Mára ennyi
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Chucky műhelye
Collapse
X
-
Arany, bitcoin után olaj is lassan be fog indulniHunTraders.co.uk/invite/tradersnight - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is
Hozzászólás
-
Megy, mint a meszes
Azért az a visszateszt+második rakéta nem kicsit volt szép
https://i.imgur.com/nB5JTzN.png
-
-
Sziasztok!
Gondoltam írok pár szót az idei körülményekről. Én még gyerek voltam 2008-ban, nem fogtam fel, hogy mi történt, amikor összeomlott az amerikai gazdaság(ezzel szinte az egész világ recesszióba került), majd jött Ben Bernanke, s örökre megváltoztatta a közgazdaságtan alapszabályait, amit addig ismerhettünk.
Jött 3 QE egymás után, a részvények eszeveszett rallyba kezdtek. Az idei évet 2008-nak nevezném a négyzeten. Negatív olajár, végtelen QE, amerikai óriáscégek a csúcson, ezzel az indexek all time high közelében, arany a 2100 dollárt is megközelítette, újabb kripto hype és még sorolhatnám. A volatilitás az én piacaimon szinte a nullához közelít. Azonos idő alatt az ár tizedét teszi meg, 10x akkora pozícióval érném el ugyanazt az eredményt.
Az időtényező nagyon szoros összefüggésben van az elvárt profittal, és ez számomra egy teljesen új aspektusát mutatta meg a kereskedésnek, mert láttam már eszeveszett volát, amikor az olaj egy Trump tweetre percek alatt 6 dollárt rallyzott felfele és benne voltam az aljától, de ez a low vola helyzet teljesen más megközelítést igényel, ezzel együtt sokkal nagyobb kockázatvállalást, ami visszahat ránk pszichésen. A tradelés ez maga, a folyamatos alkalmazkodás, enélkül a trader nem fog boldogulni.
Chuck outUtoljára szerkesztve a következő által: Chucky; 2020-11-28, 20:28.
- 1 like
Hozzászólás
-
Ez ugyanaz a trade, csak később. Nem lehet elégszer kiemelni, hogy az egyetlen módja a túlélésnek, ha a kockázat kezelve van, e nélkül retail trader nem lesz a businessben sokáig. Az összes prop cég is ezt vallja, ezt nem én találtam ki. Persze rengetegszer az is megesik, hogy elmegy a trade nélkülünk, de az ilyen esetekben nagyon jó a szűk SL!!!!
- 1 like
Hozzászólás
Hozzászólás