Magyar Tréderek Közössége

Közlemény

Collapse
No announcement yet.

The Journey from $1.000 --> $1.000.000

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
 • Szűrés
 • Idő
 • Mutat
Clear All
new posts

 • Sziasztok! Pont 10 nappal ezelott posztoltam ezt a setup-ot az aranyon, ez a BEFORE chart:

  Click image for larger version

Name:	Screen Shot 9-21-2019 at 9.37 AM.png
Views:	528
Size:	195,0 KB
ID:	186511

  Ez pedig az AFTER chart:

  Click image for larger version

Name:	Screen Shot 10-1-2019 at 10.11 AM.png
Views:	523
Size:	299,4 KB
ID:	186512

  Remelem sracok, hogy csinaltatok egy kis penzt ebbol a tankonyvszeru setup-bol... az uzenetem azoknak akik meg mindig azt kepzelik, tudatlansagukbol kifolyolag, hogy a piac veletlenszeruen, random mozog a piac, pedig az, hogy: tanulj tino... ugye ugye, hogy a cikcakkok mogott tobb rejtozik...

  PS: egy tanulsagos info: az aranyon a 70.7% FIB szint backtesztjeim soran jo fordulopontnak bizonyult... ez most is bebizonyosodott... immar csak annyi kell, hogy fel tudd ismerni, hogy mikor nezed ezt a fordulasi szintet, hiszen komplett korrekcio es annak a vegpontja kell hozza... ezt meg nem egyszeru felismerni, vagyis tanulni kell hozza amit sokan, a legtobben, nem vallalnak be...

  Hozzászólás


  • MyBusiness
   MyBusiness kommentje
   Editing a comment
   @kockas

   Az arany már 1500 fölött, rakoncátlankodik ilyen piacok mellett nem különös.

  • kockas
   kockas kommentje
   Editing a comment
   az már lassan kétharmad!
   de ha így haladunk, akkor meglesz a hetvenegészhéttizedszázalék és mehet megint lefele,
   hacsak nem kell kivárni a zújabbmacizigzag kerszteződést.....

  • MyBusiness
   MyBusiness kommentje
   Editing a comment
   Szégyen ide v oda de a fundamentumok és a piaci hiszti lesz a főszereplő, természetesen Trump a karmester

 • @ANONYMUSFX

  Válaszoltam Neked. De ebbe a rovatba bárki nem írhat. A jelek szerint. Sebaj

  Hozzászólás


  • equalizer
   equalizer kommentje
   Editing a comment
   szerintem sem baj az, hogy olykor a szemetet megszurik... foleg itt ebben a topikban, mert nem szeretnek szemetet itt latni... habar nem tudom mit irhatott a csavo, de szerintem siman a te irasodat is torolheti az admin legyszi... csak a helyet foglalja es semmi ertelme nincs.

  • MyBusiness
   MyBusiness kommentje
   Editing a comment
   Látatlanban is hozzászólsz ANONYMUSFX bejegyzéséhez.
   De kérlek ne írogassunk erről.
   Az Adminra és ANONYMUS-ra tartozik.

 • NZDUSD tema - aki meg nincs benne longban, annak most egy szep beallo alakulhat
  Heti chart elvaras - https://www.tradingview.com/x/l9GQnNq1/
  Oras chartra ugorva - https://www.tradingview.com/x/mobSSPsb/
  5 perces chart - https://www.tradingview.com/x/wIOCZUyR/
  ..mint mindig, ez esetben is megeshet hogy meg lentebb esik valamivel, de perpillanat szep beallo van alakuloban.

  Hozzászólás


  • equalizer
   equalizer kommentje
   Editing a comment
   Ez tokre ugyanaz a setup amit en is neztem mar nagyon reg ota... benne vagy? En ott alltam be ahol az oras chartodon a C hullam alja van es a stoppot kb. 85 pippre tettem az alj ala... azota szepen megindult = $$$ remelem benne vagytok es tartjatok amig kell majd.

  • fischer
   fischer kommentje
   Editing a comment
   Benne en meg korabban szalltam be, par hete, nagyjabol a 78-as fibo korul, mostmar nullaba huztam ahogy multheten elindult a kovetkezo impulzus felfele. Szep hosszan tudjuk majd ezt a heti C-t longolni remelem!

  • equalizer
   equalizer kommentje
   Editing a comment
   Szuper! Ha ez a hetes C hullam kezdete, akkor nagy $$$ van benne... sok sikert kivanok Neked (is)!

 • EUR/AUD
  Szerintem megért a C hullám, első impulzus megvolt lefelé,korrekció pedig a vége fele van. Ideális a belépő keresésre.


  Click image for larger version Name:	ArOmYGDK.png Views:	1 Size:	174,0 KB ID:	186705


  4H divergencia,valamint fej-váll alakzat kialakulóban,szinte majdnem kész.
  Első target: 1.5900


  Click image for larger version Name:	DQlVOvUp.png Views:	1 Size:	5,23 MB ID:	186706

  Hozzászólás


  • equalizer
   equalizer kommentje
   Editing a comment
   Szep setup! Benne vagy?

  • VikThor1029
   VikThor1029 kommentje
   Editing a comment
   Természetesen nem,mert akkora király vagyok,hogy nem kötöttem be
   Vártam kicsit feljebb,legalább a 61,8%-ig,de még mindig feljebb jöhet.
   Ha törik a flag,akkor további sell setupot keresek. Ha nem akkor visszapattan és talán feljebb megy,ott lépek be.

 • Sziasztok, MassEffect ez a poszt azert van, mert a Te topikodban igeretet tettem, hogy diohejban bemutatom, hogy en hogyan csinalom.

  Az en kereskedesi rendszerem nagyon egyszeru (habar bazi sokat tanultam es tapasztaltam ahhoz, hogy ennyire le tudjam egyszerusiteni az elveket, szabalyokat es operaciokat), arra az alapelvre (axiomara) van epitve, miszerint a piac hullamokban mozog, valamint minden bizonyos idosiku hullam, egy kisebb idosikra vetitve, legkevesebb 3 alhullambol all (A B C, W X Y vagy W X Y X Z - kent nevezem el az egyuttest). Az az alhullam amit egy hullamon belul el akarok kapni pedig mindig a C vagy Y. Hiszen az A vagy W, egyszoval az elso hullamot elkapni nem egyszeru, a B vagy Y, vagyis a masodik hullamot pedig ongyilkossag, a korrektiv reszelesei miatt. Vagyis azt csinalom, hogy a B hullam befejeztekor (es ez a legfontosabb mozzanat az egeszben, felismerni, hogy mikor van vege a B hullamnak es kezdodik a C) pozicioba allok es meglovagolom a C hullamot:

  Click image for larger version

Name:	Screen Shot 10-21-2019 at 8.00 AM.png
Views:	504
Size:	31,3 KB
ID:	186751

  A beallasi strategiamat egy sajat magam altal felallitott szabalyrendszer adja, ez is a vegletekig egyszerusitve van: a B hullam extrem pontjaban (ahol a struktura ugy mutatja, hogy a hullamnak vege lehet) keresek egy kisebb TF trenddel ellentetes impulzust es annak a korrekciojaban allok pozicioba, kihasznalva a piacok fraktalis termeszetet. Ezt a folyamatot annyiszor ismetlem egy B hullam vegenek velt extrem pontban, ameddig elindul a C hullam. Ez tobb kisebb vesztot vagy BE pozit feltetelez, de a veszteseg elenyeszo azzal szemben, hogy mennyit nyersz a C hullamon.

  Stoppot oda allitom ahol biztos vagyok, hogy ha az arfolyam azt eleri, akkor a struktura nem az amire gondoltam, igy mar nem szeretnek a trade-ben lenni.

  A trade menedzsmentjerol annyit tudok mondani, hogy amikor elkapsz egy extrem pontot a B vegen ami mar a C hullam elso ket hullama, ebben a masodik kis alhullam vegen (ami ugynacsak B hullamkent viselkedik) poziba allsz, az arfolyam mar nem fog ebbe a pontba visszaterni, igy nyugodtan huzhatod BE-be a pozit akkor amikor a kis masodik hullam csucsa/alja torik. Ha megis visszajonne az arfolyam es kiszedi a BE-be huzott stoppot, akkor ez meg nem a target C hullam kezdo ket hullamja volt, ergo minimum meg egyszer meg kell ismetelni ugyanezt a folyamatot.

  A kiszallasi strategiam pedig ugyanugy nagyon bazi egyszeru: statisztikaim szerint >85% esely van arra, hogy egy C hullam elerje az A hullam 127%-at... ezt a FIB szintet hasznalom altalaban targetkent, azzal a megjegyzessel, hogy figyelem aokat a helyzeteket amikor regular flat ABC korrektiv strukturan kivul mas korrektiv struktura keletkezhet, mindegyiknek megvan a sajatos menedzselesi modja, ezt most nem reszletezem, mert feler egy egyetemmel (5 eve csinalom es folyamatos tanulast es optimizalast igenyel).

  Konkret aktualis pelda az NZDUSD amiben most benne is vagyok. A fent leirt tok egyszeru piacnezet alapjan az elvaras a weekly charton (a hetes C hullam az elvaras:

  Click image for larger version

Name:	Screen Shot 10-21-2019 at 6.40 AM.png
Views:	503
Size:	79,3 KB
ID:	186754
  Mint irtam, a B hullam extrem pontjaban (mert szerintem a B hullam befejezodott) kerestem egy kisebb TF (4H chart) ellentetes impulzust + korrektiv strukturat es a korrektiv struktura vegen(ek gondolt pontban), egy meg kisebb TF impulzus + korrekcioban pozicioba alltam:

  Click image for larger version

Name:	Screen Shot 10-16-2019 at 8.34 AM.png
Views:	502
Size:	35,3 KB
ID:	186756
  Ez a pozi azota igy nez ki (stop BE-be huzva a fent emlitett szabalyok szerint) - az 1 az az impulzus aminek a 2 korrekciojanak a vegenek hitt pontban alltam be... mint latszik, az arfolyam ment meg kicsit lefele, de egy jol pozicionalt stop kivedi a problemakat... amikor elhaladtunk a 1 hullam csucsa folott, a pozit BE-be huztam, onnan tovabb pedig a trade menedzsment veget ert addig, amig elerjuk a targettet (a hetes A hullam csucsat es onnan majd a 127%-ot) vagy fordulasi jelet nem latok, ami azt jelentene, hogy nem impulzus elejen vagyunk, hanem csak egy korrekcio volt ez az egesz, mely esetben kiveszem a profitot:

  Click image for larger version

Name:	Screen Shot 10-21-2019 at 6.38 AM.png
Views:	507
Size:	121,1 KB
ID:	186757

  A piac fraktalis termeszetet hivatottak alatamasztani a kovetkezo chartok, valamint azt a tenyt, hogy minden kisebb struktura is pont ugyanugy viselkedik mint ahogy a nagyobb, hiszen a 2(B) korrektiv hullam kisebb TF-re vetitve egy hullam egyuttes amelyen belul vannak impulzusok es korrekciok... belsejeben pedig ugyanugy neznek ki a korrektiv hullamok melynek kisebb TF-en a C hullamukat ugyanugy le lehet tredelni mint a nagyobb TF hullamoket (figyeld az ABC haromhullamu strukturat es a C hullam altal elert 127% targetet):

  Click image for larger version

Name:	Screen Shot 10-21-2019 at 6.34 AM.png
Views:	576
Size:	69,3 KB
ID:	186750

  Vagy egy meg nagyobb (sarga ABC) korrektiv strukturat a strukturan belul (figyeld az ABC haromhullamu strukturat es a C hullam altal elert 127% targetet):

  Click image for larger version

Name:	Screen Shot 10-21-2019 at 6.36 AM.png
Views:	502
Size:	84,2 KB
ID:	186752

  Vagy egy meg nagyobb (rozsaszin ABC) korrektiv strukturat a strukturan belul (figyeld az ABC haromhullamu strukturat es a C hullam altal elert 127% targetet):

  Click image for larger version

Name:	Screen Shot 10-21-2019 at 6.37 AM.png
Views:	499
Size:	103,0 KB
ID:	186753

  Mint latod, barmely C hullamot (vagy mindegyiket) meg lehet kulon-kulon tredelni, mas-mas TF-en ugyanazt az OBJEKTIV szabalyrendszert hasznalva... es ez a kulcsszo: legyen egy TF-tol fuggetlenul minden ugyanolyan/hasonlo esetben ugyanugy hasznalhato OBJEKTIV RENDSZERED. En csakis nagyobb TF trade-eket kotok relativ nagyobb lot size-al (1H C hullam alatt nem kotok), ebbol kifolyolag keves trade-em van evente, viszont a W/L x R/R = $$$ ugy, hogy gyakorlatilag NO STRESS es idom is van barmi masra ...

  A szubjektivitast (gyertyak kanocat nezni (mert mit csinalsz egy line charton?, news event-eket figyelni (mert mit csinlasz ha kijon egy pozitiv hir de megis esik az instrumentum?), altatni magad az "ellenfelek" stopjainak helyezesevel (mert ugye ez bullshit), tudatlansagbol azt kepzelni, hogy egy indexre tett pozi/stop megugrasztja az arfolyamot (mert ugy ez is bullshit) stb. stb. stb.) minel jobban mellozni kell(ene).

  Az egyszerusegre kell tendalni, minel komplikaltabb egy rendszer annal valoszinubb, hogy szubjektiv elemensekkel tele van tuzdelva ami lehetetlenne teszi a sikeresseget. Csak meg kell nezni, hogy a hagyomanyos Elliott hulamelmeletet uzo trederek mennyire szubjektiven csinaljak, maris meglesz az osszehasonlitasi alap, hogy HOGYAN NE...
  Csatolt fájlok

  Hozzászólás


  • equalizer
   equalizer kommentje
   Editing a comment
   Te azert komoly gondolatolvaso kell legyel (vagy csak nagyon csokonyos) hogy annak ellenere, hogy Kockas leir tisztan valamit, megis maskepp ertelmezed... hadakozol velem ugy, hogy teljesen masrol beszelsz mint en... vagy csak rokon lelkek vagytok.

   Mekkora hulyeseg mar az, hogy az "arbitrazsugyletek tartanak egy piacot egyensulyban" ... egy piac lenyege pont abban rejlik, hogy folyamatosan egyensulytalansagi allapot all fent rajta... ezert mozog. Maskepp fix arfolyamon lehetne mindent beszerezni. Egyensuly a piacon nem letezik, az egy utopia, persze az egyensuly fele tendal minden piac de sosincs rajta egyensuly...

   Elhiszem, hogy lattal esetleg valakit aki lehuzta a gepeket... de nagy a kulonbseg "lehuzni a gepeket" kihasznalva egyes betometlen lyukakat, kulonbsegeket vagy idotartamdifferenciakat es "indexre fogadva megmozgatni az indexek arfolyamat". Es innen indult a vita, nem mas hulyesegbol amit idokozben hoztatok be a jatekba: HFT, terminator robotok, idiota kinai csavok fatfinger elutesei stb.

   Az alapproblema, amihez meg mindig ugyanugy viszonyulok, az volt: nem letezik indexre tett pozicio (pozi, order, stb.) ami az index arfolyaman valtoztatna... sem kicsi pozi, sem oriasi fatfinger pozi... ennyi. Ezt cafolni probalni nem erdemes, mert mint latjuk eljutunk a kinai fatfinger terminator HFT robotokig, igazi sci-fi horrorsztori kerul ki az egeszbol. Meg a vegen en is megijedek ettol a csunya piac-bacsitol es nem tudok tobbet penzt kiszedni tole...

   Peace! Elengedtem a temat.

  • kockas
   kockas kommentje
   Editing a comment
   Teljesen jól értelmezte az összes pontban amit leírtam....!!
   Szerencsére megválaszolta helyettem S(ec)P(erc)500 szóban,
   úgy hogy semmit sem tudnék hozzátenni.
   Igen, az arbitrázs(=kapzsiság) tart egyensúlyban mindent.

   EQ: Van olyan hogy az autópályán mindenki szembejön, de akkor nem az a helyes következtetés,
   hogy rossz irányba megyünk, hanem az, hogy a rossz oldalon

  • MyBusiness
   MyBusiness kommentje
   Editing a comment
   Becsszó próbálok tanulni tőletek, értem, az arbitrázs áll a középpontban. Addig jutottam "paraszti ésszel", h mielőtt veszek egy adag részvényt megnézem a futuret.

   Annyit is tudok, volt alap amely megvette az egész BUX-kosarat a részvénypiacon és azzal a lendülettel el is adta index shorttal, akkora volt a kamattartalom a future-indexen. Ez bizonyos.

   Még olvasgatlak titeket
   Utoljára szerkesztve a következő által: MyBusiness; 2019-10-24, 15:41.

 • Érdekesség képen: elég egy részvényt megmozgatni, hogy méretes zakót mutasson be az index. Pl.: amikor a Procter & Gamble részvényeinek eladásakor egy kereskedő elütötte a mennyiséget. Részvény 20 %-ot esett, ha jól emlékszem az index 6%-ot. Természetesen ez a válság idején volt és a szereplők is és a gépek is túlreagálták a dolgot.
  HunTraders.co.uk/invite/anonymousfx - Magyar Tréderek Közössége - Események, Oktatás, Élő Chat - Csatlakozz hozzánk Te is

  Hozzászólás


  • equalizer
   equalizer kommentje
   Editing a comment
   A mechanizmust jol latod, a reszvenyek mozgasa miatt mozog az index. Annyi megjegyzesem van csak, hogy egyetlen reszveny nem eleg ahhoz, hogy 6%-os zuhanast idezzen elo az indexen, hiszen a sajat resze egy indexen belul meg akkor sem idez elo ekkora mozgast, ha hirtelen 0-ra esik a reszveny erteke... ide egyszerre tobb reszveny egyuttes esese kell, valszeg ez ott is az volt a helyzet, ahogy mondod, a krizis miatt...

  • MyBusiness
   MyBusiness kommentje
   Editing a comment
   Igen, azzal is számolni kell, h a részvények egymásra is hatnak. Pl a technológiaiak egymást rángatják.

 • Hello. Bár még mindig nem jutottam el oda, hogy élesben kereskedjek....még bőven paper trading fázisban vagyok. Egy ideje viszont a VIX-en gondolkodom. Azt mutatja a múlt, hogy egy adott szint alá csökkenés után mindig nagyot ugrik felfelé...és ez sűrűn megtörténik.....egyszóval elméletileg egy kis türelemmel veszteni nem nagyon-, viszont keresni annál inkább lehet rajta. Most 12.7-en áll és esik. 2013 óta a sokszor előforduló 10-12 közötti értékekről pár hónapon belül ugrott 20 feletti értékre. (2017-et kivéve, de ott is bőven kilehetett szállni pluszban) Van aki közületek ezt kihasználva tradel?

  Utoljára szerkesztve a következő által: visitor; 2019-10-26, 16:13.

  Hozzászólás


  • MyBusiness
   MyBusiness kommentje
   Editing a comment
   Nem vok a CFD-nek rajongója de esetleg abban sem lelhető promt? Cash indexek/promt vannak CFD-ben. Persze ezek is qva drágák, spread, swap. Akkor is mennek amikor nincs mögöttes termék mert zárva a tőzsde. A bukméker kényekedve szerint.

  • Huntraders
   Huntraders kommentje
   Editing a comment
   Nincs ilyen CFD-ben sem. Én leginkább egy SPY ETF-re kötött távoli lejáratú opcióval játszanám meg a volatilitás emelkedését.

  • MyBusiness
   MyBusiness kommentje
   Editing a comment
   Te vagy a profi. Azt sokáig figyeltem, h a promt és a future köszönő viszonyban sincsenek, ez érthető is.

 • equalizer Huntraders kockas

  Úgy vélem az alapot kockas összefoglalta, a piacokon egyfajta egyensúly uralkodik. Ennek megteremtője az arbitrázs (gondolom a hasonló fedezeti ügyletek is).
  Az arbitrázson keresztül az instrumentumok kölcsönös, odavissza hatásban vannak egymással.

  Eq szerint nincs egyensúly bár "törekszik erre a piac".

  A piacokon vmilyen sajátos egyensúly kell, h uralkodjék különben teljesen kaotikus állapot uralkodna.

  Amennyiben nem volna ez a sajátos egyensúly például a hullámelmélet sem létezhetne. A technikai elemzők volnának a legnagyobb bajban mivel szigorú módon keresik a törvényszerűségeket.

  De egy káoszban mindenfajta spekuláns nagy bajban volna.
  Utoljára szerkesztve a következő által: MyBusiness; 2019-10-26, 18:51.

  Hozzászólás


  • MyBusiness
   MyBusiness kommentje
   Editing a comment
   Köszönöm!
   A "filozófiát" hasonlóan képzeltem de a pontos szakmai részletekben ti otthonosabban mozogtok.
   (Végre nem a dögunalmas grafikonok )

  • equalizer
   equalizer kommentje
   Editing a comment
   Gyertek sracok zarjuk le elobb az elozo vitatemat, az SP indexet lehet-e vagy sem direktben befolyasolni? Cseppet belevetettem megam, hogy tisztan atlassam a folyamatokat.. a konkluzio diohejban a kovetkezo: elbeszeltunk egymas mellett es hihetetlen modon nemhogy mindegyikunk tevedett volna, de a maga modjan mindenkinek igaza volt... egy apro reszleten csuszott el a beszelgetes: az index es az ebbol szarmaztatott futures instrumentum ket kulon dolog.

   Ha az index futures-re (barmely lejaratra vagyis kulon instrumentumra) teszel egy pozit, akkor szoros keretek kozott, de igenis meg tudod "ugrasztani" annak az arfolyamat (pl. az ESH0 SP-bol szarmaztatott 2020 marciusi lejaratu instrumentumat) , hiszen kulon instrumentumkent viselkedik amelyet a sajat kereslet/kinalat aranya mozgat, sulyozott keretek kozott, vagyis nagyjabol az index erteke koruli erteken fog mozogni kisebb nagyobb elteresekkel attol, mint egy szinusz ritmus a 0 tengely korul... Az indexet viszont, amelynek a keplete matematikailag a reszvenyek mozgasahoz van kotve, azt egy index futures pozicioval direktben NEM tudod mozgatni, hiszen nincs DIREKT hatasmechanizmussal osszekotve ezzel... ezt jol szemlelteti az egyszeru megfigyeles, amikor a ket chartot egymas mellett nezed, a futeres-re milyen szepen hatnak a felvett poziciok, mikozben az indexre nem...

   Ezentul az ilyenfajta szakmai vitakban jobban kell ugyeljunk a reszletkerdesekre es akkor hamarabb jutunk dulore. Ilyen ez az egyensuly tema is...

   Szerintem eleg logikus, hogy ha egyensuly lenne a piacon (ugyanolyan utopia mint a gazdasagtanban a tokeletes piac fogalma) akkor annak a piacnak az arfolyama flat-line lenne... mint a halott az EKG-n. apiacokon egyensulytalansag van, ezert is mukodik a hullamelmelet. Az mas tal teszta, hogy egyensuly fele tendal minden piac, vagyis a keresletet probalja a kinalat minel jobban kielegiteni, de ez sosem lesz tokeletesen egyforma, sosem lesz a piacon pont annyi kinalat egy meghatarozott aron, mint amennyi a kereslet, igy az arfolyam is ingadozni fog = egyensulytalansagi allapot permanens modon. Ebbol tudunk mi penzt keresni, hiszen mi azt spekulaljuk (mert tul kicsik vagyunk gazdasagi resztvevokkent jatszani a piacon), hogy felfele vagy lefele fog egy arfolyam arra tendalni, hogy egyensulyt allitson elo... de egyensuly sosem lesz.

  • MyBusiness
   MyBusiness kommentje
   Editing a comment
   Eq:
   Ne haragudj, de azon, h a promt indexet csak a részvényárak befolyásolják már régen túl vagyunk.

   Az egyensúly részben filozófia részben konkrét piaci működés kérdése de ebben megfértek egymás mellett valóban. Nem kell egyetértésnek lennie köztetek.

   Magam hajlok az egyensúly felé de ez nem releváns
   Utoljára szerkesztve a következő által: MyBusiness; 2019-10-27, 15:02.

 • equalizer: végigolvastam a topikod, mert mindig is vonzott a hullámelmélet, meg eléggé ráérek mostanában. Azt gondolom, hogy nemcsak a tőzsde, de a világ is eszerint működik. Amiért sosem használtam az a mérhetetlen szubjektivítása, ami a számozásokat illeti. Látom Te egyszerűsítettél rajta jócskán, így egész használhatónak tűnik. Bár én nem tudnám De nem is kell. Mindenesetre remélem folytatni fogod a posztolásokat.

  Nem követem nagyon a fóruméletet, de őszintén nem értem azt a "keresztes hadjáratot", ami ellened zajlik. Bár némi élc van időnként egy-egy hozzászólásodban, ez még bőven a sértő szinten belül van.
  Az meg, hogy a módszered szerint te nyersz vagy vesztesz a Te dolgod. Engem hidegen hagy mindkettő a szó jó értelmében. Aki pedig esetleg a jeleidre köt, az vállalja érte maga a felelősséget és élvezze előnyét, hátrányát.

  Kicsit szakmai síkra terelve, azért a B végét kitapogatni eléggé nem egyszerű feladat. Eléggé tág határok között mozoghat korrektív alakzattól függően. Honnan mondod azt, hogy extrém pontban van az ár és elkezdesz kisebb idősíkon imp+korrekciót nézni?

  Üdv. Kamionos

  Hozzászólás


  • equalizer
   equalizer kommentje
   Editing a comment
   Szia Kamionos en sem ertem miert uldoznek, mint egy boszorkanyt... vagyis kicsit azert megis...

   Persze, hogy nem egyszeru megtalalni a B hullam veget, de ha megis megtanulod ennek a stikajat, az nagggyon profitabilis... eloszor is az kell ide, hogy fel tudd ismerni egy korrektiv struktura milyenseget... ezek veges tarhazabol (regular flat, running flat, contracting flat, extended flat,haromszogek) pedig valogathatsz es real-time figyeled a kibontakozo strukturat.. amikor pedig ugy latod, hogy egy bizonyos struktura teljes lehet, akkor lemesz kisebb TF-re es ott ugyanezt megismetled ameddig megkapod a legkisebb TF-en a beallot... igy hozol ki bazi nagy R/R-t relativ kis kockazattal. Egy kovetkezo posztomban bemutatom ezt a tehnikat egy real-time peldan.

   Az extrem pont definicioja pont az, hogy egy struktura (peldaul egy ABC regular flat) teljes lett... vagyis megvan a C hullam is a nagyobb B kereten belul es annak a vegen keresel egy kisebb TF imp+korrekciot... ez a beallasi jel... persze ezt gyakran tobbszor is meg kell lepni amig elkapod az indulo kovetkezo nagyobb TF impulzust. Ezt jol latod.

 • Észrevettem, hogy nincs makacsabb faj a XAUUSD long-osoknál Már 1300 USD körüli értékre kellett volna csökkennie az árnak az aktuális piaci viszonyok miatt, de az Istenért sem..... Pl a réz is már az áprilisi értékén mozog mostanra.
  Utoljára szerkesztve a következő által: visitor; 2019-11-13, 14:55.

  Hozzászólás


  • equalizer
   equalizer kommentje
   Editing a comment
   Hogyan hatarozod meg az aktualis piaci viszonyokat amelyek szerinted oda kellett volna vezessenek, hogy essen az arany ara? (es most nem eleg az a magyazat ide, hogy de Bloomberg aszondja...)

   A rez es az arany nem egy es ugyanaz a gazdasagi modell alapjan mozog, a ketto rendeltetese meroben elter egymastol, ezert nem szerencses korrelacioban gondolkodni. Egyebkent sosem szerencses korrelacioban gondolkodni...

  • visitor
   visitor kommentje
   Editing a comment
   Sorry, csak most válaszolok....szóval, közben a US10Y elérte 1.95%-ot is, a USDCNY benézett már 7 alatti szintre is (USA-Kína gazdasági háború), a GBPUSD az áprilisi szinten van (brexit), A DJI,SPX,NDX is csúcsokat dönt mára....stb Ezekből gondolom hogy az arany valahogy nem reagált túlzottan a számára mostanság befolyásoló tényezők javulására. De ez tényleg csak saját megérzés....Bloomberget nem nézek

 • Ide írtam elsőre véletlenül az előző, hozzászólásnak szánt üzenetem.....nem jöttem rá hogyan törölhetem....ezért átírtam erre

  Hozzászólás


  • Sziasztok
   Gyors emlekezteto eurgbp lehetseges long trade-re - https://www.tradingview.com/x/dugHLE7K/
   A zold negyzettel jelzett teruleteket jeloltem lehetseges fordulo zonaknak, az elso mar csak nehany pipre van, es ebben a befejezo C hullamban szepen kiolvashato az 5 alhullam. Kisebb tf-en divergencia is lathato.
   En mindenkepp elkezdem longolni ha 5-15 perces charton jelet latok fordulasra.

   Gbpaud-rol mit gondoltok? Kivancsi lennek ra, itt is regota varom azt a giga shortot heti charton - https://www.tradingview.com/x/8tMWcIZm/

   Aranyra is szinten kivancsi lennek mit gondoltok, en meg bizok egy ujabb csucsban eses elott, de mar elkezdtem ketelkedni benne kisse
   Udv.
   Fischer

   Hozzászólás


   • fischer
    fischer kommentje
    Editing a comment
    Nekem ott volt a tp ahol a C veget jeleztem, itt zarodott a shortom, sajnos keson esett le hogy valasztasok van, es ha netan a konzervativok veszitenek ma, akkor hatalmas esesre lehet szamitani GBP fronton.. torolnom kellett volna a tp-t legalabb holnapig.. dehat ez van.
    Idealis esetben, ahogy elerte az adott szintet, ott vartam volna kisebb tf-en (5 percesen) egy ellenkezo iranyu impulzust + korrekciot ami az utolso szakasz trendvonalat is tori, valahogy igy - https://www.tradingview.com/x/qUa7WS6A/
    Ez sajnos nem tortent meg igy meg nincs long beallo, sot azota a korabbi aljat is attorte, igy aztan kivarom mi lesz holnap a szavazas eredmenye.

   • kockas
    kockas kommentje
    Editing a comment
    a GBPNZD-t szerintem ne bánd.
    Egy ilyen egzotikon ha akarnak akkor csinálnak gigaspreadet, átmeneti margin igényváltoztatást.
    Aztán hiába is lettél volna jó irányba, ha elmegy nélküled a vonat egy kisebb-nagyobb csúsztatott mínusszal, az sem kellemes.
    //persze ha nincs pozid, akkor nagy eséllyel nem lesz szpájk

   • fischer
    fischer kommentje
    Editing a comment
    ..hat ez eleg kemeny szitu, inkabb nem is mondok ra semmit...
    Szoval kirajzolodott 5 perces tf-en az a jel amit vartam, ugyhogy hagytam folotte egy pendinget - also sarga vonal - viszont a brokeremnel volt egy perc kihagyas es akkora gappel kezdett, hogy a fentebbi sarga vonaltol indult megint... szoval nem aktivalodott a pendingem - https://www.tradingview.com/x/gMk9Nxld/

  • fischer en igy latom a GBPNZD korrektiv strukturat es a kovetkezo mozgasokat (mint latod, az elvaras majdnem ugyanaz mindkettonknel, a stukturalis latasmod kulonbozik csak, ez pedig abbol jon, hogy amit Te rajzoltal, az Y hullamban, ott az A al-impulzus es B al-korrekcio egy kicsit maskepp vannak, meg ranezesre is, mert impulzusnak jon ki ami korrektiv struktura (az Y hullamon belul az A nem lehet korrektivebb mint a B hullam)... kicsit gondolj bele meg egyszer, nezd at meg egyszer... ):

   Click image for larger version Name:	Screen Shot 12-11-2019 at 7.43 AM.png Views:	0 Size:	379,1 KB ID:	187940

   Hozzászólás


   • fischer
    fischer kommentje
    Editing a comment
    Koszi! Teljsen ertheto az impulziv es korrektiv hullamokra levezetve a keplet.. igy hogy berajzoltad ..meg mindig nagyon megkavarnak a contracting flatek neha es en a nagy tf A-nak is valahol kozelebb probaltam keresni a veget.

  • Sziasztok,

   Számomra most kezd aktuális lenni EQ kolléga WTI setupja , ami sok-sok pipet és zöld hasút jelenthet..Már elkezdtem bepróbálkozni kisebb TF-en, egy BE egy vesztő eddig.Mivel elég régen volt berakom ide újra EQ setupját+ 2.dik kép saját mt4.

   Hozzászólás


   • BUEK mindenkinek, remelem jol teltek az unnepek!

    ..es csak hogy erdemben is hozzaszoljak, audcad otletezes - https://www.tradingview.com/x/1GG2OtMN/

    Hozzászólás

    Working...
    X