Magyar Tréderek Közössége

Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Xtb

Collapse
X
 
 • Szűrés
 • Idő
 • Mutat
Clear All
new posts

 • #31
  sidius eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Még egyszer azt tanácsolom, hogy ne nyiss éles számlát, főleg a fenti indokokkal ne ("szar helyen dolgozok és minél előbb kiakarok kerülni onnan"), mert nagyon nagyot csalódhatsz. Viszont annál többet senki sem tehet érted, csak te magad.
  nah megnéztem ezt az admiralmarketset, itt van 0,01 lot, ugyanaz a platformja mint az xtb nek, szerintem ezen is kiprobálom magam.

  és még fél évig demozok, tanulgatok, szerinted mikor érdemes élesben csinálni?mennyi sikeres demozás után?

  Hozzászólás


  • #32
   flashback eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
   Heló!
   Nagyon sokat segitett ez most! eddig nem voltam 100%os az élöszámlanyitással kapcsolatban,mindig bennem volt a félsz, én személyesen mennék fel pestre számlát nyitni jobban szeretem a személyes kontaktust.
   megfogadom a tanácsaid!
   Ha szabad tudnom neked hogy megy most már? milyen arányu a veszteség/nyereség?melo mellett mennyit foglalkozol vele?illetve ezt hobbyként keresetkiegészitésként vagy akár föállásban szeretnéd majd csinálni?
   Először is, bocs, ha túlságosan belelkesültél, nem volt célom egyáltalán.
   Az, hogy valaki éles számlát nyit nem jelenti, hogy nyitva az út a meggazdagodás felé, ne ringasd magad ebbe a hitbe, mert nagyot fogsz koppanni.
   Nekem, hogy megy most már? Kb az 1 hónap alatt 4 kötésem volt, 1 nyerő 3 bukó, pici pluszban vagyok még, láthatod, attól, hogy van éles számlám még nem lettem milliomos, mondom még egyszer ne így fogd fel véletlenül se. Ez az éles számla nyitás a tanulásod részét kell, hogy képezze, hogy majd mire olyan tudásszintre jutsz, hogy teljes magabiztossággal kereskedhess, akkor már ne legyen meg az a kezdeti stressz, ami az első (jó)néhány nyitással jár.
   Nem tudod betartani a stratégiád? Hidd el a demón sokkal könnyebb betartani, persze jobban lehet vakon lövöldözni is, de ha egy kicsit is fegyelmezed magad be kell tudnod tartani a stratégiát, ha nem megy demón, az éles számlán tuti nem fog menni és szépen apad majd a számlád.
   "mindig letisztázom magamba hogyha napi 5ezernél többet keresek már jobban jártam mint.."---- ez az egyik legrosszabb, amit tehetsz, ha elvárt hozam kényszere elé állítod magad. Olvasd át ezt a fórumot az elejétől a végéig - ha még eddig nem tetted meg - és sok hasznosat tanulhatsz - tanulhattál volna - innen.

   Hozzászólás


   • #33
    flashback eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    és még fél évig demozok, tanulgatok, szerinted mikor érdemes élesben csinálni?mennyi sikeres demozás után?
    Hogy pontosan mennyi időt kell eltölteni demon azt így nehezen lehet megmondani, lévén, hogy fogalmam sincs, hol állsz mennyit kötsz...stb.

    Én inkább azt mondom, hogy ha van stratégiád ami működik is, ahhoz hogy valóban kiderüljön az alkalmazhatósága, kell legalább 100 kötés. Ez sem túl sok, de legalább már van egy mintád, amiből táplálkozz. Hogy ez mennyi idő? Egy daytradernél valószínűleg 1 hónap se, de lehet több hónap, vagy akár év is. Alapvetően az idő nem releváns. Fontos, még, hogy amennyire ez csak lehetséges a demo ugyanolyan legyen mint az élő lesz. Tehát annyi pénzel, olyan tőkeáttéttel, ugyanolyan kockázati szintel....stb indítsd, mint majdan az élest. Minél jobban tudod szimulálni a demot az éleshez, annál jobb esélyekkel indulsz.
    Az ilyenek meg, hogy el akarok jönni a munkahelyről, ebből akarok megélni és hasonlók felejtsd el, mert egyszerűen kereskedési kényszerhez, és folyamatos hibákhoz vezet. Ha van egy munkahelyed az eleve helyzeti előny, mert időt ad a fejlődéshez, sokkal kevésbé leszel nyomás alatt.Itt nincs olyan, hogy majd naponta, vagy havonta ennyit vagy annyit keresel. Majd megfogod látni, hogy nem így megy ez.
    Facebook: https://www.facebook.com/pages/Live-...446651?fref=nf

    Hozzászólás


    • #34
     Még az a szerencse,hogy nem sokan ismernek ,de akik ismernek azok egy része azt állítja,hogy egy zseni vagyok a másik rész az pedig kellően hozzá teszi hogy őrült is és mind2 vélemény igaznak bizonyul ,mi nem voltunk nagy emberek soha sem,de amióta belekezdtem persze volt rá milliós nagyságba tőke,de annyit mondhatok hogy nagyon érzem a dolgot,azt azért hozzá kell tennem hogy fxpro vagyok,de szerintem teljesen mindegy aki már az első gyakorló hónapba amikor én őszintén azt sem tudtam melyik deviza mikor erős vagy gyenge úgy sikerül 50000$ ből 487000$ csinálni az szerintem nem rossz és ez szeptembertől decemberig ment amíg besokaltam,mert mindig aki ezt mutatta nekem azt hajtogatja,hogy még gyakorolj gyakorolj,de hova amikor már heti 1milka$ meg se kottyant.így kezdtem bele kemény 18évesen most 19. vagyok sokan persze nem hiszik el ,hogy ennyi idősen is lehet valamit alkotni pedig lehet nagyon is ,én azt ajánlom bárkinek aki a belépésen gondolkodik,ha én beszálltam 18 évesen akkor másnak kötelező.Persze az előttem íróknak igaza van,mert pár 100e huf al nem nagyon éri meg beszállni.Én csak annyit mondok arról hogy hogy megy van úgy hogy:silver 4k
     viszlát mindenkinek jó kereskedést gazdag jövőt.

     Hozzászólás


     • #35
      sziasztok
      Elkezdődött az XTB verseny.
      MOst nézem a napi profitokat az első két napban és:számomra érthetetlen, hogy tudnak ugyanazok a lista élén maradni napi 500-1000%os profittal..... Ennyire nem lehetnek nagy guruk szerintem ha meg igen akkor nem demo pénzel játszana.
      Nekem az a sejtelmem, hogy itt már előre le van osztva hogy ki mit kap.
      Kiváncsi vagyok lesz e valami számlatörténet. Mondjuk lehet utólag szerkeszteni excelbe....
      Hát nem tudom azér elég durva.
      (ez csak 1 vélemény)

      Hozzászólás


      • #36
       Én vagyok a 83401. 0%-kal


       Szerintem bevágom az allint, mert nincs időm foglalkozni vele az éles számla, meg persze a magánélet mellett...
       "Rejtett képességeid jóval nagyobbak, mint azt bárki, bármikor hinni engedte volna neked"

       Hozzászólás


       • #37
        én is jól állok ! úgyhogy én meg szerintem regisztálok nagymutteréval.
        De most komolyan hogy lehet mindennap annyi profitot ugyanazon embereknek ....

        Hozzászólás


        • #38
         nagyd eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
         sziasztok
         Elkezdődött az XTB verseny.
         MOst nézem a napi profitokat az első két napban és:számomra érthetetlen, hogy tudnak ugyanazok a lista élén maradni napi 500-1000%os profittal..... Ennyire nem lehetnek nagy guruk szerintem ha meg igen akkor nem demo pénzel játszana.
         Nekem az a sejtelmem, hogy itt már előre le van osztva hogy ki mit kap.
         Kiváncsi vagyok lesz e valami számlatörténet. Mondjuk lehet utólag szerkeszteni excelbe....
         Hát nem tudom azér elég durva.
         (ez csak 1 vélemény)

         Igen..valszeg ezért is az Ernst&Young felügyeli a versenyt nekik...
         sok embernek megfordult ez a fejében
         egyébként azoknak akik full kezdők tényleg a legjobb ha micro lotal kezdik el...bár látam már egy 150e-es számlát skalpolva feltornázni 300e-re...

         Hozzászólás


         • #39
          Sziasztok!

          A verseny tényleg elég kemény volt bár aki belehúzott az ezüst shortba simán elért akkora hozamokat. Én is az xtb-nél vagyok nagyon meg vagyok velük elégedve full rendesek mindig segítenek nem kezelnek le, majdnem hogy haver lett a bróker aki ott dolgozik hetente 1x legalább mindig beszélünk. Jó spread-ek is vannak és ami fontos hogy az UniCredit banknál van így számlám, nincs számlavezetési díj és nincs utalási díj sem csak ajánlani tudom, annyi hogy ha 30.000 alatt veszel ki a számládról akkor 2500at felszámít a bank, de 30e fölött ingyenes ez is.

          remélem segítettem valamennyit
          sikeres kereskedést

          Hozzászólás


          • #40
           Tapasztalat XTB

           Sziasztok!

           Sajnos van tapasztalatom, az XTB-ről. Sajnos nem kellemes, annyira nem, hogy már meg is szüntettem a számlámat náluk.

           A sztori röviden,

           először szimpi volt a cég, ezért számlát nyittattam náluk. Később rájöttem, hogy önhibámon kívül rossz adatokat adtam meg nekik, ezért már másnap email-t írtam, hogy gondok vannak, változtassák meg az adataimat. Nyilván nem szerettem volna, ha a rossz adatok alapján mások kapják meg a számla kivonatomat év végén. Meglepődésemre semmi visszajelzést nem kaptam több mint 3 hétig arról, hogy ez ügyben milyen lépéseket tettek. Ez nagyon felháborított, mert a csávó égre földre esküdözött a számla nyitáskor, hogy ők aztán szoros együtt működésbe vannak az ügyfeleikkel. Erre megszüntettem, számlát mivel, ha már ilyen apróságot nem tudnak lekommunikálni, akkor mire számíthatok ez után. A szerződésben le van írva, ha adataimban változás történik azonnal köteles vagyok jelezni nekik, ezt én megtettem.

           Ráadásul hülye valószínűtlen sztorikat kellett hallgatnom szla nyitás közben, amit nyilván az értékesítés órán tanultak be.

           Miután megszüntettem náluk a számlát, még mindig küldik a hírleveleiket, amivel az a gond, hogy nem lehet róluk leiratkozni.

           Száz szónak is egy a vége, nem ajánlanám őket szívesen senkinek.

           Hozzászólás


           • #41
            Jero eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Sziasztok!

            Sajnos van tapasztalatom, az XTB-ről. Sajnos nem kellemes, annyira nem, hogy már meg is szüntettem a számlámat náluk.

            A sztori röviden,

            először szimpi volt a cég, ezért számlát nyittattam náluk. Később rájöttem, hogy önhibámon kívül rossz adatokat adtam meg nekik, ezért már másnap email-t írtam, hogy gondok vannak, változtassák meg az adataimat. Nyilván nem szerettem volna, ha a rossz adatok alapján mások kapják meg a számla kivonatomat év végén. Meglepődésemre semmi visszajelzést nem kaptam több mint 3 hétig arról, hogy ez ügyben milyen lépéseket tettek. Ez nagyon felháborított, mert a csávó égre földre esküdözött a számla nyitáskor, hogy ők aztán szoros együtt működésbe vannak az ügyfeleikkel. Erre megszüntettem, számlát mivel, ha már ilyen apróságot nem tudnak lekommunikálni, akkor mire számíthatok ez után. A szerződésben le van írva, ha adataimban változás történik azonnal köteles vagyok jelezni nekik, ezt én megtettem.

            Ráadásul hülye valószínűtlen sztorikat kellett hallgatnom szla nyitás közben, amit nyilván az értékesítés órán tanultak be.

            Miután megszüntettem náluk a számlát, még mindig küldik a hírleveleiket, amivel az a gond, hogy nem lehet róluk leiratkozni.

            Száz szónak is egy a vége, nem ajánlanám őket szívesen senkinek.
            Telefon, bp-i iroda? 100 technikai oka lehet, hogy miért nem válaszoltak, én ennyiből nem írnám le őket.

            Hozzászólás


            • #42
             Ha az XTB-nél HUF számlát nyitok akkor milyen előnyei és hátrányai vannak?
             Mivel MM cég így nincs kint a piacon, kb mindegy hogy mi pontosan az alapdeviza a számlán...

             Amit én gondolok:
             előnye: banki be-kiutalásoknál nincs átváltás
             hátrány: usd vagy eur alapú számla esetén könnyebb a pozíciót kockázat méretezése stb.

             Javítsatok ki és egészítsétek ki hogy szerintetek mik az előnyök és a hátrányok.

             Hozzászólás


             • #43
              Sziasztok!

              Van valaki fórum olvasói közt aki xtb-nél demózik / demózott, és most náluk éles számlával játszik?! Megoszthatná a véleményét a cégről ill a demó és a valós számla közti különbségekről.

              Hozzászólás


              • #44
               Ilyet hogy a fenébe tudok csinálni 2 hónap után?!?!?! Ha ennyi pénzt keresnék ennyi idő alatt éles számlán soha semmire nem lenne godnom! De ez igy TÚL!!! könnyűnek tűnik!! ÉS már megtanultam , h ami túl szép az nem igaz!!

               Hozzászólás


               • #45
                Nos két hónap egyáltalán nem mérvadó a forexen. Két évből már látható lenne valami. Az már tisztán látszik, hogy 1000000 milliós HUF betéttel brutális pozíciókat nyitsz. Egymillió forint az mondjuk 5000 dollár (kerekítve számoltam 200 Huf/Usd). Ekkora összeggel standard LOT méretet nyitni igen merész még akkor is, ha látom, hogy jellemzően néhány percig vagy néhány 10 percig nyitsz pozíciókat. 1 lot esetén 1 pip elmozdulás az 10 usd-t vagyis kb 2000 forintos elmozdulást jelent. Ez a betétedhez képest nem tűnik soknak, de azt tudni kell, hogy a Forexen ha ki jön mondjuk egy hír akkor egy csuklómozdulattal elmegy az árfolyam 100 vagy még több pippet. Ez számodra 200000 pluszt vagy mínuszt jelenthet percek alatt. Ha plusz az még csak hagyján, de ha mínusz? PERCEK alatt elveszítetted a tőkéd 20%-át vagy ha jobban tetszik az 1/5-ét.
                Ráadásul te nyitottál 4 sőt 8 lotot is. 4 lot esetén ha bekövetkezik az előbbi akkor kereshettél 800000 forintot, de BUKHATTÁL is 800000-et vagyis elveszíted a tőkéd 80%-át. Csak egyszer következzen be ilyen és többet nem valószínű, hogy magadhoz tudsz térni. Érted? Ez egy nagyon veszélyes kétélű fegyver és ha egyszer a rossz pozícióméret miatt megvág akkor az nagyon meg fog vágni.

                A másik. Ez demo. Az éles teljesen más. A demon tud nagyon gyors lenni a teljesülés mert nem valós a megbízás. Nem kell valósan bepárosítani az ajánlatot, nem kell piacra vinni. Sok brókernél ez a beetetés. Ellenben az éles számlánál ez nagyon másképpen is lehet. Bár nem ismerem a céget, de ha jól tudom MM cég. No itt tényleg nagy különbségek lehetnek. Ugyanis nincs kint közvetlenül a placcon, hanem a pozíciók másik oldalát vagy összepárosítja vagy ő maga áll a másik oldalon veled szemben. Ha összetudja akkor nincs probléma. csak amikor nagyon mozog a piac akkor nem biztos, hogy tudja. Ilyenkor pedig jönnek a trükkök. Nem teljesül a megbízás. Lelassítja a megbízás teljesülését. Nem ott teljesül a megbízás ahol be szerettél volna lépni, hanem máshol vagy nagyon máshol. Ha teljesíti is akkor visszamenőlegesen csinál a egy tüskét a chartba és kiveszi a stoppod. A lehetőségei adottak és élni is fog vele, mert nem akar Ő veszíteni. Mit tudsz tenni, hogy ha ilyet csinál veled? Tulajdonképpen semmit, mert a Forex nem egy szabályozott tőzsde és minden attól függ, hogy korrekt vagy sem a brókercég. Szóval sok fém van de nem minden arany ami annak látszik.
                Facebook: https://www.facebook.com/pages/Live-...446651?fref=nf

                Hozzászólás

                Working...
                X