Magyar Tréderek Közössége

Közlemény

Collapse
No announcement yet.

The Journey from $1.000 --> $1.000.000

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
 • Szűrés
 • Idő
 • Mutat
Clear All
new posts

 • Majd ha lesz időtök csekkoljátok le az ezüstöt , C hullámnál vagyunk és Daily macd-nál egy bazi nagy divergencia van a histogramnal , Fibonacci Extension 4.00-4.27 körül.

  Picit Nagyobb korrekciót várok most , utána 20+ dollár ezüst.
  Utoljára szerkesztve a következő által: beepbeepimajeep; 2019-08-18, 09:08.

  Hozzászólás


  • Szia beepbeepimajeep kicsit pontosabban fogalmazz, esetleg nem artana egy chartot is betegyel, hogy ertsuk, hogy mire erted a fogalmakat. Miert? Mert en a daily charton peldaul nem latok MACD divergenciat (divergencia definicioja: ket azonos iranyu es TF, egymast koveto impulzuson mert MACD hullam differencia... ha forditottan aranyos = divergencia, ha egyenesen, mint esetunkben, akkor nincs divergencia... esetunkben az utolso impulzusban meg belso divergencia sincsen, ugyhogy meg annak a momentuma sem lassul... szerencsere ha viszont ezt a belso divergenciat a 4h-n elemzed, akkor ott biza mar divergencia van...):

   Click image for larger version Name:	Screen Shot 8-18-2019 at 9.09 PM.png Views:	1 Size:	119,2 KB ID:	186072

   Ami az en olvasatomban azt jelenti, hogy nagyobb az eselye a felfele trend folytatodasanak. Ettol fuggetlenul szerintem is tovabb megy az arfolyam a 20-22 zonaba. Longban vagyok ezen, nagy pozicioval, mar az aljtol kezdodoen... sokat vartam erre a hullamra, de ugy nez ki a vegen csak megindult.

   PS: a 4-4.27 extenziot sem ertem, hogy mire huztad... esetleg az utolso impulzus elso kis impulzusara, de meg ugy sem adja a tavolsagot... amugy 4-es extenziot kar hasznalni, annyira messze van az eredeti impulzushoz kepest, hogy mar irrelevans a szint amit jelezhet... szerintem.

   Hozzászólás


   • Szia Eq,

    Nálam a következő látszik: https://www.tradingview.com/x/D5DISgZP/ Ez a terv. Pitchforkon: sárga 1-2-3-4 kék 0.618,1.618 , 2.618 , 3.618 , 4.618


    Fibo extension 4-4.27 megmondom öszintén nem tudom hogy jött össze , reggeltől estig elemeztem a chartokat , estére valószínű picit összekuszálódtak a dolgok.. 4-4.27es fibo extensiont
    azért írtam , mert úgy vettem észre illetve az a tapasztalatom hogy nagyobb korrekció szokott lenni ennél a szintnél ,egy nagyobb impulzus előtt. Úgy hogy sorry a benézésért (Képen fibo retrace van)


    Ezek szerint te is 20 fölé várod aminek örülök , nekem nem sikerült elcsípni sajnos , neked viszont gratula


    Utoljára szerkesztve a következő által: beepbeepimajeep; 2019-08-18, 20:33.

    Hozzászólás


    • VikThor1029
     VikThor1029 kommentje
     Editing a comment
     Lehet másfajta MACD-t használsz,vagy más beállításokkal.

    • beepbeepimajeep
     beepbeepimajeep kommentje
     Editing a comment
     Alap MACD-t használom 12-26

     Ti melyiket használjátok?
     Utoljára szerkesztve a következő által: beepbeepimajeep; 2019-08-18, 21:37.

    • VikThor1029
     VikThor1029 kommentje
     Editing a comment
     MACD 4C
     Nem találtam az indikátorok közt,lehet a 'feltaláló' törölte már.
     Ha nem találod,akkor bemásolom a kódot,amit csak be kell másolni a Pine Editorba.

   • Köszönet a tanácsokért és bátorításért. A babypips.com-al kezdem és közben innen is próbálok tudást meríteni...pl a NGAS okfejtés elég reálisnak hangzik számomra (laikusként is) Mivel a világ túloldalára költözöm hamarosan ezért itteni értékpapírszámlát már nem nyitok....emiatt kereskedni sem fogok addig online...mert gondolom az az alapja az egésznek. És csak kíváncsiságból kérdezem equalizert, hogy hol tart éppen a kitűzött Journey-n?

    Hozzászólás


    • MyBusiness
     MyBusiness kommentje
     Editing a comment
     Kedves visitor,

     Hol történt és mivel történt ez a trade '96-ban. Nekem '98-ban volt a BÉT-en BUX-ra de nem a számlanyitás volt a legnehezebb. A zárás már kissé zűrösebb volt

     Az ausztrál bankok pedig készséges választ adnak majd mit tegyél. De ez már egy abszurd dráma kiteljesedése itt.

    • visitor
     visitor kommentje
     Editing a comment
     Hát, akkoriban nem úgy volt mint manapság, az biztos. Nem is részletezném a dolgokat

    • MyBusiness
     MyBusiness kommentje
     Editing a comment
     Annyira nem volt más. A tőzsde több száz éve működik. A pontos történelmi dátumokat majd vki megírja.

   • Sracok, VikThor1029 fischer beepbeepimajeep , neztetek az NZDUSD strukturat mostanaban? Nekem nagyon tetszik a struktura es mivel extrem pontban vagyunk a B hullamon belul (vegen), ezt a setup-ot innentol kezdve addig jatszom, amig pattanni fog felfele... a target 1400 pip, hosszabb tavon tartva... ki ki a maga izlese szerint.

    Click image for larger version

Name:	Screen Shot 8-19-2019 at 6.08 PM.png
Views:	69
Size:	326,8 KB
ID:	186118

    Beallokent pedig mar most alakul egy szep lehetoseg az oras charton, impulzus + korrektiv struktura... harom modja van ezt elkapni, a harom nyil jeloli ezeket... ezt is ki ki a maga rendszere es kockazati etvagya alapjan.

    Click image for larger version

Name:	Screen Shot 8-19-2019 at 6.11 PM.png
Views:	66
Size:	150,0 KB
ID:	186117

    Hozzászólás


    • VikThor1029
     VikThor1029 kommentje
     Editing a comment
     https://youtu.be/MSsQtNSwIsk
     Ajánlom figyelmedbe. Ha valakitől, akkor tőle érdemes tanulni!
     Minden vasárnap délután van ingyenes webinár

    • beepbeepimajeep
     beepbeepimajeep kommentje
     Editing a comment
     VikThor1029 Több mint 1,5 éve követem Egyik kedvencem , anno EQ ajánlotta , sokat tanultam tőle

    • VikThor1029
     VikThor1029 kommentje
     Editing a comment
     Akkor tudod, hogy nem csak te várod a korrekció végét
     fischer csinált egy jó elemzést aranyra,ha nem láttad azt is érdemes megkeresni

   • Kérlek írjátok meg, hogy milyen angol megnevezésként szerepel az értékpapírszámla. Keresem, de nem találom......pedig már most kiszűrném az igényeimnek megfelelőt. Köszönet

    Hozzászólás


    • 7895521
     7895521 kommentje
     Editing a comment
     Dunning-Kruger hatás!
     20-30 óra biztos elég arra, hogy a kezdő elhiggye magáról, hogy mennyire ért valamihez, és elérje a magabiztossága csúcspontját. A valódi problémák később szoktak jönni!

    • David Chateau
     David Chateau kommentje
     Editing a comment
     @fisher ez így van pontosan. Először kvázi kockázatmentes környezetben kell üzemeltetni egy nyerő rendszert mindenképpen. Kinek demo, kinek 100, kinek ezer euró trédenként, mindegy. És ha van elegendő mintánk, jön a magabiztosság, érdemes feltekerni a potmétereket az ideálisra. Autóvezetésnél maradva: először tesztpályán, vagy vidéki környezetben kell gyakorolni. Aztán ha már megy, veherünk egy autót magunknak. Van, akinek drágább, van akibek olcsóbb autó is megteszi. Fontos arra is vigyázni, hogy túl se legyenek tekerve a dokgok... Szóval először kell kézzelfogható statisztikai előny a piacon, utána mehet nagyobb kockázattal. Hisz miért ne mehetne.
     Kérdem én, akkor miért ilyen kevés a sikeres, ha a
     recept nem bonyolult?
     @*********: 30 óra arra mindenképpen elég a tőzsdézésben is, hogy lássunk sokféle véleményt, és belássuk, hogy akarjuk-e ezt egyáltalán első körben... Megvenni par konyvet a temaban, elmenni oktarocegek ingyenes napjaira, forumokon olvasgatni. Ez kb 30 ora lehet.
     rpr olvasd el kerlek a konyves szekciot, vagy a Barki lehet tozsdes topikindito bejegyzeset

    • rpr
     rpr kommentje
     Editing a comment
     Lesz ebben az evben traders night?

   • Ugyan, dehogy adom fel csak majd máshol kérdezek indulással kapcsolatos infokat....a forumot követem továbbra is. Fiatalon hosszutávfutó voltam most pedig országúti bringázok....mindkettő állóképességi sport...fizikailag és mentálisan is acélosítanak ☺

    Hozzászólás


   • Hát emberek, követem éjfél óta a XAUUSD-t és a hozzá tartozó chat-et a Tradingview-n.....érdekes volt megfigyelni, hogyan reagálnak emberek a történésekre. Nem volt miért izgulnom mert már 1 hete túladtam az aranyon, így tényleg csak az emberi reakciókra tudtam koncentrálni. Nagyon tanulságos volt
    Utoljára szerkesztve a következő által: visitor; 2019-08-27, 04:13.

    Hozzászólás


    • Próbálom általában az okokat megtalálni....szerintem a kinaiak az eddigi CHY manipulálás mellett most shortolással az US10Y-ra is extrém nyomást gyakorolnak. Háborúban mindent szabad. Így kényszerítve Trump-ot rosszabb alkupozicióra. Már ma recessziót, világvégét kiáltanak sokan...és egyre többen kezdenek hinni benne. Szóval mikor megállapodás lesz a kereskedelmi háborúban azután kaphatunk csak tiszta képet....remélem már szeptember közepén. Addig gondolom recessziós forgatókönyv szerint érdemes tradelni....de én ebben csakis megfigyelőként szeretnék részt venni, tapasztalatot gyűjteni.

     Hozzászólás


     • VikThor1029
      VikThor1029 kommentje
      Editing a comment
      Azt kell tradelni amit látsz. Nem amit gndolsz meg amit mások beszélnek. Recesszióról már két-három éve szó van,de lehet régebb óta. Vannak nagyot mondó emberek,meg gazdasági válságot jelző indikátorok,de ki tudja pontosan mikor fog bekövetkezni? Senki! Ha történik valami akkor pedig látni fogjuk a chartokon,nem egy nap alatt fog megtörténni minden (svájci frank esete más,azt nem nevezném válságnak). A hírek pedig csak meglódítják az árfolyamot,de nem taszítják válságba. Technikai és fundamentális oldalt is kell figyelni. Ha recessziós forgatkönyvben gondolkodsz,akkor inkább azt kell megnézni,ki jöhet ki jól belőle,és annak az országnak a pénznemében kell tartani a tőkédet. De ez csak az én véleményem.

    • AUD/USD
     Várva várt forgatókönyv,csak megindul felfelé.


     Click image for larger version Name:	D1pnDoHK.png Views:	1 Size:	95,4 KB ID:	186248


     Első hullám 88.6%-nál fordult és csinált egy impulzust,ami most a 78.6%-nál pattant egyet,reményt keltve bennem,hogy észak az irány.
     Ettől persze még lejjeb jöhet 88.6%-ig.
     Utána viszont az első trendvonal a cél,onnan talán egy kisebb vissza pattanás,majd irány a hetes charton a korrekció törés új csúcsra.     Click image for larger version Name:	dXzcQAWH.png Views:	1 Size:	91,7 KB ID:	186249

     Hozzászólás


     • equalizer
      equalizer kommentje
      Editing a comment
      Ez egy tokeletes trade rovid tavon is de hosszun is... szep munka volt Viktor, sokat tanultal es tapasztaltal... remelem ennek gyumolcsekent nem csak elmeleti elegtetelt tett ez a setup hanem benne is vagy es termeled a $$$-t... hiszen ez a lenyeg a kereskedesben. 0,73 az elso target ahol erdemes nezni a fordulasi jelet es esetleg profitot kivenni... ESETLEG, de siman mehet tovabb is... Grat!

     • fischer
      fischer kommentje
      Editing a comment
      Szep lesz! En lemaradtam az elejerol ugyhogy varok egy visszahuzodast.. mostanaban nem nagyon volt idom kovetni a dolgokat sajnos ..ahogy apam szokta mondani, aki dolgozik annak nincs ideje penzt keresni

    • Ime egy szep trade setup az S&P500-on, rovidtavon. Sok magyarazatot nem csatolok, mert aki erti, hogy mi a szitu, az esetleg koti, aki nem erti, az ne kosse semmikepp, mert a menedzsment megszivat(hat)...

     Click image for larger version

Name:	Screen Shot 9-9-2019 at 5.41 PM.png
Views:	68
Size:	172,4 KB
ID:	186296

     Ez az elvaras, egy 4h C hullam elkapasa a cel. A sell setup erik, egy sokak altal wedge-kent nevezett struktura (a sarga C vege, ami most alakul) torese + korrekcioja adja a belepot, amely lehet konzervativ (also piros nyil, a korrekcio toresenel) vagy agressziv (a felso nyil, a korrekcio vegen, esetleg kisebb TF-re leereszkedve keresni egy ugyanolyan setup-ot mint ami most van 4h, csak kis TF-en):

     Click image for larger version

Name:	Screen Shot 9-9-2019 at 5.45 PM.png
Views:	67
Size:	120,5 KB
ID:	186297

     Hozzászólás


     • fischer
      fischer kommentje
      Editing a comment
      Erre mult heten hivta fel a figyelmemet egy bartom ugyhogy csutortokon be is shortoltam, miutan a B hullam C alhullamjaban meglett mind az 5 alhullam ugyanezt az esest varom.

    • A velemenyem az arany varhato mozgasarol hosszabb tavon... ez is olyan instrumentum mint a bitcoin, amikor bevasaroltal, mint allat, mert azt latod, hogy emelkedik (hiszen "trade what you see", nem? ), akkor bezuhan majd az arfolyam es ugy jarsz mint visitor tartanod kell 10 evet, hogy a vegen eladhasd BE-ben (persze ha fizikai aranyat vettel, vagy leverage nelkul... na leverage-el, akkor benyaltal egy vesztot...)

     Click image for larger version

Name:	Screen Shot 9-11-2019 at 10.05 AM.png
Views:	70
Size:	319,6 KB
ID:	186315

     Hozzászólás


     • Megalith
      Megalith kommentje
      Editing a comment
      "Admin: David Chateau-val és *****-al a háttérben jelenleg is dolgozunk egy olyan új Közösség megteremtésén, ahol minden tőzsdével foglalkozó tréder és érdeklődő, szakember és tanuló, oktató és mentor megtalálja majd a helyét."

      Erős kétségeim vannak, hogy ez menni fog. Idáig se ment. De sok sikert hozzá. Remélem David azért még intéz pár TN előadást.

     • David Chateau
      David Chateau kommentje
      Editing a comment
      Azert igyekszunk majd Megalith
      Nincsenek illuzioim, hogy a jelentkezok, resztvevok tobbsege a profitgorbere fog jonni, de azert jo lenne, ha csak nehany ember belelatna a mindennapokba, hogy kik, es mik vannak a szamok mogott. Mert ez a legfontosabb. Ja es persze sok jo embert meg lehet ismerni, nekem is, masbak is, egymasnak is
      A trading elegge antiszocialis tevekenyseg alapvetoen, ezert sem vagyok kepes kis idotavokon tradelni, mert akkor sok idot kell a gep elott tolteni. Ha valaki pl mar ennyit felismer magaban, megerte

     • moneymentor
      moneymentor kommentje
      Editing a comment
      Teljesen felesleges új fórumot kitalálni szubjektív szabályok alapján..

      Gyertek twitterezni. Tegyél fel elméletet, előremutató elemzéseket, tradeket és lesznek követők. De nem csak adsz, kapsz is.

      A magyar piac túl kicsi és sajnos olyan, amilyen.

    • Így van....senki ne kövesse el azt a hibát amit én anno!!! (első felindulásból, tájékozódás nélkül venni mert mások világvégét kiáltottak). Piszok hosszú volt az a 7 év mire bukás nélkül kiszállhattam belőle...még jó, hogy nem kellett másra addig az az összeg és fizikai arany volt. Bár 2 éve már úgy fogtam fel, hogy az lesz a nyereségem rajta amit nem bukok el....szóval ha engem kérdeztek 10ezerEUR-t kerestem rajta, oké Plusz még az is a hibám volt, hogy anno annyi minden más foglalkoztatott, hogy mire egy év múlva észrevettem mennyit esett az ára már nagyon mínuszos volt. Szóval követni kell legalább hetente a történéseket....ez is tanulság volt. Nem minden arany ami fénylik....néha cián Így egy hónap elteltével cseppet sem bánom, hogy eladtam, hogy nem vártam tovább vele. A hullámvasutazás és sok-sok önös érdekű Trump tweet, több FED tájékoztató után az ára most ugyanott van.
     Utoljára szerkesztve a következő által: visitor; 2019-09-11, 08:16.

     Hozzászólás


     • MyBusiness
      MyBusiness kommentje
      Editing a comment
      Sikerült pont a válság lecsengésekor
      venned, tehát magasan. '12 után már nem volt világvége hangulat. 2008-9 után még az EUR-válság réme valóban megjelent.
      Mondjuk egy részét veszteséggel eladván szakértő tanácsával vásárolsz valós (nem határidős stb) részvényeket az izgalmasabb lett volna. "Volna."
      Lesznek még válságok és alkalmak egyegy nagy-bevásárláshoz
      Utoljára szerkesztve a következő által: MyBusiness; 2019-09-15, 10:35.

    • VikThor1029 fischer ime ket masik real-time trade setup, mit szoltok hozza, hogyan latjatok strukturalisan?

     Click image for larger version

Name:	Screen Shot 9-16-2019 at 7.54 PM.png
Views:	77
Size:	155,0 KB
ID:	186332

     Click image for larger version

Name:	Screen Shot 9-16-2019 at 7.53 PM.png
Views:	76
Size:	144,6 KB
ID:	186331

     Hozzászólás


     • MyBusiness
      MyBusiness kommentje
      Editing a comment
      Megnyugtatlak, már nagyon unom.

      Pszichológusomként pedig nem hozzád készülök fordulni.
      De nem kell az alattvalói ténykedésetek, mint említettem volt csak Eq-t amortizáljátok.

     • beepbeepimajeep
      beepbeepimajeep kommentje
      Editing a comment
      Profécia az Elliott vagy nem , ami a lényeg hogy a Bankok illetve a Hedge Fundok használják , ez a lényeg az egészben Sok anti Elliottos, toxic , negatív emberke csinálna egy-két backtestet , csak ugye ahhoz idő/munka kéne..

      Elliottosoknak: Tegnap bekerültem Arany utolsó korrekciós C hullámába

     • MyBusiness
      MyBusiness kommentje
      Editing a comment
      Azért mások is megdolgoznak a profitért.

    • Az elozo arannyal kapcsolatos hosszutavu setup kiegeszitesekent, ime itt egy lehetoseg az elso kisebb TF belepore, vagy csak egy rovidtavu trade-re, ki ahogyan jatszik... fischer VikThor1029 beepbeepimajeep ha mar aszondjak egyesek, hogy kulon csapatot alkotunk, szolgaljon is ra ez a setup erre a hirnevre... hiszen a kis cikk-cakk-ok hata mogott csakis mi tudhatjuk, hogy mennyi erofeszites all... berajzolva barki lathatja a raciot benne, de berajzolni csak kevesen tudjak... es ez egy olyan ajandek amelynek erteket is csak kevesen ertik meg. Ertekeljetek ezt a kepessegeteket, hogy meg tudjatok erteni ezt a komplex gondolkodasmodot! ...es csinaljatok egy kis penzt a piacbol (beallashoz esetleg lemehetunk meg egy lepcsot a TF-en es mondjuk egy ugyanilyenszeru setup-ot keresve a 15 vagy 5 percesen az R/R-t drasztikusan feljavithatjuk):

     Click image for larger version Name:	Screen Shot 9-21-2019 at 9.37 AM.png Views:	1 Size:	195,0 KB ID:	186383

     Hozzászólás


     • fischer
      fischer kommentje
      Editing a comment
      En lemaradtam arany beallorol, 78-as fibon volt pendingem ..szokas szerint, de addig mar epp nem ment el.. szep analizis, pont ott fordult ahol vartad!
      Tovabbra is ugyanaz a beallo strategiam, ha az 50% fibo (1480) alatt korrekcio alakul, vagy ha nagyobb tf-en felmegy 1590 korulig.
      1250-1300 korulre varnam az esest heti charton elso korben, ott meglatjuk atszeli-e a trendvonal fibo kombot, vagy pattan egyet (heti tf 2-es hullam alakulhat, vagy akar hosszabb korrekcio folytatas is) https://www.tradingview.com/x/HCEPL8cc/

     • equalizer
      equalizer kommentje
      Editing a comment
      a 70.7% FIB szintet az aranyon jegyezd jol meg, mert backtesztjeim soran ez, az aranyon, sokszor elofordult... gyakorlatilag azert hasznalom ezt a FIB-et, mert az aranyon pontosan mukodik... hogy miert mukodik, azt ne kerdezd...

     • fischer
      fischer kommentje
      Editing a comment
      Koszi! Mentettem az infot sok instrumentumnak van jellegzetessege, pl olajon vettem eszre tavaly, sokszor mikor befejezett egy-egy korrekciot es mar azt hinned indul tovabb, meg csinal egy le vagy felszurast ..amivel pont kiszedi a stoppot ha mar behuztad a korrekcio fole, vagy ala. Tobb tf-en is ezt jatszotta, eleg idegorlo volt megtanulni
    Working...
    X