Magyar Tréderek Közössége

Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Chucky műhelye

Collapse
X
 
 • Szűrés
 • Idő
 • Mutat
Clear All
new posts

 • Egy prop cégnél ezért úgy seggberúgnának, hogy az ajtóig repülnék..... Egyrészt 4-5 lehetőségem volt kiszállni, másrészt masszív bukóban is volt a pozi.... A tradelés 99%-ban pszicho!!! Nem érdemlem meg ma a profitot, és akkor finoman fogalmaztam! 5 tradeből 3 teljesen elfogadhatatlan. A charton ott van minden, bukó trade után jön a revenge trade.

  Click image for larger version Name:	U2QHxW8.png Views:	0 Size:	5,5 KB ID:	194693

  Click image for larger version Name:	MqNlsqf.png Views:	0 Size:	3,1 KB ID:	194694

  Hozzászólás


  • Szenvedek, mint malac a jégen..... Nem léteznek trendek...

   Click image for larger version Name:	bVXowZi.png Views:	0 Size:	5,4 KB ID:	194778

   Click image for larger version Name:	qtINuXe.png Views:	0 Size:	3,5 KB ID:	194779

   Hozzászólás


   • equalizer
    equalizer kommentje
    Editing a comment
    Szia kockas , habar tenyleg nem ertem a vonalaid/csatornaid jelentoseget, szerintem is siman benne van meg nemi lefele menet... de valoszinusegeket tredelunk (legalabbis en...) es az en piacnezetem szerint a nagyobb valoszinusege most a felfele menetnek lesz (daily imp+korrektiv struktura aminek a C hullamanak a vegen vagyunk, vagyis megvan 5 hullam a C-ben divergenciaval... A es C aranyaiban kb. 127% van... elvart R/R = 1/10... stb.), ... es tudod, a fundamentalis magyarazatok nekem nem sokat ernek, brit vakkcsina meg mutacio ide vagy oda... miert gondolod amugy azt, hogy ha a brittek jol allnak vakcina ugyben, az pozitivan hatna a GBP-re? Mert nincs az az isten, hogy ezt valaki fel tudna merni...

   • kockas
    kockas kommentje
    Editing a comment
    equalizer
    " miert gondolod amugy azt, hogy ha a brittek jol allnak vakcina ugyben, az pozitivan hatna a GBP-re?"
    én ezt könnyen fel tudom mérni.
    1. Eddig a GBP be volt büntizve a Brexittel.
    2. Hamarabb lesz náluk immunitás, lassan nyithatnak, dolgozhatnak, vedelhetik újra a sört.
    3. A franciák pl megint bezárkóznak
    ez mind funda divergencia ami leszarja az ötödik típusú cé hullámokat.

   • equalizer
    equalizer kommentje
    Editing a comment
    kockas nekem az a tapasztalatom, hogy a C hullam szarja le altalaban a funda sztorikat, nem forditva... es ez tobbszor igy tortenik meg, mint nem... oszt innen s tova, a fennvalo tudja... es a hullamelmelet.

  • Nekem ez a piac totál agyhalál, a mai eredményem ezt tükrözi.....

   Click image for larger version

Name:	oVRaYjs.png
Views:	231
Size:	58,0 KB
ID:	194791

   Hozzászólás


   • Ez a vége.... Nagyon fura volt a mai piac, mintha lekapcsolták volna az összes HFT-t, és csak a retail traderek tradeltek volna egymás ellen. Húsvét után lehet javítani... Ez egy olyan nap volt, hogy szinte csak longokkal lehetett pénzt keresni, a shortok száma mindent elárul.. Fadelni ezt a piacot nem szabad!!!!

    Click image for larger version Name:	NHo9jEN.png Views:	0 Size:	69,0 KB ID:	194793

    Hozzászólás


    • equalizer
     equalizer kommentje
     Editing a comment
     psych-meltdown-nak hivjak... agyzsibbadas... abszolut minden benne van amire egy gyors, de pontos trader-jellemzeshez szukseg van... de gratula a tanulsagos megosztasert.

    • Chucky
     Chucky kommentje
     Editing a comment
     egy nap esemenyeibol sok mindenre nem lehet kovetkeztetni bemutathatom a nyereseges tradeket is, de azokbol nem lehet tanulni

   • Végigshortolod a tök egyértelmű long trendet és hagyod elmenni némelyik pozit jó nagy mínuszba. Chucky a probléma nem a piaccal volt hanem veled. Ne vedd sértésnek, nem annak szánom. Ezt a fajta trédelést hívtuk az irodában "tickbaszás"-nak. Életveszélyes, kicsinál, mert nem vagyunk gépek.

    Hozzászólás


    • Chucky
     Chucky kommentje
     Editing a comment
     Egyértelmű, az ilyen trendeket nem szabad fadelni, a kis nyerőkről meg annyit, hogy a long is nagyon nyögvenyelős volt, a short meg egyértelműen nem működött, már 4030-4040 környékén is volt a MES, szóval még olcsón megúsztam ezt a fegyelmezetlenséget.... Nyilván a traderben a hiba, ez nem az én piacom, de a hibáimért megfizetem a tanulópénzt stoppok formájában. Én szeretem a trendek végét megkeresni és ott belépni, de itt ennek a longnak nincs vége, és a trendbe nem tudtam értelmesen belépni.... Tanulunk mindhalálig ebben a szakmában, mindig van hova fejlődni. Az ilyen napokon jövök rá mindig, hogy a kockázatkezelés, fegyelem nélkül nem lehet a hatin eredményeket elérni, tele van profival, HFT-vel, elevenen megnyúznak, ha fegyelmezetlen vagy, szóval jövő héttől már hard stoppokat használok, tehát nyitáskor már bent lesz egy alapvető stop, ami legyen egy X dollár érték, mert ha manuálisan akarok zárni, akkor a végletekig is elengedem a vesztőket, ami azért baj, mert sokkal nagyobb nyerők kellenek. Nekem mindig az vált be, hogy kisebb stoppok, amit bár sokszor kiüt a piac, de egy nagyobb R értékű nyerő ilyenkor durván meg tudja dobni a számlát, de itt betontürelem kell, hogy a nagyobb nyerőt ki tudjam ülni, illetve a vesztőszériák is keményen oda tudnak csapni az embernek mentálisan, szóval nincs egy olyan fix rendszer, aminek csak előnye van, de az utóbbi nekem mindig jobban működött forexen legalábbis, ezt fogom hatin kipróbálni most. Ez olyan 2-4 pontos stoppokat jelent a MES esetén, ami pont elég, hogy ne vegyen ki egy nagyobb chop, de majd kiderül. A tegnapi napon ezzel a technikával is meghaltam volna. A prop cégeknél általában 15 perces vagy egész napos trade ban van, tehát ha van pár vesztőd, akkor aznapra szevasz, ezt kellett volna tegnap is alkalmaznom a két vesztő után, és akkor olcsóbban megúsztam volna....

    • shortosgyula
     shortosgyula kommentje
     Editing a comment
     Optimalizálnunk kell a kereskedési stílusunkat, maximalizálva a profitot és lehetőleg a találati arányt is (mentálisan sokkal nehezebb az a rendszer ahol 5 vesztő után jön egy nagy nyerő, mert ha azt kihagyod, oda a profit és oda a jókedv ) A piac lehet cfd vagy hati, az kb mindegy, persze elemezni jobb hatin a pontosabb adatok miatt.

   • üdv.

    nem tudom hova írjam a kérdésemet, egy olyan topikba akartam, ahol van mozgás, hátha tud valaki segíteni!
    a kérdésem annyi lenne, hogy határidős piachoz, milyen internet, vagy milyen router kell, ugyanis észrevettem, hogy sokszor fals adatokat kapok, hiába van CQG előfizetésem is!
    Hogyha frissítem a grafikont, akkor a gyertyák alakja a frissítés után sokszor más lesz, és a chartra tett indikátor is (volume) más értéket ír frissítés után, mint előtte!
    De azt is észrevettem, hogy sokszor 1-2 frissítés után nincs változás a charton, de a harmadik után igen!
    ez így katasztrófa.
    azt gondolom, hogy a routeremmel van valami, lehet kellene valami jobb, az van amit a telekom adott, vagy valami beállítás probléma van.
    a bróker szarik rám, de szerintem amúgy is nálam van a hiba.
    az internethez semmit nem értek.
    valaki tud segíteni?

    Hozzászólás


    • Chucky
     Chucky kommentje
     Editing a comment
     Szia, milyen platformot használsz? Nem gondolnám, hogy olyan brutál net szükséges, ez inkább valami beálíltási anomáliának hangzik. Én használok sierrát, MT5-öt stb, de ilyet még nem tapasztaltam, bár ugye a CQG szűri a kapott adatokat, szóval jöhetnek ki eltérések.

    • kockas
     kockas kommentje
     Editing a comment
     arra tippelek hogy rosszul van megírva a Multicharts szoftwere.
     Ez lehet az oka:
     időeltérés a géped helyi ideje és a bróker szervere között.
     Nem az időzóna!
     Hanem a pontos másodpercek.
     Ha a szoftwer a számítógéped órája alapján rajzolja a gyertyákat, számolja a volumet, akkor pár másodperc ide vagy oda az kemény eltérést okoz,
     főleg a piacnyitásos/piros hírekes gyertyákban.
     Aztán persze később frissítik a valóságra

    • viskia
     viskia kommentje
     Editing a comment
     bárcsak érteném mit mondasz

   • Multicharts-ot használok.
    Ma reggel például, a 9:00-ás dax M5 gyertya forgalma 1926 volt. Frissítés után 1524-re változott!
    Tegnap, a 17:35-ös M5 gyertya zöld kalapács volt, amely frissítés után egy nagytestű zöldre változott!
    Az Mt5-öt is próbáltam, azon még súlyosabb volt ugyan ez a probléma, rengeteg eltérő alakú gyertyát látni az Mt5 és egy másik platform összehasonlításakor.
    A sierra chartot már próbálgattam, az viszont jónak tűnik! De inkább maradnék a Mc-nál, mert ezt szoktam meg, ezen tudok gépiesen bármit csinálni! egy másik platform kizökkentene a komfort zónából, ami nem tenne jót! Inkább próbálom megoldani ezt a problémát, és nem platformot váltani. azért is írtam ide.
    tegnap a bróker is válaszolt (amp), miszerint nem kell semmi féle különleges router a határidőhoz. Szerintük a netemmel van valami.

    Hozzászólás


    • Chucky
     Chucky kommentje
     Editing a comment
     Multit nem használtam még nagyon, Sierra viszont hibátlan 10 ms chart update interval beállítással, ajánlom! Bár nekem úgy tűnik, hogy nagyon olyan adatokra, tényekre támaszkodsz, melyek nagyban függnek az adott szoftver teljesítményétől stb, és szerintem ez gond, mert ha csak erre alapozod a sikeres kereskedést, akkor már alapból hátrányból indulsz.

    • viskia
     viskia kommentje
     Editing a comment
     igen ez enyhe hátrány, de CTRL R gyorsan, kb 3 másodperc alatt megoldja a problémát. Valószínűleg mégis platform váltás lesz belőle.

   • Trendek vagy nem trendek, ebben a piacban nincs kakaó Tickb*szó lettem EQ-nak speciálba

    Asszem kellene egy seat a tőzsdén, mert így a brókert etetem, de nagyon

    Click image for larger version Name:	qYvxqXc.png Views:	0 Size:	48,1 KB ID:	194892

    A két tettes:

    Click image for larger version

Name:	JymtHfo.png
Views:	91
Size:	25,3 KB
ID:	194893

    Hozzászólás


    • shortosgyula
     shortosgyula kommentje
     Editing a comment
     indexeken ma tényleg elég fos a mozgás, ezt megerősítem

    • Chucky
     Chucky kommentje
     Editing a comment
     32 dolcsiban zárom a napot, de ez inkább kudarc, mint győzelem

    • shortosgyula
     shortosgyula kommentje
     Editing a comment
     reggel daxot shortoltam, kivett az a tüskés szar mozgás, ez egy ilyen nap

   • Nos, a mai produkció, 5 tradere limitálom magam mostmár naponta. Az én cojones-em ide nem elég... 5 tradeből egy nagy NULLA. Ezek a setupok régen simán adtak volna 30-40 ticket, de most nem És igen, a shortot longolom, bár a nagy trend szerintem még mindig longos, de nem tud elindulni. equalizer kérnék a vasgolyókból Holnap folyt. köv Remélem tanulságos lesz a mai nap is!!!!

    Click image for larger version Name:	cHOc2wV.jpg Views:	0 Size:	87,2 KB ID:	194913

    Hozzászólás


   • MES-en ötig sem fogok eljutni annyira choppy Kőkemény a piac gyerekek, ez HFT only Kettőt pislogok és a nyerő tradem már SL-t is ért Chucky out.

    Click image for larger version Name:	VlQGNGh.jpg Views:	0 Size:	92,3 KB ID:	194916

    Hozzászólás


    • A tegnapi fegyelmezetlen trading session hatására ismét változtatásokat kell eszközölnöm. Pár hetet ki kell hagynom, hogy kitisztuljon a fejem. Illetve csak chartról fogok tradelni, a DOM nem ad annyit, amennyit elvesz tőlem. És ez a legnehezebb: minden tradehez FIX stop kell, tehát csak akkor léphetek be, ha van jó stop helyszín, így a max bukó korlátozott, de a bukók számát ismét korlátozni kell valahogy, tehát kell egy FIX dollár összeg, ami aznap elbukható, illetve a tradek számát is limitálnom kell, mert pl. a tegnapi napom 30$-t fizettem csak jutaléknak a brókernek. Maximum napi 5-10 tradet kellene megcélozni elsőkörben. Nagyon durva, ahogy a daytradeben felerősödnek a pszichés defektusok, devianciák, az este már azt vettem észre, hogy csak nyomogattam a gombot(és buktam el még 40$-t), de nem voltam már tudatában a cselekedeteimnek, nem volt valós alapja a tradenek, szóval kőkemény pszicho meltdown volt ismét, ahogy equalizer is írta. Illetve nagyon sokszor trend ellen akarok menni, ami ilyen piaci környezetben nem működik, illetve sokkal kisebb a valószínűsége, hogy bejön a trade. Szóval rengeteg a teendő, rengeteg területen kell még fejlődni!!!! Remélem ti is tanultok ebből srácok, csak ezért osztom meg. Cheers!

     Hozzászólás


     • equalizer
      equalizer kommentje
      Editing a comment
      Chucky hidd el nekem, hogy ha expressz fegyelmezned kell magad es ennyire gorcsosen megy a dolog, akkor a problemat a szisztemaban keresd... a kereskedesi rendszered nem megfelelo, azon kell javits... a kereskedes egy orom kell legyen es nem egy folytonos kinlodas. Amit harom kepedbol egybol le tudok vonni az az, hogy meg kell ismerned az impulzus es korrekciok fogalmat... vagyis, hogy hol NE allj be egy bizonyos iranyu trade-be...

      Ha akarod, segitek neked ebben a felismeresben...
      Utoljára szerkesztve a következő által: equalizer; 2021-04-09, 14:50.

     • Chucky
      Chucky kommentje
      Editing a comment
      próbálom alkalmazni, amiket írtál, ezen a piactípuson nem muzsikálnak jól a setupjaim ez tény, szívesen fogadok minden segítséget a setupjaim át kell alakítanom, hogy az ilyen piaci helyzetekben sem daráljam a számlám és legyen edge is...

    • A fegyelmezetlenség netovábbja, shortolni este 9-kor egy ATH-n lévő piacot, ilyenkor max egy nagyon kis korrekció jöhetne szóba, de zárásig az is irreális, az ilyen tradekre mondom, hogy ELKERÜLENDŐEK!!!! Jövő héttől megkezdem a pihit. Ja, és a stop is lemaradt Trade safe!!!

     Click image for larger version Name:	jd640Fa.png Views:	0 Size:	7,9 KB ID:	194963     Mondjuk zárásnak ez nem volt rossz, felismerve a felrobbanó atombombát......

     Click image for larger version Name:	sSz0YZi.png Views:	0 Size:	5,5 KB ID:	194965

     Ilyet talán csak prop cégeknél látni:

     Click image for larger version Name:	wDfcir9.png Views:	0 Size:	18,3 KB ID:	194966

     Hozzászólás


     • Holy moly

      Click image for larger version

Name:	QK1Xg80.png
Views:	101
Size:	5,3 KB
ID:	194968

      Hozzászólás


      • Pár tradem volt ma, nagyon óvatosan, egy short 700 körülről, majd jött egy hír és 200 pontos zuhi, persze hamarabb zártam.... F@ck this market..... Stop order 633 alá és megvan a trade, ennyit kellett volna tenni


       Click image for larger version Name:	news.png Views:	0 Size:	55,7 KB ID:	195015
       Click image for larger version Name:	171443466_959017338236834_4412212134261944784_n.jpg Views:	0 Size:	71,5 KB ID:	195016
       Csatolt fájlok
       Utoljára szerkesztve a következő által: Chucky; 2021-04-13, 11:23.

       Hozzászólás


       • ANONYMOUSFX
        ANONYMOUSFX kommentje
        Editing a comment
        Jó látom legalább a fináléban megcsíptél egy longot :-)

       • Chucky
        Chucky kommentje
        Editing a comment
        ma nem buktam legalább kicsi plusz

      • Végre, végre, végre, soha többet nem kell CFD-n kötnünk

       DAX/STOXX = 1 EUR/tick
       SMI = 1 CHF/tick

       https://www.eurex.com/ex-en/find/new...ndices-2584072

       Hozzászólás


       • Megalith
        Megalith kommentje
        Editing a comment
        Idáig se kellett.

       • shortosgyula
        shortosgyula kommentje
        Editing a comment
        A dax a decemberi változtatás óta kereskedhetetlen számomra. Nem hiszem hogy ezen fog változtatni a micro lot bevezetése.
      Working...
      X