Tőzsdei Oktatóközpont kezdőknek - Huntraders.com

Közlemény

Collapse
No announcement yet.

The Journey from $1.000 --> $1.000.000

Collapse
X
 
 • Szűrés
 • Idő
 • Mutat
Clear All
new posts

 • visitor
  kommentálta válaszát
  A fenébe
  Utoljára szerkesztve a következő által: visitor; 2019-10-28, 08:40.

 • MyBusiness
  kommentálta válaszát
  Az utolsó pont az elég ütős

 • Huntraders
  kommentálta válaszát
  Azért a VIX-el való kereskedés elég kockázatos szerintem. A következő instrumentrumokkal kereskedhető:
  - ETF: pl. VXX, UVXY
  nehezítés: gyors időerrodáció és rendszeres reverse-split

  - Futures: pl. VX44V19, VXX19 (heti, havi futures-ek)
  nehezítés: változó kamattartalom

  - VIX opció: pl heti, havi lejáratok
  nehezítés: negatív időírték

  - VIX index
  nehezítés:: nem kereskedhető

 • visitor
  kommentálta válaszát
  Kösz a visszajelzéseket.
  Utoljára szerkesztve a következő által: visitor; 2019-10-28, 00:28.

 • MyBusiness
  kommentálta válaszát
  Tőzsdén természetesen lehet.
  Eq ezek szerint fx-brókernél tradel, ritka de előfordul CFD-ben is.
  Arra figyelni kell, h ezen az instrumentumon a promt és a futures nagyon eltérően(!) mozog. Messze nem úgy mint a részvényindexek.
  Utoljára szerkesztve a következő által: MyBusiness; 2019-10-27, 16:14.

 • MyBusiness
  kommentálta válaszát
  Eq:
  Ne haragudj, de azon, h a promt indexet csak a részvényárak befolyásolják már régen túl vagyunk.

  Az egyensúly részben filozófia részben konkrét piaci működés kérdése de ebben megfértek egymás mellett valóban. Nem kell egyetértésnek lennie köztetek.

  Magam hajlok az egyensúly felé de ez nem releváns
  Utoljára szerkesztve a következő által: MyBusiness; 2019-10-27, 16:02.

 • equalizer
  kommentálta válaszát
  Gyertek sracok zarjuk le elobb az elozo vitatemat, az SP indexet lehet-e vagy sem direktben befolyasolni? Cseppet belevetettem megam, hogy tisztan atlassam a folyamatokat.. a konkluzio diohejban a kovetkezo: elbeszeltunk egymas mellett es hihetetlen modon nemhogy mindegyikunk tevedett volna, de a maga modjan mindenkinek igaza volt... egy apro reszleten csuszott el a beszelgetes: az index es az ebbol szarmaztatott futures instrumentum ket kulon dolog.

  Ha az index futures-re (barmely lejaratra vagyis kulon instrumentumra) teszel egy pozit, akkor szoros keretek kozott, de igenis meg tudod "ugrasztani" annak az arfolyamat (pl. az ESH0 SP-bol szarmaztatott 2020 marciusi lejaratu instrumentumat) , hiszen kulon instrumentumkent viselkedik amelyet a sajat kereslet/kinalat aranya mozgat, sulyozott keretek kozott, vagyis nagyjabol az index erteke koruli erteken fog mozogni kisebb nagyobb elteresekkel attol, mint egy szinusz ritmus a 0 tengely korul... Az indexet viszont, amelynek a keplete matematikailag a reszvenyek mozgasahoz van kotve, azt egy index futures pozicioval direktben NEM tudod mozgatni, hiszen nincs DIREKT hatasmechanizmussal osszekotve ezzel... ezt jol szemlelteti az egyszeru megfigyeles, amikor a ket chartot egymas mellett nezed, a futeres-re milyen szepen hatnak a felvett poziciok, mikozben az indexre nem...

  Ezentul az ilyenfajta szakmai vitakban jobban kell ugyeljunk a reszletkerdesekre es akkor hamarabb jutunk dulore. Ilyen ez az egyensuly tema is...

  Szerintem eleg logikus, hogy ha egyensuly lenne a piacon (ugyanolyan utopia mint a gazdasagtanban a tokeletes piac fogalma) akkor annak a piacnak az arfolyama flat-line lenne... mint a halott az EKG-n. apiacokon egyensulytalansag van, ezert is mukodik a hullamelmelet. Az mas tal teszta, hogy egyensuly fele tendal minden piac, vagyis a keresletet probalja a kinalat minel jobban kielegiteni, de ez sosem lesz tokeletesen egyforma, sosem lesz a piacon pont annyi kinalat egy meghatarozott aron, mint amennyi a kereslet, igy az arfolyam is ingadozni fog = egyensulytalansagi allapot permanens modon. Ebbol tudunk mi penzt keresni, hiszen mi azt spekulaljuk (mert tul kicsik vagyunk gazdasagi resztvevokkent jatszani a piacon), hogy felfele vagy lefele fog egy arfolyam arra tendalni, hogy egyensulyt allitson elo... de egyensuly sosem lesz.

 • equalizer
  kommentálta válaszát
  Egyetertek, a VIX-et kereskedni nagyonis kifizetodo lehet, hiszen az BIZTOS, hogy ezen az instrumentumon minden nyugodt periodust egy nagy kilenges kovet. A hullamelmelet abban jo peldaul, hogy segitsegevel meg tudod tobbe kevesbe pontosan hatarozni, hogy az SP500-on mikor jon a kovektezo impulzus, ergo a VIX mikor fog "ugrani". Hol lehet a VIX-et kereskedni? A brokeremnel nincs erre instrumentum sajnos...

 • MyBusiness
  kommentálta válaszát
  Köszönöm!
  A "filozófiát" hasonlóan képzeltem de a pontos szakmai részletekben ti otthonosabban mozogtok.
  (Végre nem a dögunalmas grafikonok )

 • Huntraders
  kommentálta válaszát
  Szia MyBusiness, szerintem célszerű onnan megközelíteni, hogy mi oka van a piacnak egyensúlyra törekednie és mi történik, ha nem tenné.

  Egy futures esetében ez nagyon egyszerű. A Futures elméleti ára a lejáratig hátralevő időtől, az osztalék mértékétől és a kamatlábaktól függ. Az index egy mesterségesen generált érték az alaptermék árfolyamából, de a futures árát leginkább a bankok, hedge fundok határozzák meg. Modern gépekkel figyelik az alaptermék árfolyamát és ajánlataikat folyamatosan módosítják. A lassúbb gépek nagyobb spreadeket, a gyorsabb gépek alacsonyabb spredeket képesek tartani. Ha egy szereplő megjelenik a piacon vételi szándékkal és a bent lévő ajánlatokat elviszi, akkor fedezeti ügyletet kell kötni annak, aki a likviditást biztosítja. Így tudja biztosítani, hogy a likviditás biztosítására kihelyezett tőkéjének értékét megőrizze. Ha ezt nem tenné meg, nem lenne értelme likviditást biztosítania és ha nem teszi ő meg, akkor egy olyan helyzetet hagy nyitva másnak, aki a kamattartalomnál nagyobb kockázatmentes hozamra tenne szert. Ettől alakul ki az egyensúly. És a futures árfolyama nem egy mesterségesen generált árfolyam, hanem a futures szerződéseknek megfelelően a lejáratkori elszámolások (pénzügyi vagy fizikai) természetéből fakad. Az opció már jóval nehezebb kérdés, hisz a hetvenes évekig az elméleti árát sem sikerült leírni matematikailag és a volatilitás mint bizonytalansági tényező is megjelent. Az egyensúlyra való törekvést itt is fülön lehet azért csípni. Előállíthatok opciók kombinációjából szintetikus alapterméket és azt fedezhetem az alaptermékre kötött ellentéstes pozícióval. Ha nincs aki biztosítsa a likviditást itt is kialakulhatna olyan állapot, hogy a kockázatmentes profit elérhető lenne. Erről szól tulajdonképpen a paritás, amely ha megsérülne, akkor a call és a put opciók árazási anomáliája szintén kockázatmentes profitszerzést tenne lehetővé. Likviditást biztosítani megéri annak, aki gyorsan reagál a piacon az árfolyamváltozásokra.Azért állítja kockás és én is, hogy a Futuresre vagy opcióra kötött megbízások befolyásolják az index árát, mert ha ez nem így lenne, akkor azt kell feltétételezni, hogy az alaptermék árfolyamára sincs hatással. És ha az alapkamat vagy az osztalék mértéke (az időtényező elhanyagolható) nem változott, akkor bizony ott megjelenik az arbitrázsőr és lecsap a lehetőségre visszaállítva az egyensúlyi állapotba a piacokat.

 • MyBusiness
  válaszolt
  equalizer Huntraders kockas

  Úgy vélem az alapot kockas összefoglalta, a piacokon egyfajta egyensúly uralkodik. Ennek megteremtője az arbitrázs (gondolom a hasonló fedezeti ügyletek is).
  Az arbitrázson keresztül az instrumentumok kölcsönös, odavissza hatásban vannak egymással.

  Eq szerint nincs egyensúly bár "törekszik erre a piac".

  A piacokon vmilyen sajátos egyensúly kell, h uralkodjék különben teljesen kaotikus állapot uralkodna.

  Amennyiben nem volna ez a sajátos egyensúly például a hullámelmélet sem létezhetne. A technikai elemzők volnának a legnagyobb bajban mivel szigorú módon keresik a törvényszerűségeket.

  De egy káoszban mindenfajta spekuláns nagy bajban volna.
  Utoljára szerkesztve a következő által: MyBusiness; 2019-10-26, 19:51.

  Szólj hozzá::


 • MyBusiness
  kommentálta válaszát
  Egy időben naponta használtam, jó eredménnyel. Egyik kereskedésben élesen szembement a piaccal!
  Ez persze teljesen más használat mint amiről írsz de nem árt tudni
  Utoljára szerkesztve a következő által: MyBusiness; 2019-10-26, 19:40.

 • Huntraders
  kommentálta válaszát
  Szia Visitor,

  én néha szoktam kötni VIX opciót, általában long call-okat, de ha nem történik meg a várva várt emelkedés a lejáratig, akkor az időérték elveszik, így azért veszteni is lehet vele.

  Üdv,
  Huntraders

 • visitor
  válaszolt
  Hello. Bár még mindig nem jutottam el oda, hogy élesben kereskedjek....még bőven paper trading fázisban vagyok. Egy ideje viszont a VIX-en gondolkodom. Azt mutatja a múlt, hogy egy adott szint alá csökkenés után mindig nagyot ugrik felfelé...és ez sűrűn megtörténik.....egyszóval elméletileg egy kis türelemmel veszteni nem nagyon-, viszont keresni annál inkább lehet rajta. Most 12.7-en áll és esik. 2013 óta a sokszor előforduló 10-12 közötti értékekről pár hónapon belül ugrott 20 feletti értékre. (2017-et kivéve, de ott is bőven kilehetett szállni pluszban) Van aki közületek ezt kihasználva tradel?

  Utoljára szerkesztve a következő által: visitor; 2019-10-26, 17:13.

  Szólj hozzá::


 • MyBusiness
  kommentálta válaszát
  Becsszó próbálok tanulni tőletek, értem, az arbitrázs áll a középpontban. Addig jutottam "paraszti ésszel", h mielőtt veszek egy adag részvényt megnézem a futuret.

  Annyit is tudok, volt alap amely megvette az egész BUX-kosarat a részvénypiacon és azzal a lendülettel el is adta index shorttal, akkora volt a kamattartalom a future-indexen. Ez bizonyos.

  Még olvasgatlak titeket
  Utoljára szerkesztve a következő által: MyBusiness; 2019-10-24, 16:41.
Working...
X