Magyar Tréderek Közössége

Közlemény

Collapse
No announcement yet.

KBC Equitas és PETI kliens

Collapse
X
 
 • Szűrés
 • Idő
 • Mutat
Clear All
new posts

 • KBC Equitas és PETI kliens

  Náluk vagyok és eddig semmi panaszom.
  Többi brókerhez képest kedvező díjak, jól használható felület. Egyedül a telefonos ügyfélszolgálatot nehéz elérni, más negatívumot nem tudok mondani.

  Úgy tűnik számára, hogy messze ők a legjobbak? Miben tud többet nyújtani egy másik, egy drágább brókercég?

  Ha az Equitas a legjobb, akkor miért nincs náluk majdnem mindenki? Van valami hátulütője?

 • #2
  Nagyon szeretem az Equitast, és még mikor másik cégnél voltam, akkor is megvolt a PETI. Nagyon jó elemzéseket adnak, ingyen, még a demóban is. A honlapról is el lehet ezeket érni azt hiszem.
  +Hírfigyelő szolgáltatásuk is van. Mindenképpen csak ajánlani tudom.

  Hozzászólás


  • #3
   én is PETI-t használok. kicsit nehéz volt megtanulni, de most már minden megy.
   szerencsére csak állampapírt vettem náluk, de mindig lesem a kedvenc részvényeimet a saját ablakukban. nem lenne gond bármit megcsinálni, már csak rá kellene szánni magam.
   de én ugye ilyen fosós vagyok, pedig mindenki most kezd tőzsdézni.

   Hozzászólás


   • #4
    Ugyan Sajt!

    Emlékszel a két hónap előtti OTP eufóriára? Na akkor is mindenki részvényt vett. Ezzel sohasem lehet elkésni, és jobb egy nyugis időszakban kezdeni.

    Hozzászólás


    • #5
     Én eBroker-es vagyok, de erősen gondolkodom a PETI áttérésen. Az a helyzet, hogy sokáig nagyon jó volt az eBroker. Nem volt drága, amíg az Inter-Európa Bank égisze alatt ment (atomjó kondim volt, 0,2%). Egyszerű a felület, és ellentétben a PETI-vel nem csak TDT-vel lehet tőkeáttételt csinálni, hanem napon túl is. Ráadásul banki háttér van, így a lóvé ide-ode mozgatása egy pár másodperc alatt lezajló számlák közötti átvezetéssel megvalósítható. Ez nagyon kényelmes dolog, míg a PETI-nél GIRO-n keresztül utalással megy, ami 1-2 nap. Mostanában viszont azért fordult meg a fejemben, hogy váltok, mert amióta bekerült a CIB szövevényes rendszerébe nagyon lassú, és megbízhatatlan lett a sok cibes háttérrendszer miatt. Sokszor előfordul, hogy beragad a megbízásom, mire módosítani tudom, vagy visszavonni a hajam kihullik. Márpedig manapság ilyen gyorsan változó ideges piacon a sebesség és a megbízhatóság irdatlan fontos.
     Szóval egy évvel ezelőtt simán azt mondtam, hogy nagyon sok előnye van, ezért is nem mindenki az Equitas-nál van. Sajnos manapság már nem tudnám ezt teljes meggyőződéssel állítani...

     Hozzászólás


     • #6
      Én is a KBC-nél vagyok. a PETI-t nagyon meg kedveltem bár néha fagyogatott. én onnan küldöm az adatokat az amibrokerbe. Így jobb nézni a chartot mert ott vannak az indikátorok amik ugye a PETI-ben nincsenek

      Hozzászólás


      • #7
       Erről tudsz bővebbet mondani? Úgy tűnik itt én vagyok a leginkább kezdő, mert ez nekem új.
       Hogy lehet adatot küldeni a PETI-ből?

       Hozzászólás


       • #8
        kell egy program, a neve petiexport. van ennek egy honlapja is, majd megkeresem neked ha ki akarod próbálni. ott le van minden írva lépésről lépésre. ez a petiexport csinál egy szövegfájlt amit megnyitsz az amibrokerben az import ascii-val, ez a file fül alatt van. és már jön is az adat akár kötésenként. kb ennyi.

        Hozzászólás


        • #9
         Azt szeretném megkérdezni, hogy a PETI rendszerben is T+3 nap van vagy ha veszek részvényt azt eladhatom akár aznap vagy másnap amikor akarom.
         Nekem eBroker van, de ott meg kell várni a T+3 napot vásárlás után.
         Azért kérdezem, mert egyik ismerősöm az ERSTE brókert használja, neki miután megvette a részvényt utána bármikor el tudja adni.

         Hozzászólás


         • #10
          Téves, nem kell megvárnod a T+3 napot.
          Az csak elszámolástechnikai dolog, azaz a fedezeti számládon van a lóvé, és nem utalhatod át, veheted fel, de kedvedre vehetsz, adhatsz akár percenként is.
          Nekem is eBroker van, de ez nem függ brókercégtől, mert ez tőlük független dolog, ez a KELER felé történő elszámolástechnikai kérdés.

          Hozzászólás


          • #11
           Köszönöm a gyors választ.
           Akkor ha jól értem a számla típusnál a forgalmazási számla helyett másikat kell kiválasztani.

           Hozzászólás


           • #12
            Gondolom a megbízás ablakra gondolsz. Ez tranzakciótól függ (vételi vagy eladási), meg hogy melyiken mi van. Ha meváltoztatod a pénzszámla legördülő box kiválasztását, akkor mindig látni fogod, hogy mi a helyzet a kiválasztott számlával.
            A lényeg, hogy a listában szereplő számlák összértéke határozza meg a fedezeted nagyságát, amennyiért megbízást adhatsz. Az hogy ez pénz, vagy egy részvénypakk, vagy nyeszla összeg kevésbé releváns, azaz nem csak szabad készpénz lehet a megbízásod fedezete.
            T+3 napig ugyan készpénznek látod az eladott részvényed árát, de az nem szabad, csak ha letelt a T+3 nap, és a rendszer jóváírja neked. De ettől függetlenül megbízási szempontból ugyanolyan fedezet, mint a szabad készpénz.

            Lehet, hogy kicsit körülményesen fogalmaztam, de remélem segített.

            Hozzászólás


            • #13
             Igen a megbízás ablakra gondoltam.

             T+3 nappal nekem igazából nem az volt a kérdésem, hogy ha eladom a részvényt, akkor várni kell mire a pénz a számlámra kerül. Inkább az, hogy ha veszek egy részvényt x forintért és utána szépen elkezd emelkedni az árfolyam, de másnap délután meg egy rossz hírre elkezd esni, akkor ne keljen nézzem amint szépen esik lefele, mert még nem telt el a T+3 nap hanem el tudjam adni még veszteség nélkül.

             Hozzászólás


             • #14
              Oké, szóval, nyugodtan eladhatod, vétel után akár 1 perc múlva is, semmi köze a T+3 naphoz.

              Hozzászólás


              • #15
               Kisbefektető eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
               Náluk vagyok és eddig semmi panaszom.
               Többi brókerhez képest kedvező díjak, jól használható felület. Egyedül a telefonos ügyfélszolgálatot nehéz elérni, más negatívumot nem tudok mondani.
               A KBC-ről csak annyit,
               1 Az ügyfélszolgálat egy nagy nulla, elérhetetlen, tökéletesen tájélozatlanok az üszisek, ha nagy nehezen eléred őket akkor félreteszik a telefont, emailra nem reagálnak, pedig a szerverük hibájából a zárás előtt fél órát nem lehetett kereskedni, ezért a utolsó TDT -t nem tudtam nyereségesen lezárni, hanem azt a cég zárta minuszba, azót sem tudom semmilyen formában elérni őket. A PETI kliensuk az jó.

               ps.: 1 hét múlva reagáltak és jóváírták a veszteséget.
               Utoljára szerkesztve a következő által: sanyoka; 2009-04-02, 11:54.

               Hozzászólás

               Working...
               X