mellett csinálják és össze szednek annyit, hogy legalább a rezsit kitudják fizetni. Minimálbérből csak nyomorogni lehet.
          Én csináltam egy kis termesztői mellékest, tavaly hozott 100 ezret, idén meg 50-et, tudom equalizer fel sem kelne ennyiért, na de ebben az a szép, hogy kb. nulla, azaz nulla belefektetett tőkével és idővel van megcsinálva... Idén már az esővizet is rájuk kötöttem kis csövekkel, az is öntözi. 20 köbméter esővíz lett már rájuk vezetve Idén, úgy, hogy alig vagyok ott. Fillérekből. Ezt csak azért írom, mert ha van rá lehetőség, akkor miért mondjon le valaki a könnyű pénzről, még ha csak pár tíz vagy pár százezer is? A kis számlával sem fogok megélni, de -tudom másoknak tényleg hihetetlen- de jól jön az a kis 5-10 ezer forint is sokszor...

          Hozzászólás


          • equalizer eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
           Akkor most dontsd el, hogy csak nyomorogni lehet a minimalberbol, vagy jut meg kereskedni is... nem veszed eszre, hogy mekkora osszevisszasag van abban amiket allitasz? Eltekintve attol, ugye, hogy nem a realitast tukrozik az allitasaid, hanem csak a vitatkozas kedveert nyomod a rizsat.
           Azt kell megértsd, hogy nem mindenki beszél itt a megélhetési szintű profitról. Szerintem itt van a meg nem értés gyökere. Van olyan, aki mellette megkeres 200-at, és időnként köt, és csepeg némi mellékes. A barátnőd is az erdő közepén, két vendég közötti üres órában fx-ezne, kis mellékesként, akkor ő kaszinózik? Vagy értelmetlen lenne amit csinál, mert nem abból él? De most te is nulla forintért irkálsz ide meg én is, mégis valamilyen okból mégis írjuk a magunkét.

           Hozzászólás


           • Andrisdiak eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Én csináltam egy kis termesztői mellékest, tavaly hozott 100 ezret, idén meg 50-et, tudom equalizer fel sem kelne ennyiért, na de ebben az a szép, hogy kb. nulla, azaz nulla belefektetett tőkével és idővel van megcsinálva... Idén már az esővizet is rájuk kötöttem kis csövekkel, az is öntözi. 20 köbméter esővíz lett már rájuk vezetve Idén, úgy, hogy alig vagyok ott. Fillérekből. Ezt csak azért írom, mert ha van rá lehetőség, akkor miért mondjon le valaki a könnyű pénzről, még ha csak pár tíz vagy pár százezer is? A kis számlával sem fogok megélni, de -tudom másoknak tényleg hihetetlen- de jól jön az a kis 5-10 ezer forint is sokszor...
            De ezzel tokre egyetertek ember... mirol beszelsz? Sot, tiszta szivembol es oszinten gratulalok is hozza, mert megerdemelt, jol kigondolt es fokent, hogy az igenyeidnek megfelelo aktivitast talaltal amibol nyereseged szarmazik. Ez nagyon jo!

            De a bibi ebben van: ha van rá lehetőség, akkor miért mondjon le valaki a könnyű pénzről, még ha csak pár tíz vagy pár százezer is? - azert, mert a kereskedes az nem konnyu penz... azt nem olyan konnyu osszehozni, egyik naprol a masikra es foleg nem kis szamlaval. Jol jon az 5-10 ezer forint? Elhiszem... De akkor mit szolsz 5-10 ezer forint vesztohoz, mert az meg konnyebben bejon?

            Hozzászólás


            • Andrisdiak eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
             Azt kell megértsd, hogy nem mindenki beszél itt a megélhetési szintű profitról. Szerintem itt van a meg nem értés gyökere. Van olyan, aki mellette megkeres 200-at, és időnként köt, és csepeg némi mellékes. A barátnőd is az erdő közepén, két vendég közötti üres órában fx-ezne, kis mellékesként, akkor ő kaszinózik? Vagy értelmetlen lenne amit csinál, mert nem abból él? De most te is nulla forintért irkálsz ide meg én is, mégis valamilyen okból mégis írjuk a magunkét.
             Azt kell megértsd, hogy nem mindenki beszél itt a megélhetési szintű profitról. - ezt mar reg megertettem... de azok akarjak bemeselni itt masoknak, hogy lehet 100 dollarbol haromszazszorozni 2 honap alatt, akik meg megelhetesi szinten sem keresnek profitot kereskedesbol...

             A barátnőd is az erdő közepén, két vendég közötti üres órában fx-ezne, kis mellékesként, akkor ő kaszinózik? - igen, kaszinozna = nagy esellyel elvesztene a raszant toket

             Vagy értelmetlen lenne amit csinál, mert nem abból él? - igen, ertelmetlen lenne amit csinal, mert csak kaszinozna = nagy esellyel elvesztene a raszant toket

             De most te is nulla forintért irkálsz ide meg én is, mégis valamilyen okból mégis írjuk a magunkét. - ezt meg nem is ertem, hogy miert csinaljuk... inkabb kaszinoznank...

             Hozzászólás


             • equalizer eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              De ezzel tokre egyetertek ember... mirol beszelsz?
              Olvasd el a Tharp könyvét ami pár hozzászólás előtt lett megosztva, nekem rengeteget segített többek között a növénytermesztésben.

              Hozzászólás


              • equalizer eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
               - igen, ertelmetlen lenne amit csinal, mert csak kaszinozna = nagy esellyel elvesztene a raszant toket
               Ez csak akkor lenne igaz, ha nem lenne pozitív elvárású módszere a forexben. Vagyis csak beutalna és kipróbálná tanulás nélkül. Ha komolyan veszi akkor nem kaszinózza el. Tudom, "pár száz, pár ezer dollárt nem lehet komolyan venni." Ha a célja egy nagy homokvár a tengerparton, akkor előbb utóbb összegyúrja, csak önfegyelem kérdése.

               Hozzászólás


               • Andrisdiak eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Ez csak akkor lenne igaz, ha nem lenne pozitív elvárású módszere a forexben. Vagyis csak beutalna és kipróbálná tanulás nélkül. Ha komolyan veszi akkor nem kaszinózza el. Tudom, "pár száz, pár ezer dollárt nem lehet komolyan venni." Ha a célja egy nagy homokvár a tengerparton, akkor előbb utóbb összegyúrja, csak önfegyelem kérdése.
                Na vegre most elertunk ahhoz a ponthoz ahol megerted a gondolatmenetem: te beletennel az eletedbol 2-3 ev komoly tanulast, idot a tesztelesekre, idot es energiat a kudarcokbol valo felallasra, ujra es ujrakezdeni stb. stb. stb. addig amig egy pozitiv elvarasu strategiat ossze tudsz dobni, ahhoz, hogy utana egy 150 dollaros (de akkar 1000 dollarost) szamlat kereskedj??? erted mar? Komolyan csak igy tudod venni, minden mas az csak kaszino... kivetel nelkul.

                Es meg egy pontositas: kaszinozas nem feltetlenul vesztest jelent... nyerhetsz is, mint ahogy a kaszinoban is van olykor egy-egy aki nyer is... de a fogalom definicoja: nagy esellyel (es nem abszolut biztosra) elveszteni a raszant toket... na ezert van esetleg egy ket feher hollo is aki haromszazszorozott 100 dollart... es lehet, hogy meg egyszer nem tudja megcsinalni...

                Hozzászólás

                Working...
                X