Magyar Tréderek Közössége

Közlemény

Collapse
No announcement yet.

The Journey from $1.000 --> $1.000.000

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
 • Szűrés
 • Idő
 • Mutat
Clear All
new posts

 • Tisztelettel meghajolok előttetek, hogy ennyire bonyolultan kereskedtek és elemeztek, így tényleg kihívás a kereskedés Asszem Cimballi mondta, hogy "Elliottal szörnyen nehéz együtt élni, de nélküle lehetetlen". Szerintem a hullámelmélet megtanulásáért ezért kérnek el pénzeket, meg éveket, mert tényleg nehéz. Most ez nem fikázás akart lenni, de szerintem nagyon túl van bonyolítva, szegény kezdők totál elvesznek benne. Zoli, amiket még te szoktál rajzolni, azok egyszerűbb szituk legalább, és érthetőbbek, de amint látom, nehéz ez még így is a kezdőknek. Szerintem strukturáltan próbáld meg nekik előadni, mik a főbb támpontok: trendvonalat hogy húzunk helyesen, divergenciát hogy használjuk, és csak utána a hullámok. Nem? Ez most építő akart lenni, nem kekeckedés
  HunTraders.co.uk/invite/tradersnight - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is

  Hozzászólás


  • VikThor1029
   VikThor1029 kommentje
   Editing a comment
   Nem úgy van,hogy a kereskedők 80-90%-a csak veszít? Akkor annyira egyszerű nem lehet kereskedni és pénzt keresni vele. Alapból egy bonyolult rendszer ez,főleg nekem így kezdőként. Ha pedig lúd akkor legyen kövér,legyen minél bonyolultabb. Így legalább kiderül,hogy lesz e kitartásom hozzá vagy sem. Mindenki mást lát meg benne,mindenkit más technika fog meg. Nekünk ez tetszik,és ha már Zoli volt olyan rendes,hogy megosztja velünk és segít,akkor szeretnénk ezt gyakorolni is.

  • shortosgyula
   shortosgyula kommentje
   Editing a comment
   Zolit tehetséges tradernek tartom, van szeme a piachoz, viszont túl gyakran repkednek a "90% -os setup" és hasonlók amik köszönőviszonyban sincsenek a valósággal. 50 % os találati arányt ha tudtok tartani 2 vagy több r-es trédekkel már nagyon nagy királyok vagytok. Személy szerint ami a fő bajom az EW-vel: egy irányt sem tudunk megtippelni SOHA tökéletes biztonsággal, értelemszerűen az utána következő mozgásoknál egyre nő a bizonytalanság. Ezért nincs értelme szerintem túlbonyolítani a rendszert. Nekem is kedvenceim a h4-d1-es setupok elkapása akár m5-ön (szintén hullámokat figyelek de nem EW) de a realitás a pénzkeresésre nem ez.

  • equalizer
   equalizer kommentje
   Editing a comment
   Gyakorlatilag mindeniketekkel egyetertek... en is azert szeretem, mert annyira bonyolult, hogy vilagszinten kevesen vannak akik ertenek hozza... de azert csinalom, mert ebbol a bonyolultsagbol, mondhatni kaoszbol, sikerult olyan egyszeru nezetet kialakitanom es ez alapjan olyan sajatos rendszert osszedobnom amelybol nagyon sok penzt lehet csinalni... es minden szerenyseg mellett, csinalok is... mert ez a lenyeg... mert kulonben ez egy nagyon idoigenyes hobby lenne, amit nem engedhetnek meg magamnak, jobbanmondva nem szeretnem bevallalni, hiszen az egyetlen ertekes dolog ami raadasul veges is az az IDO amivel meg vagyunk aldva... Vagyis szeretni valamit, csinalni valamit es tudni csinalni valamit az harom kulonbozo dolog, de amikor ez a harom mind megadatik egyben, szerintem az az a "szent gral" fogalom amit annyian keresnek, kulonoskeppen a kereskedesben...

   A szamokkal (>90% stb.) nem meggyozni akarok senkit, nem is szemfenyveszteskent vagy felrevezeteskent "dobalozok" veluk, hiszen nincs amiert igy cselekedjek... egyszeruen ezek az en statisztikai alapu meggyozodeseim amivel egy-egy setup-ot differencialok egy masik setup-tol, amikor a csillagok pont osszeallnak... ne vegyetek rossz neven ezt tolem.

 • Zoli adnál egy szakvéleményt ehhez a trendvonalhoz?

  Hozzászólás


  • Szerintem így is lehetett volna.


   Nincs egzakt szabály.

   Az idő múlásával a kezdeti trendvonal pontosítható, ahogy egyre több érintés felismerhető.

   Vagy mindegyik vonal marad, és különböző helyeken támasz/ellenállás zónát jelenthet - attól függően, ki melyiket figyeli.

   (És még a teljes zavarkeltés kedvéért nagyon sok vonalat be lehetne rajzolni.)


   Azt gondolom egyébként, hogy a hetes, napos elemzések túlzott pontossága a napon belüli mozgásoknál, néhány pipes day tradeknél kevésbé fontos.

   (Nem is értem, daytraderek miért hetes, napos elemzéseket osztanak meg.)
   Csatolt fájlok
   https://penzugyes.wixsite.com/csak-ugyfeleknek

   Hozzászólás


   • equalizer
    equalizer kommentje
    Editing a comment
    Szerintem van egzakt szabaly egy trendvonal behuzasara, legalabbis en kidolgoztam egyet magamnak, amely az idok soran kiallta a pontossag tesztjet es ezaltal tovabb derivalhato mas ezen alapulo szabalyok kialakitasara (peldaul a tores pontos megfogalmazasahoz...)... enelkul minden olyan helytelen vonalra alapulo derivacio ugyancsak hamis jelet fog adni, csak hatvanyozottan... amit te rajzoltal be az nem meriti ki az en szabalyrendszerem, vagyis az az en nezetemben nem egy trendvonal, ergo nekem semmilyen prediktiv erteket nem hordoz... de ha te ezt igy ahogy berajzoltad hasznalni tudod penzkeresesre, sikeresen, akkor ki vagyok en, hogy megkritizaljalak erte... hajra!

  • Én pontosan azért nem a hullámelméletekre alapoztam a rendszeremet, mert az én személyiségemhez nem nagyon passzol. Ahogy Dávid is írta, nagyon nehéz és összetett, és ennél fogva könnyen belezavarodik az ember. Legalább is én biztosan. Nálam az SR lett az alapja mindennek, és kb. 10% hullámelmélet. Az alap Elliot, momentum utáni hullámok, stb. De ez teljesen mindegy is, hogy kinek mi fekszik.

   Azt mindenképpen megtanultam a kifejezetten jó traderektől, hogy az MM a fent írtaknál lényegesen fontosabb. Nálam az alap elvárás a minimum 2-2,5 R/R. De, amire igazán szeretek vadászni, azok a 3-nál kezdődő tradek. Nem csak azért, mert ha eléri a célárat és nagyjából ott is zárok, akkor jók az arányok, hanem mert a belépés és a célár közötti szakaszban záródó tradek sokkal jobban növelik az átlagos nyerőt, miközben az alap kockázat mindkét esetben1 egység és az átlagos vesztők mértéke változatlan. Ha egy 2 R/R-es trade kb. félúton vesz ki, akkor 1 R a profitom. Ha ugyanez a trade egy 4 R-es lehetőség felénél végződik, akkor már 2 R a profitom, ami nagyon nem mindegy. És akkor a pozícióépítést még nem is vettem bele.
   Ez így nagyon egyszerűnek és logikusnak tűnik, de hát az a folyton alábecsült pszicho közbeszól. A félelmek, hogy kimarad a trader egy nyerőből, hogy minél korábban break evenben legyen, és ne veszítsen, a türelmetlenség, a kapzsiság vagy az overtrading eluralkodása stb., mind arra készteti az embert, hogy az adott egy tradet túlértékelje és mindenképp bekösse, mert azon múlik minden. Ez a beszűkült tudatállapot eredményezi azt, hogy a legalapvetőbb törvényt szem elől veszítse az ember, mégpedig, hogy egy több 100 vagy 1000 kötésből álló rendszerben nem az egyes trade kimenetele számít, hanem az egész rendszer következetes üzemeltetése fog egy állandó eredményt produkálni, amelyben a kiugróan magas hozamú tradek hozzák a profit legnagyobb részét. Ezt persze az ember utólag tisztán látja, de akkor már késő. Azt is kezelni kell tudni, hogy teljesen másképp működik az elme, amikor nem vagyunk pozícióban, mint amikor abban vagyunk. Legalább is addig, amíg a trader nem válik profivá. Ezeknek a hibás attitűdöknek a leküzdése és újak kialakítása nagyon kemény mentális traininget igényel, amelynek véleményem szerint elsősorban a fegyelem az alapja. Ezek annyira nélkülözhetetlenül fontos alapok, amelyeket mindenképpen meg kell tanulnunk a profiktól, feltéve, ha azzá akarunk válni. Ennek tükrében az, hogy hullámmelmélettel SR stratégiával kereskedünk, mellékes (tudom, hogy eq ezért majd megkövez,de vállalom).


   Azért érdekes, hogy egy bizonytalan piacon kell bizonyosságot találnunk és kialakítanunk egy rendszer segítségével, mint ahogyan a szabadság és a kötetlenség kulcsa egy fegyelemmel és szabályokkal kialakított élet.

   Hozzászólás


   • equalizer
    equalizer kommentje
    Editing a comment
    Szia independence tudod, hogy mindig is szerettem a jozan itelokepessegedet, ezt sokszor elmondtam. nincs amiert megkovezzelek a nezetedert... mindenkinek megvan a sajat nezete, kinek hatekonyabb, kinek nem annyira... ez igy van rendjen. Lemondtam mar reg arrol, hogy valakit a szakmaban meggyozzek valamirol/akarmirol tudod, a disznotor sosem kenyszer.

    Egy dolgot azert ha nem mas akkor tapasztalatbol, de el tudok mondani: kereskedes HIT es MEGGYOZODES hianyaban nem igazan elkepzelheto... ezeknek az alapja pedig a statisztikai elofordulasi valoszinuseg (legyen az hullamelmelet, strukturaelmelet, S/R, indikator stb. alapu) amit a rendszeredbe epitettel amely alapjan kialakul a MEGGYOZODES egy-egy setup-ban ami segitsegevel be tudsz nyitni egy poziciot. Ez a lenyeg. Es ez a trader pszihologia alapja is... mert enelkul a felelem es szorongas rabja leszel es veszteni fogsz. a MM es TM szukseges, de nem elegseges elemensei a kereskedesnek... mielobb megerted, annal hamarabb valik a kereskedes oromforrasa, ergo annal biztosabb labakon all majd a psziho is.

    Mondok szamokat is: ha csak az EURNZD-n (vagy azelott az USDCAD, ami mar kifutott) altalam posztolt helyzeteket kereskednem, akkor a W/L aranyom >5/1 lenne egy atlagosan 1/3 R/R mellett... hogy mit lehet ebbol kihozni? Retorikus kerdes... viszont vannak ennel sokkal hatekonyabb beallasi rendszereim is... ez az ami a pszihohoz kell. A tobbi csak onamitas...

   • David Chateau
    David Chateau kommentje
    Editing a comment
    Ez igy ahogy van, tokeletes meglatasok sora independence szerintem is

  • Szia shortosgyula a trendvonal amit behuztal teljesen kimeriti az en kriteriumrendszeremet is ami a trendvonalhuzast illeti... azzal a kis megjegyzessel, hogy habar HELYES a trendvonal amit behuztal, en azt mar nem veszem figyelembe a visszatereskor hozza, hiszen a ket korrekcio ami erinti (a ket kek zona) sem idoben sem magassagban nem aranyos... nekem ez mar nem hozrdoz prediktiv erteket. De mint latjuk, olykor siman az is hasznalhato. Rendszertol fugg es foleg attol, hogy mire es hogyan hasznalod.

   Click image for larger version

Name:	Screen Shot 3-17-2019 at 3.12 PM.png
Views:	58
Size:	654,2 KB
ID:	185013

   Egy olyan trendvonal amit viszont hasznalnek en is (ezt ne vedd keszpenznek, mert csakis a kepedre koncentraltam, nem vizsgaltam meg nagyobb TF-en a strukturakat) az az egyel nagyobb TF trendvonal, a rozsaszin... mint lathato, ha az arfolyam visszaterne hozza, mindket korrekcio amiben erintette az kb. aranyos lenne... ez az amit en hasznalnek.

   Az igazsag az, hogy a trendvonalakat mar nem igazan hasznalom, volt olyan periodus a fejlodesem soran amikor fontosaknak tartottam (ugy 2-3 evvel ezelott) de mar egyszeruen be sem huzom oket, a strukturalis latasmodom mar annyira jutott, hogy egyszeruen latok mindent a csupasz charton is amire szuksegem van ahhoz, hogy belojem az iranyt, beallot, targetet stb.

   Hozzászólás


   • shortosgyula
    shortosgyula kommentje
    Editing a comment
    Az alábbi trédem lett a hét egyik legjobbja a héten, egy 7 r-es long mindössze 2 óra alatt, mutatom a chartot belezoomolva m5-re. A jobb oldali bekarikázott terület utolsó érintése.https://media.discordapp.net/attachm...442&height=637

   • equalizer
    equalizer kommentje
    Editing a comment
    Tokeletes trade! Ugy beszallo mint kiszallo teren! Gratula! az a feher trendvonal ott fent az egy tokeltesen behuzott TV... ezeknek van prediktiv ertekuk, mint lathato is a chartodon...

    Egy kerdesem azert lenne: be mertel allni a longba a trendvonal erintesenel... de miert nem merted megshortolni a felso trendvonal erinteset? Hiszen annak nagyobb rovidtavu erteke van mint a nagyobb TV-nek?
    Utoljára szerkesztve a következő által: equalizer; 2019-03-17, 13:35.

   • shortosgyula
    shortosgyula kommentje
    Editing a comment
    Trendvonal behúzogatását rábízom a truetl-re, észrevesz mindent, persze rengeteg marhaságot is, de azt ignorálni kell. Nem kereskedtem már ennek a trédenek a lezárása után, ezt is autóban, vezetés közben zártam, látva hogy nem akarja elérni a célárat. Egyébként a beszűkülés miatt ott már nem lett volna ideális a setup, potenciálisan 4-5 R alatti lehetőségekre már nem mozdulok rá- nem éri meg. A trendvonal-visszapattanás tréd egyébként a védjegyem

  • Azta! Mennyi ertekes hozzaszolas igy vasarnap! Gratula sracok! Kulon orom, hogy Misi is itt van, es ilyen hozzaszolasokat ir

   Annyit hozzatennek, hogy daytraderek miert nagy idosiku tredeket osztanak meg dologhoz: nemregen Jano irta, hogy valojaban nem is idotavok, hanem trendek vannak. Ezzel egyet tudok erteni. Lenyegeben egy trendbe bele tudunk zoomolni, es kizoomolni. En se akarok megszabadulni hamar a pozitol, aztan kiderul, mi lesz.

   Ami Zolinak szol, es maximalisan egyetertek vele, hogy mely meggyozodes kell, dogma szinten akar. Es az is igaz, hogy ha fejben rendben vagyunk, akkor tulajdonkeppen ez egy konnyed penzcsap. Persze ehhez kell rendszer is, es meg sok egyeb parameter.
   HunTraders.co.uk/invite/tradersnight - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is

   Hozzászólás


   • shortosgyula
    shortosgyula kommentje
    Editing a comment
    Nem trendnek nevezném hanem mozgásnak. A MOZGÁST próbáljuk azonosítani a különböző felbontások használatával. Pl ezért érdemes több idősíkon is valid setupokat keresni. Nő a megbízhatóság ha több felbontásban (idősíkban) is ok a helyzet és ellenkezőleg, ha egy h4-h1 short szituben látsz egy szép m5 longot szinte biztos hogy bukó lesz ha bekötöd.

  • Ne feledjuk az EURNZD-t... a kitoresnel buy setup. De mi a kitores? Kinek mit jelent a "kitores"? Erre kivancsi vagyok...

   Click image for larger version

Name:	Screen Shot 3-18-2019 at 6.56 AM.png
Views:	40
Size:	30,8 KB
ID:	185029

   Hozzászólás


   • 7895521
    7895521 kommentje
    Editing a comment
    Kitörési helyzetnek hívom azt a kereskedési szituációt, ahol nagy számú, de hibásan gondolkozó kereskedő, csapdába szorul. Ők már helytelenül mérik fel a piaci állapotát és rossz irányba pozicionálják magukat. Amikor megindul ellenük a piac, a jelenős mennyiségű stopjaik beaktiválásával tud majd a piac dinamikusan elmozdulni és kialakítani az újabb impulzus hullámot.

   • David Chateau
    David Chateau kommentje
    Editing a comment
    Egyetertek Zolival. Annyi kiegeszitessel, hogy a stop orderek nem feltetlen kistopolodott pozikbol eredhetnek (foleg olyan termekeknel, ahol nem lehet shortolni pl)

   • equalizer
    equalizer kommentje
    Editing a comment
    En inkabb valami gyakorlatiasabbra gondoltam... vagyis ne azt celozzuk meg, hogy mi a mozgatorugoja egy kitoresnek (mert abban sosem fogunk egyeterteni, de nem is kell... mert szerintem nincs az az isten, hogy a retail traderek, akik joval 0.1% alattiak az osszforgalomban, stopjai megugrasszak egy devizaparos arfolyamat... de ez nem is lenyeges, hiszen magyarazhatjuk barhogy a jelenseget, a lenyeg, hogy ugyanazt lassuk... egy gyermeknek ha a piros szinre mindig keket mondanak, akkor egyszeruen ugyanazt latja amit mi csak maskent fogja elnevezni... ) hanem tehnikai szempontbol mit lattok ti kitoresnek? Hogyan alltok be pozicioba kitoresnel? Mi a szabalyotok ahhoz, hogy egy kitorest egy "falcs" kitorestol differencialjatok?

    Nekem egyszeru: amikor egy TF-en nezek egy kitoreses beallot, megvarok egy ugyanolyan TF gyertyazarast a trendvonalon kivul es harom egyel kiseb TF gyertya zarast ugyancsak a strukturan kivul... ha nem jon ezido alatt vissza az ar a strukturaba, mehet a beallas...

  • Jo, akkor felteszem maskepp a kerdest: ez kitores-e nektek, vagy sem?

   Click image for larger version

Name:	Screen Shot 3-18-2019 at 8.26 PM.png
Views:	38
Size:	29,0 KB
ID:	185044

   Hozzászólás


   • fischer
    fischer kommentje
    Editing a comment
    Ez kicsit kinos helyzet mivel az a befejezo C hullam nem tunik befejezettnek, bar a B kezdoje ala ment, szoval tulajdonkeppen lehet befejezettnek tekinteni, de valljuk be, ez eleg lelombozoan nez ki
    Viszont ugyanakkor az 1 oras gyertya a trendvonalon tul zart.. en ezt a jelenlegi helyzetet akkor kezdenem longolni ha a felmeno hullam a C kezdoje fole megy https://www.tradingview.com/x/EhxFoEZP/
    ami hamarosan be is kovetkezhet, amig nem addig van ra esely, hogy csak egy 3 wave pullback es tovabb eshet.
    Nekem 2 verziom van kitores beallokra:
    1 - mikor latom, hogy a C megy lefele szepen, csak siman hagyok egy pendinget a B vege felett, igy mikor a chart vissza indul es azt elhagyja, jo esellyel onnan mar tovabb halad, kicsit rontja az RR-t de ezt leginkabb akkor hasznalom mikor az C hullam nem ugy nez ki mint ha hosszura nyulna es nem akarom elszalasztani fordulot (jelen esetben pl) - https://www.tradingview.com/x/F3oMLf6u/
    2 - mikor a C hullam szepen elfutott, meredeken, messzire ahogy kell es kiveheto az 5 alhullam benne, ilyenkor a jobb RR vegett, ahogy az 1 oras gyertya a trendvonalon tul zar es impulzus kinezete van egybol be is lepek, ha lekesem akkor pedig kisebb tf-en nezem lesz-e korrektiv forma az attores utan.
    ..es a harmadik mikor mindket variaciot megjatszom

   • equalizer
    equalizer kommentje
    Editing a comment
    Erre az 1-es tipusu beallora amit Te is hasznalsz, Ramki-nak van jo strategiaja: megvarja amig a fordulo trend elso impulzusa elhagyja az elozo trend reflex pontjat (az elozo trend utolso korrekciojanak vegpontja = utolso impulzusanak kezdopontja), onnan var meg egy korrekcios strukturat ugyanazon TF-en es a korrekcioban, az 50% - 61.8%-nal beall a vart iranyba, SL a struktura alatt... ez egy nagyon jo strategia, es tobbszor hasznalom mint a kitoreses beallot.

    Egy ilyen helyzetet lathatsz a chartomon is, ott ahol a poziciomat benyitottam... ott van az utolso korrekcio a lefele trenden belul, aztan fordult az arfolyam, megvolt az elso impulzus felfele amely elhagyta a reflex pontot, majd csinalt egy kis expanded flat korrekciot (amely be van rajzolva) es ment is tovabb... vagy ezt az egesz nagyobb korrekciot is lehet venni, amely majdnem az 50%-ig visszajott... en nem akartam a pozicionyitasommal megvarni a kitorest, mert realtiv nagy a spread-em...

  • Gyakorlatban ez szinte telleg az a beallo amit mi alkalmazunk, fordulo ponton megvarjuk az impulzus + korrekciot, csak Ramki ezt kicsit kifinomultabban muveli a fibo szintek bevetelevel es figyelmet forditva a reflex pont elhagyasara, felvesszuk ezt is az arzenalba, koszi!
   En meg amit eleg gyakran csinalok, a 78-as fibon hagyok egy pendinget, mar akkor amikor a korrekcio elkezdodik, mivel az szinte az utolso fordulopont (a 100% elott) es onnan szepen fel (vagy le) szokott loni a chart ha azt eleri, valamint csak minimalis veszteseget okoz ha megis tovabb megy, mivel az SL-t az impulzus kezdoje ala teszem. Ez is tulajdonkeppen ugyanaz mint amit Ramki muvel egyedul azert szeretem a pendinget oda tenni mert a jobb RR arany miatt nagyobb pozicioval tudok beszallni, ha megsem megy el addig akkor torlom es az elozoek kozul valamelyik lesz a nyero.

   edit: ..hopsz, ezt az elozohoz szantam, rossz helyen kezdtem gepelni es nem tudom torolni mostmar a kommentet, bocsesz

   Hozzászólás


   • Fel kell keszulni erre a szcenariora is az EURNZD-n:

    Click image for larger version Name:	Screen Shot 3-19-2019 at 8.53 AM.png Views:	1 Size:	46,9 KB ID:	185059
    Ezert kerdeztem a tegnap, hogy kinek mit jelent a "kitores". Mert struktura ismerete nelkul nagyon konnyen beszopja az ember a kitoresek kereskedeset, hiszen amikor torik egy zaszlo(nak kinezo) struktura az lehet, hogy "atalakul" egy komplexebb korrekcios strukturava... ezt nevezik sokan, helytelenul, hamis kitoresnek/false breakout-nak... pedig semmi falcs nincs benne, csak a struktura meg nem volt teljes akkor amikor azt hitte az ember, hogy az a kitores...

    Ezert nem huztam meg BE-be a kitorest kovetoen a pozit, mert megvan ennek a komplexebb korrekcionak a lehetosege is, a legrosszabb amit az ember ilyenkor tehet az az, hogy behuzza BE-be, az arfolyam a korrekcio utolso C hullamaban pipre pontosan kiszedi es onnan mint a raketa huz is tovabb felfele, de mar nelkuled...

    fischer orvendek, hogy elmondtad a tegnap a velemenyedet a kitoresrol, hiszen meg egyszer bizonyitottad, hogy jol latod a piacokat... mind jobban es jobban. Es az interaktivitas az ami a vegen megtanit a dolgok csinjara, Az amikor le mered irni a velemenyed felvallalva azt is, hogy esetleg kijavitanak, de a vegen oda jutsz, hogy mar magadtol is tudod, hogy mivel eszik a kasat...

    Hozzászólás


    • Equalizer:
     tudnal mutatni olyan trend vonalakat amiket te megfelelonek tartasz es magyarazatot irni mellejuk?

     kivancsi vok...

     Hozzászólás


     • David Chateau a keddi live beszelgetesunk margojara: EURNZD-n mondtam, hogy be fog jonni az arfolyam az A hullam alja ala (sarga vonal)... be is jott, csak nem egy regular flat-et csinalt... bemutatom az expanded flat strukturat... azt amikor mar azt hiszed, hogy felfele kitort, beallsz longba es visszajon, hogy kiszedje a SL-odat... majd amikor lefele mar azt hiszed, hogy ez akkor most mar short, shortolod es utana felugrik az eredeti iranyba meg egy szoppendaret okozva... ha pedig en a hosszutavu longommal BE-be tettem volna, hiszen mar ugyis "kitort" es most mar megy, mint mondtam az elozo posztomban, pipre pontosan kiszedett volna (rozsaszin szitu) es utana ment volna tovabb felfele... BE-be fogom tenni a pozit amikor az elozo csucsot elhagytuk, hiszen onnan mar nem varok visszaterest a BE-em zonajaba... fischer VikThor1029 benne vagytok a longban?

      Click image for larger version

Name:	Screen Shot 3-21-2019 at 6.36 PM.png
Views:	38
Size:	41,9 KB
ID:	185092

      A GBPCAD is szepen zuhangat... remelem ez az az igazi hullam amit vartam, 5-ikre csak elkaptam... meg a 4h trendvonalat is szepen attorte... az igazit...

      Click image for larger version

Name:	Screen Shot 3-21-2019 at 6.37 PM.png
Views:	36
Size:	36,7 KB
ID:	185091

      Hozzászólás


      • equalizer
       equalizer kommentje
       Editing a comment
       Szia fischer , en is igy lattam a helyzetet a GBPCAD-en, kivettem a maradek profitot amikor impulziv modon attortuk a lefele trendvonalat es visszateszzteltunk kicsit. Ez volt az 5.-ik trade ezen es ezekszerint lesz meg minimum egy 6.-ik is... ilyen ez... sosem tudod elore mi lesz... ez most annyira komplikalt mint egy komplex B hullam...

       Ugyanez a szitu az EURNZD-vel is... lesz meg minimum egy trade-em ezen longban... a GBPCAD-el ellentetben, ahol meg meg sem indult a trade az iranyomba de jocskan pluszban vagyok mar, itt huztam egy vesztot... most meg azt nezem, hogy mikor alljak vissza.

      • fischer
       fischer kommentje
       Editing a comment
       Gbpcad ugyben igy mostmar tisztul a kep, hogy telleg megy egy C felfele, ez jo hir szamunkra mert megintcsak a tetejen tudunk majd beallni es igy kicsit nagyobb bizonyossaggal tudjuk talan meghatarozni a beallot is

       Eurnzd buko lett nekem is, sajnos 3 pozim is volt rajta, a fibo szinteken.. dehat ez ilyen, nem vartam hogy ma ekkorat esik az euro. Szerencsere tudtam figyelni es szinte a legaljan sikerult beallnom. Remeljuk tovabb nem esik.. de ha igen arra is megvan a terv Ha ugy lenne akkor a kovi beallo mikor az A kezdojehez er.

       Eurchf-rol mi a velemenyetek? Szerintem ott is egy igeretes longra lehet szamitani.
       https://www.tradingview.com/x/qDGDQGfw/

      • beepbeepimajeep
       beepbeepimajeep kommentje
       Editing a comment
       Én még nagyon kezdő vagyok , de én valami hasonlót látok..4es wavenél jó lehet egy beszálló
       EUR/CHF
       https://www.tradingview.com/x/dfZe2M5s/
       GBP/CAD
       Hogy őszinte legyek nekem itt fingom sincs hogy mi lesz , viszont ha egy triple top lesz akkor a szép R/R arány lehetsőg miatt beszállok mindenképpen

       EUR/USD-ról mi a véleményetek? Hosszútávon sima shortnak kéne lenni , viszont a short train előtt kéne még egy nagyobb korrekció..
       Utoljára szerkesztve a következő által: beepbeepimajeep; 2019-03-23, 10:39.

     • Egy talalos kerdes, trendvonalakrol van szo... rpr ez Neked is szol, aztan majd bemutatom a trendvonalak huzasanak legegyszerubb es legnagyszerubb modjat... A behuzott 20 trendvonal kozott van egy kakukktojas... egy helytelenul behuzott trendvonal... melyik az? (a behuzott trendvonalak real time voltak ervenyesek... ez nehezit kicsit a feladaton...)

      Click image for larger version

Name:	Screen Shot 3-21-2019 at 7.00 PM.png
Views:	38
Size:	71,5 KB
ID:	185095

      Hozzászólás


      • froni69
       froni69 kommentje
       Editing a comment
       Balról az első felső trendvonal ALATTI kicsinyke

      • moneymentor
       moneymentor kommentje
       Editing a comment
       Nem mindegy az előző 20 trendvonal?

       Van egy emelkedő csatorna hosszú távon.
       Az ár viszont ellenálláshoz ért, visszapattant, megtört egy emelkedő minor trendet, visszaesett a csatornába.
       Az ehhez tartozó trendvonal viszont nincs jelölve.
       Mint ahogy a secunder emelkedő sem, ami a mostani esés egyik célára is lehetne.

       Szerintem ez lenne a "legegyszerűbb és legnagyszerűbb".

      • equalizer
       equalizer kommentje
       Editing a comment
       David, EURNZD nekem nem BE lett hanem ahogy mondod, full blown cummerda... de hat ilyen ez a szakma... viszont a daily strukturan ez a letuzes mit sem valtoztatott... ugyanazt a felfele impulzust varom, csak most lennebbrol.

     • GBP/CAD

      Megyünk végre le? Jó volna 1.76510 körüli support szintet átütni elsőre , nyugodtabban aludnék..

      Hozzászólás


      • fischer
       fischer kommentje
       Editing a comment
       En arra szamitok, hogy az 1.745 koruli zonaig esik most, onnan kezdve pedig figyelni kell majd mert lehet megfordul megint.

      • equalizer
       equalizer kommentje
       Editing a comment
       En benne vagyok... megint 6-odszorra.

     • Na akkor jarjunk is a vegere ennek a trendvonalhuzos jateknak... megmondom oszinten, egesz vagany es tanulsagos az egesz.

      Vegyuk kicsit a velemenyeket:

      fischer chartspeki froni69 Ti ugyanarra a vonalra tippeltetek... a helyzet az, hogy az a TV is helyesen van behuzva, meg ha a nagyobb TV megteveszti is az embert... a nagyobb (felso) trendvonal ket impulzust kot ossze mig a kicsi (also) e ket impulzust osszekoto B hullam (kek ABC - expanded flat) ket impulzusat (rozsaszin a es c) osszekoto TV, vagyis helyesen behuzott...

      Click image for larger version

Name:	Screen Shot 3-26-2019 at 7.57 AM.png
Views:	42
Size:	115,2 KB
ID:	185164

      rpr Az altalad bejelolt TV is helyes, hiszen ket impulzust kot ossze melyek kozott van egy korrektiv struktura, egy running flat (rozsaszin abc)

      Click image for larger version

Name:	Screen Shot 3-26-2019 at 8.00 AM.png
Views:	49
Size:	221,2 KB
ID:	185165

      willow az altalad 15.-nek titulalt trendvonalat nem igazan tudtam eldonteni, hogy melyik az, igy inkabb mindketto lehetsegest berajzoltam. Mindketto egy-egy helyesen behuzott trendvonal, hiszen definicio szerint a trendvonal ket egymast koveto, egy korrekcio altal osszekotott, impulzus kezdopontjait osszekot egyenes. Ha jol megnezzuk a ket trendvonalat, akkor felismerheto mindket strukturaban a Lower Low, igy mindket TV helyes volt real time behuzasanak idejen.

      Click image for larger version

Name:	Screen Shot 3-26-2019 at 7.49 AM.png
Views:	45
Size:	155,1 KB
ID:	185163

      VikThor1029 Ezt a jatekot Te nyerted! Az altalad mutatott TV a helytelenul behuzott hiszen nincs Higher High = nincs trend = nincs ket egymast koveto impulzus aminek a kezdopontjait az a vonal osszekosse. Gratula! Szep volt!

      Click image for larger version

Name:	Screen Shot 3-26-2019 at 8.05 AM.png
Views:	45
Size:	156,4 KB
ID:	185166


      A trendvonal huzasa az en szemelyes olvasatomban nagyon egyszeru (kellene hogy legyen mindenki szamara). Nem vitatom a Jano szempontjat miszerint hetvenezerfelekeppen be lehet huzni egy "trendvonalat" es azt valamilyenfelekeppen majd hasznalni lehet egy bizonyos nezet/rendszer eszkozekent... meg vagyok gyozodve arrol, hogy ha kialakitsz egy behuzasi tehnikat, akkor egy bizonyos pillanatban a statisztikad is meglesz hozza. Nekem a high-low es low-high osszekoto vonalak semmit nem mondanak, nembeszelve az up-trendben a H-H valamint a down-trendben a L-L-eket osszekotok... ezek csalokak, hiszen peldaul ket felfele impulzus tetejet osszekoto trendvonal normalis esetben, vagyis az esetek 99%-aban semmilyen elorejelzesi ertekkel nem birnak, mert ket egymasutan kovetkezo impulzus merete 99%-ban nem lesz ugyanaz es ebbol meghatarozni esetleg egy harmadik erintesi pontot, ami azt feltetelezze, hogy a harmadik impulzus egy trenden belul pont ott vegzodjon, az majdnem lehetetlen, a chartokon nagyjabol soha elo nem fordulo eset. Persze ez csak az en tapasztalatomon alapulo megfigyeles, lehet masnak mukodik (ketlem). A medianline-okhoz pedig nem tudok hozzaszolni, habar a villazast jo rendszernek tartom.

      Az egyszeruseg a trendvonalhuzasban a kovetkezo: Ket egymas utan kovetkezo impulzust kotunk ossze akkor amikor a masodik impulzus ergo a trend is konfirmalodik (a sarga kis nyil jelolte Higher High) ugy ahogy a kovetkezo kepen lathato:

      Click image for larger version

Name:	Screen Shot 3-26-2019 at 8.25 AM.png
Views:	41
Size:	60,9 KB
ID:	185167

      Mindig az utolso ket impulzus jelenti a trend meredekseget illetve a trendvonalat, vagyis ha a trend tovabbmegy, az elso szabaly alapjan a trendvonal koveti, vagyis a ket utolso fogja az uj trendvonalat e trenden belul meghatarozni...

      Click image for larger version

Name:	Screen Shot 3-26-2019 at 8.28 AM.png
Views:	41
Size:	76,6 KB
ID:	185168

      Ez a tehnika bizonyult a leghatekonyabbnak a tapasztalataim soran.

      moneymentor de, mindegy az elozo 20 trendvonal, ha real time kereskedsz... viszont itt egy jatekrol volt szo... vagyis sokkal inkabb egy jatekos tanulas/gyakorlas feladatrol... erted a kulonbseget, nem? de, a jatekos tanulas kedveert, mutasd mar a chartod azzal a csatornaval es minor/secunder trendvonalakkal amikrol beszelsz...

      Hozzászólás


      • VikThor1029
       VikThor1029 kommentje
       Editing a comment
       Köszönöm! Neked is fischer!
       Igen tetszik nekem is az ilyen fejtörő

      • chartspeki
       chartspeki kommentje
       Editing a comment
       Hello EQ !
       Köszönjük a kis fejtörőt! A végeredmény engem meglepett, mert klasszikus értelembe vett trendvonal húzásra gondoltam,
       de azért igy is tanulságos!
       Egy kis megjegyzést azért hadd tegyek! Amiket én tudok a trendvonalakról az csak annyi,
       hogy emelkedő trendben a mélypontokra érdemes húzni (árfolyam alá), eső trendben a csúcsokra! (árfolyam fölé)
       Aztán ki hogy találja használhatónak, a kanócok végére húzza a vonalat vagy a záróárakra, az már tréderfüggő!
       Mondjuk én nem kereskedek trendvonalakra, mert más eszközöket jobbnak vélek, de ilyen "klasszikus" értelmezésben,
       a kettő "kakukktojás" vonal is jól van húzva, mivel azt írtad "real time" próbáljuk nézni a grafikont,
       és akkor még nem lehet tudni lesz új csúcs vagy új alj!
       A "kicsike" trendvonal, amire hárman is tippeltünk, az pedig szerintem a "levegőbe lóg" és nemigazán használható!
       Annak azért örülök, hogy hárman is azt a kicsit' láttuk hibásnak, szerintem ez jelent valamit!
       A meglátásomtól függetlenül szerintem hasznosak lennének az ilyen kis fejtörők, jó ötlet volt, köszi mégegyszer!

      • equalizer
       equalizer kommentje
       Editing a comment
       Szia chartspeki egyetertek veled, emelkedesben az aljakra, esesben pedig a csucsokra huzzuk a TV-t, ez alap. En is igy hasznalom. A kanocok vegere huzva, termeszetesen, hiszen a kanocokon is jart az arfolyam, nem csak a gyertya testeben... nembeszelve arrol, hogy egy behuzott TV +/- 1-2 idosikkal fennebb vagy lennebb is helyes kell legyen, ami nem mondhato el akkor, ha egy idosikon a candle close-ra huzod peldaul...

       Real time-ban amikor TV-t huzol, ahhoz, hogy tudjad meghuzni, nem kell tudd, hogy uj alj/csucs formalodott... eleg annyi, hogy megtort az elozo alj/csucs szintje... ez adja a "trend" definiciojat... legalabbis az en nezetemben... de szerintem altalanossagban veve is.

       Az, hogy a levegoben log a kicsi, az egy behuzasi hiba, jobbanmondva figyelmetlenseg... hiszen felnagyitva tobbszorosen mar latszott is, de lenyegtelen reszlet szerintem... az igaz, normalisan nem szabad levegoben logjon egy behuzott TV sem... nem tudtam rajta mar segiteni, mert a kep mar megvolt, nem akkor huztam... bocsi ha felrevezetett...
     Working...
     X