Magyar Tréderek Közössége

Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Xtb

Collapse
X
 
 • Szűrés
 • Idő
 • Mutat
Clear All
new posts

 • #61
  sindler eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  cortez: https://www.goldsteinbrokers.com

  az xtb market maker. kerülni kell őket jó messze.

  "Ráadásul te nyitottál 4 sőt 8 lotot is. 4 lot esetén ha bekövetkezik az előbbi akkor kereshettél 800000 forintot, de BUKHATTÁL is 800000-et vagyis elveszíted a tőkéd 80%-át. Csak egyszer következzen be ilyen és többet nem valószínű, hogy magadhoz tudsz térni. Érted? Ez egy nagyon veszélyes kétélű fegyver és ha egyszer a rossz pozícióméret miatt megvág akkor az nagyon meg fog vágni."

  Van olyan mm stratégia, ami megengedi. Bírni kell lelkileg.
  A tőke 100%. A tradenkénti kockázat 1%.
  Keresek 12%-ot. 112%-on vagyok. A 12% elosztom kb. 4-el(adok magamnak 4 lehetőséget).
  A tradenkénti kockázat: 3%
  Ha visszakerülök a 100%-ra, akkor visszaállok a tradenkénti kockázat 1%-ra. Ha a 112%-ról felmegyek mondjuk 146%-ra, akkor 146-112=34. 34/4.
  A tradenkénti kockázat: 8.5%
  Ha visszakerülök a 112%-ra, akkor visszaállok a tradenkénti kockázat 1%-ra.
  az xtb-t kell kerülni,,vagy az össze market makert?

  Hozzászólás


  • #62
   cortez eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
   Tudom mindeki kissé elfogult a saját bróker cégével szemben -én pl az xtb-nek köszönhetem h most egyáltalán ide irok- de mi az konkrétan ami egy MM cég ellen szól? Utánaolvastam, den em jött át...! Egy csomó felügyelet által fogva annak, akkor mit tehetnek ellened? Tehát konkrétan miben tudnak és hogyan kárositani ami miatt "messziről kerülendők"?!
   Az MM céggel az a baj, hogy nem viszi ki a megbízásodat a tőzsdére. Gyakorlatilag az, hogy úgy hírdeti magát, hogy nincs jutalék, egyben a legnagyobb hátránya is! (jutalékot fizetni jó)
   Mivel az MM bróker nem viszi ki a megbízásodat a tőzsdére, ez azt jelenti, hogy minden, amit elbuksz, neki bukod el, az ő zsebében landol. Ennek megfelelően, minden amit nyersz, tőle nyered el, azaz megkárosítod! Gyakorlatilag, ha gyakorlott kereskedő vagy, és folyamatosan nyersz, akkor tönkreteszed az brókert! (kis túlzással persze) Tehát az MM cégnek az elsődleges szempontja az, hogy bukj, bukj bukj, mert amikor te buksz, akkor ö gazdagodik!
   Egy ECN, vagy STP bróker, kiviszi (kiközvetíti) a tőzsdére a megbízásodat! Tehát ha buksz, akkor azt valaki, egy másik kereskedő nyeri el tőled, ha nyersz ,akkor azt a tőzsdén nyered, egy másik kereskedőtől! Ezek a brókerek ebből az okból kifolyólag jutalékot kérnek tőled! Minél többet nyersz, annál magasabb a jutalékod, tehát ő is annál többet nyer.
   Tehát az ECN brókernek az az érdeke, hogy minél többet nyerj, mert akkor ő is többet nyer, ezzel szemben pedig a MM bróker érdeke, hogy minél többet bukj, mert az mind nála landol!
   Ezért van az, például ha MM brókernék stopot akarsz beállítani, akkor azt nem teheted 10 pipnél közelebb. Egyszerűen nem engedi! Ehhez hasonló korlátokat egy ECN bróker nem állít eléd, mert ha az kell a sikeredhez, hogy a stopot 3 pipre legyen, akkor tedd oda, a lényeg, hogy keress, mert akkor a jutalékodból ö is gazdagodik!
   Ez az az érdek-ellentét amely miatt érdemes kerülni az MM brókereket!
   Csakhát a probléma az, hogy az MM bróker az olcsó, és a legkönnyebben elérhető

   Hozzászólás


   • #63
    sidius eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    A brókercégeknél le van írva néhány megbízhatóbb. Mindenképpen olyan céget érdemes választani, amelyik ECN is, mert ott legalább van banki kapcsolat.
    Az ECN bróker a futures megbizásokat is kiviszi a banközi piacra, vagy csak a devizaügyleteket? Van egyáltalán Dax futures, s&p futures egy ECn bókernél?

    Hozzászólás


    • #64
     viskia eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
     Az MM céggel az a baj, hogy nem viszi ki a megbízásodat a tőzsdére.
     Amíg kifizet rendesen, és ott teljesülnek a megbízásaid ahol azokat beadod, nem mindegy neked, hogyan bonyolítja a bróker a kereskedést?!
     Fizess nyugodtan comissiont+spreadet, akár 3* annyit is, mint egy normális MM-nél. Ha nem tudsz kereskedni, ez sem fog segíteni rajtad.

     Hozzászólás


     • #65
      viskia eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Az ECN bróker a futures megbizásokat is kiviszi a banközi piacra, vagy csak a devizaügyleteket? Van egyáltalán Dax futures, s&p futures egy ECn bókernél?
      Van ugyan index futures bizonyos ECN brókereknél, de jellemzően nem az ECN számlákhoz. Például az Alpari is csak devizát ad az ECN-hez. Viszont az indexek csak CFD-ként futnak vagyis elvileg "házon belüli" a kötés. Ez vélhetően azért van, mert az indexek valós kereskedése a szabályozott tőzsdéken zajlik, ahol is a brókernek tagnak kell lennie. Én nem láttam arra való utalást az Alparinál, hogy ők például tagok lennének a XETRÁN vagy a NASDAQ-n....stb. Ebből következőleg nem valószínű, hogy kiviszik a kötéseket, hanem vagy párosítanak vagy market makerként ők állnak a másik oldalra. Ez számomra nem hangzik túl jól, ezért nem is kötök náluk indexet meg egyéb CFD-t csak indexet.

      Például a Dukascopy nem is foglalkozik (egyenlőre) CFD-vel, csak devizával. Ennek nyilvánvalóan nem technikai akadályai lennének, hanem az, hogy mint ECN bróker kiviszi a kötéseket a bankközire, de a CFD-t nem tudná.

      Ha indexet akarsz kereskedni, akkor egyértelműen valamilyen Tőzsdefelügyelet alatt tevékenykedő brókert válasz. Pl: Interactivebrokers (nekik van engedélyük európai és amerikai piacokra is).
      Facebook: https://www.facebook.com/pages/Live-...446651?fref=nf

      Hozzászólás


      • #66
       köszönöm!

       Hozzászólás


       • #67
        a daytrade margin a futures brókereknél kevesebb, mint a napon túli margin! A kötés pillanatában azonban honnan tudja a bróker, (mikor talán még én sem tudom) hogy abból daytrade lesz-e, vagy napon túli ügylet? Ergo, mennyi margint von le?
        Hogyan működik ez?
        help!

        Hozzászólás


        • #68
         archenius eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
         Amíg kifizet rendesen, és ott teljesülnek a megbízásaid ahol azokat beadod, nem mindegy neked, hogyan bonyolítja a bróker a kereskedést?!
         Fizess nyugodtan comissiont+spreadet, akár 3* annyit is, mint egy normális MM-nél. Ha nem tudsz kereskedni, ez sem fog segíteni rajtad.
         persze, abban igazad van, ha nem tudsz kereskedni, akkor tök mindegy mit csinálsz! Teljesen mindegy, de itt nem ez volt a kérdés!

         Egyébként meg ha tudsz kereskedni, akkor már nem mindegy, hogy mit csinálsz, mert egyetlen MM bróker sem szereti a profikat! Józan paraszti ésszel végiggondolva, egy profinak nincs helye az MM cégnél, vagy elmegy magától, vagy kiteszik valamilyen módon.
         Gondolj bele, ha te MM bróker lennél, szivesen látnál egy profivá lett tradert, aki egyre többet és többet keres hétről hétre?
         Én megmondom őszintén, csak a kezdőket toboroznék, és kisebb étvágyú tapasztaltabb tradereket, akik nem ebből élnek, hanem csak másodállásban kereskednek. Őket is csak azért, hogy ha valaki megkérdi keresnek-e nálam, tudjak kire mutatni.

         Hozzászólás


         • #69
          Azért írok ilyen bizalmatlanul az MM brókerekről, mert tapasztalt (profi) traderek előadásain, és könyveiben ezzel riogattak engem is. Ezt verték bele a fejembe. Ugyanakkor viszont, én indexekkel kereskedek, amely nagyon drága buli egy futures brókernél, 20 ezer euró minimum kell hozzá, úgyhogy más választásom nem volt, egy MM-nél kellett (kell) tradelnem. De nem bízok bennük! Mindig több bróker platformja fut egyszerre, ha látok egy tüskét, vagy vmi szokatlant, amiből aztán veszteségem keletkezne, akkor azonnal reklamálok (reklamálnék, de még sosem fordult elő).
          szerintetek van alapja a bizalmatlanságomnak? Mert az tudom, hogy egy MM bróker hogyan tud hátrányos helyzetbe tenni (sebesség lassítás, kistoppolás, tágított spread, stb,) de még egyetlen konkrét, valós adatokon alapuló esetet sem mondott senki! soha senki! csak a riogatás van

          Hozzászólás


          • #70
           Milyen valós esetre gondolsz? Nem is olyan rég néztük pont itt a fórumon, hogy valakit kiszedett a bróker egy hatalmas tüskével, amiről aztán azt állította, hogy a valós piacon is megvolt, pedig nem. Volt olyan cég ahol megjelent a tüske, de megközelítőleg sem olyan mértékben mint az említett brókernél, míg a bankközin abszolút nem történt az adott idősíkban semmi különös, nemhogy tüske. Itt van valamelyik topicban leírva.

           Egyébként pontosan úgy van ahogy mondod. megcsinálják, hogy kivesznek a piacról, ha úgy látják, nem ott teljesül a megbízásod, tágítják a spreadot és hasonlók. Bár szinte bármelyik brókernél előfordulhat ez, de főleg azoknál jellemző akiknek igazából semmiféle banki kapcsolatuk nincs, vagy nagyon kevés. Van néhány becsületesebb aki inkább hírnél akadályozza, hogy köss, mert egyszerűen annyira megrándul a piac, hogy képtelen tisztességesen bekötni ezért inkább nem enged, hanem folyamatosan hibaüzenetet ad.

           Ha CFD-ről van szó (mindegy, hogy részvény, index, nyersanyag..stb) ott egészen egyszerűen fokozottabban fenn áll a veszély, mert egy olyan származtatott termékről van szó amit a bróker generál és leköveti vele a valós instrumentumot amivel a valós piacon kereskednek. Generálja, vagyis nincs is. Innentől kezdve azt csinál amit akar, mert még az sincs mint a devizánál, hogy esetleg kiviheti a bankközire a begyűjtött ajánlatokat. A CFD-t nincs hova kivinni.

           Szóval azt kell, hogy mondjam, hogy a bizalmatlanságod jogos.
           Facebook: https://www.facebook.com/pages/Live-...446651?fref=nf

           Hozzászólás


           • #71
            viskia eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            persze, abban igazad van, ha nem tudsz kereskedni, akkor tök mindegy mit csinálsz! Teljesen mindegy, de itt nem ez volt a kérdés!

            Egyébként meg ha tudsz kereskedni, akkor már nem mindegy, hogy mit csinálsz, mert egyetlen MM bróker sem szereti a profikat! Józan paraszti ésszel végiggondolva, egy profinak nincs helye az MM cégnél, vagy elmegy magától, vagy kiteszik valamilyen módon.
            Gondolj bele, ha te MM bróker lennél, szivesen látnál egy profivá lett tradert, aki egyre többet és többet keres hétről hétre?
            Én megmondom őszintén, csak a kezdőket toboroznék, és kisebb étvágyú tapasztaltabb tradereket, akik nem ebből élnek, hanem csak másodállásban kereskednek. Őket is csak azért, hogy ha valaki megkérdi keresnek-e nálam, tudjak kire mutatni.
            Hidd el, észre fogod venni mikor "száll rád a bróker". Megbízások késve teljesülése, nem teljesülése, stb...
            Na bumm, eltanácsol, és attól még nem nyúlja le a megkeresett pénzed. 1-2 napon belül bárhol lehet új számlát nyitni, és pénzt mozgatni. Megy a riogatás, én még személyesen élő embert nem láttam, akit tényleg elküldtek volna ilyen indokkal.

            Hozzászólás


            • #72
             Xtb-nél volt/van demó és éles számlám is.
             Elég gáz, de nem hibáztatom őket, én voltam a hülye. Igazából nem árulnak zsákbamacskát, minden kint van a weboldalukon, csak mikor az ember még nagyon kezdő, nem azokra a dolgokra figyel, mint amikor már csak kicsit kezdő.
             Kezdetben teljesen más kereskedési stílusban és stratégiában gondolkoztam, mint most. Úgy indultam, mint ahogy a "nagyok" javasolják napi gyertyák, fordulós jelek, stb. De időközben rájöttem, hogy nekem jobban fekszik a rövidebb időtáv, 1M-5M-15M, de max 1H. Ebből következik, hogy relatíve rövid ideig vagyok egy pozícióban, és nem is keresek rajtuk annyit, mintha napokig, hetekig futnának. De sok kicsi sokra megy. De mehetne többre is! Ha másutt lenne számlám. De pozitívan állok hozzá a dologhoz: ha nehezített körülmények között megy a dolog, akkor később csak jobb lehet.
             Pozitívum az XTB-vel kapcsolatban:
             - van magyar ügyfélszolgálat,
             - el lehet őket érni, ha akarsz valamit,
             - a személyzet készséges
             - a spread elmegy
             - vannak huf párok
             És akkor most jöjjenek a negatívumok:
             - mint ahogy már sokan leírták itt tőlem okosabbak és/vagy tapasztaltabbak: az éles nem olyan, mint a demó, de itt nagyon nem
             - pörgősebb időszakokban a megbízások nagyon nehezen teljesülnek, van úgy, hogy 3-4-5 újrajegyzés, mire be, vagy ki tudok szállni, pl. dax futures-nél volt, hogy 100 pont ment el, mire venni tudtam végre
             - stopot, követő stopot nem tudod elég közel rakni pl. eur/usd 15, dax f. 100 pont
             - gyakran előfordul, hogy az árfolyam többször is megérinti azt a szintet, ahol aktiválódnia kellene a csúszó stopodnak, illetve túl is megy rajta, mégsem aktiválódik, aztán elmegy mínuszba és kiüt az eredeti stop mínuszban
             - függő megbízást nem lehet elég közelre rakni, szintén azok a minimum eltérések vannak, mint a stopoknál
             - van fix és float számlájuk, ami a nevéből adódóan azt jelenti, hogy fix a spread, vagy változó. Na most nekem fix számlám van, ennek ellenére ha ők úgy gondolják, hogy a piac állapota úgy kívánja, akkor attól még itt is kitágíthatják a spread-et. Történt egyszer, hogy kezdtem elég szépen állni, mire az XTB épp úgy gondolta, hogy helyzet van, és én a
             profitom hűlt helyét találtam. Felhívtam őket, hogy mi van. Erre elmagyarázták, hogy hírek esetén lehet ilyesmi, és valahol az apróbetűsben benne is van. Ok. de meddig tart? Hát amíg a piac megnyugszik. És - kérdem én- van erre valami mérőszámuk, vagy hogy döntik el, hogy mikor mennyire ideges a piac, csak hogy tudjam, mire számíthatok. Nem ők döntik el, hanem a lengyelek, én meg figyeljem szépen a híreket és annak függvényében kereskedjek és akkor nem lesz ilyen problémám. Köszöntem szépen. Szerencsére "a piac megnyugodott".

             Így azért elég nehéz kereskedni rövid időtávon, ezért most újra felmérem a terepet és váltok.

             Hozzászólás


             • #73
              Szia ultrakezdő.
              Nagyon sokszor le lett már irva, hogy sajnos az ilyen tipusú brókerek nem alkalmasak a skalp stratégiára. Ahhoz, hogy valaki ki-be tudjon ugrálni a piacon, és a kötések és egyből teljesüljenek, legalább olyan kaliberű bróker kell, mint a Dukascopy.
              willow

              Hozzászólás


              • #74
               Xtb-nél van demó és éles számlám. A tapasztalataim vegyesek, de leginkább ultrakezdőével hasonlatosak. A demó számlát kb. 5 havonta zárolják és újra kell nyitni, nem nagy dolog, csak az addigi beállításaim vesztek mindig el. Az éleset kb. 2 hónapja nyitottam és többnyire EUR/USD -n próbálok skalpolni illetve daytradelni 1/5/15 M charton. A legfurább eddig az volt, hogy egy kb. 60 pipes EUR erősődésnél nem tudtam a követő stoppomat 10 pipre betenni, csak 30-ra, miközben a spread végig 2 pip volt. Hát nagyon figyeltem abban a pár percben az eseményeket.
               Pozitívum a segítőkészségük és az ingyenes oktatásaik, webináriumaik. Nagy előnyük az elég jól használható web traderük. Van még más cégnél is hasonló szinvonalú webes kereskedési felület? Csak mert egy esetleges váltásnál nekem ez az elsődleges szempont, hogy a céges tűzfalon keresztül is tudjak kereskedni.

               Hozzászólás


               • #75
                Sem T-rex, sem ultrakezdő nincsen tisztában azzal hogy mik egy CFD bróker jellemzői.
                Többek között ezek is, amiket leirtatok. Ez van, ha nem tetszik, ECN, vagy futures brókernél kell számlát nyitnotok

                Hozzászólás

                Working...
                X